alt text

FIFA 14 Review

, 16/10/2013  

Μετά από οκτώ χρόνια στις ίδιες κονσόλες, είναι λογικό ετήσιες σειρές παιχνιδιών όπως το FIFA να μην έχουν πλέον μεγάλα περιθώρια πρόοδου, κάτι που αποδεικνύει το FIFA 14. Το FIFA 14 δεν έχει επαναστατικά στοιχεία, αλλά αναδιοργανώνει όσα μέχρι σήμερα έκαναν τη σειρά νούμερο ένα στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και διορθώνει πολλά (όχι όμως όλα) από τα στοιχεία που την κράταγαν πίσω. Το FIFA 14 προσφέρει την πιο ρεαλιστική εμπειρία ποδοσφαίρου που έχουμε δει μέχρι σήμερα, όμως ο δρόμος προς την τέλεια αναπαράσταση του αθλήματος είναι ακόμα μακρύς.

Το πρώτο πράγμα που προσέχετε από τον πρώτο κιόλας αγώνα είναι τα βελτιωμένα animations. Οι παίκτες κινούνται πολύ πιο ρεαλιστικά, τοποθετώντας σωστά το βάρος του σώματός τους. Οι ντρίπλες γίνονται τόσο με το εξωτερικό όσο και με το εσωτερικό μέρος του ποδιού, κάνοντας την αλληλεπίδρασή τους με την μπάλα να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Η απόσταση που έχουν οι παίκτες με την μπάλα είναι άλλο ένα μεγάλο θετικό, καθώς στη διάρκεια του τρεξίματος η μπάλα απομακρύνεται περισσότερο, δίνοντας μία πιο γρήγορη αίσθηση. Επίσης, μία ακόμα βελτίωση είναι ο τρόπος που τρέχουν, καθώς πρέπει πρώτα να θέσουν σωστά το σώμα τους και έπειτα να ξεκινήσουν (με τη λογική καθυστέρηση) το σπριντ.

Μένοντας στους παίκτες, ένα από τα νέα στοιχεία που αλλάζουν το gameplay είναι η προσθήκη προστασίας της μπάλας με τη χρήση του αντίστοιχου πλήκτρου (L2/LT), κάτι που βοηθάει στη διατήρηση της κατοχής, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Βελτίωση υπάρχει και στα σουτ, με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, αφού δεν παίζει πια ρόλο μόνο η θέση, αλλά και η τοποθέτηση του σώματος και η θέση της μπάλας, ενώ με τα ανανεωμένα physics (περισσότερα γι αυτό παρακάτω) δημιουργούνται πολλές επιπρόσθετες επιδράσεις. Στα αρνητικά παραμένει το σύστημα πάσας και προώθησης, με τις γρήγορες πάσες να μην είναι και τόσο γρήγορες, ενώ και οι προωθητικές μπαλιές συνήθως δεν πάνε εκεί που πρέπει (αν και μετά τα patch έχουν βελτιωθεί σημαντικά και τα δύο στοιχεία, όχι όμως όσο πρέπει).

Η σωστή τοποθέτηση του σώματος είναι κλειδί για την επιτυχία.

Η σωστή τοποθέτηση του σώματος είναι κλειδί για την επιτυχία.

Η ΑΙ έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, τόσο προς το καλύτερο όσο και προς το χειρότερο. Οι συμπαίκτες έχουν γίνει πολύ πιο έξυπνοι και γρήγοροι. Κλείνουν σωστά τις όποιες αμυντικές τρύπες δημιουργούνται και βρίσκουν χώρους κατά την διάρκεια της επίθεσης για να μπορείτε να βρείτε σχεδόν άμεσα κάποιον να δώσετε την μπάλα. Τα ανοίγματα από τα πλάγια δεν είναι τα καλύτερα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως πάντα κάποιος συμπαίκτης βρίσκεται εκεί για σας. Το κακό είναι ότι οι αντίπαλοι δεν είναι και τόσο έξυπνοι, κάνοντας το παιχνίδι, ακόμα και στο δυσκολότερο επίπεδο, να μην έχει την επιθυμητή πρόκληση, τουλάχιστον για τους βετεράνους της σειράς. Οι τερματοφύλακες παραμένουν στα ίδια, μέτρια επίπεδα, με τις φορές που πρέπει να πασχίσετε για να βάλετε γκολ (μην έχοντας πρόβλημα με την άμυνα) να είναι ελάχιστες, ειδικά με τη χρήση των L2/LT.

Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις εντοπίζονται στα physics και κάνουν την εμπειρία πιο ρεαλιστική από ποτέ. Η μπάλα φαίνεται να παίρνει τα σωστά φάλτσα κάθε φορά, και η τροχιά της σε κάθε σουτ ή πάσα είναι ανάλογη της δύναμης, της φοράς αλλά και της τοποθέτησης του σώματος του παίκτη. Οι πάσες γίνονται δυσκολότερα αλλά πολύ πιο ρεαλιστικά. Στις σκληρές καιρικές συνθήκες ο χειρισμός είναι “βαρύτερος”, επηρεάζοντας άμεσα την ταχύτητα μετάδοσης της μπάλας και απαιτώντας μεγαλύτερες πιέσεις για να γίνουν όλα σωστά. Τέλος, οι αναπηδήσεις είναι πιο ρεαλιστικές και εξαρτώνται περισσότερο από τη δύναμη και τις καιρικές συνθήκες, σε σχέση με το FIFA 13.

Οπτικά και ηχητικά, η ατμόσφαιρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού είναι μοναδική.

Οπτικά και ηχητικά, η ατμόσφαιρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού είναι μοναδική.

Στα modes δεν υπάρχουν δραματικές αλλαγές, πέρα από το νέο σύστημα χημείας στο ήδη πολύ καλό Ultimate Team, το οποίο δίνει μεγαλύτερο βάθος στο εν λόγω mode και φέρνει στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο διαδραστικές τις επιλογές σας. Με τις αντίστοιχες ενδείξεις μπορείτε κατευθείαν να δείτε αν ο παίκτης είναι ευχαριστημένος με τη θέση του. Η ροή της ομάδας επηρεάζεται σημαντικά από την εθνικότητα και τις ομάδες προέλευσης των παικτών, καθώς για καλύτερη συνεργασία είτε πρέπει να περάσει χρόνος, είτε να έχουν κάποιο κοινό στοιχείο (εθνικότητα ή να ήταν συμπαίκτες παλιά), με την “απόλυτη” ομάδα όντως να είναι “απόλυτη”. Όσο μεγαλώνει η μπάρα χημείας, τόσο καλύτερη γίνεται η ομάδα, με τα αποτελέσματα να φαίνονται άμεσα στον τρόπο συνεργασίας των παικτών.

Τα mini-games μπορούν από μόνα τους να σας κρατήσουν για αρκετές ώρες, με μεγαλύτερη ποικιλία από ποτέ αλλά και ουσία. Μέσω των mini-games μπορείτε να μάθετε και να εξοικειωθείτε με τα νέα στοιχεία του παιχνιδιού, είτε έχετε παίξει προηγούμενα FIFA, είτε όχι. Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη είναι η επιστροφή των single matches στο online mode, που έλλειπαν από το FIFA 13.

