Darksiders 2 Review

, Παρασκευή 31 Αύγουστος 2012 0  

Είναι μια μάλλον ατυχής στιγμή, να συνειδητοποιείς ότι το παιχνίδι που περιμένες τρελά τον τελευταίο χρόνο, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Νιώθεις απογοήτευση, αδικία για την αφοσίωση που του έδειξες, και, εν τέλει, αυτή την κενή αίσθηση του να μην ξέρεις ποιον να πρωτοκατηγορήσεις, ιδίως αν το παιχνίδι είχε φοβερές προοπτικές. Και ενώ το Darksiders 2 δεν είναι ακριβώς απογοητευτικό, σίγουρα δε θα μπορέσει, αυτό και οι δημιουργοί του, να απολαύσουν τις δάφνες που, τόσο εγώ όσο και πάμπολλοι gamers, ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε.

Το στραβοπάτημα ξεκινά από την αρχή του Darksiders 2, εκεί που επιβεβαιώνεται πως το sequel πραγματεύεται όντως την προσπάθεια του Θανάτου, του Καβαλάρη με το χλωμό άλογο, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από την προδοσία που υπέστει ο αδερφός του Πόλεμος στο πρώτο Darksiders. Όλα αυτά, τη στιγμή που το πρώτο παιχνίδι έκλεισε με μια φοβερή σκηνή, αφήνοντας ελπίδες για μεγαλειώδεις καταστάσεις τετραπλού co-op στη συνέχεια. Κάτι φυσικά που δεν ισχύει. Ο Θάνατος είναι μόνος όπως και ο Πόλεμος, αλλά αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής δεν ταξιδεύει σε μια κατεστραμμένη Γη, αλλά στα Nether Realms (σ.σ.: Κάτω Βασίλεια), όπου πρέπει να γίνει ο θεληματάρης πολλών υπάρξεων, ώστε να καταφέρει να σώσει τον αδερφό του.

Ο Terminator, στο review του Darksiders μερικά χρόνια πριν, είχε γράψει πως ο Πόλεμος είναι "είναι φοβερά cool, όπως αρμόζει σε έναν Καβαλάρη της Αποκάλυψης" – προφανέστατα, δε φανταζόταν πώς θα είναι ο Θάνατος στο sequel. Ο πιο φοβερός από τους Καβαλάρηδες, όπως ισχυρίζεται το παιχνίδι, είναι από μόνος του ένα πολύ καλός λόγος για να ασχοληθείτε μαζί του. Είναι ήρεμος στους διαλόγους του με τρομερά πλάσματα, καταφέρνει όμως να γίνει τρομερός εχθρός όταν τα πράγματα εξελίσσονται... στραβά. Δείχνει να παίρνει τη θέση του υπάκουου θεληματάρη πιο συχνά απ’ ότι θα έπρεπε, όταν έρθει η ώρα όμως παίρνει αυτό που θέλει χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Ετοιμόλογος, πανέξυπνος και έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα για τον αδερφό του, είναι ικανός να θυσιάσει οτιδήποτε για να αποκαταστήσει την τάξη. Σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ήρωες σε video game τέτοιου είδους και ένα κερδισμένο στοίχημα για τη Vigil.

Πρώτος μάγκας.

Αυτός ο τρομερός ήρωας ταξιδεύει στα Nether Realms, για να βρει τον τρόπο να διελευκάνει την πολύπλοκη σκευωρία. Κόσμοι διαφορετικοί από τη Γη, που έδωσαν την ελευθερία στα ταλαντούχα παιδιά της Vigil να δημιουργήσουν μοναδικές καταστάσεις. Τα μέρη που ταξιδεύει ο Θάνατος αντιστοιχούν σε –κυρίως- τέσσερα διαφορετικά βασίλεια, το καθένα με εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Μπορεί τα περιβάλλοντα να μην είναι διαδραστικά, και το platforming στα βασίλεια να περιορίζεται στα πολύ βασικά (περισσότερο υπάρχει μέσα στα dungeons του παιχνιδιού), ο σχεδιασμός όμως των κόσμων και οι επιλογές των χρωμάτων, κάνουν το Darksiders 2 και το ταξίδι του Θανάτου μια μοναδική εμπειρία. Το αν θα αρέσει σε όλους είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα, αλλά το παιχνίδι καταφέρνει να έχει τη δική του ταυτότητα, αν και υπάρχουν διάφορες φωνές που υποστηρίζουν πως η απομάκρυνση από το γκρίζο του original ίσως να έχει επηρεαστεί υπερβολικά πολύ από το World of Warcraft.

Αν πράγματι ισχύει το παραπάνω, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Αυτό όμως που ο καθένας μπορεί να καταλάβει είναι πως το τέκνο της Vigil, όπως και ο προκάτοχος του άλλωστε, δανείζεται και κατόπιν προσαρμόζει στοιχεία από ένα σωρό παιχνίδια. Καταρχήν, το Darksiders 2 έχει πιο πολλές RPG “ανησυχίες” από το πρώτο παιχνίδι. Πλέον πρέπει να έχετε κατά νου, όχι μόνο τη ζωή και το Wrath (που αντιστοιχεί στο mana των υπόλοιπων παιχνιδιών και αναλίσκεται σε ειδικές δυνάμεις), αλλά και τί είδους πανοπλία φοράτε, ποιο δευτερεύον όπλο έχετε, ποιά ειδική δύναμη θα διαλέξετε να ξεκλειδώσετε ή να ενδυναμώσετε, ποιος είναι ο κύριος άξονας του τρόπου παιχνιδιού σας κλπ. Όλα αυτά καθορίζονται από το level που έχει φτάσει ο Θάνατος και από το πώς εσείς ξοδεύετε το χρυσό (Gilt το ονομάζει το παιχνίδι) στους σκόρπιους εμπόρους και εκπαιδευτές.

Καβάλα στη Despair.

Προχωρώντας λοιπόν στο παιχνίδι, σκοτώνοντας ό,τι κινείται, και ολοκληρώνοντας αποστολές, επιβραβέυεστε με XP, που προφανώς σας βοηθούν να ανεβείτε επίπεδο. Καθώς εκτελείται αυτή η διαδικασία, ο Θάνατος βρίσκει όπλα, που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: το κύριο, που είναι τα γνωστά του δρεπάνια, και τα δευτερεύοντα, που μπορεί να είναι βαριά όπλα (σφυριά, τσεκούρια κλπ) και τα λεγόμενα melee, που είναι ουσιαστικά προεκτάσεις των χεριών του ήρωα (νύχια, γάντια κ.ο.κ.). Το παιχνίδι ποτέ δεν αναγκάζει τη χρήση κάποιας συγκεκριμένης στρατηγικής στα όπλα –ας πούμε τα melee είναι απίστευτα γρήγορα, κάνουν λιγότερη ζημιά από τα άλλα- αλλά γενικότερα, οι μάχες και οι εχθροί στο Darksiders 2 είναι ένα τικ γρηγορότεροι απ’ ότι θα έπρεπε, οπότε τα melee όπλα για κάποιους είναι μονόδρομος.

Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα με τις αναρίθμητες επιλογές στα όπλα. Καθένα από αυτά έχει κάποια σπέσιαλ ικανότητα, όπως ένα αυξημένο ποσοστό critical, ή μεγαλύτερη επιτυχία στις διαπεραστικές επιθέσεις. Κάτι που, ενώ υπόσχεται φοβερές επιλογές τόσο στη στρατηγική όσο και στην ανάπτυξη των ίδιων των RPG στοιχείων, εν τέλει καταλήγει να χαλάει την ισορροπία του παιχνιδιού, ιδίως προς το τέλος. Δεν είναι τυχαίο που το παιχνίδι καταλήγει σε μία από τις πιο αδιάφορες τελικές μάχες που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια, αντίθετα από το πρώτο Darksiders. Όλα αυτά ακριβώς ισχύουν και για τις πανοπλίες και τα περιδέραια (υπάρχουν και τέτοια), που τουμπανιάζουν το Θάνατο με τρομερές δυνάμεις. Βέβαια, αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσετε το παιχνίδι ευθύς εξαρχής στον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά το θέμα είναι πως η όλη ισορροπία του παιχνιδιού... μπάζει ελαφρώς.

