God of War III Review

, Τετάρτη 17 Μάρτιος 2010 0  

Εδώ είμαστε λοιπόν, με το God of War III ανά χείρας. Μία από τις πιο επικές τριλογίες στην ιστορία των video games, κλείνει στο σύστημα που κατά πολλούς έπρεπε να είχε συνεχιστεί πριν τρία χρόνια (βλ. God of War II). Δεν πειράζει όμως, περασμένα ξεχασμένα. Φέρτε στο μυαλό σας την στιγμή που αποφασίσατε να αποκτήσετε το PS3 και ταυτόχρονα θα θυμηθείτε ότι ένας από τους λόγους που σας ώθησαν στην αγορά της κονσόλας ήταν η τεράστια επιθυμία να παίξετε το “next-gen” God of War. Τα χρόνια πέρασαν και επιτέλους το God of War III είναι εδώ, συνοδευόμενο από τρελό hype. Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες; Η απάντηση παρακάτω.

Η ιστορία του παιχνιδιού μας είναι γνωστή από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε το God of War II. Το GoWIII ξεκινάει ακριβώς εκεί που τελειώνει ο προκάτοχός του, με τον Kratos να ανεβαίνει στον Όλυμπο με την βοήθεια των Τιτάνων. Ο στόχος του απλός: να καθαρίσει τον Δία και γενικώς τους ολύμπιους θεούς, προκειμένου να πάρει επιτέλους την εκδίκηση που αναζητεί εδώ και χρόνια. Επειδή όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα κάτι πάει στραβά, και ενώ πλησιάζει προς τον στόχο του, προδίδεται από την Γαία, με συνέπεια να πέσει από τον Όλυμπο και... φτου κι απ' την αρχή! Απλά τώρα γνωρίζει πως οι συμμαχίες δεν έχουν κανένα νόημα. Από εδώ και πέρα, όποιος του στέκεται εμπόδιο, είτε αυτός είναι θεός, είτε Τιτάνας, θα πεθάνει.

Το “καστ” του God of War III είναι πραγματικά πολύ πλούσιο. Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας συναντάτε πολλές γνωστές προσωπικότητες της ελληνικής μυθολογίας. Οι θεοί φυσικά έχουν την τιμητική τους: ο Δίας, ο Άδης, ο Ερμής, η Ήρα, η Αθηνά, ο Ήφαιστος, ο Ποσειδώνας, η Αφροδίτη και ο Ήλιος είναι μερικοί από αυτούς που θα βρεθούν στον δρόμο σας. Τα ίδια ισχύουν και για τους Τιτάνες, όπως η Γαία και ο Κρόνος. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μυθολογικοί χαρακτήρες, όπως ο Ηρακλής, ο Δαίδαλος και η Πανδόρα. Πολύ πράμα.

Η πλοκή του παιχνιδιού κινείται σε κλασικό μοτίβο για τα δεδομένα της σειράς, ενώ έχει και τις ανατροπούλες της. Σεναριακά συνδέεται άμεσα με γεγονότα ακόμα και του πρώτου τίτλου, οπότε καλό είναι να έχετε παίξει... τα πάντα, πριν ξεκινήσετε το God of War III. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως Kratos πραγματικά... ξεκληρίζετε το δωδεκάθεο και κάνετε λαμπόγυαλο την αρχαία Ελλάδα! Βέβαια, ομολογώ πως το τέλος δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, καθώς ήθελα κάτι πιο “ολοκληρωτικό”. Όταν το δείτε και εσείς θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.

Σε σκηνές όπως αυτή, η κλίμακα της δράσης είναι εξωφρενική.

