alt text

Ήταν Ιούνιος του 2010 όταν εμφανίστηκε στα ράφια των καταστημάτων ένας τίτλος που έμελλε να αλλάξει πολλά από όσα ξέραμε για τα RPG. Η μυστικιστική ατμόσφαιρα και η χαρακτηριστική δυσκολία του Demon's Souls, εκτιμήθηκan από μεγάλη μερίδα παικτών και έδωσαν νέο νόημα σε έννοιες όπως “hardcore”. To 2011 η From Software ξαναχτύπησε με το Dark Souls, το οποίο αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για το μοναδικό χαρακτήρα του και το ρίσκο να συνεχίζει να κινείται αντίθετα στο ρεύμα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Τώρα ήρθε η ώρα του Dark Souls 2, με τον πήχη να είναι εξαρχής πολύ ψηλά. Ευτυχώς ο νέος τίτλος της From Software καταφέρνει να επαληθεύσει τις προσδοκίες και αποτελεί μία από τις κορυφαίες RPG εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε.

Το σενάριο του Dark Souls 2 είναι αυτόνομο σε σχέση με τους προγενέστερους τίτλους, αλλά ακολουθεί λίγο πολύ την γνωστή πεπατημένη. O πρωταγωνιστής που χειρίζεστε, έχει το βάρος μίας αιώνιας κατάρας και καταφθάνει στη Drangleic με την μοναδική ελπίδα να θεραπευτεί και να μπορέσει να αναπαυτεί η ψυχή του. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους, ο ήρωάς σας δεν έχει σκοπό να σώσει τον κόσμο, ούτε ο ίδιος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Είναι απλά ένα μικρό κομμάτι του κόσμου, καθώς πλήθος αθανάτων που τους βαραίνει η ίδια κατάρα βρίσκονται στο ίδιο μέρος για τον ίδιο σκοπό. Το σενάριο του παιχνιδιού, χωρίς να αποτελεί κάτι το πρωτότυπο, ταιριάζει απόλυτα με την όλη φιλοσοφία του παιχνιδιού και ενισχύει τους μηχανισμούς που απαρτίζουν την δομή του.

Το πόσο αφιλόξενος και μυστήριος είναι ο κόσμος της Drangleic το ανακαλύπτετε από τα πρώτα λεπτά που πατάτε σε αυτόν. Στο πρώτο καλυβάκι που συναντάτε, ο χλευασμός των μαγισσών προς το πρόσωπό σας, σας προσγειώνει απότομα για τη δυσκολία της αποστολής. Η απόκοσμη, αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο δάσος και η πλήρης άγνοια για οτιδήποτε υπάρχει στην επόμενη γωνία σας κάνει να επιφυλαχτικούς σε κάθε σας βήμα. Η επόμενη περιοχή αμέσως μετά το καλυβάκι αποτελεί το tutorial του παιχνιδιού, όπου μαθαίνετε πώς να επιβιώσετε στη Drangleic διαβάζοντας τις ξύλινες επιγραφές και σκοτώνοντας τους πρώτους έχθρούς. Απο εκεί οδηγείστε στη Majula, την πιο κεντρική περιοχή της Drangleic και το σημείο απ’ όπου ξεκινάει στην πραγματικότητα η περιπέτειά σας. Η μελαγχολία που σας κατακλύζει βλέποντας το παρυκμασμένο τοπίο και η γαλήνη των κυμάτων στο βάθος του ορίζοντα, είναι μια από τις πιο δυνατές τεχνικά και συναισθηματικά εμπειρίες που έχετε βιώσει σε παιχνίδι.

Το σύστημα μάχης είναι σκάλες πάνω απο τον ανταγωνισμό.

Το σύστημα μάχης είναι σκάλες πάνω απο τον ανταγωνισμό.

Η open-world λογική του Dark Souls 2 αποκαλύπτεται εξερευνώντας τα πρώτα παρακλάδια της Majula, καθώς πολλές από τις περιοχές είναι δύσβατες μέχρι να μπορέσετε να έχετε τις δυνατότητες να τις εξερευνήσετε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πηγάδι που κρύβει στο βάθος του ολόκληρες ανεξερεύνητες περιοχές που γίνονται προσβάσιμες αργότερα. Στον αφιλόξενο κόσμο του Dark Souls 2, τίποτα δεν σας χαρίζεται και τίποτα δεν έρχεται από μόνο του σε εσάς. Έτσι, πρέπει να γνωρίσετε την Emerald Herald η οποία σας βοηθάει να ανεβαίνετε levels, πρέπει να βρείτε το κλειδί για να φτιάξει ο blacksmith το εργαστήριό του ή να “ζωντανέψετε” την γυναίκα που σας μαθαίνει τα μυστικά της πυρομαντείας στην εξέλιξη του παιχνιδιού κ.ά. Τα αποτελέσματα των ενεργειών σας πραγματικά καθορίζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού και αποτελούν είτε σωτηρία είτε τροχοπέδη για την περαιτέρω επιβίωσή σας.

Οι διαθέσιμες classes για να ξεκινησετε είναι συνολικά οκτώ (warrior, knight, swordsman, explorer, bandit, deprived, cleric, sorcerer), αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο βαρύνουσας σημασίας, καθώς μπορείτε να εξελίσσετε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε χωρίς περιορισμούς. Απλά η επιλογή κάποιας class επιφέρει συγκεκριμένα στατιστικά στην αρχή όπως στο strength, το dexterity, το endurance κλπ, και επιλέγετε ποια αυξάνετε ανεβαίνοντας κάθε φορά level. Επιπλέον, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού σας, μπορείτε και να επανατοποθετήσετε τους πόντους των στατιστικών κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, βρίσκοντας το κατάλληλο αντικείμενο και παραδίδοντας το στις μάγισσες που συναντάτε στην αρχή.