Όπως και νά’χει το θέμα, οι μάχες του Darksiders 2 είναι θεαματικές. Πέρα από τα ίδια τα πλάσματα που θέλουν να ξεκάνουν τον Θάνατο -τα οποία είναι πολύ καλοσχεδιασμένα πλην ελαφρώς επαναλαμβανόμενα- οι επιθέσεις τους όσο και οι επιθέσεις και δυνάμεις του Θανάτου είναι εντυπωσιακότατες, και πάνω απ’όλα, με μια φανταστικά ομαλή και χορταστική ροή. Ο ήρωας μπορεί να καλεί πλάσματα από τον υπόκοσμο να τον υποστηρίζουν, να βγάζει ένα τεράστιο δρεπάνι και να προκαλεί βαρβάτη ζημιά σε όποιον είναι τριγύρω, και πολλές άλλες χρήσιμες υπερδυνάμεις, που κοστίζουν φυσικά Wrath. Πέρα όμως από αυτές, υπάρχει και η πολύ σπέσιαλ μορφή του Θάνατου, που τον μετατρέπει σε έναν τεράστιο Grim Reaper... και ποιος είδε τον Χάροντα και δε φοβήθηκε!

Οι εχθροί είναι εντυπωσιακοί, αν και λίγο επαναλαμβανόμενοι.

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το platforming, που όπως έγραψα παραπάνω γίνεται πιο έντονο στα διάφορα dungeons. Ο Θάνατος, όντας πιο ευκίνητος από τον Πόλεμο και με τα διάφορα μαγικά του, όπως ένα ειδικό γάντι που χρησιμεύει στο να πιάνεται από μερικά συγκεκριμένα σημεία, έχει μια πιο αέρινη κίνηση, που ενσωματώνει τα ακροβατικά πιο σωστά στο κυρίως gameplay από το πρώτο Darksiders. Από την άλλη πλευρά, οι γρίφοι, που είναι διάσπαρτοι στον κόσμο του παιχνιδιού, αφήνουν μια πικρή γεύση. Εύκολοι, προβλέψιμοι και συνηθισμένοι, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πιο αδύναμος από τους τρεις πυλώνες του gameplay.

Πάντως, το Darksiders 2 είναι χορταστικότατο. Με μια κύρια ιστορία που διαρκεί πάνω από 20 ώρες, μια ντουζίνα δευτερεύουσες, New Game+, το Crucible mode που είναι ένα είδος Horde και φυσικά διάφορα collectibles, το παιχνίδι θα σας κρατήσει απασχολημένους για πολύ καιρό. Δυστυχώς αυτό το γεγονός δεν είναι εντελώς θετικό. Ένα από τα προβλήματα που είναι ορατά στο campaign είναι πως, συχνά πυκνά, οι αποστολές διακλαδίζονται υπερβολικά πολύ, με αποτέλεσμα ο τίτλος και κατά συνέπεια ο παίκτης να χάνει τη συγκέντρωση του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να σκεφτώ για λίγη ώρα πριν θυμηθώ ποια είναι η βασική αποστολή του βασιλείου όπου βρίσκομαι. Πρόβλημα που ούτε στο πρώτο Darksiders δεν υπήρχε, ούτε στα περισσότερα παιχνίδια με αποστολές.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε έκαν κόσμο τεράστιο, πολύχρωμο και με μεγάλη ποικιλία, που μπορεί να μην ξεχωρίζει με τα γραφικά του, ξεχωρίζει όμως σίγουρα με τη μοναδικότητα και τη δουλειά που έχει πέσει πάνω του. Τίποτα δεν είναι μοναδικά υπέροχο τεχνικά στο Darksiders 2 (ίσως μόνο μια συγκεκριμένη μάχη να ξεχωρίζει), αλλά όλα μαζί συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, μια εμπειρία που λείπει από τις κονσόλες. Τη φαντασμαγορική εμπειρία του κόσμου του παιχνιδιού συμπληρώνει το εκπληκτικό soundtrack, δια χειρός Jesper Kyd, το οποίο έχει μερικά κορυφαία κομμάτια. Πίσω δε μένουν ούτε οι διάλογοι, που ενσαρκώνονται από ένα φοβερό καστ. Αν και δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα, όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν κάνουν άψογη δουλειά.

Θα γίνετε θεληματάρης πολλών... τύπων.

Ήθελα να λατρέψω το Darksiders 2. Ήθελα να το χρήσω υποψήφιο για GOTY ’12. Όμως δεν μπορώ. Το υπερβολικά μεγάλο campaign που χάνει τη συγκέντρωσή του, τα θέματα με την ισορροπία του gameplay, καθώς και το γεγονός ότι στην ουσία δεν προχωράει καθόλου τον πολύ ενδιαφέροντα μύθο του πρώτου παιχνιδιού, κρατάνε πίσω έναν τίτλο, που θα μπορούσε να εκτινάξει τη σειρά στην κορυφή. Μην έχετε αμφιβολία ότι το Darksiders 2 είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Απλά δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά που περιμέναμε.

+ Φοβερός ήχος (μουσική, διάλογοι, εφέ)
+ Αφάνταστα ικανοποιητικές μάχες
+ Τα στοιχεία RPG δίνουν τόνο φρεσκάδας στο παιχνίδι
+ Πολύ υλικό με ένα τεράστιο campaign…

- …που όμως χάνει τη συγκέντρωση του
- Εύκολοι γρίφοι
- Προβλήματα ισορροπίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360, PC
Έκδοση: THQ
Ανάπτυξη: Vigitl
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Action adventure
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.darksiders.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 21/8/2012
PEGI: 16

 • georgexxx7

  παιχνιδι για να παιρνα η ωρα .....

 • Julian

  Μαλιστα, μετα απο αυτα που μου ειπαν οι φιλοι μου και γω πανω κατω αυτα περιμενα να ακουσω στο κατατοπιστικοτατο review.. Ειμαι λιγο αποκαρδιωμενος, αλλα και παλι θα το αγορασω 100%. Το οτι πηγε να γινει RPG λοιπον εδρασε και θετικα και αρνητικα, ενω υπαρχει το ζητημα οτι ειναι λιγο ευκολο γενικα ως παιχνιδι. Αρα apocalyptic με την μια! Το πολυ περιεχομενο δεν με απασχολει αλλα το γεγονος οτι ενω το DS1 κλιμακωνοταν απολαυστικα, την ωρα που το 2 δεν κανει το ιδιο με πειραζει λιγο. Επισης τα γραφικα για μενα ειναι αρκετα καλα κυριως λογω art design. Και στο πρωτο μου αρεσαν. Επισης δεν εχω προβλημα με τους ευκολους γριφους, δεν θελω και πολλα πολλα σε τετοια παιχνιδια! Αυτο που μενει να με χαλαει ειναι οτι χανει την συγκεντρωση του το παιχνιδι και το τελος φτανει οχι μονο χωρις κλιμακωση αλλα το αντιθετο.. Να κανω μια ερωτηση, μπορω να κανω στην αρχη μονο το main και μετα να παρω τα side; Αυτο για να εχω περισσοτερο συμπαγη main campaign εμπειρια, να μην χασω και τα secondary ομως.. Και μια δευτερη ερωτηση. Η ιστορια αυτη καθ' εαυτη τι λεει; Επισης ακουσα σχολιο απο φιλους, οτι ενω στην αρχη σου δινει απειρα να κανεις το παιχνιδι, προς το τελος δεν εχει και τοσα, εχει δηλαδη προβλημα στο pacing.

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Ναι, Julian γίνεται αυτό που λες, αρκεί να μην πας το save σου σε NG+.

  Η ιστορία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, μάλλον θα καταλάβεις που το πάει από νωρίς. Βέβαια, δε χωλαίνει πουθενά και οι ήρωες είναι πολύ ενδιαφέροντες. Μάλλον αδιάφορη θα την έλεγα συνολικά, το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι, όπως έγραψα και στο κείμενο, ότι δεν προχωράει γενικά την ιστορία του franchise.

  Για το άλλο θέμα τώρα, δεν ισχύει ακριβώς, απλά οι τελευταίοι κόσμοι είναι πολύ μεγάλα dungeons. Προσωπικά τους απόλαυσα περισσότερο από τον πρώτο...

 • meh

  Ωραιο κειμενο.
  Δεν θα διαφωνησω σε καποιο σημειο καθως εχω παιξει μονο μερικες ωρες και αυτες με ικανοποιησαν απολυτα, οποτε δεν εχω πληρη εικονα.
  Θα συμφωνησω ομως στο οτι ειναι ευκολο. Σε ενα σημειο ειχα φτασει να μην δεχομαι καθολου damage ακομα και αν στεκομουν ακινητος με 3 εχθρους να με κοπανανε.
  Σημασια εχει πως ειναι ακρως απολαυστικο και χορταστικο με αρκετα καλους μηχανισμους. Μαλλον περιμενες πολλα, person!

