Forza Horizon Review

, Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012 0  

Η σειρά Forza Motorsport, εδώ και αρκετά χρόνια, κλέβει τις καρδιές των φίλων του αυτοκινήτου, προσφέροντας την απόλυτη οδηγική εμπειρία στο Xbox 360. Το ατελείωτο κυνήγι του χρόνου στα όρια του δευτερολέπτου, στις πιο γνωστές πίστες του κόσμου, είναι πραγματικά εθιστικό, αλλά ήρθε η ώρα για μία νέα πρόταση.

Πώς θα σας φαινόταν αν η δράση μεταφερόταν στους δρόμους μιας ολόκληρης πολιτείας; Αφήστε στην άκρη την αγωνιστική φόρμα και το κράνος και ετοιμαστείτε για μία βόλτα στο μαγευτικό Κολοράντο. Οι δημιουργοί του Forza αποφάσισαν να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες και να προσφέρουν στο κοινό μια εναλλακτική και πιο “ανάλαφρη” εμπειρία. Η σοβαρότητα του Forza Motorsport συναντά την άγρια ομορφιά των Need for Speed, Dirt και Burnout, και κάπως έτσι γεννιέται το Forza Horizon. Το νέο εγχείρημα φέρει την υπογραφή της ταλαντούχας Playground Games και, φυσικά, της Turn10, γεγονός που δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για τον τίτλο. Το Forza Horizon μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους σκληροπυρηνικούς φίλους της σειράς ή ως ένας τίτλος-καλωσόρισμα για πιο χαλαρούς παίκτες, καθώς αφήνει πίσω του το σοβαρό πρόσωπο των προηγούμενων παιχνιδιών και απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. Πολλά στοιχεία του Horizon ίσως τα δούμε και στο Forza Μοtorsport 5, το οποίο είναι ήδη υπό ανάπτυξη.

Το Forza Horizon σας μεταφέρει σε έναν ανοιχτό κόσμο, εμπνευσμένο από το Κολοράντο των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, με όμορφες παρουσίες, γρήγορα αμάξια και δυνατή μουσική. Το open-world στοιχείο δίνει άλλη ομορφιά στον τίτλο, αλλά δεν λείπουν και κάποιες αναγκαστικές τεχνικές θυσίες, λόγω του εύρους του παιχνιδιού. Το Horizon τρέχει στα 30fps, αντί των 60fps του Forza 4, τα αυτοκίνητα δεν επιδέχονται tuning και οι καταστροφές είναι μόνο στο αμάξωμα και κοσμητικές. Η οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων διατηρείται στα υψηλά επίπεδα ρεαλισμού της σειράς, αλλά η απουσία μηχανικών βλαβών και τα physics των συγκρούσεων δίνουν μία arcade πινελιά στο παιχνίδι. Ακόμα και αν τρέχετε με 200kph και συγκρουστείτε με ένα αμάξι, το αυτοκίνητο σας κόβει αισθητά ταχύτητα μετά την σύγκρουση και απλά συνεχίζει την πορεία του. Αυτό ίσως να μην γινόταν ιδιαίτερα αισθητό σε ένα παραδοσιακό Forza Motorsport, λόγω της φύσης του, με τα περιορισμένα αυτοκίνητα σε κλειστές πίστες, αλλά όταν μιλάμε για ανοιχτούς δρόμους με αρκετά διερχόμενα αυτοκίνητα, τότε το φαινόμενο της σύγκρουσης είναι αναπόφευκτο.