Το God of War III βασίζεται στην δοκιμασμένη και απόλυτα επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων τίτλων της σειράς. Μιλάμε για ένα hack-and-slash action adventure με σταθερή κάμερα, στο οποίο κυριολεκτικά σφάζετε και πετσοκόβετε ότι κινείται. Σχεδόν όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος μάχης είναι γνωστοί. Ο Kratos έχει στη διάθεσή του πολλών ειδών κινήσεις, μπορεί να μπλοκάρει και να κάνει counters, ενώ κάθε όπλο που αποκτά έχει τα δικά του ξεχωριστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και φυσικά την δική του “μαγική κίνηση”. Ξεκινάτε με τις γνωστές λεπίδες, και νικώντας τα αφεντικά, αποκτάτε νέα όπλα, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι εξαιρετικά. Προσωπικά, για πρώτη φορά σε παιχνίδι God of War χρησιμοποίησα κυρίως άλλα όπλα και όχι τις λεπίδες, που θεωρητικά είναι το βασικό. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι εξαιρετικό, ενώ απαιτεί στρατηγική σκέψη και υπομονή, τις οποιες και ανταμείβει.

Εξολοθρεύοντας τα αφεντικά λοιπόν, εμπλουτίζετε το οπλοστάσιό σας. Πέρα από τα βασικά όπλα όμως, αποκτάτε και άλλα δευτερεύοντα, καθώς και... gadgets. To τόξο, το κεφάλι του Ήλιου που λειτουργεί ως φακός και οι μπότες του Ερμή που σας επιτρέπουν να φτάνετε σε απομακρυσμένα σημεία, είναι μερικά από αυτά. Φυσικά, ο Kratos εξακολουθεί να διαθέτει ορισμένες δυνατότητες που είχε στο God of War II, όπως τα φτερά του Ίκαρου. Ως συνήθως, μπορείτε να αναβαθμίσετε τα πάντα, αρκετές φορές, μέσω των κόκκινων orbs που συλλέγετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τις μπάρες υγείας, μαγείας κλπ συλλέγοντας τρία ειδικά αντικείμενα κάθε φορά. Ως εκ τούτου, οι επιλογές σας στις μάχες είναι πολλές και διάφορες.

Μιλώντας για τα αφεντικά, οι αναμετρήσεις με αυτά είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του God of War III. Εδώ, μεταξύ άλλων αναδεικνύεται και το πόσο εξελιγμένο τεχνολογικά παιχνίδι είναι το συγκεκριμένο, λόγω της τεράστιας κλίμακας των μαχών. Οι μάχες με τον Ποσειδώνα και τη Γαία, τον Κρόνο, τον Ήφαιστο, τον Άδη και άλλους, πραγματικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό. Είναι στιγμές που ο Kratos μοιάζει με... μυρμήγκι σε σχέση με τον τεράστιο αντίπαλό του, ο οποίος μπορεί και να αποτελεί ένα ολόκληρο επίπεδο μόνος του, όπως ο Κρόνος, του οποίου το σώμα διασχίζετε, και η Γαία, στην οποία μπαίνετε μέσα! Το θέαμα που προσφέρει ο τίτλος σε αυτές τις περιπτώσεις απλά δεν περιγράφεται. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε και συν τοις άλλοις, δεν μιλάμε μόνο για θέαμα, αλλά και για ουσία, δηλαδή διασκεδαστικό gameplay. Ανάλογη διασκέδαση και ένταση προσφέρουν και τα μικρότερα (σε μέγεθος) αφεντικά, όπως ο Ηρακλής και ο Ερμής. Ο καθένας αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο.

Όσο για τους απλούς εχθρούς, όσο προχωράτε συναντάτε περισσότερα και πιο δύσκολα είδη. Από νεκροζώντανους μέχρι μινώταυρους, από μέδουσες μέχρι σκορπιούς, και από κέρβερους μέχρι κύκλωπες, τα φρικιά που συναντάτε ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Kάποια από αυτά πλέον μπορείτε να τα καβαλήσετε και να τα ελέγξετε για ορισμένο χρονικό διάστημα, προξενώντας έτσι ζημιά στους υπόλοιπους εχθρούς χωρίς να κινδυνεύετε. Τρελό.

Kratos, ένας μεγάλος Έλληνας!