  Υ.Γ. Δρεπανια ειναι, οχι χαντζαρες!! 😛

 • Julian

  Thanks με καλυψες απολυτα.

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Lol meh δεν έχεις και άδικο 😛 😛

  fixed 😉

 • Constantinos

  ευγε person πολυ κατατοπιστικο review

  παιζω και γω αυτη την περιοδο το Darksiders II και σε γενικες γραμμες εχω μεινει ικανοποιημενος..το "απολυτα" δεν το βαζω γιατι βρηκα μερικα 2-3 λαθακια...οντως το quest hunting παραειναι μακροσκελες...οπως απιστευτα βαρετα και κουραστικα ειναι τα διαφορα collectibles που κυνηγας..οντως οι εχθροι ειναι επαναλαμβανομενοι αλλα καλοσχεδιασμενοι..τα bosses δεν εχουν μεγαλη δυσκολια απλα πρεπει να ξερεις για ποιο boss πρεπει να φας και ποτε...σημερα την πατησα λιγο με τον Deposed Κing γιατι δεν ειχα παρει χαμπαρι το fire damage 🙂

  σαν environmental σχεδιασμο το παιχνιδι παιρνει πολυ καλο βαθμο καθως οι χωροι ειναι πολυ καλοσχεδιασμενοι, πολυχρωμοι και ατμοσφαιρικοι, η μουσικη δεν ξερω για σενα person μου θυμισε κατι απ τα παλια PoP..ενταξει ειναι μαστορας o Kyd...το RPG στοιχειο, το skill tree και το gear customization ειναι ομορφο αλλα εχει καποια κενα..

  για τον Death δεν λεω πολλα...ειναι badass οσο δεν παει

  δεν το βρηκα τοσο "κακο" οσο το περιγραφεις παντως person...

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Μα ρε συ Constantinos δεν είναι κακό, απλά είναι κατώτερο των προσδοκιών - τουλάχιστον των δικών μου.

 • chris7

  Θαρρώ πως το ψιλοαδικείς το παιχνίδι, νομίζω πως είναι από τα καλύτερα της χρονιάς..Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό..Ίσως, εκφράζομαι κατ' αυτό το τρόπο γιατί είχα πορωθεί άσχημα με το 1 που εν τέλει με έκανε να λατρέψω τη σειρά απίστευτα και γενικότερα το όλο Concept...Δε το έχω παίξει ακόμη(βλέπετε εξεταστική!!!!!)αλλά βλέπω τον αδερφό μου που το παίζει και το game φαίνεται απίστευτο...Τεσπα, εγω θεωρώ πως το Darksiders 2 είναι ενα πλούσιο παιχνίδι σύμφωνα με τα πολλά reviews που έχω διαβάσει..Αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι είχαν την εξής ένσταση:Ότι τράβηξαν την ιστορία και γενικότερα το campaign από τα μαλιά..Αυτά μη σας κουράζω και άλλο..

 • pgetsos

  8 πηρε, μονο κακο δεν ειναι 😀 αν και αν διαβασεις μονο την πρωτη παραγραφο λες "αστο, δεν αξιζει" 😉

 • http://www.game20.gr person

  Chris7 να σου πω την αλήθεια πέρα 65% καλά, 25% βαρετά και 10% πολύ μέτρια στο παιχνίδι, και αυτό προσπάθησα να αποτυπώσω. Ίσως να περίμενα άλλα, ίσως να μην ταιριάζει τόσο πολύ στα γούστα μου, όσο ταίριαζε στο πρώτο. (και φυσικά δε μας κουράζεις, η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη!).

  pgetsos, ο κόσμος συνήθως διαβάζει +/- και βαθμολογία όχι την πρώτη παράγραφο 😛

 • Φωτης

  Ρε παιδια στην αρχη τουλάχιστον στο hard δεν νομίζω ότι είναι εύκολο..επισης οταν τερματιστεί ξεκλειδώνει το παιχνίδι το nightmare mode που πρέπει να είναι καραπαλουκι!!!!!

 • http://www.game20.gr person

  Φώτη, hard = apocalyptic; Αν ναι, τότε όχι, δεν είναι εύκολο, απεναντίας μάλιστα (στο normal πάντως είναι που το έπαιξα εγώ στο 1ο playthrough).

 • pgetsos

  normal.... γατακι 😛 αμα μου ειναι ψιλοαδιαφορο παιχνιδι και γω μονο αυτα κοιταω 😛

 • Φωτης

  Person normal δεν βάζω κανένα παιχνίδι για να το ευχαριστηθω κ να έχει πιο ενδιαφέρον..Το 95% τα βάζω στο hard εχω συνηθίσει άσχετα αν μερικά είναι σπασαρ"@&€δικα για να τα τερματισεις..Ξέρεις λεπτομέρειες για το nightmare mode;

 • Constantinos

  @ person

  απλα θεωρω πως, σε σχεση με το πρωτο, στο Darksiders II οι βελτιωσεις ειναι περισσοτερες απ τα μειονεκτηματα (primary - secondary quests, μεγαλυτερος κοσμος να εξερευνησεις, τα collectibles που εγω βεβαια τα βαριεμαι, περισσοτεροι χαρακτηρες, τ αμετρητα dungeons, η διαρκεια που δειχνει να ναι τεραστια)..

  τωρα ναι και γω μεχρι εκει που χω παιξει η ροη της πλοκης ειναι αργη και βαρετη συμφωνω αλλα δεν μπορω να το χαρακτηρισω κατωτερο των προσδοκιων μου...τεσπα αποψεις ειναι αυτες 🙂

 • Julian

  Παιδια ουτε απο τον βαθμο ουτε απο το κειμενο προκυπτει οτι δεν του αρεσε του παιδιου το παιχνιδι.. Ναι στην πρωτη παραγραφο σε ξενερωνει λιγο, αλλα μετα λεει ουσιαστικο οτι ειναι πολυ καλο αλλα δεν κανει αυτο το παραπανω που κανει ενα παιχνιδι masterpiece.. Το 8 σημαινει πολυ καλο και περα απο αυτο το λεει ρητα στο κλεισιμο, απλα του αφησε μια πικρη γευση απο τη αποψη του οτι περιμενε GOTY.. Και εγω περιμενα τρελα πραγματα, αλλα δεν πειραζει την αλλη φορα.. Το studio αυτο εχει φτιαξει μολις δυο παιχνιδια, εχει μελλον και θα μας φτιαξει πολλα καλα παιχνιδια.. Οσο για το darksiders 2 θα το παρουμε ουτως η αλλως, τα παιδια στο site το λατρευουμε σαν franchise.

 • ΔημήτρηςΔήμου

  Πολυ RPG το κανανε, αυτο ειναι το μεγαλυτερο παραπονο μου. Εγω ηθελα να κανω κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ 1 3 7 V κλικ αλλα τωρα ειμαι υποχρεωμενος να αλλαζω και βρακακια στο Χαρο για να κανω ζημια. Αν ειναι δυνατον. Βεβαια η μεγαλυτερη απογοητευση ερχεται στο στορυ που ειναι απλα βαρετο και κακο σε αντιθεση με το πρωτο. Δεν εχω ιδεα πως θα τελειωσει ουτε γιατι πρεπει να παω καπου ουτε που παω. Η μονη παρηγορια ειναι οτι μετα το Amalur οσο κακο στορυ και να εχει το παιχνιδι το συγκρινω με την παραπανω πατατα και ηρεμω. Αλλα οπως και να το κανουμε Darksiders ειναι αυτο, λατρεια ειναι αυτη πρεπει να το τερματησουμε εστω...

 • panzerfaust88

  Ειναι μια καλη προταση το παιχνιδι και οτι πρεπει για ζεσταμα μεχρι τον ερχομο του 'real thing' GOW

 • ggaammeerr

  Μαλιστα.Η αληθεια ειναι πως κι εγω απαγοητευτικα με αυτα που διαβασα απο το review.Περιμενα τρελα πραγματα απο το παιχνιδι απο αυτα που εχω δει και διαβασει.Τλσπ.Αυριο παω για το πρωτο μερος.

  Περσον ωραιο review.