Στα γραφικά τώρα, μην περιμένετε κάποιο μεγάλο άλμα. Μπορεί τα animations των παικτών και γενικά τα μοντέλα τους να έχουν υποστεί ένα μικρό “λίφτινγκ”, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μιλάμε για μία ήδη γερασμένη μηχανή. Oι cutscenes ανταποκρίνονται στην ένταση πριν από τον αγώνα, όμως οι πανηγυρισμοί παραμένουν σε πολύ μέτρια οπτικά επίπεδα. Οι καιρικές συνθήκες και γενικά τα περιβάλλοντα παραμένουν πανέμορφα, όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι με τους παίκτες. Τα μενού έχουν αλλάξει σημαντικά και μοιάζουν με το dashboard και τα tiles του μενού του Xbox 360, ενώ οι ζωντανές ενημερώσεις στα tiles του Ultimate Team κάνουν την εμπειρία περιήγησης ακόμα καλύτερη. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και ο ηχητικός τομέας, με τον σχολιασμό να είναι ελαφρώς καλύτερος, όμως οι pop μελωδίες των μενού δεν είναι για όλα τα γούστα.

Στο Ultimate Team, η καλή χημεία μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σας στην κορυφή.

Στο Ultimate Team, η καλή χημεία μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σας στην κορυφή.

Ας περάσουμε στα προβλήματα του FIFA 14, τα οποία άφησα για το τέλος. Μπορεί να έχουν γίνει βελτιώσεις, όμως μερικά νέα προβλήματα προστίθενται στην ήδη μεγάλη γκάμα των υπαρχόντων. Δε θα ασχοληθώ με τις πάσες και τις προωθημένες, καθώς τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα μετά τα σχετικά update, όμως πρέπει να αναφερθούν τουλάχιστον τα υπόλοιπα. Καταρχάς, οι cutscenes κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έχουν σχέση με τον βελτιωμένο οπτικό τομέα και είναι σα να μην πέρασε μια μέρα από το FIFA 13. Επίσης, τα διάφορα μπερδέματα της ΑΙ, με τους παίκτες στα πλάγια να πηγαίνουν όπου να 'ναι, ενώ στη γρήγορη εκτέλεση να χάνουν -κυριολεκτικά- την μπάλα από μπροστά τους (αλλού οι μπάλα, αλλού την ψάχνουμε). Τα καλύτερα “κολλήματα” είναι μετά από γκολ, με τον σκόρερ να μοιάζει χαμένος, πηγαίνοντας σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις πριν βρει το “σωστό δρόμο” προς τον πανηγυρισμό. Επίσης, οι κινήσεις των τερματοφυλάκων ώρες ώρες μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου. Μιλώντας για τους τερματοφύλακες, να τονίσω ότι δεν έχει σημασία ποιον έχετε απέναντί σας, καθώς αν ξέρετε να παίζετε το γκολ είναι σχεδόν σίγουρο. Τέλος, τα σχετικά παγώματα στη διάρκεια του παιχνιδιού (ακόμα και με εγκατάσταση στον σκληρό του Xbox 360), μετά από μία αλλαγή ή ένα άουτ, έχουν κουράσει εδώ και χρόνια.

Το FIFA κάθε χρόνο γίνεται και (λίγο) καλύτερο, με τη φετινή έκδοση να προσφέρει σε μία πιο τελειοποιημένη μορφή όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Οι βελτιώσεις σημαντικές, οι προσθήκες μικρές αλλά καλές, ο ρεαλισμός κορυφαίος τουλάχιστον σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το FIFA 14 μπορεί να σας κρατήσει άπειρες ώρες, τόσο με τα διάφορα mode του (ειδικά το Ultimate Team), όσο και με το online του όπου υπάρχει μπόλικος κόσμος. Επίσης, τα στατιστικά των παικτών ανανεώνονται συνέχεια, στοιχείο που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει. Από την άλλη, τα διάφορα προβλήματα του παιχνιδιού το κρατάνε πίσω, ενώ τα γραφικά του είναι ξεπερασμένα. Αν ψάχνετε ένα οπτικό υπερθέαμα σίγουρα δε θα το βρείτε εδώ. Αν ψάχνετε όμως την πιο ρεαλιστική προσέγγιση του ποδοσφαίρου και μεγάλη πρόκληση (πάντα στο online), τότε το FIFA 14 είναι για σας.