Σε αυτό το σημείο να τονίσω την σημαντική παρουσία των quick time events (QTEs), στοιχείο που παραδοσιακά βλέπουμε στα God of War. Τα QTEs λοιπόν είναι συχνά, πολλά και όπως πάντα απίστευτα θεαματικά. Πέρα από τα πιο απλά, τo ξύλο που δίνετε στον Ποσειδώνα και βλέπετε από... τα μάτια του, το ξερίζωμα του κεφαλιού του Ήλιου, η ανταλλαγή χτυπημάτων με τον Δία, τα απίστευτα μπουνίδια που δίνετε στον Ηρακλή κάνοντας κιμά το πρόσωπό του, ο... έρωτας που κάνετε στην Αφροδίτη και πολλές άλλες σκηνές, θα σας μείνουν αξέχαστες και προσφέρουν τρελή ικανοποίηση.

Όταν δεν μάχεστε κατά την διάρκεια του God of War III, επιδίδεστε σε platforming ή λύνετε γρίφους ή... και τα δύο μαζί. Σας περιμένουν πολλές παγίδες και προκλήσεις, πολύ σκαρφάλωμα, κρέμασμα, σπρώξιμο αντικειμένων κλπ. Άξιες αναφοράς είναι και οι Άρπυιες, κάποια ιπτάμενα ανθρωποειδή φρικιά με φτερά. Τις χρησιμοποιείτε για να διασχίσετε εναέρια διάφορα χάσματα. Αφού τις αρπάξετε με τις λεπίδες σας, τις μετακινείτε προς τα εκεί που θέλετε… μαχαιρώνοντάς τις συνεχώς! Όσο για τους γρίφους, αυτοί ποικίλουν και έχουν ιδανικό βαθμό δυσκολίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και κάποιοι που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένοι από τα... Portal και Guitar Hero αντίστοιχα!

Στο παιχνίδι επισκέπτεστε διάφορες γνωστές περιοχές/κόσμους της ελληνικής μυθολογίας, όπως ο Όλυμπος, ο ποταμός Στυξ, ο Υπόκοσμος, η Ολυμπία, ο Τάρταρος κλπ. Τα περισσότερα επίπεδα είναι εκπληκτικά σχεδιασμένα, ενώ κάποια προσφέρουν αρκετά διαφορετικές εμπειρίες σε σχέση με τα υπόλοιπα, σπάζοντας έτσι την μονοτονία. Για παράδειγμα, η μεταφορά σας από τον υπόκοσμο στον Όλυμπο μέσω της Αλυσίδας της Ισορροπίας θυμίζει... flight game και είναι πολύ διασκεδαστική αλλά και αγωνιώδης.

Κλείνοντας το θέμα του gameplay, το God of War III είναι απολαυστικό από την αρχή ως το τέλος. Κρατάει το ενδιαφέρον στα ύψη, είναι διασκεδαστικό, έχει ποικιλία και προσφέρει πολλές αξέχαστες στιμές. Σε γενικές γραμμές, δεν ξεφεύγει από την συνταγή των προηγούμενων και γιατί να το κάνε άλλωστε; Απλά υπάρχουν περιπτώσεις που νιώθεις ότι παίζεις το God of War II σε HD και αυτό να σας πω την αλήθεια το περίμενα. Ευτυχώς, δεν πρόκειται για φαινόμενο που επαναλαμβάνεται συχνά.

Tέτοιες σκηνές μόνο στο GoWIII θα βρείτε!

Αφού ολοκληρώσετε το παιχνίδι, μπορείτε να το ξαναπαίξετε με νέα αντικείμενα, εμφανίσεις κλπ, και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να ξαναζήσετε την εμπειρία, υπό διαφορετικές συνθήκες αυτή τη φορά. Μπορείτε επίσης να παίξετε διάφορα challenges και να παρακολουθήστε βίντεο από την διαδικασία ανάπτυξης του τίτλου. Δευτερεύοντα πράγματα, που προσωπικά δεν θεωρώ ότι αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο.

Το God of War III, σε γενικές γραμμές, είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι. Πέρα από την τεράστια κλίμακα της δράσης, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, η οπτική ποιότητα των γραφικών κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ο μυθολογικός κόσμος του τίτλου είναι τόσο εντυπωσιακός, που σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ειδικά σημεία, όπου με το πάτημα του R1 μπορείτε πολύ απλά να θαυμάσετε τη θέα, και ταυτόχρονα να μάθετε περισσότερα για το backstory. To μόνο παρατράγουδο εδώ είναι ορισμένα περιβάλλοντα που δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν δουλευτεί τόσο πολύ και θυμίζουν... PS2. Πάντως, η ελληνική μυθολογία πραγματικά “ζωντανεύει” στο GoWIII, με τη βοήθεια του PS3 και της φαντασίας των δημιουργών που οργιάζει.

