Athens Digital Week - Τί, πώς, πού και πότε

, Τετάρτη 8 Οκτώβριος 2008 0  

Όπως γνωρίζετε, το Game 2.0 είναι επίσημος υποστηρικτής του Athens Digital Week, του σημαντικότερου τεχνολογικού γεγονότος που έχει λάβει χώρα ποτέ στην Αθήνα. Χτες, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του event και πλέον γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το gaming κομμάτι.

Το Athens Digital Week λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις. Όσοι είστε πάνω από 16 ετών θα μπορείτε όλες αυτές τις ημέρες να παίξετε στα PC και στις κονσόλες που θα βρίσκονται εκεί, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Στις 12:00 την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, θα γίνει η συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του Darkfall, ςνός πολυαναμενομένου ελληνικού ΜΜΟ. Την ίδια ημέρα, από τις 19:30 έως και τις 21:30, θα λάβει χώρα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Games Developers. Τέλος, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα γίνει ο Παγκόσμιος τελικός ESWC Athens Masters (Warcraft, Quake).

Oι διάφορες ζώνες στην Τεχνόπολις

Παραθέτω τα δύο νέα press releases, ώστε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες και για τους υπόλοιπους τομείς του event.

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ATHENS DIGITAL WEEK
ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ/16-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
και στο.. ΣΥΝΤΑΓΜΑ/ 13-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 9,84, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη στιγμή που το Athens Digital Week θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους και να συνεπάρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας στην μοναδική εμπειρία των νέων τεχνολογιών.
Για πρώτη φορά, η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως τη Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία ανεπανάληπτη διαδραστική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για όλους , προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο αναφοράς του Athens Digital Week με ειδικά happenings και διαδραστικές παρουσιάσεις με σκοπό την εξοικείωση με την τεχνολογία και την ενημέρωση για την ψηφιακή Ελλάδα.
Καθώς οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο multi event τεχνολογιών που έχει διοργανωθεί στην Ελλάδα προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς, συμμετέχοντες, διαγωνιζόμενοι, εκθέτες και ομιλητές ετοιμάζονται να κατακλύσουν την πρωτεύουσα, μετατρέποντας την σε μια πόλη ανακάλυψης, διασκέδασης και γνώσης.
Μια σπάνια ευκαιρία για χιλιάδες κόσμου να ζήσουν κυριολεκτικά την τεχνολογία, να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, να μιλήσουν για αυτήν και να μοιραστούν την ανακάλυψη. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία
Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, είναι το Athens Digital Week.

Η θεματολογία του «Athens Digital Week» καλύπτει πολλούς διαφορετικούς, συναρπαστικούς τομείς και περιλαμβάνει παρουσιάσεις από κορυφαίους επιστήμονες και ειδήμονες διεθνούς φήμης και εμβέλειας, χώρους εκπαίδευσης και εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, προβολές, παραστάσεις, διαγωνισμούς, εκθέσεις πρωτοποριακών τεχνολογιών και διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης κοινού.

Οι Ζώνες

Το Live Zone, θα είναι η ζωντανή ζώνη της διοργάνωσης για μικρούς και μεγάλους φίλους της τεχνολογίας, με τη συμμετοχή του Corallia Clusters Initiative και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της μικροηλεκτρονικής αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες, το Πανεπιστήμιο Αthens Information Technology (AIT) με τα υπερσύγχρονα συστήματα ψηφιακής αναγνώρισης και τους πίνακες αυξημένης πραγματικότητας, η Ελληνογερμανική Αγωγή με τα έξυπνα ρούχα και την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία της μουσικής με χρήση υπολογιστή.