 • Βελτιωμένα animations και physics
 • Μεγαλύτερος ρεαλισμός
 • Βελτιωμένη ΑΙ των συμπαικτών
 • Επιστροφή των single matches στο online
 • Ακόμα καλύτερο Ultimate Team με μετρητή χημείας της ομάδας
 • Άμεσο και “ζωντανό” μενού
 • Πολλά και ουσιαστικά mini-games
 • Bugs (ευτυχώς αρκετά έχουν διορθωθεί)
 • Η μηχανή γραφικών δείχνει την ηλικία της
 • Στους έμπειρους θα φανεί εύκολο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Xbox 360 (review), PS3, PC, Wii, PS Vita, 3DS, PS2, PSP
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:EA
ΕΚΔΟΣΗ:EA
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Ποδόσφαιρο
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.easports.com/uk/fifa
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:27/9/2013
PEGI:3
 • aek ps4

  Πειμενω με αγωνια fifa 14 με ps4

  • Panos

   Γεια χαρά σε όλους σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας για το αγαπημένο σε πολλούς παιχνίδι,το FIFA 14. Έχω ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς και το βρήκα σε μια τιμή,αρκετά προκλητική,στα 37.50 euro. Για να γίνω πιο σαφής, το αναφέρει ως FIFA 14 U.K EDITION.
   Η φωτογραφία του δεν είναι όπως στα υπόλοιπα που κυκλοφορούν. Μπορεί κάποιος να το βρει αν το αναζητήσει σε γνωστή μηχανή αναζήτησης ''οικονομικών αγορών'',δεν αναφέρω το όνομα της,λίγο - πολύ καταλάβατε. Δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει και με το πόσο ''πλήρες'' είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, ή απλά είναι Ο.Κ και απλά αυτή είναι η τιμή που το δίνει το online κατάστημα. Δεν θα ρισκάρω σε καμία περίπτωση για 10 και 15 euro σε κάτι που τελικά....δεν είναι FIFA 14!!!. Αλλά θέλω αν γνωρίζετε το U.K EDITION, πείτε μου αν έχει καμιά διαφορά με όλα τα FIFA 14 που έχετε δει και ίσως έχετε αγοράσει. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Καλό βράδυ.

 • AnoR6ikos

  Φίλε μου, ξέχασες να αναφέρεις και την πολύ σημαντική προσθήκη του co op seasons, η οποία κατ'εμέ ανεβάζει την online εμπειρία στα ύψη.Πάντα φιλικά.

 • Mitsos

  Πάντως ή παίζεις φίλε μου από το πρωί μέχρι το βράδυ FIFA ή είσαι λίγο υπερβολικός, δεν εξηγείται αλλιώς, στο Legendary Level απλά χάνεις το τόπι, τουλάχιστον εγώ το χάνω και παίζω FIFA χρόνια. Το πως σου φαίνεται τόσο εύκολο να βάλεις γκολ είναι εντυπωσιακό...

  • chuck_the_frog

   Θα συμφωνήσω. Το παιχνίδι δεν έχει την επιθυμητή πρόκληση; Σε World Class και Legendary είναι πανδύσκολο, ακόμα και ένα γκολ να βάλεις, ενώ το cheat της Cpu, που συχνά βγάζει μάτι, δίνει και παίρνει. Όταν παίζεις με αντίπαλο ομάδες μισό αστέρι και πάνω καλύτερες από τη δική σου, η νίκη είναι πολύ δύσκολη υπόθεση ειδικά αν παίζεις manual ή semi- manual σε πάσες και σουτ.
   Οι τερματοφύλακες επίσης είναι πάρα πολύ καλοί, δεν τρώνε τετ α τετ με τίποτα και πρέπει να χαμηλώσεις λίγο το αντίστοιχο slider, για να γίνουν πιο "ανθρώπινοι".
   Είναι μακράν το δυσκολότερο Φίφα που έχει βγει, και μιλάμε πάντα για το offline......