Από εκεί και πέρα, τα μοντέλα των χαρακτήρων (και των εχθρών) είναι εξαιρετικά, με αυτό του Kratos να είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο PS3. Άξιες αναφοράς είναι και οι άψογες φωτοσκιάσεις, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην οπτική απόλαυση που προσφέρει ο τίτλος. Τα ίδια ισχύουν και για τα εφέ. Φυσικά, εξέχων ρόλο σε όλο αυτό το θέαμα που βλέπετε στην οθόνη σας έχει η υπέρμετρη βία που ενισχύεται από το εκπληκτικό animation, και το αίμα που τρέχει ποτάμι, σε σημείο να πιτσιλίζεται ο Kratos κάθε φορά που σκοτώνει/διαμελίζει/πετσοκόβει/σφάζει/αποκεφαλίζει. Το God of War III είναι ένα από τα πιο βίαια και αιματηρά παιχνίδια όλων των εποχών... και πολύ καλά κάνει. Την ίδια στιγμή, το frame rate παραμένει ομαλότατο και σταθερό, ακόμα κι αν γίνεται κακός χαμός.

Στο παιχνίδι συναντάτε πολλά φρικιά, όπως αυτό το... λιονταροειδές με κέρατα και με ένα φίδι για ουρά.

O ηχητικός τομέας δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Ξεκινάω από το φοβερά πλούσιο voice cast, στο οποίο περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα όπως ο μεγάλος Kevin Sorbo, που υποδύεται τον Ηρακλή (!), ο Rip Torn και ο Malcolm McDowell, που βλέπουμε και ακούμε... παντού αυτήν την εποχή. Τα εφέ είναι κορυφαία, με τις σφαγές και τις κραυγές να ξεχωρίζουν, ενώ η μουσική επένδυση ικανοποιεί απόλυτα, με επικά και ατμοσφαιρικά κομμάτια, καθώς και παραλλαγές του απολαυστικού God of War theme.

Στο διά ταύτα, το God of War III ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες και θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των hack-and-slash. Πέρα από το ότι αποτελεί το “καινούριο God of War” και άρα πρέπει να το πάρετε, είναι ανώτερο από τον ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς, που σημαίνει ότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνετε οπαδοί της σειράς, αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Ένα επικό τέλος για μία επική τριλογία!

+ Διασκεδαστικό, απολαυστικό gameplay, με ποικιλία
+ Τρελή βία και αίμα
+ Απίστευτα μεγάλη κλίμακα δράσης και αξέχαστες μάχες με αφεντικά
+ Ενδιαφέρουσα ιστορία
+ Πολύ καλά γραφικά, άριστος ήχος
+ Ο Kevin Sorbo (που παίζει τον Ηρακλή) και το υπόλοιπο voice cast

- Ορισμένα επίπεδα είναι άσχημα και θυμίζουν... PS2
- Το gameplay θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5

Πλατφόρμα: PS3
Έκδοση: Sony
Ανάπτυξη: Sony Santa Monica
Διάθεση: Sony Hellas
Είδος: Hack-and-slash action adventure
Παίκτες: Single player
Επίσημο Site: www.godofwar.com
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 17/3/2010
PEGI: 18

 • meh

  μανια με τον Sorbo... μικρε fanboy εξολοθρευτηηη~

 • http://game20.gr Terminator

  Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε 🙂

 • xoldboyx

  9.5 και αυτο.
  Μαλιστα.

 • Static.X

  καλα ολα αυτα αλλα επρεπε να εχει βγει εκδοση και για ps2.ουτως η αλλως δεν νομιζω να υπαρχει κανεις τοσα χρονια μετα την κυκλοφορια του ps3 που να παρει την κονσολα μονο και μονο για ενα παιχνιδι ακομα και αν αυτο ειναι το God Of War 3.

  ps. αγαπητε terminator με λυπη μου διαπιστωσα οτι παρολα αυτα που λετε για απαντησεις σε ολα τα e-mail (αναφερομαι ασφαλως στην Επικοινωνια) δεν εχω ακομα παρει απαντηση αν και εστειλα e-mail εδω και 4 μερες...