Για να ανεβείτε level, αλλά και για να μπορέσετε να αγοράσετε ή να αναβαθμίσετε εξοπλισμό, όπλα κλπ, απαιτείται κάθε φορά ένας συγκεκριμένος αριθμός από ψυχές που συλλέγετε σκοτώντας τους εχθρούς μέσα στις περιοχές της Drangleic. Το δίλημμα αν θα ξοδέψετε τις κερδισμένες ψυχές ενισχύοντας τα στατιστικά του ήρωά σας ή τον εξοπλισμό του, συνεχώς σας σκανδαλίζει, αφού η κατάκτηση των ψυχών είναι μία βασανιστική διαδικασία που παίζει με τον ψυχισμό σας. Και αυτό γιατί αν πέσετε στο πεδίο της μάχης, χάνετε αυτομάτως τις ψυχές που έχετε στην κατοχή σας εκείνη την στιγμή και για να τις αποκτήσετε πρέπει να πάτε πάλι στο σημείο όπου πεθάνατε την προηγούμενη φορά και να πάρετε την ψυχή σας πίσω, αντιμετωπίζοντας ξανά τους εχθρούς που με τόσο κόπο νικήσατε αρχικά. Αν δεν καταφέρετε να φτάσετε εκεί και χάσετε ξανά, τότε χάνετε όσες ψυχές είχατε στην κατοχή σας. Σύμμαχός σας είναι τα bonfire, σημεία όπου ανανεώνετε την ενέργειά σας και μπορείτε να μεταφέρεστε σε κάποιο από όσα έχετε ανακαλύψει μέχρι τώρα.

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με το Dark Souls εντοπίζονται στους προαναφερθέντες μηχανισμούς, που καταφέρνουν να αλλάξουν την εμπειρία που βιώνετε χωρίς να προκαλούνται ανορθογραφίες σε σχέση με το ποιοτικό gameplay του προηγούμενου τίτλου. Οι αλλαγές αν και φαίνονται μικρές, εντούτοις αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Στα bonfire πλέον δεν μπορείτε να ανεβείτε level, αλλά από την άλλη δεν απαιτείται κάποιο αντικείμενο για να μεταφερθείτε από το ένα σημείο στο άλλο, όπως συνέβαινε στο DS, γεγονός που επιφέρει σχετική ισορροπία. Με την επίσκεψη στο bonfire και την αναπλήρωση της ενέργειάς σας αυτομάτως εμφανίζονται ξανά οι εχθροί που είχατε σκοτώσει πιο πριν αν είστε στις ίδιες περιοχές. Ο αριθμός όμως των respawn των εχθρών είναι πλέον περιορισμένος, ώστε να αποφεύγονται τακτικές grinding που ήταν αναπόφευκτες στο DS, στοιχείο που προσωπικά το βρίσκω θετικό.

Τα μηνύματα που έχουν αφήσει οι άλλοι παίκτες σας προϊδεάζουν για αυτά που θα συναντήσετε.

Τα μηνύματα που έχουν αφήσει οι άλλοι παίκτες σας προϊδεάζουν για αυτά που θα συναντήσετε.

Ένα άλλο νέο στοιχείο είναι ότι κάθε φορά που πεθαίνετε και γίνεστε hollow, ξεκινάτε πάλι με όλο και πιο μειωμένη μπάρα υγείας κάθε φορά, μέχρι να φτάσει στο 50% όπου η μπάρα υγείας σταθεροποιείται. Αυτό καθιστά το παιχνίδι σε σημεία πιο δύσκολο από τον προκάτοχό του, αλλά και πάλι η ισορροπία επέρχεται αφενός γιατί δεν υπάρχουν οι σαδιστικές περιοχές του DS και αφετέρου γιατί μπορείτε να ανακαλύψετε το δαχτυλίδι που σας απαλύνει αρκετά τον πόνο και σταθεροποιεί την μπάρα της υγείας σας περίπου στο 75% ύστερα από απανωτούς θανάτους. Ο τρόπος να επαναναφέρετε την μπάρα ενέργειας στο 100% είναι να πάρετε ένα human effigy, ο αριθμός των οποίων είναι αρκετά περιορισμένος, ιδιαίτερα στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού. H χρήση της δάδας φωτιάς είναι επίσης ένα νέο στοιχείο που προσφέρει νέες συγκινήσεις, καθώς σε αρκετές περιοχές πρέπει να διαλέξετε αν θα έχετε καλή ορατότητα με το να θυσιάζετε την προστασία της ασπίδας ή να πράξετε το αντίθετο ρισκάροντας όμως τη ζωή σας και τις ψυχές σας σε ενδεχόμενη πτώση από ύψώματα.

Το σύστημα μάχης δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με το Dark Souls και παρά την φαινομενική απλότητά του, παραμένει απίστευτα βαθύ, εθιστικό και αρκετά δύσκολο να το “κατακτήσετε”, πράγμα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Η τακτική της επίθεσης κατά μέτωπο συνήθως έχει ως αποτέλεσμα απανωτούς θανάτους και πολλές χαμένες ψυχές. Η προσοχή σας στρέφεται αφενός στην μπάρα υγείας και αφετέρου στην μπάρα ενέργειας η οποία μειώνεται σε κάθε επίθεση, ελιγμό ή απόκρουση με την ασπίδα σας. Αν καταναλωθεί η μπάρα ενέργειας και δεν μπορέσετε να την αναπληρώσετε διατηρώντας απόσταση από τον εχθρό, τότε είστε καταδικασμένοι, καθώς δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις του. Μετέπειτα η προσοχή σας πρέπει να είναι στραμμένη και στη μπάρα δηλητηρίου, κατάρας κλπ, η οποία όταν ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα επίπεδα έχει αρνητικές συνέπειες στη μπάρα υγείας του χαρακτήρα σας.