 • kaliakman

  Καλησπερα,

  Περιττο να πω πως το παιχνιδακι με εχει πορωσει πολυ ασχημα αν και ακομα δεν εχω παιξει.. Αγορασα το 2 αλλα ψαχνω να βρω και το 1.. Αλλα δεν ξερω τι να κανω.. Απο την μια με φωναζει να παιξω και απο την αλλη θελω να παιξω το 1 πρωτα για να συνεχισω στο 2 ξερωντας το story... Τι μου προτεινετε? 2->1 ή 1->2?

 • http://game20.gr Terminator

  1->2

  Καλωσήρθες στη παρέα 🙂

 • Julian

  1->2 το 2 εχει αρκετα προσθετα πραγματα που θα σου λειψουν αν πας απο το 2 στο 1. Το πιο ειναι καλυτερο παιχνιδι ειναι μεγαλη συζητηση αλλα αν τα πας 2->1 θα σου φανει χειροτερο απο οτι ειναι το 1. Αρα για μαξ απολαυση καντο ετσι (δεν διαφημιζω παγωτα τυχαια ακουστηκε ετσι)

 • kaliakman

  Καλως σας βρηκα...

  Αν και παρακολουθω εδω και αρκετο καιρο τα θεματα δεν ειχα σχολιασει.. Αλλα εφτασε και αυτη η στιγμη μετα το διλημμα που ειχα...

  Τι να κανω.. θα προσπαθησω να μην μπω στον πειρασμο να παιξω... :Ρ

 • Constantinos

  ρε παιδια δεν ειπε κανεις οτι παει βουρ για GOTY..απλα επειδη τυγχανει να παιζω αυτη την περιοδο το παιχνιδι και μ αρεσει περισσοτερο απ το 1, απορησα λιγο με τον "ξενερωμα" που φαγε ο person..αλλα γι αυτο συζηταμε για ν ανταλλασουμε γνωμες και αποψεις..κακο δεν ειναι

 • Κωνσταντίνος

  Εγώ θα πω ότι πήρα το Platinum trophy κι όλας! 🙂
  αν και με παίδεψε λίγο.
  είχε και κάποια bugs με το βιβλίο (στο arbiter's maze)
  αλλά σε γενικές γραμμές, αρκετά καλό παιχνίδι. Ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχει κάτι ΤΟΣΟ καλό σε game.Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, και αν το βαθμολογούσα θα έβαζα 9/10 🙂
  Αν και τα trophy τα πήρα σχετικά εύκολα 🙂 (οκ, να ναι καλά το youtube βίντεο για τα πετραδάκια και για 3 σελίδες book of the dead που με έλειπαν χεχε)
  σε γενικές γραμμές πάντως, νομίζω κάνει τη διαφορά με άλλα game που σε κρατάνε αδιάφορο. 🙂 όσο για την ιστορία, εμένα προσωπικά μου άρεσε. και περιμένω το επόμενο. λίγο το τέλος ήταν απότομο, αλλά τι να πω!!!

 • Constantinos

  το βγαλες platinum ρε θηριο?? ωραιος...Gzzz...

  να σε ρωτησω λιγο, μετα τα 10 pages απ το Book of the Dead, ο Vulgrim σου αναθετει ξανα να συλλεξεις pages? γιατι μαζεψα 10, τους τις πηγα αλλα ειδα οτι δεν μου εδωσε κανα καινουργιο assignment...

 • ΔημήτρηςΔήμου

  Κανενας εκνευρισμενος με τα RPG στοιχεια; Κανεις; Μονο εγω; Επιδημια έχουν γινει αυτα τα RPG πια... ενα hack n slash της προκοπης δεν μπορουμε να παιξουμε πια...

 • Κωνσταντίνος

  Συνονόματε 😉 Ναι το έβγαλα χεχε 🙂 είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά βγήκε 🙂 (Koufoudakis το προφιλ μου στο PSN όποιος έχει αμφιβολίες χαχαχα)
  συνολικά είναι 40 pages 😛
  hehe
  και του πουλάς τον τόμο που έκανες με τις 10 και σου δίνει ένα κλειδί, το οποίο ανοίγει ένα μέρος με καλά items και potion και σε κάθε ένα από αυτά τα 4 έχει ΄ενα special item 😀

 • Constantinos

  ενταξει ρε Δημητρη δεν ειναι πολυ δυσκολο νομιζω τουλαχιστον, το RPG gameplay του Darksiders II..ενα τυπικο skill tree, λιγα talents, customization στο gear που δεν ειναι και δα τοσο πολυπλοκο...εγω φερει πειν δεν ειμαι καθολου λατρης των RPG, αλλα το Darksiders II δεν με κουρασε σε αυτον τομεα..

  παντως εχεις δικιο, καλο hack n slash παιχνιδι εχουμε να παιξουμε απο GoW 3 και Castlevania, που το οποιο βεβαια κατ εμε ειναι κατα το ημιση hack n slash..παιχνιδαρα απ τις λιγες παντως..

  ω ρε φιλε σοβαρα ?? ειναι αλλες 30 δηλαδη τωρα ?? πωωωωωωω...δεν την παλευω με τα quests με τα collectibles..τα βαριεμαι ελεεινα..ναι το ξερω αυτο που λες για το κλειδι, το πηρα, πηγα στο tomb..να ναι καλα το youtube 🙂

 • ΔημήτρηςΔήμου

  Αυτα τα τυπικα με χαλανε... εισαι ο death, δεν γινεται να μαζευεις οπλο απο ενα τυχαιο αντιπαλο και να το χρησιμοποιεις. Το οπλο του war ειχε ονομα, προσωπικοτητα και ιστορια. Ο death φοραει φουστες που μαζευει απο ζομπια. Παντως για τα αλλα hack n slash εμαθα οτι θα βγαλουν το καινουριο castlevania στο pc και περιμενω πως και πως.

 • Κωνσταντίνος

  χαχαχα 😉 ναι, και μένα με βοήθησε 🙂
  ειδικά στις πετρούλες! εκείνες κι αν ήταν δυσεύρετες 😛
  α έχει και κάτι άλλα relics 😛
  έχει πολύ πράγμα από collectibles
  και αν θες να πάρεις Platinum, πρέπει να μαζέψεις πέτρες, book of the dead και πέτρες! :/
  (έχει κι άλλα κουλά, όπως τον Wicked K -το αγγλόφωνο ζόμπι- απο το πρώτο Darksiders)

  πέτρες, book of the dead και relics*** σόρρυ για το διπλό comment

 • Constantinos

  σ αυτο που λες Δημητρη συμφωνω..επρεπε να υπαρχει ενα οπλο οροσημο για τον Death οπως ηταν το Chaoseater για τον War...

  ναι και τις πετρες που μαζευεις για τον τυπα απ το Fjord..πολυ τρεξιμο ρε φιλε 🙂

 • Κωνσταντίνος

  Α μη νομίζεις! 🙂 επειδή έχει το Fast Travel το κάνεις γρήγορα. άσε που αν παρατηρείς το περιβάλλον, βρίσκονται εύκολα οι περισσότερες. 🙂
  πάντως σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι είναι πολύ δυνατό.
  μιλάμε μόνο το 20+ σε παιχνίδι με αρκετά καλά γραφικά, voice acting και καλά cutscenes (κάτι που συνήθως λείπει από τα RPG με μεγάλη ιστορία) είναι φαινομενικό.
  🙂

 • Feregorn

  Τα στοιχεία rpg, αν υλοποιούνται σωστά εμπλουτίζουν και χαρίζουν πρόσθετο βάρος σε οποιοδήποτε παιχνίδι, ακόμα και αν αυτό είναι sports ή racing! Εγώ είμαι αναφανδόν υπέρ της διάδοσης τους. Μου άρεσε και πάρα πολύ το AC:Revelations (off-topic), ελπίζω να προσθέσουν και σε αυτό rpg στοιχεία για να βελτιώνεις τον χαρακτήρα σου...θα του πήγαιναν, δεν νομίζετε;

 • Constantinos

  και μενα μ αρεσει πιο πολυ απ το 1...το βρισκω πιο χορταστικο απ το 1..λιγο βεβαια τα μπουρδουκλωσαν με τα primary και τα secondary missions, χανεις λιγο το μπουσουλα αλλα σιγα σιγα το φερνεις βολτα...ο τυπας που δινει την φωνη στον Death ειναι μεγαλη αλητρα 🙂

  ξερεις τι με κουραζει λιγο? αυτα τα συχνα και σπαστικα loading που κανει...εκει που τρεχεις να πας καπου, παρτο και περιμενε, μετα απο 3-4 λεπτα ξανα...