 • http://game20.gr Terminator

  Static θυμησέ μου τι ρωτούσες και ξαναστείλτο γιατί παίζει να μην ήρθε.

  EDIT: Έχει έρθει, απλά δεν το θυμόμουν. Το mail ήρθε στις 15 Μαρτίου, οπότε δεν έχουν περάσει τέσσερις μέρες. Όπως καταλαβαίνεις, λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορούμε να απαντάμε αμέσως. Αλλά απαντάμε σε όλα.

 • gerasimos

  χαχα terminator!!!με αυτον τον ηρακλη...εγω δεν καταλαβα καν οταν επαιξα με αυτον οτι ηταν αυτος!

 • Static.X

  θα σου πω εδω... σχετικα με το dlc του bad company 2 για pc. ποτε θα βγει? και αν θα ειναι τσαμπα...

 • gerasimos

  μιας που εισαι μεσα σε ολα...ξερουμε τιποτα για συνεχεια?οχι για 4 αλλα θα δουμε παλι τον kratos?

 • http://game20.gr Terminator

  Γεράσιμε, λογικά θα τον ξαναδούμε, αν και μάλλον θα αργήσει...

  Static σου απαντάω τσακ μπαμ στο mail για να μη βγαίνουμε off topic.

 • http://www.facebook.com/skebic Constantinos Skembopoulos

  sta extras (afou termatizeis to paixnidi) oi suntelestes tou game miloun gia kleisimo ths trilogias gerasime...episis miloun gia ena neo enallaktiko ending ( to opoio den sumperielavan gt ta xronika peri8wria htan idiaiterws stena kai anagkastikan s auto to "mizero ending" pou exei to game) to opoio 8a dhmosieu8ei mesw tou PSN an katalava swsta..vasika terminator kai h maxh me to dia sto telos me psiloxalase..perimena kati pio gigantic...se genikes grammes pantws to paixnidi einai polu "entono" kai korufaio parallhla

 • gerasimos

  αυτο το καταλαβα μολις το τελειωσα!!!lol......δηλαδη τι θα γινει....αμα γινει κατι τοτε θα εχουμε 4!σωστα......

 • Static.X

  η αληθεια ειναι οτι λυπαμαι που δεν θα ζησω την εμπειρια του gow3 αλλα απο την αλλη δεν θα με εκμεταλλευεται ο καθε publisher <> με να αγορασω το ps3.

  μηπως ηταν λιγο υπερβολικη η βαθμολογια? δεν ξερω αλλα μου φαινεται αδυνατο να εχει τοσα λιγα αρνητικα σημεια.

 • gerasimos

  τι να πουμε για το Uncharted 2 που δεν εχει ουτε ενα!!!

 • http://game20.gr Terminator

  Mην κρίνεις από το πόσα αρνητικά αναφέρω, δεν είναι μέτρο αυτό. Στο Uncharted 2 που λέει και ο Γεράσιμος, έβαλα 10 αλλά αναφέρω τρία αρνητικά.

 • http://www.facebook.com/skebic Constantinos Skembopoulos

  kala koita ta studios ths santa monica exoun vgalei polu fragko ta teleutaia 3-4 xronia me to gow..borei na piastoun me ena neo project stul gow..proswpika milwntas,ego oti arxizei 8elw na teleiwnei...den eimai 8etikos sta reunions!!!exei perissoterh aiglh etsi....

 • http://game20.gr/ valkyre

  Μετα απο σχεδον μιαμιση βδομαδα που το ειχα και περιμενε λογω του review του ΧΙΙΙ το ξεκινησα εχθες για πρωτη φορα και μπορω να πω οτι εμεινα με το στομα ανοιχτο!Τα production values ειναι πραγματικα απιστευτα!

  Εντυπωση μου προκαλει στα αρνητικα αυτο για επιπεδα που θυμιζουν PS2 , μαλλον ειμαι αρκετα νωρις ακομα γιατι δεν εχω συναντησει κατι τετοιο!