Πέρα από την ισορροπία που πρέπει να κυριαρχεί ανάμεσα στις επιθετικές και στις αμυντικές σας τακτικές στη διάρκεια της μάχης, πρέπει και να παρακολουθήσετε τις κινήσεις και την συμπεριφορά των εχθρών και να καταστρώσετε σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. Η ΑΙ των εχθρών είναι σε τέτοιο επίπεδο που δίνει την αίσθηση ότι ελέγχονται από άλλο παίκτη, ιδιαίτερα κάποια αφεντικά μετά την μέση του παιχνιδιού, οπότε κάθε μάχη σας μπορεί να αποτελέσει μία σκληρή δοκιμασία. Οι αλλαγές που είναι ορατές στο μάτι είναι αφενός ο πιο επιθετικός χαρακτήρας των εχθρών σε σχέση με το DS και αφετέρου η αύξηση της ανθεκτικότητας των όπλων και των ασπίδων, τα οποία σπάνε πολύ πιο δύσκολα, κάνοντας τη ζωή σας σαφώς ευκολότερη.

Βοηθήστε άλλους παίκτες να εξολοθρεύσουν αφεντικά για να κερδίσετε επιπλέον ψυχές.

Βοηθήστε άλλους παίκτες να εξολοθρεύσουν αφεντικά για να κερδίσετε επιπλέον ψυχές.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που ανέδειξαν την σειρά είναι ο πρωτοποριακός τρόπος με τον οποίο συνδυάζεται το single-player με το multiplayer σε ένα ενιαίο campaign, χαρακτηριστικό που επιστρέφει εμφανώς βελτιωμένο στο Dark Souls 2. Μέσα στο κόσμο που εξερευνάτε, βρίσκετε μηνύματα άλλων παικτών που σας προειδοποιούν για ενδεχόμενες παγίδες ή πολλές φορές σας αποπροσανατολίζουν, ενώ μπορείτε να δείτε στιγμιαία θανάτους άλλων παικτών και να προσέξετε για ενδεχόμενες πτώσεις από μεγάλα υψώματα. Πέρα όμως από την έμμεση αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους παίκτες, μπορείτε είτε να μπείτε στο παιχνίδι άλλων παικτών, είτε να καλέσετε άλλους παίκτες για να βοηθήσετε ή να σας βοηθήσουν αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που βοηθήσετε να εξουδετερωθεί κάποιο αφεντικό, αποκτάτε έναν σεβαστό αριθμό ψυχών που μπορείτε να εξαργυρώσετε όταν επιστρέψετε πίσω στον κόσμο σας. Αντίστροφα όμως για να καλέσετε κάποιους άλλους παίκτες να σας βοηθήσουν πρέπει να έχετε ανθρώπινη μορφή (να μην είστε hollow), με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να τους καλείτε συνεχώς, διατηρώντας το επίπεδο δυσκολίας σε υψηλά επίπεδα. Πέρα από co-op μπορείτε να εισβάλετε ή αντίστροφα να εισβάλουν στον κόσμο σας άλλοι παίκτες με σκοπό να τους σκοτώσετε ή να σας σκοτώσουν αντίστοιχα, με αντίτιμο φυσικά ψυχές. Η online εμπειρία είναι εμφανώς βελτιωμένη, καθώς φαινόμενα lag που μάστιζαν τους προηγούμενους τίτλους έχουν εξαφανιστεί. Μία μικρή αρνητική παρατήρηση μπορεί να γίνει για κάποια απότομα animation των παικτών, τα οποία πάντως δεν αμαυρώνουν τη συνολική οnline εμπειρία.

Ιδιαίτερη μνοία αξίζει να γίνει και για τα διαθέσιμα covenants, που είναι συμμαχίες στις οποίες μπορείτε να γίνετε μέλος και να αποκτήσετε προνόμια που βοηθούν στην επιβίωσή σας στις περιοχές της Drangleic και αφορούν κυρίως το multiplayer μέρος του τίτλου. Συνολικά υπάρχουν εννιά διαφορετικές συμμαχίες που σας προσφέρουν προστασία από πιθανή εισβολή παικτών στον κόσμο σας σε συγκεκριμένες περιοχές, τη δυνατότητα να καλέσετε άλλους παίκτες της συμμαχίας σας για να αντιμετωπίσετε κάποιον που εισβάλει σε εσάς, απόκτηση συγκεκριμένων αντικείμενων και άλλα. Μέλος σε κάθε μία από αυτές τις συμμαχίες μπορείτε να γίνετε μιλώντας συνήθως με συγκεκριμένους χαρακτήρες που βρίσκετε στη Drangleic (πολύ συχνά σε σημεία που ακολουθούν μετά την εξολόθρευση αφεντικών). Το πρόβλημα με τα covenants εντοπίζεται στην πολύ περιορισμένη γνώση που έχετε για τα προνόμια και τις συνέπειες κάθε συμμαχίας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζετε αν πραγματικά έχετε επιλέξει τη σωστή συμμαχία για τον τρόπο παιχνιδιού που θέλετε να ακολουθήσετε.

Τα εφέ φωτισμού δίνουν αέρα... next gen.

Τα εφέ φωτισμού δίνουν αέρα... next gen.