Το Experience Zone, είναι η εκπαιδευτική ζώνη του Athens Digital Week και θα υποδεχτεί τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, ειδικά τους μικρούς σε ηλικία μαζί με τους γονείς τους.
Οι εκπαιδευτικές θεματικές θα είναι γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδία και την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων, όπως τις τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης, θα γίνει μια εισαγωγή στους κανόνες και τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Το Talk Zone, του Athens Digital Week, με θεματολογία επίκαιρη και ζωντανό διάλογο με το κοινό, από τις 11.00 έως τις 21.30 προσκαλεί και προκαλεί όλους τους επισκέπτες να συζητήσουν να ενημερωθούν και να προβληματιστούν. Η συμμετοχή ομιλητών από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και από το χώρο της αγοράς μαζί με διαδικτυακές κοινότητες και διάσημα ονόματα από το εξωτερικό κάνουν το πρόγραμμα του Talk Zone να προσφέρει κάτι παραπάνω από μια κλασσική συνεδριακή εμπειρία.

Gaming:

Counter-Strike, Warcraft 3 DotA, Call of Duty 4, Counter-Strike Source, Trackmania, Quake, PES 2008, FIFA 2008, οι αγαπημένες μας κονσόλες X-Box και δύο συναρπαστικά τουρνουά ESWC και ESL που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 – 00:00 free pcs & κονσόλες (άνω των 16 ετών)

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: 19:30-21:30 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Games Developers

Σάββατο 18 Οκτωβρίου: 20:00-22:00 Παγκόσμιος τελικός ESWC Athens Masters (Warcraft, Quake)

Digital Music: Sampling και ηλεκτρονική μουσική, άνθρωποι - ορχήστρα χάρη στην χρήση των νέων τεχνολογιών και διαδικτυακό jamming, σε ένα απίστευτο πάρτι που δίνει ρυθμό στο Athens Digital Week.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε digital διάθεση

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Fotonovela
Olga Kouklaki
Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Εtten
Marsheaux

Κυριακή 19 Οκτωβρίου: MIKRO

Visual Art:

Εκθέσεις, εργαστήρια και ψηφιακοί καμβάδες, εργαλεία και τεχνικές, character development, περιμένουν τους καλλιτέχνες της νέας εποχής, δίνοντάς τους μια νέα συναρπαστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δημιουργίας
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-21:30

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Απονομή του διαγωνισμού ψηφιακών ταινιών, Public Digital Film Festival

Σάββατο 18 Οκτωβρίου: 12:30-18:00 Talk Zone, προβολές και παρουσιάσεις με μεγάλα ονόματα του χώρου από όλο τον κόσμο.

Robotics:
Αγώνες ρομποτικού ποδοσφαίρου, ρομποτικές κατασκευές με τα πασίγνωστα «τουβλάκια» LEGO, oμιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις τεχνολογιών αιχμής, επιδείξεις και αγώνες ρομποτικού σούμο, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσης. Τα πάντα για τους μυημένους αλλά και γι αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον μοναδικό κόσμο των ρομπότ

Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-21:30

Modding:
Μεσαιωνικά κάστρα που υπολογίζουν spreadsheets, και πειρατικά καράβια που κρατούν τα docs του ιδιοκτήτη τους. Το modding δεν είναι μια περαστική τρέλα, είναι η τέχνη του να κάνεις έναν υπολογιστή μοναδικό τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε απόδοση. Ψύξη με υγρό άζωτο από Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, όλα θα συμβάλλουν στην δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς!

Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 – 00:00

Telecom:
Εφαρμογές για κινητά και μοναδικές συσκευές είναι εδώ! Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: 10:00-13:00 Talk Zone (παρουσιάσεις και ζωντανό debate)

Open Source:
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου:
Καλώς ήρθατε στο κόσμο του ελεύθερου λογισμικού και του ανοιχτού κώδικα, όπου τα παραδοσιακά οικονομικά μοντέλα δεν ισχύουν. Είναι η νέα συναρπαστική πραγματικότητα. Μπορείτε να την γνωρίσετε από κοντά: οι πρωτοπόροι στον χώρο του open source θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν για να σας γνωρίσουν έναν νέο κόσμο.