 • Κωνσταντίνος

  Ναι ρε συ! τραγικό αυτό!
  συν τα crash που κάνει. Ελπίζω να μη σου έτυχαν.
  δε ξέρω αν σου έτυχε. εγώ πάντως για ανοίξω το @@@βιβλίο στο Soul Arbiter's maze κατέφηγα σε google για λύση.
  είπαν έβγαλα Update (κυκλοφόρησε για pc) αλλά θα αργήσει λίγο στο PS3 :/

 • GOGOS

  Ακομα δεν το εχω παιξει.. Μολις προχθες τερματισα για 5η φορα το επος και τωρα παιζω skyrim.. Γενικα τα παιχνιδια του 2012 πιο μετρια δεν θα μπορουσαν να ειναι.. Για το darksiders 2 ειχα μια κρυφη ελπιδα αλλα και παλι καταληγω απο οσα διαβασα και απο τα gameplay video που ειδα πως ειναι ενα καλο παιχνιδι αλλα και παλι δεν κανει την εκπληξη.. Τελικα θα εχουμε ενα παιχνιδι του 2012 που θα θυμομαστε μετα απο χρονια???

 • Constantinos

  α ναι βρηκα κατι coordinates για ενα maze αλλα δεν ασχοληθηκα περαιτερω...μολις σκοτωσα τον Champion στην αρενα..εκει το χω αφησει απο χθες...σημερα δεν προλαβα να παιξω

 • kaliakman

  http://www.youtube.com/watch?v=ocdrQGTdllY&feature=g-like

  Δεν ξερω αν επιτρεπονται λινκς αλλα κοιταξτε το μια...

  Υοu will probably fail the stealth missions..
  Who cares?
  You're freaking Death
  Kill Everyone!! E P I C

  Sorry για το double post,επειδη δεν το εχω παιξει μπορει να εχει ****SPOILERS***

 • Κωνσταντίνος

  Χεχεχε 🙂 Είσαι στον 2ο κόσμο. έχει ακόμη! 🙂 όχι δεν είναι θέμα πως πας. όταν πας να ανοίξεις το βιβλίο για να μπεις στον Maze, κρασάρει το παιχνίδι. κολλάει στην οθόνη και μόνο αν κλείσεις και ανοίξεις το ps παίζει. άστο. !!! (η λύση που βρήκα στο ίντερνετ, είναι να χαμηλώσεις όλα τα μουσικά εφέ κτλ στο 0 όπως επίσης και το Gamma στο 0 και μετά δε κολλάει!!! )
  GOGOS εγώ προσωπικά(φαίνεται και από την εικόνα προφιλ) περιμένω ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ το FF Versus XIII. Μακάρι να ανακοινωθεί αύριο.!!!!
  αυτό το παιχνίδι, νομίζω θα κάνει την διαφορά.

 • GOGOS

  Μακαρι!!! Δεν ξερω για εσας παιδια αλλα εγω πλεον εχω αρχισει να παιζω μονο παλια παιχνιδια.. Το prototype 2 επαιξα για λιγο αλλα το βαρεθηκα παρα πολυ γρηγορα.. Ισως το sleeping dogs να αξιζει.. Θα κανω μια δοκιμη αλλιως θα ξαναπαιξω το resident evil 4 η το arkham city!!!

 • Κωνσταντίνος

  Συμφωνώ ρε συ. έχασαν την αξία τους πια μιλάμε! Καμία σχέση με τα παλιά παιχνίδια μας. Αλλά αυτά είναι offtopic. 😛
  και είναι άλλο θέμα. Εγώ τώρα παίζω Infamous2 (το πήρα δωρεάν από το PSN Plus) Και έχω κάποια ακόμη. Μπορώ να πω ότι η σειρά Infamous είναι αρκετά καλή.
  πάλι off θέματος hehe sorry

 • GOGOS

  Το πρωτο και εμενα μου αρεσε το 2 δεν το επαιξα ακομη.. Πιστευω οτι φταει και η φαση αυτη με τα sequels.. Εμενα μου εχει λειψει πολυ να δω φρεσκα πραγματα.. Ενταξυ δεν βαριεσαι ολο και κατι θα προκειψει μεχρι το τελος της χρονιας, εχουμε ακομα μηνες..

 • Κωνσταντίνος

  hehe ναι όντως! 🙂
  Καληνυχτίζω 😉 (chat το κάναμε)
  🙂
  see ya

 • Constantinos

  τι να πω ρε Κωτσο..κρασαρισματα δεν εχω δει ακομα, κατι μικρο bugs ναι αλλα οχι ακτι το ιδιαιτερο..θα το τσεκαρω αυτο που λες για το Maze..μου χει μεινει και η Achidna ακομα την οποια χθες εψαχνα κανα τεταρτο και δεν εβρισκα path..δεν το ρποσπαθησα πολυ εκεινα τα 15 λεπτα γιατι μιλουσα παραλληλα στο τηλ. 🙂

  αυριο - αυριο θα λιωσω 🙂

 • Κωνσταντίνος

  η Achidna είναι στο Psychameron 😀 εκεί που πας να πάρεις το τελευταίο φάντασμα.

 • Φωτης

  Παιχνίδι που θα το θυμάσαι gogos για χρόνια φέτος είναι ένα..Halo4!!!Πλάκα κάνω ξέρω ότι δεν το γουσταρεις εγω πάντως θα τσιμπησω darksiders 2 Γιατι δείχνει παρα πολυ καλο κ θυμίζει παλια παιχνίδια που θέλουν ψάξιμο κ ώρες για να τα τερματισεις..

 • meh

  Μερικα σχολια επιβεβαιωνουν την νεα αντιληψη πως τα 7 και 8 ειναι το νεο 5 και τα 9 και 10 σημαινουν 20.
  Οι βαθμολογιες εχουν χασει το νοημα τους.

 • Julian

  Παντως το 1 θα το θυμομαστε για χρονια 😛 Σχετικα με παιχνιδια του 12 λογικα αισθηση θα κανει το dishonored και το Borderlands 2.. Παντως εχεις δικιο γογο, τα περισσοτερα μεγαλα παιχνιδια του 12 αν και καλα δεν φτασαν ποτε την κορυφη τους.. Το ιδιο και το max payne 3 και μαλλον το darksiders 2 και αλλα..

 • ell-greco

  εγώ λάτρεψα τη μουσική, αυτή τη σκωτζέσικη όταν πολεμούσες στην αρχη..

 • GOGOS

  Για το Max payne 3 μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ αλλα και παλι δεν ενιωσα ποτε αυτο που λεμε "θεε μου τι παιχνιδαρα" που ειπα για το witcher 2, το skyrim, το arkham city.. Τωρα περιμενω και εγω dishonored.. Δειχνει πολυ καλα πρωτα δειγματα..

 • Constantinos

  Το παιχνίδι είναι πραγματικά never-ending...18 ωρες gameplay και ακόμα δε λέει να τελειώσει...αυτά είναι

 • pro

  προσωπικα το 1ο το θεωρω καλυτερο..το 2 εχει πολυ ενδιαφερον ιστορια χωρις να κανω φυσικα σποιλερ..αλλα ελεγαν πχ για μεγαλυτερους κοσμους κτλ και ναι μεν εχει μεγαλυτερα dungeons αλλα πχ πας στον πρωτο κοσμο στα forge lands οπου υποτιθεται οτι εκει ειναι οι φυλη των γιγαντων αυτων και βλεπεις μονο 4 ατομα..και αυτο το θεωρω απαραδεκτο γιατι τα γραφικα του ειναι τα ιδια με του 1 και δεν μπορεις να πεις οτι καταναλωνουν αρκετη μνημη.ας ειχαν ρε παιδια npc και ας μην εκαναν τπτ..δλδ μεχρι και το wow που εχει ελαφρια μηχανη εχει παρα πολλα μπαρμπαδελια..και να μην πιασω το wow ας πιασω το kingdoms of amalur που εχει παρα πολλους χαρακτηρες..κατα τα αλλα ομως συμφωνω οτι o death ειναι παρα πολυ καλογραμμενος..ενας αντιηρωας οπως πρεπει και του αρμοζει και καποιοι απο τους αλλους χαρακτηρες που μετρανε

 • Constantinos

  pro

  και τα γραφικα της τριλογιας Uncharted ιδια παρεμειναν και στους 3 τιτλους αλλα ειναι κορυφαια.....το ιδιο ισχυει και για την τετραλογια AC...δεν εχει τρελα γραφικα το Darksiders αλλα τα χαρακτηριζεις ανετα αξιοπρεπη..