Τα γραφικά του Dark Souls 2, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζονται υποβαθμισμένα σε σχέση με αυτά που βλέπαμε πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι, είναι εξαιρετικά με βάση τις δυνατότητες των PS3 και Xbox 360 και εμφανώς βελτιωμένα σε σχέση με το Dark Souls. Τα εφέ φωτισμού έχουν χωρίς υπερβολή άρωμα... next-gen, ενώ ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί το μεγάλο draw distance, καθώς μπορείτε να ξεχωρίζετε στον ορίζοντα μέχρι και σώματα εχθρών που βρίσκονται σε κάποιο μακρινό κάστρο. Εξίσου καλοσχεδιασμένα είναι και τα αφεντικά, αλλά και οι περισσότεροι από τους εχθρούς που πετσοκόβετε. Όλες αυτές οι... ομορφιές έχουν ως αρνητική συνέπεια κάποιες αραιές πτώσεις του frame rate σε συγκεκριμένα σημεία (πολύ μικρότερης κλίμακας σε σχέση με το Dark Souls), στην έκδοση του PS3 τουλάχιστον, που δεν επηρεάζουν όμως σε καμία περίπτωση την ποιότητα του gameplay. Εξίσου άρτια είναι η δουλειά στα μουσικά κομμάτια που ακούτε κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στη Drangleic, καθώς διακρίνονται για την ποικιλία τους, όντας είτε μελαγχολικά, είτε επικά, ανάλογα με τα τεκτενόμενα στην οθόνη. Επαρκή χαρακτηρίζονται και τα voice over, χωρίς όμως να φτάνουν το επίπεδο της ποιότητας όλων των υπόλοιπων στοιχείων του τίτλου.

Συνοψίζοντας, το Dark Souls 2 βελτιώνει σε πολλά σημεία τη συνταγή του προκατόχου του, ανταμείβοντας τον παίκτη αλλά ταυτόχρονα απαιτώντας και την πλήρη προσήλωσή του. Δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να παίξετε με τους δικούς του κανόνες. Αν το τολμήσετε είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε 60-80 ώρες εμπειρίας που ελάχιστα άλλα παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν. Και αυτό γιατί το Dark Souls 2, πέρα από το ότι είναι ένα άρτιο παιχνίδι, σας θυμίζει τον λόγο για τον οποίο ασχολείστε με τα video games, δηλαδή για την ευκαιρία να ταξιδεύετε σε φανταστικούς κόσμους. Κι αυτό είναι κάτι που η συγκεκριμένη σειρά συνεχίζει να το κάνει εξαιρετικά.

 • Μοναδικό στο είδος του
 • Πολλές μικρές βελτιώσεις που ανανεώνουν το gameplay
 • Εκπληκτικό σύστημα μάχης
 • Multiplayer χωρίς lag
 • Εξαιρετικός τεχνικός τομέας
 • Χορταστική διάρκεια
 • Έλλειψη πολλών στοιχείων για το τί προσφέρει κάθε covenant
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS3 (review), Xbox 360, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:From Software
ΕΚΔΟΣΗ:Namco Bandai
ΔΙΑΘΕΣΗ:Namco Bandai Hellas
ΕΙΔΟΣ:Action RPG
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.darksoulsii.com
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:14/3/2014 (PS3, Xbox 360), 25/4/2014 (PC)
PEGI:16
 • JCDenton13

  Αναμφιβολα η κορυφαια video-game σειρα που κυκλοφορησε σε PS360 και υπολογιστες,τη τελευταια δεκαετια.Αναμενω το 2ο μερος στο PC.

 • G.J.

  Ποτε σκατα θα αποσυρουν το gfwl απο το pc στο DS:1? Λογικα σιγουρη αγορα για pc το DS:2

  • Bill B.

   Για 1 Ιουλίου φέτος ακούγεται ότι θα το κόψουν γενικά, αλλά αναμένεται και η επιβεβαίωση την MS. Ψάξτο αν θες κι εσύ... όπου διάβασα εγώ, λέει αυτή την ημερομηνία.

   • G.J.

    Ειναι λιγο ξεφτιλες ρε. Εδω η Warner με email που εστειλα για το Arkham Asylum και City μου εστειλαν αμεσως κωδικο για steam με τις GOTY εκδοσεις και των 2... Τι σκατα κανουν... Τοσο δυσκολο ειναι να βγαλουν ενα patch και να ειναι με steamworks το DS:1?

 • Kiotosan

  10;;;;;;;
  Τόσο καλο ;
  Εγω που δεν έχω ασχοληθεί με demon souls και dark souls 1 μπορω να ξεκινήσω απο αυτο;;

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Kiotosan μπορείς να ασχοληθείς απευθείας ναι, είναι διαφορετικές ιστορίες. Σίγουρα θα δυσκολευτείς λίγο να μπεις στη φιλοσοφία του παιχνιδιού σε σχέση με κάποιον που έχει παίξει τα προηγούμενα και ξέρει λίγο πολύ τί να περιμένει, αλλά νομίζω ότι αξίζει το κόπο να παιδευτείς λίγο γιατί είναι μοναδική εμπειρία.

  • Κωστας 31gamer

   Ναι μπορεις ,αλλα ειναι αρκετα δυσκολο να ξερεις
   Πολυ σωστο το 10αρι του φιλου ,αλλα εγω θα εβαζα στα αρνητικα οτι "δεν ειναι για ολους"

  • Null

   Ναι αγορινα αλλα θα σου προτεινα να παιξεις κ το ενα!Τον αλλο μηνα που βγαινει σε PC ελπιζω να εχω βρει τα "GUTS" να ξαναβυθιστω στο κοσμο του!!