 • forneverarrow

  PES 2014 κύριοι και ας έχει θέμα με τις άδειες όπως πάντα. Λεφτα για FIFA δεν δίνω τα τελευταία 9 χρόνια.

 • Null

  Μπραβο για το Review φοβερο το Fifa κ φετος.Το Pure shot Θα κανει κ τον πιο Fanboy του προ να παραμιλαει!Ερωτηση S.O.S θελω να παιξω online season co-op αλλα με guest δηλαδη εγω με ενα φιλο μου διπλα διπλα.Στις κονσολες γινεται στο Pc γινεται?Θελω πολυ να το τιμησω στο pcακι μου φετος!

 • antonis

  Προ και παλι προ. Το οτι δεν εχει Ch.L το Fifa ειναι μεγαλο μειονεκτημα για μενα...

  • spyros

   Ετσι κρίνεις ενα παιχνίδι εσυ?το gameplay δεν ειναι το Α και το Ω?οσο για δικαιώματα αν το παμε έτσι το fifa εχει 33 ενω το pes 5-6..

  • http://game20.gr Julian

   Το οτι δεν εχει το προ dortmund και λειπουν αδειες βασικων ομαδων απο την πρεμιερσιπ δεν ειναι; Κακα τα ψεματα σε αδειες το FIFA ειναι πολυ μπροστα. Για την ακριβεια ειναι ο μονος τομεας στον οποιο το φιφα ειναι πολυ μπροστα. Κατα τα αλλα πλεον τα δυο παιχνιδια παιζουν στα ισα. Το PES εχει πιο δυσκολο gameplay και καλυτερα γραφικα και animation, το fifa εχει μεγαλο βαθος και γενικα καλυτερο gameplay αλλα ειναι λιγο ευκολο για μενα. Ειδικα το 14. Ειναι ομως πιο δικαιο καθως στις περισσοτερες περιπτωσεις θα νικησει ο καλυτερος. Το τελευταιο αρχιζει να ισχυει και για το PES σιγα σιγα αλλα εχει ψωμι ακομα.

   Δεν νομιζω οτι το FIFA ειναι ετη φωτος μπροστα πια. Στα ιδια παιζουν με το PES. Εγω λεω να τιμησω PES φετος για αλλαγη, αλλα θα μου λειψουν οι αδειες της bundensliga και της premiership ποιος χεστηκε για το ch l για την μουσικουλα και το σημα. Το θεμα ειναι να εχει η ομαδα σωστη εμφανιση και οντας μεγαλος οπαδος του Αγγλικου πρωταθληματος με χαλαει με παιζω με μουφα αρσεναλ σιτυ τσελσι εβερτον λιβερπουλ κλπ.

   Και ρε παιδια το ξαναλεω οχι dortmund στο PES? Την φιναλιστ του ch l περυσι; Τσκ τσκ τσκ /dissaproves

   • nikolas13
   • jim

    απο option files γνωριζουμε?????αλλα πραγματα θα επρεπε να σε χαλανε απο το προ και οχι το συγκεκριμενο

    • http://game20.gr Julian

     Στο xbox απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει τροπος να εισαγω καποιο third party αρχειο. Στο ps3 το εχω κανει στο PC γινεται επισης. Με χαλαει παρα πολυ φιλε μου δυστυχως. Ας παρει μια αδεια για την Dortmund και την Arsenal εστω..

 • geo

  ΤΟ FIFA 2014 EXEI GHAMPION LEAGUE

 • spyros

  Πρωτον το fifa 14 δεν εχει champions league. Δεύτερον συμφωνώ σχεδόν σε ολα με τομ Τερμι αλλα οχι και τερματοφυλακες μετριοι!Είναι σε πολύ καλά επίπεδα καλύτερα απο οποιοδήποτε άλλο fifa!Και τέλος περιμένουμε το πολύ καλύτερο σε όλους τομείς fifa14 next gen!