  Ανταυτου οσο ασχοληθηκα, ενα αρνητικο που θα μπορουσα να επισημανω ειναι μερικα animation του Kratos τα οποια δειχνουν αδουλευτα.Μιλαω για εκτος μαχης, ας πουμε αν προσπαθησει κανεις να περπατησει αργα πιεζοντας λιγο τον μοχλο, ε φαινεται εντελως χαζος ο τροπος που περπαταει, μοιαζει σαν να κανει moonwalking 😀

  Επισης οταν ανεβαινεις σκαλες , εκει το animation δεν εχει καμια διαφορα και πραγματικα αυτο θυμιζει PS2!Χρειαζοταν λιγη περισσοτερη δουλεια σε καποια animation εκτος μαχης (γιατι εντος μαχης ειναι εκπληκτικα).Παντως τα επιπεδα μου φανηκαν οσα ειδα απιστευτα και αν αναλογιστει κανεις το μεγεθος των επιπεδων και την ποιοτητα που εχουν τα textures ... wow!

 • http://game20.gr/ valkyre

  A να πω απλα οτι τα studio της Santa Monica οπως λενε ασχολουνται ηδη με 2 νεα projects, μαλιστα ειχε βγει μια φημη που ελεγε οτι σχεδιαζουν ενα RPG ... βεβαια τιποτα ακομα δεν ειναι επιβεβαιωμενο!

 • xoldboyx

  replay value εχει?

 • Αλεξανδρος Λαγος

  ωριαο review termi το game τα σπαει και οι μερα που θα το λιωσω πλησιαζει...αυτο το αρνητικο με καποια επιπεδα που θυμιζουν ps2 ελπιζω να μην ειναι τοσο εμφανη γιατι περιμενα τα μεγιστα απο το συγκεκριμενω!α ρε kratos ελα να μας τρελανεις τελειως με τα epic moments...!!!

 • οο999

  Παιδια σας εχουν στηλη απο το πλαισιο της μπλουζες απο το pandora edision πως ειναι αυτες η πλουζες το ειχα προπαραγ απο τους πρωτους

 • MIXALIS 13

  to paixidi ta spaei.einai to kalitero sto eidos tou poli mbrosta apo opoiodipote alo,kai mazi me uncharted einai ta korifaia games kai o logos pou exw na anoiksw to 360 pollous mines!!!!!!!

 • xoldboyx

  replay value εχει?[2]

 • meh

  φυσικα, με τοσο ανοιχτο κοσμο για εξερευνηση... XD

 • meh

  επισης το "λιονταροειδές με κέρατα και με ένα φίδι για ουρά" το λενε χιμαιρα...

 • kostool

  Μπορείς να διαβάσεις και το review oldboy, έχει μια ολόκληρη παράγραφο σχετική...

 • vagos1983

  ακομα και οι μεγαλυτερες κινηματογραφικες holywood παραγωγες θα ζηλευαν αυτο το παιχνιδι...η απιστευτη κλιμακα δρασης που προσφερει με 1 playthrough δεν το χορτενεις με τοσες επικες στιγμες-σκηνες!!!
  και απο οτι εχω ακουσει η warner bros πρεπει να εχει αναλαβει και την ομωνυμη ταινια του παιχνιδιου αν αληθευει...
  αντε σε λιγες μερουλες δικο μου...επαιξα σε ενα φιλο κανα 15 λεπτο κ δεν ηθελα να ξεκολλησω!!!

  προσωπικα καλυτερα που δεν ειχε προσθηκες και παρεμεινε η κλασσικη oldtime classic συνταγη γιατι ετσι το παιχνιδι θα εχει σιγουρη επιτυχια...οι δοκιμες πολλες φορες δεν βγαινουν σε καλο.
  η μικρη προσθηκη που αλλαζεις οπλα ingame και οχι να κανεις pause οπως τα παλιοτερα για μενα ηταν θετικοτατη γιατι δεν σταματας με τιποτα την αλυσιδωτη δραση!!!το αιμα που πεταγεται πανω σου οταν σφαζεις-αποκεφαλιζεις φενεται πεντακαθαρα και οι φωτοσκιασεις εχουν δουλευτει πολυ καλα.
  10αρακι με πολλα φιλακιαα ρουφηχταααα!!!