 • ΜΙΧΑΛΗς

  Εγω παλι εχοντας παιξει πανω απο 20 ωρες ,εχω να πω οτι το παιχνιδι ειναι λιγο καλυτερο απο το 1.Μεγαλο σε διαρκεια ,μαχες καλυτερες απο το 1,φοβερο looting που δεν υπηρχε στο 1.Ισως οι γριφοι ειναι λιγο πιο ευκολοι απο το 1.Το παιχνιδι αξιζει με 10000000000000000000000000.Εχουμε δωσει λεφτα για πολυ χειροτερα παιχνιδια.Απο εμενα παιρνει το λιγοτερο ενα 8,5.Μαγκες αγοραστε το κ δεν θα χασετε!!!!

 • StratosGK

  @Constantinos
  Τα γραφικά του Uncharted 2 είναι πολύ ανώτερα του 1. Στο 3 δεν έγινε μεγάλο άλμα το λένε και οι ίδιοι.

 • ΜΙΧΑΛΗς

  ξεχασα να πω οτι στο PS3 ΠΟΥ παιζω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

 • pro

  κοιτα konstantinos εν ετει 2012 ειναι τραγικο να βλεπεις textures μεγαλα στα δεντρα οταν κανει κοντινο λες και ειναι παιχνιδι του 2002 πχ..και γενικα για ενα παιχνιδι που δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο ειναι αρκετα αδειο σαν κοσμος

 • Παναγιώτης

  ωραιο!

 • https://www.facebook.com/nikos.nikolaras.tei maser

  τα dlc του αξίζουν καθόλου μέχρι τώρα είδα ότι έχει 4 ? και βγήκε 3o update τώρα είναι ok ? ή θέλει ακόμα δουλειά?

 • kourtos

  μαγκες μια χαζουλα ερωτηση! στο παιχνιδι πως βάζω τα Hot keys για τα skills????

 • EdgierMink61

  Είμαι κάπου 23 ώρες μέσα στο παιχνίδι και είμαι στο σημείο προτού μπω στην City of the dead. Κάνω κάποιες δευτερεύουσες αποστολές που έχω αφήσει και μαζεύω collectibles που μου έχουν ξεφύγει. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με την ιστορία, την μουσική, το gameplay (που είναι απίθανο) και το platforming αλλά ο τεχνικός του τομέας είναι λίγο χάλια. Έχει πανέμορφο art style αλλά χάλια texture σε πολλά σημεία και είναι το μόνο παιχνίδι που μου έχει crashaρει το XBOX. 3 φορές μάλιστα, βέβαια την τελευταία είχα κλείσει 4 ώρες σερί, οπότε μάλλον να είχε ζεσταθεί κάπως. Το αρχικό πρόβλημα που είχε με τα τραγικά frame drops έχει διορθωθεί και το παιχνίδι τρέχει αρκετά καλά. Όταν το τερματίσω θα γράψω περισσότερα.

 • meh

  Αυτο το διαφανο τερας στου Deposed King το σπιτι τι ζορι τραβαει? Με ενοχλει.

  Ωραιο το παιχνιδι μεχρι τωρα. Το ξαναπαιζω απο την αρχη μιας και το Steam δεν δεχτηκε τα παλια saves που ειχα. Το port ειναι λιγο βλαμμενο και η gpu αναβει χωρις λογο αλλα εχω δει πολυ χειροτερα. Ειναι παρα πολυ ομορφο παντως. Τα μοντελα και τα bitmaps, textures κτλ ειναι φανταστικα αλλα χανουν πολυ απο την χαμηλη αναλυση τους. Θα ηταν αλλο παιχνιδι αν ηταν σε υψηλοτερη αναλυση.

  Δεν ξερω γιατι το παρομοιαζουν με τα zelda πολλοι (εχω ακουσει πως ειναι πολυ κακα παιχνιδια), εγω το απολαμβανω σαν τον καρπο του παθιασμενου ερωτα μεταξυ Sands of Time και Soul Reaver.

  Παω σφαξω αρενα τσαμπιον.

 • Julian

  Η αληθεια ειναι οτι τα soul reaver/leagacy of kain ειναι ο πιο κοντινος συγκενης.

 • gogos

  leagacy of kain!! Aπιστευτο παιχνιδι απο το μακρινο παρελθον.. Οντως μοιαζει παρα πολυ μαζι του το darksiders.. Ο κοσμος και το artwork εχουν ομοιοτητες που φτανουν στα ορια της αντιγραφης.. Δεν ξερω για εσας παιδια αλλα εγω αν και παιζω αυτο το διαστημα το παιχνιδ στο pc δεν ενθουσιαστηκα.. Μου δινει την εντυπωση πως ειναι μια φιλοδοξη αλλα ημιτελης προσπαθια.. Το παιχνιδι ηθελε περισσοτερη δουλεια..

 • meh

  Εικαστικα και σχεδιαστικα δεν μοιαζουν καθολου. Στο κομματι των γριφων και των περιπλοκων τοποθεσιων υπαρχουν ομοιοτητες.

 • gogos

  Σε ορισμενα σημεια μου θυμισε πολυ το Defiance.. Aκομα και οι αποχρωσεις στα χρωματα του γαλαζιου και πρασσινου που επικρατουν στο παιχνιδι με παραπεμπουν εκει..Προς το παρρον το εχω ψιλοπαρατησει γιατι παιζω το assassin's creed 3 αλλα καποια στιγμη θα το βαλλω να το τελιωσω.. Το παιχνιδι ειναι πανεμορφο χωρις αμφιβολια αλλα η ποιοτητα των γραφικων δυστυχως δεν ειναι καθολου καλη.. Σε ορισμενα σημεια νομιζεις οτι βλεπεις textures απο παιχνιδι του wii..

 • EdgierMink61

  Το τελείωσα και γω με την σειρά μου ύστερα από πολύ καιρό και με περίπου 40 ώρες στο ρολόι. Μου άρεσε πάρα πολύ το gameplay του. Δεν είμαι φαν των hack n'slash αλλά το συγκεκριμένο με έβαλε στο κόλπο. Έχει μία πολύ ωραία εισαγωγή των RPG στοιχείων με αποτέλεσμα να σε κάνει να σκέφτεσαι τι όπλο θα βάλεις και τι αποτέλεσμα θα έχει. Έφαγα πολύ ώρα προσπαθώντας ν'αποφασίσω αν τα possessed scythes ήθελα να αυξάνουν την άμυνα του death ή να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά καίγοντας τους αντιπάλους μου. Θεωρώ πως οι μικρές αυτές αλλαγές κάνουν την διαφορά στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρεις να περάσεις από τα dungeon. Τα skill trees οφείλω να ομολογήσω πως δεν μου δημιούργησαν ιδιαίτερη εσωτερική διαμάχη καθώς μου αρέσει να έχω Minions που τραβούν τους εχθρούς μου και κάνει πολύ εύκολη την μάχη. Τα αφεντικά είναι πολύ ωραία αλλά τουλάχιστον στο normal είναι αρκετά εύκολα. Μερικά από αυτά βέβαια είναι ιδαίτερα έξυπνα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Πρέπει δηλαδή να σκεφτείς με τους όρους του περιβάλλοντος για να τους νικήσεις. Τα puzzle του ήταν πολύ ωραία και έξυπνα. Πρέπει να προσέχεις το περιβάλλον για να καταλάβεις τη πρέπει να κάνεις αλλά υπάρχουν και μικρές βοήθειες. Θέλει πάρα πολύ περπάτημα το παιχνίδι αλλά ευτυχώς έχει το quick travel που γλυτώνει πολύ χρόνο. Όσον αφορά τον σχεδιαστικό τομέα πολλές φορές έμεινα με το στόμα ανοικτό χαζεύοντας το περιβάλλον και τα διάφορα τοπία. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον σχεδιασμό των διαφόρων επιπέδων αλλά πάντα υπάρχει μία ενιαία αισθητική προσέγγιση που διέπει τον κάθε κόσμο. Το σημείο που δεν μου άρεσε ήταν ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού. Το δοκίμασα στο ΧΒΟΧ 360 και είναι το μοναδικό παιχνίδι που crashαρε. Είχε αρκετά θέματα στην αρχή, σε σημείο να είναι unplayable. Περίμενα να βγουν κάποια patch για να το συνεχίσω και τώρα η κατάσταση είναι κομπλέ. Όταν το δοκίμασα όμως διαπίστωσα ένα ακόμα θέμα, τα πολύ χαμηλής ποιότητας textures. Είναι ορατό σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά αν είχε προσεχθεί περισσότερο θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Τέλος, θα ήθελα να πω πως η μουσική του είναι εξαιρετική. Έχει πολύ ατμοσφαιρικά κομμάτια και μερικούς ιδαίτερους διαλόγους. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Death έχει κάνει καλή δουλειά και μας δείχνει σιγά σιγά τον πραγματικό εαυτό του. Αν και δεν συνηθίζω να βάζω βαθμολογίες πιστεύω πως το 8 είναι ένας δίκαιος βαθμός για την προσπάθεια και για το μέγεθος του παιχνιδιού.

