Κίνηση ματ της ΕΑ με το crowd-funding

, Δευτέρα 21 Μάιος 2012 0  

Η ΕΑ είναι μία από τις "μισητές" εταιρίες κολοσσούς που φέρνουν ως παράδειγμα όσοι μιλούν για τα θετικά του crowd-funding, το οποίο επιτρέπει στους developers να παρακάμπτουν τους εκδότες και να δημιουργούν τα παιχνίδια που θέλουν αυτοί και οι fans. Κι όμως, η ΕΑ αποδεικνύεται ανέλπιστος υποστηρικτής του crowd-funding, με μια πανέξυπνη κίνηση ματ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, προσφέρει δωρεάν διανομή στο Origin για 90 ημέρες, σε όποιον developer έχει crowd-funded παιχνίδι χρηματοδοτημένο επιτυχώς και έτοιμο για έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι για 90 μέρες, η ΕΑ δεν παίρνει ποσοστό από τη διανομή του παιχνιδιού στο Origin, αυξάνοντας τα έσοδα των δημιουργών. Οι Jane Jensen και Brian Fargo, οι οποίοι αναπτύσσουν μέσω crowd-funding τα Moebius και Wasteland 2 αντίστοιχα, έσπευσαν να χαιρετήσουν αυτή την κίνηση. Επικοινωνιακό τρικ ή μη, σίγουρα αξίζει ένα μπράβο στην ΕΑ. Σχόλια;

 • amorphis

  ανέλπιστο και ομως αληθινο!τετοια κινηση απο ea δεν περιμενα!και ναι σιγουρα αξιζει ενα μπραβο για να μην τα ισωπεδωνουμε και ολα σε αυτη τη ζωη!

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  Η οποία κίνηση λογικά θα είναι και κίνηση ματ για την προώθηση του origin σε σχέση με το steam. Καλή για τους indie developers, δεν λέω, αλλά δεν νομίζω να το κάνει από την καλή της την καρδιά.

 • Phaethon

  Θα σκεφτήκαν ότι αρχικά τουλάχιστον ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα έχει καλές πωλήσεις λόγω έλλειψης διαφήμισης.

 • winerooster

  Μη ψαρωνετε ετσι ευκολα και εχουμε και εκλογες σε λιγο...

 • djgiorgio21

  Ναι αλλά δε μας είπαν ποιες 90 μέρες θα είναι δωρεάν; Οι πρώτες 90 ή μετά από κανένα εξάμηνο; Δεν την κόβω και τόσο "φιλάνθρωπη" την ΕΑ.

 • gory

  Μπράβο στην ΕΑ.
  Σίγουρα προωθούν το Origin, ας ελπίσουμε, απλά, να μην ανακαλέσουν την απόφαση αυτή στο μέλλον.

  Απέχει, άλλωστε, πολύ από το να δείξει μια καθαρή εικόνα στους πελάτες της, αλλά ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι!

 • maladroid

  Σιγά ρε όλοι οι καχύποπτοι που δε "μασάτε".. Από "τη καλή της τη καρδιά" ούτε η Valve ούτε κανένας δεν προσφέρει υπηρεσίες, το θέμα είναι κατά πόσο τα δικά μας συμφέροντα συμπίπτουν με μια εταιρική κίνηση και στη προκειμένη περίπτωση αυτό συμβαίνει οπότε μη ψάχνετε για ψιλά γράμματα και υστεροβουλίες. Απλώς η EA θέλησε να κάνει επιτέλους κάτι για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της που είχε πιάσει πάτο (δικαίως, εν μέρει) και να κάνει φίλους τόσο από τη μεριά των indie developers όσο και από τη μεριά των gamers.

  Και οι 90 μέρες θα είναι οι πρώτες κατά τις οποίες θα γίνεται διαθέσιμο το παιχνίδι στο Origin.