Για Clifton Valley καλά πάω;

Μπορεί οι θυσίες, οι οποίες ως ένα σημείο είναι κατανοητές λόγω της αδυναμίας του hardware, να ξενίζουν κάπως τους φίλους της σειράς, αλλά υπάρχουν και αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Επίτελους, για πρώτη φορά έχετε την δυνατότητα να οδηγήσετε σε ένα πλήρη κύκλο ημέρας/νύχτας και σε χωμάτινες διαδρομές, δύο προσθήκες που αρκετοί ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό από τη σειρά Forza. Σημαντική προσθήκη είναι, επίσης, η δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας. Η σειρά εγκαταλείπει το δυναμικό σύστημα δυσκολίας, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ σωστά, και σας επιτρέπει να επιλέξετε την δυσκολία σε όλα τα events του φεστιβάλ, με την ΑΙ να αποδεικνύεται πολύ σκληρός αντίπαλος. Από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ολοκληρωμένο σύστημα αναβάθμισης των αυτοκινητών, με το βάθος των τίτλων Forza, καθώς και η δυνατότητα να φτιάχνετε τα δικά σας σχέδια (vinyls, decals), για να δίνετε χαρακτήρα στα αυτοκίνητά σας, ή να εισάγετε τις δημιουργίες σας από το Forza 4.

Στις δυσάρεστες εκπλήξεις ανήκει ο αδικαιολόγητος αριθμός των διαθέσιμων αυτοκινήτων, ο οποίος μαζί με αυτά που ξεκλειδώνετε, δεν ξεπερνά τα 150, σε αντίθεση με τα 500+ του Forza 4. Ο περιορισμένος αριθμός οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι η Playground Games αποφάσισε να αφήσει εκτός τις κλάσεις E και F, καθώς έκρινε ότι δεν έχουν θέση σε ένα φεστιβάλ από super cars, αλλά οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλάσεις είναι σημαντικές. Ο καταιγισμός από DLC είναι γνωστή στρατηγική της Turn 10, αλλά τουλάχιστον σε προηγούμενους τίτλους η ποικιλία των υπάρχοντων αυτοκινητών ήταν αρκετά ικανοποιητική, ώστε να μην φαίνονται απαραίτητα τα DLC. Τέλος, το Horizon προσφέρει ένα σύστημα επίβραβευσης, Forza Loyalty Rewards, που σας ανταμείβει με όμορφα αυτοκίνητα βάση του level που έχετε στο Forza 4.

Η πρώτη βόλτα στο Κολοράντο είναι αυτό που λέμε... έρωτας με την πρώτη γκαζιά..! Η λεπτομέρια στα μοντέλα αυτοκινήτων είναι στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Turn 10, ο ήχος των μηχανών απολαυστικός και τα τοπία απλά μαγευτικά. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλος και τα μέρη που έχετε να εξερευνήσετε είναι πολλά και ποικιλόμορφα. Βραχώδη όρη, κοιλάδες, αστικές περιοχές και έρημος, είναι μερικές από τις τοποθεσίες που συναντάτε και δεν είναι λίγες οι φορές που θα άραξετε το αμάξι στην άκρη του δρόμου, για να χαζέψετε έναν καταρράχτη ή μία γέφυρα κάτω από το φως του ηλιοβασιλέματος. Η εναλλαγή της ημέρας με τη νύχτα προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στα τοπία, τα οποία είναι πραγματικά απίστευτα. Αν είχαμε και καιρικά φαινόμενα, τότε θα μιλούσαμε για ασύλληπτη ομορφιά. Οι βόλτες σας στους δρόμους του Κολοράντο διευκολύνονται από τον χάρτη, στον οποίο έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή, και το GPS με φωνητικές οδηγίες, για να βρίσκετε το δρόμο για τον προορισμό σας. Ευχάριστη παρέα σας κρατάει και το ραδιόφωνο, με αρκετούς σταθμούς για όλα τα μουσικά γούστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Forza Horizon υποστηρίζει το Xbox SmartGlass, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μία φορητή συσκευή για την προβολή του χάρτη. Αρκετά χρήσιμη δυνατότητα για να μην διακόπτετε το παιχνίδι ψάχνωντας πού βρίσκεστε στο χάρτη.

Τί φινέτσα αυτές οι Ιταλίδες!