  • Deathracer2009

   Ο Τermi που κολλαει; Αλλος εκανε το review. 😛

   • nikolas13

    O Termi κολλαει παντου 😛

    • Ο Ακυρος

     Termi Around Every Corner 😛

     • http://game20.gr Terminator

      😈

 • sodomizer

  Το Fifa εδω και 3 χρονια κανει κουμαντο,μετα απ το PES 2008 θα δωσω λεφτα για να αγορασω παιχνιδι ποδοσφαιρου ξανα. Μικρες και λιγες οι βελτιωσεις αλλα μεχρι τις next gen εκδοσεις πιστευω θα μας βγαλει κομπλε στο λιωσιμο. Και για να μην βιαστει κανα να μιλησει παλι για fan και τετοια επαιζα PES απ το 1997 μανιωδως και συμβιβαζομουν με τα bugs και λαθη γιατι δεν υπηρχε κατι καλυτερο,τα τελευταια χρονια ομως εμεινε πισω η Tsunami!
  Το φετινο PES ειναι δυστυχως μια αποτυχια ενω το FIFA με μικροδιορθωσεις εκ του ασφαλους κερδιζει τους ποδοσφαιροφιλους και οχι τους arcade players.
  Πολυ καλο το review και η βαθμολογια ρεαλιστικη [οπως και στο pes].

 • GamerFreak

  Συμφωνώ σε όλα

  • http://game20.gr Julian

   Να γινεις βουλευτης εσυ 😀

   • http://clapiotis.wix.com/nintendo-news-greece Constantinos

    Τι καλός που είσαι 🙂 Ακόμα γελάω με το reply 🙂

 • ANiR

  Εδω ρε παιδια το Pro δεν εχει καν βροχη!! Αν και μου αρεσε σε σχεση με τα προηγουμενα μαλλον θα ασχοληθω με το FIFA γιατι ειναι πιο ολοκληρωμενο πακετο σε ολα! Παντα επαιζα προ αλλα απο το Fifa 12 και μετα παιζω Fifa! Ελπιζω το FIFA 15 να ειναι next-gen και στα PC! Ειναι τραγικη η ΕΑ!

 • Φωτης

  Οτι είπε ο Julian @ πιο πάνω..Για μενα ο ρυθμός του αγώνα η κίνηση κ τα σουτ ειναι πιο ρεαλιστικά στο PES14..Το pro γενικα μου φαίνεται πιο χύμα!!!!

 • sarados

  μπεεεεεεε σε ολα :))))))))

 • 0legri0

  Παιζοντας και τα δυο ποδοσφαιρακια κατεληξα στο φιφα για τον λογο οτι το pro φετος ειναι μετριο.
  Το νεο φιφα μου προσφερει μια πιο ολοκληρωμενη εμπειρια στο game play σε αντιθεση με το αθλιο 13.
  Σε δυο παρατηρεις δε συμφωνω, στους τερματοφυλακες και στο γραφικα.
  ΕΙΔΙΚΑ για το γραφικα!

 • http://GAME2.0 ΣΠΥΡΟΣ

  Καλημερα σε ολους.Θα μιλησω για το pc .1)μακραν πιο δυσκολο το fifa 14 στο χειρισμο οσον αφορα το gameplay,(οι παικτες απεκτησαν πιο φυσικη κινηση αλλα μεχρι να βρουν ισορροπια για να δωσουν πασα ή να σουταρουν περναει ενας αιωνας.Στο legendαry ολες οι αμυνες ειναι παρα πολυ σωστες με αποτελεσμα κατι το first touch control κατι η ισορροπια την εχασες την μπαλλα πριν πεις κιμινο.2) γραφικα χειροτερα σε σχεση με το fifa 13 αν κοιταξτε ας πουμε το γρασιδι στα γηπεδα στο13 ειναι σαν αληθινο και στο 14 ενα πρασινο πραγμα.Τα προσωπα των παικτων ειναι χειροτερα απο περσυ.θα μπορουσα να γραψω ακομα περισσοτερα αρνητικα αλλα επιφυλασσομαι για το review διοτι εγινε για xbox..