 • xoldboyx

  2 γραμμες κειμενο δεν ειναι ολοκληρη παραγραφος.

 • http://game20.gr Terminator

  Δεν έχει τρελο replay value, κανένα God of War δεν είχε. Τουλάχιστον για μένα, που δεν καίγομαι να ξαναπαίζω το single.

 • G.J.

  re krima pou dn vgainei gia pc 🙁 kai mono to trailer... latrevw elliniki mu8ologia kai etsi!

 • xoldboyx

  Thx Terminator.

  Ωραια λοιπον πανακριβο το Game για τις ωρες gamplay του.
  Ενοικιαση ενα ΣΚ και κομπλε ειναι.

 • http://game20.gr Terminator

  Aν το πάμε έτσι, όλα τα παιχνίδια του συγκεκριμένου είδους είναι μόνο για ενοικίαση...

 • Αλεξανδρος Λαγος

  xoldboyx αν θες την αποψη μου η συγκεκριμενη σειρα,gow1 και god2,για το 3 δεν ξερω δεν το εχω ακομα,ηταν η μονη μεχρι και σημερα που ασχοληθηκα για πολλες ωρες μαζι τις...συγκεκριμενα εφτασα να εχω τερματισει το καθενα απο 8 φορες τουλαχιστων τεσταροντας ολες τις δυσκολιες ψαχνοντας τα παντα για να ξεκλιδωσω οτιδηποτε περιειχαν τα game σαν extras...θυμαμαι χαρακτηριστικα καθε φορα που ηθελα να παιξω ενα game στο ps2,οταν δεν ειχα κατι καινουριο να ασχοληθω,προσπερναγα τα παντα και εβαζα απευθειας gow για μια ακομα πολοστοι φορα διχως δευτερη σκεψη...το ιδιο ειμαι σιγουρος θα παθω και με το 3 τις σειρας...οποτε για μενα σιγουρη αγορα...οπως και τα προηγουμενα που τα πειρα γνησια και ακομα και σημερα δεν το εχω μετανοιωσει...

  αν σου αρεσει να παιζεις single player γενικα στα games τοτε σου προτεινω να το αγορασεις,αν με το που τερματιζεις ενα game δεν σε ενδιαφερει να ξανακανεις το ιδιο απο την αρχη,ειτε επειδη εχεις δει το τελος ητε επειδη το βαριεσε ητε επειδη απλα δεν γουσταρεις ρε αδερφε...τοτε νοικιασετο γιατι απλα οι 10 ωρες οντως ειναι λιγες για 60 ευρω...

  Υ.Γ.εχε υποψην οτι τρελαινομαι για hack n slash τιτλους και γενικα ειμαι πολυ του single player και οχι τοσο του multiplayer...απλα για να ξερεις,στην τελικη δεν θελω να σε παρω και στους ωμους μου!!

 • xoldboyx

  Ευχαριστω πολυ Αλεξανδρε για την απαντηση σου.

 • gerasimos

  το θεμα δεν ειναι μονο οτι θα παιξεις μια φορα το single player μια φορα.αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει τοσο πολυ κ θα το παιξεις κ αλλες φορες!καποια στιγμη δεν θα σου ξαναερθει να παιξεις?.αξιζει γιατι το παιχνιδι ειναι απιστευτο......δεν ειναι μονο για να παιξεις αλλα σκεψου να εχεις εναν τετοιο τιτλο στην συλλογη σου με τα παιχνιδια μετραει.η επιλογη σου πιστευω οποια κ να ειναι θα σε δικαιωσει.

 • Αλεξανδρος Λαγος

  δεν κανει τιποτα xoldboyx ελπιζω να βοηθησα...

 • vagos1983

  αμα αγοραζουμε παιχνιδια βαση ωρων τοτε να μην παιρνουμε τιποτα.
  το θεμα ειναι ποσο διασκεδαστικα ειναι!!!κ τι μας προσφερουν...
  αμα τα χρεονουμε για την ωρα...
  xoldboyx πηρες ps3???γιατι απο οτι θυμαμαι παιζεις γκειμς στο πισι.