Το παιχνίδι, με έξυπνους μηχανισμούς, δίνει την απαραίτητη πρόκληση στο ανέμελο βολτάρισμά σας στο Κολοράντο. Ανάλογα με τις ικανότητές σας σε διάφορους τομείς, όπως drifting, προσπεράσεις ή τρελές ταχύτητες, κερδίζετε πόντους ικανοτήτων, με τους οποίους ανεβαίνετε level στον αντίστοιχο τομέα και, παράλληλα, ανεβαίνετε στην κατάταξη δημοτικότητας των διασημότερων οδηγών του παιχνιδιού. Οι τομείς όπου μπορείτε να ανεβείτε level είναι αρκετοί και σας χαρίζουν αρκετά χρήματα για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου ή μιας αναβάθμισης. Ο συνδυασμός του ανοιχτού κόσμου και του συστημάτος leveling, δίνει πολλές φορές την αίσθηση ότι παίζετε ένα RPG. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η προσθήκη των speed traps και speed zones σε διάφορα σημεία του χάρτη, τα οποία σας ωθούν να οδηγείτε το αμάξι στα όριά του για να ξεπεράσετε τις μέγιστες ταχύτητες φίλων σας.

Όσο περισσότερο εξερευνείτε το Κολοράντο, τόσο περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος εμφανίζονται στον χάρτη, όπως τα Forza Outposts. Σε αυτά τα σημεία μπορείτε να κάνετε fast travel, έναντι ενός ποσού, αλλά και να αλλάζετε αυτοκίνητο. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τις δοκιμασίες που προσφέρει το καθένα από αυτά, τότε μπορείτε να τηλεμεταφέρεστε χωρίς κανένα κόστος. Οι δοκιμασίες -PR Stunts- περιλαμβάνουν επίτευξη συγκεκριμένης ταχύτητας σε κάποιο speed trap, φωτογράφιση ενός αυτοκινήτου σε μία τοποθεσία και συλλογή πόντων ικανοτήτων σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Οι προκλήσεις που προσφέρει ο κόσμος του Forza Horizon δεν τελειώνουν εδώ. Μπορείτε να προκαλείτε σε κόντρες διερχόμενους οδηγούς για να κερδίσετε τα αμάξια τους, να αναζητήσετε τα discount signs για να έχετε έκπτωση στο κατάστημα αναβαθμίσεων ή να βρείτε αποθήκες με εγκατελειμμένα πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία δεν μπορείτε να αποκτήσετε με άλλο τρόπο. Έχετε τόσα πράγματα να κάνετε, που θα ξεχάσετε ότι μετέχετε σε φεστιβάλ αγώνων.

Ας περάσουμε στη δράση του φεστιβάλ. Η περιπέτειά σας ξεκινάει με τη συμμετοχή σας σε μία σειρά από αγώνες. Στόχος σας είναι να καταφέρετε να φτάσετε μέχρι τον τελικό και να αποδείξετε ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στο Κολοράντο. Στην αρχική τοποθεσία όπου κάνετε εγγραφή, η οποία αποτελεί και το κέντρο του φεστιβάλ, βρίσκεται το garage, για τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, το autoshow, για την αγορά νέων αυτοκινήτων, το race central, για τη συμμετοχή σας σε διάφορα rivals, καθώς και τα car club, marketplace και paintshop. Η εξέλιξή σας στη διοργάνωση χαρακτηρίζεται από το βραχιολάκι που φοράτε στο χέρι. Αρχικά ξεκινάτε με το κίτρινο, κερδίζοντας αγώνες, κερδίζετε πόντους, μέχρι να καταφέρετε να αποκτήσετε το χρυσό βραχιόλι, που σας ανοίγει τις πόρτες για τον μεγάλο τελικό. Η πορεία σας μέχρι τον τελικό δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί πολλές ώρες οδήγησης. Με την απόκτηση κάθε νέου βραχιολιού ξεκλειδώνονται νέοι αγώνες στον χάρτη, οι οποίοι προσφέρουν περισσότερους πόντους, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Υπάρχει, βέβαια, η δυνατότητα να αυξομειώσετε το επίπεδο δυσκολίας και να προσαρμόσετε το παιχνίδι στα επίπεδα πρόκλησης που επιθυμείτε.