  • Null

   Σπυρο καλημερα.Μηπως μπορεις εσυ που εχεις τη Pc εκδοση να δωσεις μια απαντηση στην ερωτηση που εχω κανει σε παραπανω post?

 • http://GAME2.0 ΣΠΥΡΟΣ

  @NULL Καλησπερα δεν το εχω δοκιμασει αλλα πιστευω οτι γινεται!!!!

  • Null

   Σπυρο ευχαριστω.Αν το τεσταρεις στειλε εδω ενα μηνυμα.Thanks.

 • sotiris

  θελω να πω κατι κ αν εχω αδικο διορθωστε με αλλα αμα ξερετε κατι βοηθηστε με,,,,,,εγω ολα τα χρονια επαιζα προ γτι οντως ηταν καλυτερο απο φιφα,,,,οταν το 2009 πηγα σε ενα φιλο κ πρωτοεπαιξα φιφα αλλα με υπομονη για να το μαθω εμεινα εκπληκτος!!!απιστευτο gameplay γενικα εγω δεν με νοιαζουν τοσο τα γραφικα με νοιαζει το ποδοσφαιρο να ειναι αληθινο στο επακρο!απο εκεινη τη στιγμη κ επειτα παιζω μονο φιφα,,,,,και το μαγικο για δικα μου δεδομενα βγηκε επιτελους κ ηταν το F I F A 13......THE BEST OF THE BEST ΟΛΩΝ ΤΟ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ,,,Κ ΤΗΑ ΣΑΣ ΠΩ που το στηριζω αυτο!!!μια ζωη παλια οταν επαιζα προ με φιλους παιζαμε στη μακρινηκαμερα wide αν θυμαμαι καλα για προ,,,,,,οταν αρχισα να παιζω φιφα με καινουργιους φιλους κ ειδικα οσο μεγαλωνα ειδικα απο το φιφα 11 κ μετα αρχισα να παιζω επειδη παιζαν τα παιδια σε dynamic camera me default settings καταλαβα πως το ποδοσφαιρακι εχει παει σε αλλο επιπεδο γτι αναλυεις ετσι τα παντα,,,,και τα γραφικα κ την 360 μοιρες κινησης και γενικα το κορυφαιο gameplay που για να κλεισω το εχει φυσικα το FIFA 13!!!ΛΕΣ Κ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ Κ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ,,,,,ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ EA SPORTS ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,,,,,,ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ!!!!Κ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ FIFA 14 ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΦΑ Κ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 13!!!ΧΑΛΑΣΑΝΕ Κ ΓΡΑΦΙΚΑ Κ ΛΙΓΟ GAMEPLAY ALLA TOΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΗ DYNAMIC CAMERA ME DEFAULT SETTINGS......ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Κ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΟ!!!!!ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΦΙΦΑ 13 ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EA SPORTS,,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΩΓΑΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΦΙΦΑ 13 ΤΟ ΦΙΦΑ 15!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!!F I FA 13 GIA PANTA ME PATCH 2.2.0!!!!KAI LIWSIMO!!!FILIA!!!!!!!

  • raiden5

   Με το update που βγήκε πρόσφατα διορθώνουν την dynamic camera στο fifa 14 οπως κ αλλα πραγματα να ξερεις!

 • σπυρος

  @SOTIRIS Εννοείς το patch απο το modding way? πρεπει να εχω εγκαταστησει και τα προηγούμενα? πως σου λειτουργει στο pc?εχει ολες τις μεταγραφες του 2013?