  • Κωστας 31gamer

   Παντως και απο το Demons soul να αρχισεις δεν θα σε χαλασει ιδιαιτερα(αν βεβαια εχεις ps3),καθως και τα προηγουμενα ειναι εξισου καλα....
   Για μενα κορυφη ειναι το πρωτο της σειρας(demons soul)

  • LoL4NevEr

   Για την ακρίβεια το Dark Souls 2 είναι ο πιο προσιτός τίτλος.
   Έχοντας παίξει και τα άλλα 2 παιχνίδια, στο συγκεκριμένο η διαβάθμιση της δυσκολίας είναι αρκετά καλύτερη από ότι στο Dark souls, με αρκετά καλύτερο Tutorial και αρχικές περιοχές που είναι αρκετά βατές. Αυτά βοηθάνε στην μάθηση των μηχανισμών, οπότε κατ'εμού καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από αυτόν τον τίτλο, όμως τσίμπα και τους προηγούμενους.

 • jim

  ουάου!το σκευτομαι κάποια στιγμή να το πάρω!

 • nickkrip

  Ξεχασες τον τονο! Praise the Sun!!!!

 • Θανος

  Aλλο ενα καλο review απο το Sir Daniel.Να σου πω την αληθεια ξαφνιαστηκα με το 10 ρι αλλα βλεποντας και τα αλλα reviews σου νομιζω εισαι αρκετα αντικειμενικος οποτε με εψησες ακομα περισσοτερο.Αντε να βγει και στο pc να πορωθουμε λιγο γιατι με τις φλωριες που βγαινουν τηλευταια ξεμαθαμε!

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός γινόταν, όπως κάνω πάντα, αλλά το χέρι δεν πήγαινε να του βάλω λιγότερο.

 • Βαγγέλης

  Ωραίο review και θεωρητικά δίκαιη βαθμολογία.

  Αντε να δω πως θα βρούμε χρόνο να ξεκινήσουμε απο το πρώτο.

 • giorgos935

  Αργει πολυ στο pc ρε δε μπορω να περιμενω αλλο!

 • ggaammeerr

  Μαλλον σε κανα μηνα θα το εχω στα χερια μου.Τωρα παιζω το 1ο dark souls και λεω να ασχοληθω με το dlc του μεχρι να τσιμπησω το 2ο μερος.Πολυ ωραιο review Sir Daniel και μπραβο για το 10αρι γιατι τετοιες προσπαθεις με τοσο πλουσιο περιεχομενο και τετοια ποιοτητα αξιζει να τις επικροτουμε!!!

 • gogos

  Αντε λιγοτερο απο ενας μηνας εμεινε για την PC version! Καλητερο συστημα μαχης σε action/rpg απο τα παιχνιδια souls δυσκολα θα βρει κανεις. Μοναδικη εμπειρια το προηγουμενο, οποτε δεν περιμενω κατι λιγοτερο απο το 2. Τα μονα χαρακτηριστικα που προσωπικα περιμενω απο το δευτερο (που δεν ειχε το πρωτο) ειναι 1ον σωστος τεχνικος τομεας στο PC και 2ον Role playing story.

  • tiflopodikas

   Επειμένεις ότι το πρώτο δεν είχε ιστορία,βάλε δες λίγο enb και vaatvidya στο youtube τα εξηγούν όλα,αν βαριέσαι τόσο πολύ να δώσεις σημασία στους διαλόγους με τους npc του παιχνιδιού και να διαβάσεις τις περιγραφές των αντικειμένων.

   • gogos

    Δεν ειπα οτι δεν εχει ιστορια, ειπα οτι δεν εχει role playing story, που ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που καταλαβες.

    • tiflopodikas

     Επιλογές διαλόγων που αλλάζουν την ιστορία εννοείς; Δεν χρειαζετα τέτοια πράματα το dark souls,αυτά τα αφήνη για άλλα παιχνίδια οννόματα δε λέμε για να μη θήξουμε οικογένειες 😀

     • gogos

      Ναι με επιασες. Ας πουμε στο αλλο παιχνιδι μια αποστολη oπως πχ το Royal Blood μπορει να τελειωσει με 3 διαφορετικους τροπους, ενω στο dark souls απλα σκοτωνεις τους προκαθορισμενους εχθρους. Οποτε καταληγουμε στο συμπερασμα πως το dark souls αν και κορυφαιο, δεν ειναι και ο απολυτος ορισμος του Role playing game 🙂

      Αλλα τωρα γιατι με βαζεις να λεω πραγματα που δεν θελω, αφου ξερεις οτι το γουσταρω το νταρκσολιδι 🙂

      • tiflopodikas

       Το Dark Souls δεν είναι παιχνίδι που να χρειάζεται τέτοια πράματα.

       • Kilia

        Καθε σου βημα ειναι και μια επιλογη στο dark souls, επειδη δεν εχει μια μπαρα με επιλογες διαλογου δηλαδη εκει θα κολλησουμε, παιχνιδι παιζουμε δεν οπτικοποιουμε βιβλια εδω περα.
        (ειπε ο προβοκατορας...)

        • gogos

         Καθε βημα και μια επιλογη??? Μηπως τα παραλεμε λιγο? Ενταξει παιχνιδαρα το dark souls, αλλα μην κανουμε τα στραβα ματια επειδη τυχαινει να ειναι το αγαπημενο μας game. Δηλαδη αμα θελω να μην σκοτωσω το προκαθορισμενο boss, αλλα να αποφασισω να διαλεξω ενα διαφορετικο μονοπατι θα μπορεσω να το κανω? H μπαρα με τις επιλογες διαλογων στο the witcher 2 ειναι ικανη να αλλαξει ολη την ροη του παιχνιδιου. Δεν ειναι διακοσμηση, αν και η αληθεια ειναι οτι ως διακοσμητικη αντιμετωπιζετε απο τα περισσοτερα games τα τελευταια χρονια.