Η λεπτομέρεια στα περιβάλλοντα είναι απίστευτη.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν circuit ή point-to-point διαδρομές με οκτώ οδηγούς συνολικά, σε άσφαλτο, χώμα ή συνδυασμό και των δύο. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αγώνα, το κάθε event μετατρέπεται σε rival, όπου κοντράρετε το ghost του καλύτερου χρόνου ενός φίλου σας, το οποίο ενισχύει αρκετά το replayability του τίτλου. Τα festival events πλαισιώνονται από τα showcase events, star showdown και street races, που προσφέρουν κόντρες δύο ή οκτώ οδηγών και σας χαρίζουν χρήματα και αμάξια. Όσο προχωράτε στην διοργάνωση, τόσο περισσότερα events κάνουν την εμφάνιση τους στον χάρτη.

Το Forza Horizon χωρίζεται σε δύο διακριτά μέρη, το single-player και το multi-player. Στο single μπορεί να έχετε την ψευδαίσθηση ότι συναγωνίζεστε τους φίλους σας, κυνηγώντας τα ghost τους στα rivals ή προσπαθώντας να ξεπεράσετε τις ταχύτητες τους στα speed traps/zones, αλλά αν αναζητάτε μία εμπειρία σαν αυτή του Test Drive Unlimited, δεν θα την βρείτε εδώ. Το Horizon με έξυπνους τρόπους, όπως με την συνεχή εμφάνιση leaderboards κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ή με την αποστολή μηνυμάτων όταν ένας φίλος σας σας ξεπεράσει σε κάτι, προσπαθεί να δημιουργήσει μία διαδραστικότητα με τους φίλους σας, αλλά δεν ενσωματώνει καμμία multiplayer δυνατότητα στο βασικό μέρος του παιχνιδιού.

Το online μέρος του τίτλου αποτελεί ξεχωριστή ενότητα και ουσιαστικά προσφέρει σχεδόν αυτούσιο το multiplayer του Forza 4, προσαρμοσμένο στον ανοιχτό κόσμο του Κολοράντο, με μοναδικό συμβιβασμό την μείωση των online παικτών από 16 σε 8. Σε αυτό υπάρχουν αγώνες circuit, point-to-point και street race, με διαφορετικούς κανόνες και περιορισμούς, καθώς και η “παιδική χαρά” της σειράς Forza, με τα Infected, Cat and Mouse, και King modes. Νέα προσθήκη αποτελεί το online free roam, το οποίο προσφέρει co-op challenges για δύο έως οκτώ παίκτες και προσπαθεί, εν μέρει, να μοιάσει στο TDU. Σε γενικότερα πλαίσια, το online λειτουργεί αρκετά καλά και, αν κρίνουμε από τους υπόλοιπους Forza τίτλους, θα εμπλουτίζεται συχνά με νέα modes και ανανεωμένα online rivals.

Ένας ολόκληρος κόσμος σας περιμένει προς εξερεύνηση.

Το νέο εγχείρημα των Playground Games και Turn10 κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο. Ο εντυπωσιακός ανοιχτός κόσμος, σε συνδυασμό με την κορυφαία οδηγική συμπεριφόρα των αυτοκινήτων, κάνουν το Forza Horizon ιδανική πρόταση για χαλαρές βόλτες και γρήγορους αγώνες. Μία νέα πρόταση, η οποία ξέρει να παντρεύει αρμονικά την δράση με την εξερεύνηση, το Forza Horizon χαρίζει ατελείωτες ώρες οδηγικής απόλαυσης σε παλιούς και νέους φίλους της σειράς.