 • gamerrrrrr

  sigoura i 10 ores = 60 eyro tha prepe antikimenika na grafti sta arnitika

  PS: o ilios itan titanas, dimiourgithikan mazi me tin gaia (isiodos:theogonia)

 • meh

  κατα τον ομηρο ειναι τιτανας ( υπεριωνας ) , αλλιως ειναι θεος..
  ψαξε βρες τωρα... XD

 • xoldboyx

  Οχι αλλα το σκεφτομαι.

  Οχι για games ομως (εκτος 2-3 εξαιρεσεων)

 • http://game20.gr Terminator

  Στο παιχνίδι ο Ήλιος είναι με την πλευρά του Ολύμπου και δεν έχει καμμία σχέση με τους Τιτάνες.

  Gamer, το replay value στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά υποκειμενικό. Ναι, δεν τρελαίνομαι να ξαναπαίζω τα παιχνίδια, ειδικά αυτά όταν τα ολοκληρώνω χάνω αρκετή από την όρεξη να ξαναασχοληθώ μαζί τους, αλλά ανήκω στην μειοψηφία. Δεν θεωρώ ότι η διάρκεια του GoWIII είναι πρόβλημα, το παιχνίδι το τσιμπάς δίχως δεύτερη σκέψη.

 • Αλεξανδρος Λαγος

  το game ειναι πορωση χθες το ξεκινησα και εμεινα λαλακας στην κυριολεξια...τη εκκινηση ειναι αυτη,για τι να πρωτο πω δεν ξερω!!τα 2 προηγουμενα ηταν υπεροχα αλλα το 3 ειναι τιτανοτεραστιο....δεν εχω δει κατι παρομοιο σε game μαγκες...οποιος δεν το εχει ας τρεξει να το παρει!!!

 • Δημήτρης 1

  Αξίζει το παιχνίδι... Μακάρι να βγει και 4ο!
  Btw το λιοντάρι με τα κέρατα και με ένα φίδι για ουρά είναι η Χίμαιρα! 😉

 • gerasimos

  ειναι επικη η τελευταια κινηση που την(αρπαζεις απο τα μαλλια κ της κοβεις το κεφαλι).

 • Δημήτρης 1

  Τερμάτισα το πρώτο με έναν φίλο μου... Καήκαμε...

 • giannis

  Τσουρουφλιστοι 🙂

 • Δημήτρης 1

  Nαι δυστυχώς ο φίλος μου υπέκυψε και πήρε ps3.... ενός λεπτού σιγή... 🙁

 • Dorian

  Ρε παιδιά, ξέρει κανείς αν θα βγει GoW IV ή η σειρά τέλειωσε οριστικά?

 • gerasimos

  θα συνεχιστει λογικα κ μπορει στην Ε3 σε κανα 3 μηνες να πουν κατι για καποιο καινουριο παιχνιδι.

 • Dorian

  Ακούστηκε ότι δεν θα βγει άλλο!

 • gerasimos

  δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαλουν καποιο νεο παιχνιδι απλα εγω ειχα διαβασει οτι θα αλλαξει ιστορια κ κατι τετοια.

 • Dorian

  @gerasimos
  Δηλαδή;

 • http://www.game20.gr person

  Dorian, κανείς δεν ξέρει προς τα που θα κινηθεί η σειρά, αλλά πιθανώς το επόμενο μεγάλο GoW να είναι ένα prequel. Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει καμιά περαιτέρω πληροφορία προς το παρόν, τα πάντα είναι εικασίες. Όπως λέει και ο Γεράσιμος, στην E3 ίσως μάθουμε κάτι, αλλά κράτα (πολύ) μικρό καλάθι 😉

 • thanasis

  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΘ god of war 3 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

 • http://game20.gr Terminator

  http://en.wikipedia.org/wiki/God_of_war_3#Plot

  Θανάση καλωσήρθες στην παρέα, απλά γράφε με μικρά.

 • http://www.george.com George

  Παιδιά ξέρετε αν το God Of War 3 θα βγει στο PS2?

 • pgetsos

  μετα απο αυτο τα ειδα ολα!

  • tiflopodikas

   χαχαχαχα