         Aπλα ριξε μια ματια εδω http://witcher.wikia.com/wiki/The_Witcher_2_decision_checklist
         για να καταλαβεις τις σημαινουν επιλογες σε ενα RPG. Αλλα ενταξει τωρα τι γραφω και εγω? Ειναι σαν να προσπαθω να εξηγησω ποσο ομορφος ειναι ο Παρθενωνας μεσα απο φωτογραφιες. Καποια πραγματα πρεπει να τα ζησεις ο ιδιος για να καταλαβεις την αξια τους.

      • tiflopodikas

       Εντάξει ξέρουμε ότι στο witcher τα έχει αυτά,το dark souls δεν στηρίζεται πάνω σε αυτά δεν τα έχει ανάγκη καν,δεν του χρειάζονται μη πιάνεσαι από αυτό,άσε που πιστεύω δεν θα ταίριαζε καθόλου στην φιλοσοφία του,το ξέρουμε ότι το λατρεύεις το witcher.

       • gogos

        Δεν ειναι θεμα του τι λετρευω εγω η οχι. Το κομματι των ρολων στην ιστορια του dark souls απλα δεν υφιστατε. Παρολα αυτα αν δεις κατω απο την βαθμολογια θα διαβασεις ΕΙΔΟΣ: Action RPG. Νομιζω οτι ειμαι αρκετα κατανοητος. Επισης δεν μειωσα την αξια του παιχνιδιου καπου. Αν εσυ τωρα η ο φιλους Kilia θιχτηκατε επειδη εκανα μια λογικη παρατηρηση που δεν σας αρεσε, ξυδακι 🙂

        • tiflopodikas

         Ξέρουμε ότι εσύ και ο bill b λατρεύεται τόσο το witcher επειδή έχει κώλους 😀

 • tiger

  παιδια το Demon's Souls εχει βγει σε pc?

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Όχι, μόνο στο PS3 είχε κυκλοφορήσει.

 • congeo

  To παιχνιδι δεν ειναι για ολους.Ο τιτλος απευθυνεται αποκλειστικα σε hardcore gamers

  • giorgos935

   Δε θα ελεγα οτι απευθυνεται σε hardcore gamers.Απλα επειδη χρειαζεται πολλη υπομονη στην αρχη μεχρι να μαθεις πως δουλευει το συστημα μαχης και τις κινησεις των εχθρων δε σημαινει οτι ειναι πανδυσκολο.Αφου το τερματισα εγω μπορεις να το τερματισεις και εσυ.Πάντα επεζα adventures και FPS και εχω παιξει ελαχιστα RPG.Το ενα απο αυτα ειναι το Dark Souls.Τωρα εγω θεωρουμαι hardcore gamer?

   • http://www.game20.gr Sir Daniel

    Συμφωνώ απολύτως giorgos935, ναι θέλει αφοσίωση και προσοχή, θέλει να επενδύσεις ώρες μαζί του, αλλα προσωπικά πιστεύω ότι δεν απευθύνεται σε μικρή μάζα ατόμων ή μόνο hardcore gamers κτλ.

 • kostool

  Ολα ωραια και καλα στο review, αλλωστε δικαιολογειται και ο καθε reviewer να εχει ιδιαιτερη αδυναμια σε μερικα παιχνιδια, αλλα ποιος εξαιρετικος τεχνικος τομεας και ποιος αερας next-gen... τα textures θυμιζουν ps2, ταπετσαρια πρασιναδας σαν του πρωτου screenshot εχω να δω καμια δεκαετια.

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Φίλε kostool το ξεκινάμε λάθος και μόνο που μου δίνεις σαν παράδειγμα ένα screenshot. Πρώτα παίζουμε, μετά κρίνουμε, μετά σχολιάζουμε, πάντα. Ο οπτικός τομέας για τα δεδομένα του υπάρχοντος hardware είναι εξαιρετικός και δεν το λέω επειδή είναι η αδυναμία μου το παιχνίδι, απλά το παιξα, το έκρινα, το σχολίασα.

 • kostool

  Για οσους αρεσκονται στο συγκεκριμενο ειδος, το dark souls εχει τοσα θετικα στοιχεια που δεν χρειαζεται να φουσκωνει κανεις εναν επιεικως μετριο τεχνικο τομεα. Αλλωστε για το οπτικο κομματι, ενα π.χ. 30λεπτο gameplay video 1080p στο youtube αρκει για να διαμορφωσει κανεις αποψη, δεν χρειαζεται καμια διατριβη.

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Είναι μεγάλη κουβέντα που νομίζω ότι αδικεί το παιχνίδι το να διαφωνούμε για τα γραφικά. Για το είδος (ενα open world action-rpg χωρίς χρόνους φόρτωσης κτλ) είναι εξαιρετικά. Αν το συγκρίνεις με uncharted και Last of Us που είναι "γραμμικά" παιχνίδια τότε πάω πάσο.

 • Θανος

  Aν πατε να παιξετε το dark souls(1 και 2) για τα γραφικα τοτε απλα ψαχνετε λαθος παιχνιδι!

  • Κωστας 31gamer

   Μα και τα γραφικα δεν ειναι ασχημα οπως ειπε Daniel ειναι γραφικα "χωρις χρονους φορτισης",τα γραφικα ειναι πολυ καλα αλλα δεν ειναι τελεια........

 • Chronix

  Ωραίο review Sir D. Κορυφαίος τίτλος, αλλά, δυστυχώς, δεν έχω την υπομονή να ασχοληθώ.

 • Ιουλιαν

  Αν δεν αξιζουν αυτα τα παιχνιδια δεκα ποια αξιζουν. Daniel για ακομα μια φορα εξαιρετικος.