- Πανέμορφος κόσμος!...
- ...με μεγάλη έκταση, ποικιλία από τοπία...
- ...και πλούσιος σε events και challenges
- Οδηγική συμπεριφορά αυτοκινήτων στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η σειρά Forza
- Κύκλος ημέρας/νύχτας
- Χωμάτινες διαδρομές

- Αδικαιολόγητα μικρός αριθμός αυτοκινήτων...
- ...ή μάλλον DLC, DLC, DLC...
- Απουσία μηχανικών βλαβών
- Physics συγκρούσεων: πιο arcade... πεθαίνουν

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

Πλατφόρμα: Xbox 360
Έκδοση: Microsoft
Ανάπτυξη: Playground Games, Turn 10
Διάθεση: Microsoft Hellas
Είδος: Open-world racer
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://forzamotorsport.net/en-us/FH/Default.aspx
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 26/10/2012
PEGI: 12

 • EdgierMink61

  Η τελευταία παράγραφος τα είπε όλα Chronix. Έχοντας λιώσει το demo (πρέπει να έπαιξα τουλάχιστον 8 ώρες) πιστεύω πως είναι ένας άξιος arcade διάδοχος της σειράς. Πλησιάζει περισσότερο το πρώτο NFS: Most Wanted όσον αφορά τον τρόπο διασκέδασης που σου χαρίζει και λιγότερο το Forza 4. Είναι μία ευχάριστη αλλαγή που σίγουρα θα τιμήσω στο μέλλον.

 • Julian

  Παιζει και να το παρω

 • Chronix

  @Edgier Προσωπικά δεν θα το χαρακτήριζα αμιγώς arcade παιχνίδι.Διατηρεί την ρεαλιστική οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήρων του Forza 4, αλλά η έλλειψη μηχανικών βλαβών και τα physics συγκρούσεων το κάνουν να δείχνει πιο arcade.

  Αν η σειρά Forza συνεχίσει να προσφέρει δύο προτάσεις - Motorsport και Horizon - εγώ θα ακολουθήσω, κατά κύριο λόγο, το Horizon μονοπάτι. Η μόνη πικρή γεύση που μου άφησε είναι ότι δεν έχει τις multi δυνατότητες του TDU.

 • EdgierMink61

  @Chronix Θα συμφωνήσω πως δεν είναι τόσο arcade όσο το Most Wanted αλλά φέρνει περισσότερο στο Forza 4. Απλά έγραψα πως το fun factor του παιχνιδιού, για μένα, είναι παρόμοιο με αυτό του NFS. Έχει την πλάκα της η έλλειψη ζημιών και αν μάθεις καλά τα physics των συγκρούσεων μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Στην λίστα μου το έχω καταχωρήσει ώς ένα διασκεδαστικό Forza. Ερώτηση: Πόσους σταθμούς έχει στην τελική έκδοση γιατί οι τρεις που είχε το demo μου φάνηκαν πολύ λίγοι και δεν μου άρεσαν και ιδιαίτερα.

 • Julian

  Ουσιαστικα αυτη ειναι η δυναμη του παιχνιδιου. Οτι ειναι ενα χαλαρο racer ανοιχτου δρομου και ανοιχτου κοσμου, την ιδια ωρα που ο χειρισμος ειναι σοβαρος, η τουλαχιστον πολυ πιο σοβαρος απο αντιστοιχες προτασεις. Το εξτρα ειναι οτι ο κοσμος ειναι πολυ ωραιος να τον εξερευνεις. Δεν ηταν στα σχεδια μου το παιχνιδι αλλα παιζει να το τιμησω καποια στιγμη, ειδικα την στιγμη που προτιμω (τελικα) GT5 για πισταδορικο racing.

 • Chronix

  @Edgier Τα events είναι πάρα πολλά και ξεκλειδώνονται σταδιακά, με την απόκτηση νέου βραχιολιού. Όταν φτάσεις στο χρυσό θα έχει γεμίσει ο χάρτης από events.

  @Julian Ο κόσμος είναι απίστευτος...! Το Horizon θα είναι το τέλειο "διάλειμμα" από το GT5.

 • Streetoboys

  Παιδια φαινεται πολυ καλο και θα το τσιμησω κ εγω...τελικα ομως εχει tuning η δεν εχει...?

 • Julian

  Δεν εχει φιλε μου το λεει στο review. Για μενα αν οχι το πιο αξιολογο ειναι απο τα πιο αξιολογα open road racers που εχουν βγει στη γενια

 • EdgierMink61

  @Chronix Όχι δεν ρωτάω πόσα είναι τα event, δεν διατύπωσα καλά την ερώτηση. Είναι δικό μου το λάθος. Ήθελα να ρωτήσω πόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς έχει γιατί οι τρεις που είχε στο demo δεν μου γέμισαν το "αυτί".