  @meh Αυτό το διάφανο σκαθάρι είναι μέρος side quest που παίρνεις από τον τύπο που σου μαθαίνει τις επιθέσεις στο Dead Kingdom. Σου δίνει ένα μενταγιόν που όταν το φοράς μπορείς να τα σκοτώσεις. Είναι 4 συνολικά. Για τον Deposed King προτείνω να είσαι πάνω από τα 20 level γιατί είναι δύσκολος ο άτιμος. Τον νίκησα στα 16 αλλά πέθανα περίπου 20-25 φορές.

 • meh

  Α οκ τοτε. Φχαστω Edgier. Ο Deposed ο King να ηταν κιαλλος. Εφερνε αντιρρησεις στην αρχη αλλα μετα απο κουβεντα συμφωνησαμε να πεθανει.

 • Constantinos

  γενικα πρεπει να προσεχεις τι πας ν αντιμετωπισεις..εγω την πατησα ετσι με τον Bheithir στα Forge Lands που προσπαθουσα να το βγαλω οντας 10 lvl..βασικα το θεμα με τον Deposed King ειναι οτι εχει frost damage-resistance...εγω ημουν 15 lvl και δεν του κανα damage...οταν μετα εβαλα τα talons του Βheithir που χουν fire damage επεσε σαν σκατο..

  συστηνω ανεπιφυλακτα να δοκιμασετε να κανετε clear το Crucible οπως και να ξαναπαιξετε το παιχνιδι απ την αρχη οταν το βγαλετε, για το Nightmare mode..το παιχνιδι αποτελει φορο τιμης του Soul Reaver..

  οντως παντως εχει θεματακι στο τεχνικο τομεα με textures κτλ

  @edgiermink61 το παιχνιδι αν το παιξεις φουλαροντας το Harbringer skill tree γινεται πιο απαιτητικο, πιο challenging γιατι επικεντρωνεται στo close combat..το necromancer skill tree ειναι πιο overpowered και δεν το απολαμβανεις τοσο θεωρω εγω

 • EdgierMink61

  @meh Δεν είναι τρομερό το όπλο του? Κάνει πάρα πολύ ωραίο combo με τα scythes του Beithir που βρίσκεται στο Nook. Το ένα καίει και το άλλο παγώνει.

 • meh

  Δεν το δοκιμασα Edgier. Εχω ενα μαρκουτσι με καλυτερα στατιστικα για την ωρα. Με κατι καλοταϊσμενα possesed scythes τον κατεβασα σιγα σιγα. Τον αλλο που λες δεν τον εχω συναντησει ακομα. Μετα πόυ θα κανω γυρες λογικα. Και εδω ταιριαζει η επομενη απορια μου. Υπαρχει free roam μετα τον τερματισμο ή να κανω ψωνια σε ολο το χαρτη πριν παω στο τελος?

 • Constantinos

  δεν υπαρχει free roam μετα τον τερματισμο..μπορεις να ξαναπαιξεις το παιχνιδι απ την αρχη, με τον υπαρχοντα εξοπλισμο που εχεις συλλεξει και συνεχιζεις μενοντας στα ιδια lvl που τερματισες το παιχνιδι την πρωτη φορα

 • EdgierMink61

  @Constantinos Το σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα το παίξω να το βάλω στο Nightmare αλλά δεν είμαι καθόλου καλός στα hack n'slash οπότε μάλλον θα φάω της χρονιάς μου. Το ξεκίνησα σαν Harbringer αλλά δεν χρησιμοποιούσα σχεδόν καθόλου τις δυνάμεις, οπότε έκανα respect και το γύρισα σε necromancer. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν το New Game+ σε κλειδώνει στην δυσκολία ή σε αφήνει να επιλέξεις ότι θέλεις εσύ?

 • meh

  Αρα θα πρεπει να χτενισω ολους τους χαρτες πριν κανω τις τελικες αποστολες. Μαλιστα. Φχαστωωω

 • Constantinos

  σε αφηνει να επιλεξεις εσυ το diificulty στο New Game +...εγω οταν το ξαναπαιξα απ την αρχη οντας 32 lvl και με το υπαρχοντα gear, το εβαλα στο easy και το κανα farm το παιχνιδι σε 4 μερες γιατι ηθελα να βγαλω καποια trophies που ηταν μανικι..το γριφο του maze τον κανατε στην περιοχη των undead??

 • EdgierMink61

  @Constantinos Ακόμα δεν έχω τερματίσει το παιχνίδι γιατί ψάχνω να βρω 2 σελίδες από το book of the dead και μου μένει το Arbiter's maze όπου επίσης έχω σχεδόν όλες τις σελίδες. Εγώ είμαι μόνο 21 level αλλά μάλλον θα το βάλω στο new game+ στο nightmare για να πάρω τα εξτρά chievo.

 • meh

  Παντως οι αποστολες ειναι λιγο μουχλες. Κανεις τον θεληματαρη του καθε καημενου. Πρεπει να φερω πισω τους 3 τεμπεληδες του Λορδ των Μποουνζ και αντι να τους σαπισω στα χαστουκια καθομαι και κανω delivery ψυχες στον 2ο τωρα.... Εεεχ, δεν ειναι και πολυ συγκεντρωμενο σε αυτον τον τομεα. Το 1ο ηταν πολυ πιο ουγκ και στρωτο. Τουλαχιστον οι (αστειοι) γριφοι ειναι καλυτεροι απο του 1.
  Τρεμω περιμενοντας την ωρα που θα παρω παλι εκεινο το σαχλο portalgun.

 • EdgierMink61

  Σε αυτό θα συμφωνήσω. Είναι λίγο γιούχου το γεγονός πως σε βάζει να κάνεις αποστολές για τον οποιοδήποτε αλλά τι να κάνεις; Μπορείς και αλλιώς; Το πρώτο Darksiders το παρείγγειλα τώρα στις γιορτές από το Amazon. Τελικά μου άρεσε τόσο το δεύτερο που θέλω να παίξω και το αρχικό. Μακάρι να συνεχιστεί η σειρά αν και χλωμό το βλέπω.

 • meh

  Μεγαλη βλακεια αυτο το Arbiter's Maze. Εχω βαρεθει την ψυχη μου και εχω αλλα 4 επιπεδα μεχρι το αφεντικο.
  Μεχρι τωρα η ιστορια δεν με εχει εντυπωσιασει με τον τροπο που το ειχε κανει το 1(κανω sidequests πριν παω στων demons το λιμερι). Το delivery boy του κατω, πανω και αλλου κοσμου κανεις ολη την ωρα. Σαχλες αποστολες οι περισσοτερες.
  Ευτυχως το gameplay ειναι απολαυστικο αλλα τα rpg στοιχεια ειναι μια λαδερη σαλατα.
  Αν ειναι να φτιαξεις rpg κανε το σωστα τουλαχιστον. Εχω χασει ολη τη μαγεια του loot αφου ειμαι με τα ιδια possesed scythes απο το τελος του forge lands και με το ιδιο σφυρι απο την αρχη του dead kingdom. Μολις βρεις ενα οπλο με 2,3 καλα στατιστικα που βολευουν τον τροπο που παιζεις δυσκολα βρισκεις κατι καλυτερο. Ενω λατρευω την εξερευνηση δεν κερδιζω τιποτα στο τελος.

  Επισης οταν το 70% των διαλογων του Death ειναι ερωτησεις που κανει σε αλλους τον κανει να φαινεται σαν χαμενος στο διαστημα. Ο μαμιας ο Θανατος ειναι την τυχη μου, δωστε του λιγη προσωπικοτητα... Ο War ηταν κλαψιαρης οσο δεν παει αλλα τουλαχιστον ηταν τουμπανος.

  16 ωριτσες ως τωρα και το χαιρομαι αλλα ειμαι αρκετα απογοητευμενος.