 • mitsos

  Sorry ρε παιδια... αλλα οσοι το εκθειαζετε το Fifa 14, το εχετε παιξει? μιλαμε για το χειροτερο ποδοσφαιρακι που εχει βγει στα χρονικα. Μια βολτα απο το επισημο φορουμ της ΕΑ θα σας πεισει. Και εκανα την βλακεια και το αγορασα πριν διαβασω το κραξιμο που πεφτει. Βλακια μου, τωρα ομως εμαθα. Παιζω φιφα απο το 11, το 13 ηταν το κορυφαιο, και μετα βγαλαν αυτο το εκτρωμα. Τωρα το απεγκατεστησα απο τον υπολογιστη μου (4 μερες αφου το πηρα) και περιμενω να ερθουν τα κρυα για να το καψω στο τζακι
  Αν τωρα εσας σας αρεσει το να παρακολουθειτε ενα παιχνιδι που παιζει μονο ο υπολογιστης, χωρις να λαμβανονται υποψην οι εντολες σας, χρειαζεστε βοηθεια.

  • http://game20.gr Julian

   Αν δεν εξηγησεις τι εννοεις παντως δεν μπορουμε να καταλαβουμε και οι υπολοιποι που δεν εχουμε ολοκληρωμενη αποψη. Η ανταλλαγη αποψεων και σχολιο σε τετοια site αυτο το νοημα εχουν, την πληροφορηση. Αν το νοημα ειναι το κραξιμο της αντιθετης αποψης τοτε να σταματησουμε να γραφουμε. Εξηγησε τι εννοεις αν θες.

 • tiflopodikas

  Αυτό το first touch control αν δεν μπορούν να το κάνουν σωστό ας μη το βάζουν καθόλου,κόντεψα να σπάσω το πλήκτρο εξαιτίας αυτής της παπαριάς.

 • ΚΩΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ..ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΙΦΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

  ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ?
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ?
  ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ?

  ΑΚΥΡΟ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑ ΣΕ ΟΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ

 • Blackscorp

  Καλησπέρα...μόλις πήρα το Fifa 14 και μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα είναι πολύ λίγο μπροστά σε PES... Η μεγαλύτερη βλακεία είναι στο online που μπορείς να κάνεις pause οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να έχεις την κατοχή της μπάλας.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Κάθε κάγκουρας σου παγώνει το παιχνίδι και σε ανύποπτο χρόνο ξαναρχίζει.ΤΡΑΓΙΚΟ. Άσε που δεν μπορείς να προσπεράσεις τους Πανυγιρισμούς, κλπ. Από το single game και γενικά για το gameplay μπορώ να πω ότι είνα αρκετά αργό και δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει.Γενικά μια τέλεια μετριότητα. Με την αγορά του PS4 ξαναγυρνάμε στον Βασιλιά PES. Αυτά από μενα

  • Μπαστουνόβλαχος

   Το αλλαξανε; Μεχρι και στο 13 ειχες συγκεκριμενο αριθμο επιτρεπομενων παυσεων ανα παιχνιδι. Τωρα ειναι απειρο;
   Εχεις απολυτο δικιο παντως σε αυτο. Και στο 13 που ο καθε παικτης εχει 4-5 παυσεις ανα αγωνα, ειναι κατι τσολια που μπαινουν και το σταματανε οσο τους επιτρεπεται, ετσι για πλακα.

 • http://game20.gr Terminator

  Πρώτη φορά στη ζωή μου κόντεψα να σπάσω χειριστήριο. Παίζω με όλα manual και Legendary δυσκολία στο Xbox One, είναι απίστευτα δύσκολο το κωλοπαίχνιδο.

 • billl123456

  Πηρα την φιφαρα και θελω να σταθω μονο στο animation.Ρε παιδια εκαναν παπαδες στην εταιρια.Δωθηκε τρελλη βαρυτητα στην λεπτομερεια.Κανεις τακλιν,πεφτει ο παικτης και το ολο πακετο μοιαζει υπερβολικα ρεαλιστικο,πιεζεις ενα παικτη και νιωθεις την ενταση της μαχης για την κατοχη της μπαλας,τρομερη δουλεια και στα reply των φασεων.Εξαιρετικη δουλεια σε επιπεδο animation.Μπραβο