 • Chronix

  Τι να τους κάνεις τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όταν έχεις τον ήχο της μηχανής να σου χαιδεύει τα αυτιά? 😛 Τρεις είναι και στην τελική έκδοση με καμιά 70αριά τραγούδια.

 • http://www.youtube.com/watch?v=JHz9Vy1lYZY&fb_source=message MENIS_ΙΧ

  Μπορείς να "προκαλέσεις" τους αντιπάλους σε κόντρα, όταν είσαι κοντά τους?? (όπως γινόταν στα nfs) (σε free roam παντα)

 • Chronix

  Yeap, αλλά πάντα μιλάμε για ΑΙ αντιπάλους.

  Χθες έπαιζα online free roam με άλλα τρία παιδιά για τα co-op challenges και είχε αρκετή πλάκα. Άντε τσιμπήστε το να καούμε λιγάκι... 😀

 • http://www.youtube.com/watch?v=JHz9Vy1lYZY&fb_source=message MENIS_ΙΧ

  Να πέσει λίγο η τιμή πρώτα!! 😛

 • EdgierMink61

  Ευχαριστώ Chronix για την πληροφόρηση. Ήθελα να δω αν έχουν κάνει κάτι καλό με την μουσική όπως στο Forza 2 (είχε μερικά κομμάτια που μου άρεσαν) ή είναι σαν το 4 που είναι αδιάφορο. Απ'ότι φαίνεται το θαύμα του NFS: Most Wanted δεν θα επαναληφθεί σύντομα.

  Θα καούμε κάποια στιγμή, αυτό είναι σίγουρο, το θέμα είναι πως πρέπει να πέσει η τιμή και να βρεθεί χρόνος.

 • http://game20.gr Terminator

  Η μουσική του Forza 4 στα μενού είναι καταπληκτική πάντως

 • EdgierMink61

  Δεν ξέρω βρε Termi, δεν με έχει τρελάνει. Μου άρεσε πολύ περισσότερο του 2 που είχε και κάποια πιο ανεβαστικά κομμάτια. Στο 4 μετά από τους πρώτους 2 μήνες, την έχω απενεργοποιήσει παντού και στους αγώνες ακούω μόνο τους κινητήρες. Ίσως να μην το θυμάμαι καλά. Θα βάλω να παίξω το 4 πάλι και θα κάτσω να την ακούσω μήπως την αδικώ.

 • Sakis

  Που την ειδατε την ρεαλιστική συμπεριφορά ρε παιδια ελεος!!..Το παιχνιδι δεν εχει καμμιά σχεση με τα φορζα που ξέρουμε!..Ειναι ενα παιχνιδι για 15χρονα!!.Ασε που εχει ενα αστείο replay χωρις να μπορεις να κάνεις save...Το αγόρασα την πρώτη μέρα το επαιξα,φρικάρισα με την αστεία παιδικότητα του,και το παράτησα...Πέταξα τα λεφτά μου,και τώρα συνεχίζω να παίζω την παιχνιδάρα το Forza 4.

 • Chronix

  Σάκη, το Horizon δεν ήρθε να αντικαταστήσει το Forza Motorsport 4. Επειδή έχω διαβάσει σχόλια σου στο MyXbox, λόγω της συμμετοχής μου, θέλω να σου πω ότι αυτό που ψάχνεις θα το βρεις στο Forza Motorsport 5 και όχι εδώ.