 • Agony

  Μπράβο για το Review και για όλα...... και καλά έκανε και έβαλε και 10 ας έβαζε και 11 no problem .
  Θέμα γούστου είναι για κάποιους το Last of us αδικήθηκε βαθμολογικά και το Dark souls 2 εκθειάστηκε.

  Όπως και να έχει αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα graphics σε ένα game παίζουν ρολο .
  Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε ένα παιχνίδι μονο από την πλευρά που μας συμφέρει και μας ελκύει.

  ΤΟ game ΔΕΝ έχει καλά γραφικά , ο καθένας που είναι αντικειμενικός μπορεί να το δει αυτό.
  Από εκεί και πέρα είναι παιχνιδάρα ? Σαφώς και είναι και μπράβο του.

  Αλλα έχω κουραστεί να ακούω την πιπίλα από όλους.

  Έλα more Racing game είναι τι να τα κανεις τα γραφικά και τον ήχο. τα physics μετράνε.

  Έλα more FPS είναι τι να το κανεις το story τα γραφικά μετράνε.

  Έλα more ποδοσφαιράκι είναι το gameplay μετράει μονο.

  Έλα more RPG είναι δεν μετράνε τα γραφικά.

  Έλα το ένα Έλα το άλλο έχετε βγάλει εκτος όλα τα ήδη παιχνιδιών.

  Για μένα ΟΛΑ μετράνε.

  Γραφικά
  ΗΧΟΣ
  STORY
  Δυσκολία
  Soundtrack
  Physics
  Loadint τιμές
  Textures
  Ατμόσφαιρα

  Τώρα μπορείτε να peseta να με φάτε 🙂

  • forneverarrow

   Εγώ σκόπιμα δεν σχολίασα τόση ωρα. Εσένα θα σου δώσω +10000!!! Άκου 10 στο Dark Souls 2 επειδή είναι δύσκολο... Αλήθεια? Δεν κατηγορώ τον Sir Daniel, αλίμονο. Και όντως το παιχνίδι μπορεί να είναι για 10, αλλά για μια ακόμα φορά βλέπω αντιμετώπιση ενός τίτλου με άλλα μέτρα και σταθμά. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι πολλοί βαθμολογούν ή κρίνουν (πέραν απο τους reviewers) πολύ χαλαρά τα RPG σε σχέση με άλλα είδη. Στο The Lasy of Us διυλιζαμε την παραμικρή λεπτομέρεια για να μη βγει 10αρι, ενώ στα διάφορα fps ένα τούβλο να μην είναι φωτορεαλιστικο αμέσως φεύγει μονάδα!

   Δηλαδή επειδή αρέσει σε κάποιους να βασανίζονται σημαίνει ότι αρέσει σε όλους? Έπαιξα το πρώτο για μισή ώρα και ήθελα να κόψω φλέβα! Πιστεύω παίζουμε games κυρίως για να περνάμε καλά, όχι για να γίνουμε νευρικοί!

   Ξαναλέω, σαν τίτλος μπορεί να είναι άριστος, αλλά αυτού του είδους το gameplay για εμένα είναι το μεγάλο αρνητικό.

   • tiflopodikas

    Έχετε φαγωθεί με το 9.5 που πήρε το Last of US,άντε κάποιος να αλλάξει την βαθμολογία να την κάνει 10,γιατί έχω βαρεθεί να ακούω το ίδιο πράμα από το προηγούμενο καλοκαίρι.

    • forneverarrow

     Γιατί προφανώς μιλάμε για την λογική και όχι για το νούμερο! Αν ήταν το DS 9,5 χωρίς ουσιαστικό λόγο να κόβει το 0,5, πολλοί θα διαφωνούσαν σήμερα. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο παράδειγμα. Το Skyrim έπαιρνε 9-10 σε όλα τα reviews άσχετα αν ηταν αρχικά unplayable στο ps3 πριν τα patches. Το tlou που ήταν τεχνικά άρτιο το ψάχνανε μέχρι το μεδουλι!

     Και όπως και να το κάνεις, ούτε καλά γραφικά έχει το DS2 με σημερινά κριτήρια. Επειδή είναι rpg δηλαδή και πιο δύσκολο από τα άλλα το ανάγουμε σε φαινόμενο του gaming? Τέλος πάντων, επειδή κατανοώ ότι σε κάποιους αρέσει (οπως αρέσει σε εμένα το MGS) δεν θα επιμείνω.

     • http://game20.gr/ Sir Daniel

      Δεν έχει νόημα να μπλέκουμε παιχνίδια μεταξύ τους, δεν έχει καμία σχέση το Last of Us με το Dark Souls 2. Και ο λόγος της καλής βαθμολογίας εννοείται δεν είναι ότι είναι RPG ή είναι δύσκολο και "ψαρώνουμε". Το παιχνίδι πραγματικά έχει αξεπέραστο σύστημα μάχης, μαγική ατμόσφαιρα, τρομερή ελευθερία για το πως θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι και μία εκπληκτική multiplayer εμπειρία η οποία αποτελεί επί της ουσίας δική του "πατέντα" και σύντομα θα δεις ότι θα την ακολουθήσουν πολλές εταιρίες ανάπτυξης αν δεν την ακολουθούν ήδη.

      • gerasimos

       μα το θέμα είναι δεν βαθμολογούμε ένα παιχνίδι μόνο απο αυτό που νιώσαμε αλλά για τα πάντα και δεν πιστεύω να είναι ο ορισμός του τέλειου!