18:00- 21:30 Talk Zone (παρουσιάσεις από μεγάλα ονόματα του χώρου από όλο τον κόσμο και σημείο συνάντησης ανεξάρτητων διαδικτυακών κοινοτήτων)

Space: Τα αστέρια κι οι πλανήτες γοητεύουν ακόμα εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και μαγνητίζουν το βλέμμα και την σκέψη τους. Ομιλίες και παρουσιάσεις θα φέρουν τ’ αστέρια πιο κοντά στη γη ή θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες κοντύτερα στ’ αστέρια.
Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-12:30 Talk Zone (παρουσίαση και συζήτηση για τον Άνθρωπο στο διάστημα)

Ένα μοναδικό party τεχνολογιών!
Μια σπάνια ευκαιρία να ζήσουµε κυριολεκτικά την τεχνολογία!
Αυτό είναι το:
Athens Digital Week."

"COME OUT AND PLAY

Η Τεχνόπολις γίνεται το σημείο συνάντησης όλων των gamers!

Στη διάρκεια του Athens Digital Week, ένα πρωτοφανές, για τα ελληνικά δεδομένα, gaming party θα στηθεί στην Τεχνόπολη, από τις 16 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να δουν από κοντά ότι καινούργιο συμβαίνει στον χώρο.

Οι... τυχεροί επισκέπτες του μεγαλύτερου τεχνολογικού event που έγινε ποτέ στην Αθήνα θα μπορέσουν να δουν αποκλειστικές παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, να παρακολουθήσουν συναρπαστικές διαλέξεις στο 2ο Πανελλήνιο Game Developers Conference, να συναντήσουν από κοντά τα αστέρια του παγκόσμιου gaming που θα «μάχονται» για μεγάλα χρηματικά έπαθλα, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, και, φυσικά, να παίξουν μέχρι ...εξάντλησης, στην πλειάδα διαθέσιμων υπολογιστών και κονσολών που θα βρίσκονται στους χώρους του ADW.

Νέα, ακυκλοφόρητα παιχνίδια θα περιμένουν τους επισκέπτες και συλλεκτικά πακέτα και πολλά άλλα δώρα θα κάνουν τη δοκιμή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Κι ακόμα, οι game developers των παιχνιδιών αυτών θα περιμένουν φανατικούς και μη για να ακούσουν τη γνώμη τους, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους για το κοινό τους πάθος.

Κι ακόμα, δύο συναρπαστικά τουρνουά ESWC και ESL θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη: με συνολικά έπαθλα αξίας 30.000$ και δύο θέσεις στο ESWC grand final 2009 για τους νικητές, η «πρώτη» του Electronic Sports World Cup στην Αθήνα, θα δημιουργήσει σίγουρα αίσθηση.

Μία διοργάνωση που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και βρίσκεται ήδη στον 6ο χρόνο λειτουργίας της, το ESWC διενεργεί εθνικούς προκριματικούς για να την επιλογή των gamers που θα αντιπροσωπεύσουν την χώρα τους στους τελικούς, χαρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλα χρηματικά έπαθλα, που πολλές φορές ξεπερνούν τα 50 χιλιάδες ευρώ!

Παράλληλα, το ESL ή αλλιώς Electronic Sports League, είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή κατηγορία για τον κυβερνοαθλητισμό και τα e-sports. Λειτουργώντας ως meeting platform για computer gamers, καλλιεργεί το «ευ αγωνίζεσθαι» στην ηλεκτρονική του μορφή και στο Athens Digital Week προβλέπεται να δώσει σε όλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους καλύτερους Έλληνες gamers να παίζουν live
Και επειδή δεν νοείται gaming party χωρίς games, περισσότεροι από 100 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με ταχύτατη ευρυζωνική πρόσβαση στο internet και με τα τελευταία παιχνίδια θα είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Ταυτόχρονα, ειδικοί στο χώρο θα περιμένουν gamers και μη για να εξηγήσουν τις τεχνολογίες πίσω από τα παιχνίδια που συναρπάζουν, τους κανόνες τους αλλά και τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι καλοί παίχτες για να αυξάνουν τις επιδόσεις τους. Και τέλος, πάνω από 30 κονσόλες σε ειδικό lounge χώρο περιμένουν μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να προκαλέσουν τους καλύτερους του χώρου και να κερδίσουν πλούσια δώρα!

Λοιπόν; Ποιος θα λείψει από το Athens Digital Week;"