 • drgci

  Άρε Σάκη κορόιδο το forza horizon είναι arcade για αυτό πριν αγοράσεις κάτι απο εδώ και πέρα μην κοιτάς Μονό το όνομά του τίτλου(κλασικε ελληναρα)
  Και μετά σου φτενε όλοι έκτος απο τον εαυτό σου

 • Julian

  Σακη πριν το αγορασεις δεν εψαξες λιγο τι ειναι; Τι ειδες forza πανω και το εσκασες ετσι 60 για πλακα; Τεσπα το παιχνιδι για αυτο που ειναι ειναι καλο, απο κει και περα ειναι στην κριση του καθενος αν θελει ενα τετοιου ειδους racer. Για μενα σε οποιον αρεσουν τα racer ανοιχτου δρομου ειναι οτι πρεπει. Και επιπλεον εχει και ανοιχτο κοσμο και μαλιστα πολυ ομορφο. Εγω εχω καιρο να παιξω κατι τετοιο και μαλλον θα το παρω αλλα πιο μετα οταν πεσει η τιμη. Δεν περιμενα οτι θα με ψησει το παιχνιδι αλλα γιατι οχι. Μιας και εχω παρατημενο το forza 4 (πραγματικα το δυναμικο μοντελο δυσκολιας κατεστρεψε για μενα το παιχνιδι και σε συνδυασμο με το πιο casual layout της καριερας) μπορει να το πουλησω και να παρω το horizon να εχω ενα forza που τουλαχιστον θα παιζω. Οχι οτι το GT5 το παιζω τωρα αλλα το τελευταιο ειναι πολυ πιθανο καποια στιγμη να το ξαναπιασω να κανω οτι δεν εχω κανει να παρω κανα διπλωμα κλπ κλπ..

  Υ.Γ Σχετικα με τον αριθμο αυτοκινητων δεν ειναι λιγα για τετοιου ειδους παιχνιδι αλλα μας εχει συνηθισει σε αλλα η σειρα!

 • streetoboys

  παιδιλα αυτο το βιντεο ειναι μούφα??
  http://www.youtube.com/watch?v=dqWCfvf3wQY&feature=related

 • Chronix

  Κανονικό βίντεο από το παιχνίδι είναι. Upgrades έχει, tuning δεν έχει...

  http://www.youtube.com/watch?v=HjvclV32KPc

 • streetoboys

  τωρα κατάλαβα...τα είχα μπερδέψει λιγο...tnx chronix...

 • Sakis

  Παιδια το αγόρασα γιατι εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην turn 10.Αλλα που να ηξερα οτι θα κάνεις μετωπική με 200 χιλιομετρα και θα συνεχίζεις αμέριμνος σαν να πάτησες απλά μια κατσαρίδα!..Που να ηξερα οτι θα παίρνεις κλειστή στροφή με 150 χιλιομ...και θα στριβεις σαν να πας με 10...Που να ηξερα οτι δεν εχει save replay...Ειχα την εντύπωση οτι στην οδήγηση θα μοιάζει εστω και λίγο του φορζα...
  Οσο για τον Αλλο που με είπε Ελληναρά,ενα εχω να πω!..Εισαι ενας τσομπανοτραβόλτας,που το μονο που ξέρεις να κάνεις,είναι να προσβάλλεις τον αλλο,μόνο και μόνο επειδή είπε την αποψή του για ενα παιχνίδι!!

 • JCDenton13

  Nεο DLC με την ονομασια Forza Horizon Rally Expansion στις 18/12.Οριστε και το trailer:http://www.youtube.com/watch?v=t0OT2lVjIhM

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Καλό, χρυσό το Horizon, αλλά τα άπειρα glitches του απλά δεν υποφέρονται.

 • Chronix

  @person Τι glitches εντόπισες? Έχω κάποιες μέρες να παίξω, αλλά όσο έπαιζα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό. Με κυνηγάει και ο Termie, γιατί του χρωστάω review για Rally Expansion. 🙂

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Κατά πάσα πιθανότητα φταίει το δισκάκι, αλλά και πάλι μου καταστρέφει την εμπειρία 😐

 • Chronix

  Αν φταίει το δισκάκι καν'το install. Αν ολοκληρωθεί κανονικά η εγκατάσταση δεν θα έχεις ξανά πρόβλημα. Το διαβάζει μόνο στην αρχή και τέλος. Αν δεν έχεις δίσκο ή έχεις και είναι μικρός, χρησιμοποίησε ένα στικάκι/εξωτερικό δίσκο, μπορείς να αξιοποιήσεις έως 32Gb.