 • EdgierMink61

  @meh Στο 5 επίπεδο το ειδικό δωμάτιο έχει special όπλο. Προσπάθησε να το πάρεις γιατί είναι καλό. Όσον αφορά αυτό με τα όπλα έχεις δίκιο. Αν έχεις possessed δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο, τις περισσότερες φορές.. Εγώ στα 20 Level πήγα και πήρα από τον Vulgrim possessed scythes, τα τουμπάνιασα και τελικά δεν τα χρησιμοποιώ γιατί βρήκα κάποια άλλα που μου δίνουν +100 health per kill και κάνουν περισσότερο damage. Είναι θέμα τύχης νομίζω το αν θα χρειαστείς κάτι άλλο.

 • kostool

  meh υπάρχει free roam μετά τον τερματισμό, αρκεί να μην επιλέξεις να αρχίσεις new game+

 • meh

  @kostool, αληθεια? Ε τοτε μολις τελειωσω την πατατα τον Arbiter (και ισως το αλλο με τα bloodless) θα παω να κανω τις βασικες αποστολες.

  @edgier, το πηρα το οπλο που λες. Ουτε τα μισα δεν κανει απο αυτα που εχω. 🙁

 • EdgierMink61

  @meh Μα τι έχεις βάλει σε αυτά τα τέρατα? 😛

 • meh

  Τα ειχα ταϊσει κατι αλλα possesed και κατι dlc οπλα και πανοπλιες που δεν ηθελα. 🙁

 • kostool

  Στην ουσία σε βγάζει πάλι ακριβώς πριν το τελικό boss, αλλά έχεις πάρει όλα τα achievements του τερματισμού και είσαι ελεύθερος να κάνεις backtrack για τα sidequests.

 • meh

  Μια χαρουλα τοτες.

 • meh

  Ειναι ομορφουλι παντως.
  http://i3.minus.com/iZyoEhkilgJjY.jpg

  Λιγο καλυτερα textures, μερικα πολυγωνα παραπανω, κανα κιλο anisotropic να ειχε...
  Anisotropic ισως μπορω να βαλω απο τους drivers αλλα τετοιο μετριο port που ειναι και αναβει χωρις λογο η 250, φοβαμαι να την πιεσω κιαλλο 🙁

 • gogos

  Καλα πλακα κανεις!! Χα χα το παιχνιδι πριν το patch επιανε 250 fps!! Ελεος.. Αναγκαστικα πρεπει να ενεργοποιησεις το v-sync απο το control panel της nvidia.. Ουτε τις βασικες επιλογες δεν εκαναν τον κοπο να βαλλουν στο παιχνιδι!

 • meh

  Spoiler Spoiler ουυυσιξχαντρεντσιξτυσιξ κτλ κτλ

  Κατσε.

  Δηλαδη τελειωσε ακριβως οπως τελειωσε το 1ο αλλα 100 φορες πιο ξενερωτα? Πως το καταφεραν αυτο? Το τελικο boss επεσε με 5 φαπες ενω ο Samael, ακριβως πριν, ηταν και μαμω τα bosses? Γιατι ηταν τοσο μικροσκοπικο το Shadow's Edge? Σε ολο το παιχνιδι περιμενα ποτε θα φτασω και τελικα ηταν μια ευθεια. Το ολο κολπο με τα phasewalkers ηταν γλυκο αλλα νταξ, ηταν καρμπον απο το Defiance. Καθολου κακο αλλα η πιστα ηταν τοσο μικρη!!!
  Μου φαινεται εφτιαχναν 3 χρονια το Forge Lands και το Land of the Dead και μολις εφτασαν στη μεση του Lostlight τους ειπαν απο την THQ πως ξεμειναν απο λεφτα...

  Δεν μετανιωνω την αγορα μου σε καμια περιπτωση, το απολαυσα για 18 ωρες και θα συνεχισω κανοντας οτι αποστολη εχω και θα δοκιμασω το Crucible, αλλα αφησε πικρη γευση. Περιμενα περισσοτερα στον τομεα της ιστοριας. Το gameplay, αν και μαστιζεται απο απαρχαιωμενους μηχανισμους και λαθη(στο rpg κομματι κυριως), ειναι καλοφτιαγμενο και διασκεδαστικο. Καθολου καλα αξιοποιημενος χαρακτηρας ο συμπαθεστατος Death. Το κρεμασμα μετα τα credits πιο πολυ με εκνευρισε παρα με εκανε να θελω να δω τι θα γινει.

 • meh

  Η μικρη υποθεση που ειχε το Demon Lord Belial DLC ηταν καλυτερη απο το 70% του βασικου παιχνιδιου. 😛 Θα προτιμουσα να ειχε τετοια κατευθυνση ολο το παιχνιδι.

 • Zaratoth

  Το sequel ενός τίτλου που ανακάλυψα τυχαία και ερωτεύτηκα με το που ξεκίνησα. Αυτό εδώ το πήρα και ξεκίνησα κολλητά μετά τον τερματισμό του πρώτου και...το παράτησα για 5 χρόνια. Με αφορμή την ανακοίνωση του τρίτου παιχνιδιού το έπαιξα και το τερμάτισα.

  Σαν ιστορία έχει ενδιαφέροντα σημεία και κάποιες αρκετά κουλ σκηνές. Δυστυχώς, μετά το αρκετά απότομο τέλος, σαν συνολική εμπειρία δεν μπορώ παρά να πω πως μου φάνηκε σαν filler. Κάτι που απλά θα γεμίσει το χρόνο μας μέχρι κάποιο sequel.

  Σαν gameplay ήταν εξίσου διπολικό για μένα. Από τη μια μου άρεσε πολύ η απτή διαφορά σε στυλ μεταξύ του Death τώρα και του War από το πρώτο παιχνίδι. Ο Death είναι πιο ευκίνητος και γρήγορος. Επίσης πεθαίνει αρκετά πιο εύκολα. Αυτό που με ενόχλησε αρκετά ήταν το loot και inventory system που έβαλαν μέσα. Συζήτησα πολλές ώρες με φίλο που το λατρεύει και δεν βγάλαμε κάποια άκρη. Αυτός θεωρεί πως βοηθά τέρμα στη διαφοροποίηση του gameplay, εγώ πιστεύω πως μπορούσαν να πετύχουν αυτό το πράγμα με άλλο τρόπο και ότι στην τελική η όλη λογική του loot μου έχανε χρόνο με το να κάθομαι να τσεκάρω στατιστικά επί στατιστικών ενώ απλώς ήθελα να σφάξω. Όπως είχε ειπωθεί σε άλλη συζήτηση που είχα, και καλά να μην ασχολιόμουν και να προχωρούσα. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει στην πράξη. Θα έχεις έναν τρόπο gameplay και θα πρέπει κάθε φορά να τσεκάρεις ποια ακριβώς αντικείμενα προτιμάς να έχει equipped που βοηθούν το στυλ παιχνιδιού σου, σαν κλασικό RPG. Μόνο που αυτό το παιχνίδι δεν ήθελα να ήταν RPG. Τώρα που ξαναπαίζω το πρώτο (είχαν περάσει 5 χρόνια από τότε που ασχολήθηκα και είχα ξεχάσει πολλά) παρατηρώ πως έχει μια κάποια επαφή με στατιστικά RPG, μόνο που είναι υποβόσκουσα παρά εμπρός στη μούρη του παίκτη και απαραίτητη να ασχοληθείς μαζί της.

  Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι, που όμως είχε πολλά θέματα για μένα. Ψιλοαδιάφορη ιστορία, που κυρίως βοηθούσε σε ανάπτυξη του κόσμου, στοιχεία RPG που δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχουν, ωραίο και γρήγορο σύστημα μάχης, side quests που δεν πολυασχολήθηκα. Και, στην τελική, ένα sequel κατώτερο του προκατόχου του. Ο Death τυπάρα πάντως.

  Θετικά:

  - Ο πρωταγωνιστής
  - Κάποιοι από τους κόσμους είναι γαμάτοι
  - Κάποιες κουλ σκηνές
  - Γρήγορη μάχη με την αδρεναλίνη στα ύψη...

  Αρνητικά:

  - ...που όμως για υψηλή ανταγωνιστικότητα απαιτείται down-time ελέγχου στατιστικών αντικειμένων
  - Ο αρχικός κόσμος είναι μεχ
  - Αίσθηση ότι κάνεις αγγαρείες
  - Fillerίζουσα ιστορία