      • forneverarrow

       Μα δεν αμφέβαλλα για την ποιότητα του gameplay. Απλά τόση ποκυπλοκότητα και δυσκολία δεν νομίζω να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που τα πάντα απλοποιούνται στο gaming. Πάρε παράδειγμα τα Assassin's Creed, που ενώ ο χειρισμός απλοποιηθηκε στα τελευταία επεισόδια, το gameplay παρέμεινε εθιστικό. Επιπλέον, όπως σωστά λέει και ο gerasimos, ή βαθμολογούμε/κρίνουμε κάτι για το σύνολο ή απλά λέμε αν μας άρεσε προσωπικά ή όχι. Και με τέτοια γραφικά 10 δεν του βάζεις σε μια εποχή που είδαμε FOX engine σε ps360 ή AC 4. Γιαυτό επιμένω στο να βγάζετε μια βαθμολογία σε επιμέρους στοιχεία, γραφικά, gameplay, διάρκεια κλπ. ώστε να είναι πιο δίκαιη η συνολική εικόνα.

       • tiflopodikas

        Έλα νταξ κατεβάστε και το dark souls από 10 σε 9,γιατί έχω κουραστεί με το θέμα τον βαθμολογιών λες και αν πάρει 10 η 9,5 θα έχει τεράστια διαφορά,δηλαδή εσάς αυτό σαν νοιάζει το πόσο παίρνουν από τα review τα παιχνίδια,δηλαδή από αυτό κρίνεται αν θα κοιμηθείτε το βράδυ;

        • Agony

         Το Last of us το ανέφερα ως παράδειγμα.
         Μάλλον δεν κατάλαβες απόλυτος τίποτα από το post μου, που γραφει ότι και 11 να του έβαζε δεν έχω θέμα.

         Το θέμα μου είναι να λέμε ότι τα γραφικά σε ένα game δεν παίζουν ρολο.

         Νομίζω είμαι απόλυτα κατανοητός σε ανθρώπους χωρίς παρωπίδες.

       • gogos

        Ακριβως για την πολυπλοκοτητα του πηρε το 10αρι και για την "hardcore" (δεν μου αρεσει αυτη η λεξη, αλλα δεν μπορω να βρω κατι καλητερο αυτη τη στιγμη) εμπειρια που προσφερει παικτικα, σε μια εποχη που παντου υπαρχουν βελακια να σου δειχνουν ακριβως που πρεπει να πας.

        Και εγω θεωρω οτι δεν ειναι το πιο πληρες RPG, αν το κρινουμε καθαρα με βαση το ειδος στο οποιο ανηκει, γιατι δεν υπαρχουν quests με την παραδοσιακη εννοια και role playing story και σιγουρα τα γραφικα του ειναι μετρια, αλλα θα πρεπει να ειναι κανεις εξαιρετικα κοντοφθαλος για να μην παραδεχτει οτι εχει καποια στοιχεια στο gameplay του, που δεν μπορεις να βρεις σε κανενα αλλο ΑΑΑ game σημερα. Tελειο δεν ειναι, αλλα ειναι μοναδικο. Αυτο το γεγονος αρκετο για καποιους, ωστε να του βαλλουν 10 και προσωπικα τους καταλαβαινω απολυτα.

        Τωρα το πως παντου πατε και κολλατε το The last of us ως μετρο συγκρισης, ακομα δεν το εχω καταλαβει. Καταρχας το ενα παιχνιδι ειναι action/rpg και το αλλο survival. Eιναι εντελως ανομοια games, που εκτος των αλλων εχουν κριθει απο δυο διαφορετικους ανθρωπους. Και ερωτω τωρα : Aν το The last of us σε ενα παραλληλο συμπαν ηταν multiplatform παιχνιδι και ειχε παρει 8,5 απο το game2.0, θα γινοταν αυτη η κουραστικη συζητηση, για τοσους συνεχωμενους μηνες?

        • tiflopodikas

         Το παιδί που έκανε το review του last of us και ήταν τέτοιος ''αλήτης'' για να ψάξει και την παραμικρή λεπτομέρεια στο παιχνίδι,ώστε να βρει αρνητικά όπως αυτό του multi,μα καλά πιο άκυρο δεν μπορούσε να βρει λες και το έκανε επίτηδες,ώστε να του βάλει χαμηλό βαθμό,πρέπει να του αφαιρεθεί το δικαίωμα να ξανακάνει review,εκτός και αν μετανοήσει που τόλμησε και έβαλε κάτω από 9 σε exclusive του PS3.

        • forneverarrow

         Κολλάμε στο TLOU γιατί είναι πρόσφατο παράδειγμα. Δεν έκανα καμία σύγκριση και δεν είπα ότι το DS2 δεν είναι μοναδικός τίτλος. Αλλά ας αποφασίσουμε επιτέλους ποιο είναι τι κριτήριο για τα video games. Λες ότι αν ήταν multi platform και έπαιρνε 8,5 δεν θα κραζαμε. Εγώ σου λέω ότι αν το DS2 ήταν PS3 exclusive σήμερα θα έπαιρνε 9 το πολύ και με βασικό αρνητικό τον τεχνικό τομέα! Και αυτό γιατί τα μέτρια γραφικά πέρασαν στο ντούκου εν αναμονή της PC έκδοσης που θα είναι μέτρια +1!!

         Επίσης, παιχνίδια τύπου Gone Home πήραν 10 ασχέτως αν ήταν 2 ώρες διάρκεια, ενώ το GZ μάζεψε 8αρια με αρνητικό πάλι τη διάρκεια!! Δηλαδή όπου μας βολεύει κάτι δεν είναι αρνητικό και όπου μας βολεύει καταστρέφει τον τίτλο? Απλά δεν δέχομαι ως κριτήριο το αν κάτι είναι hardcore ή softcore. Όταν κοστίζει 59€ στην κυκλοφορία του με τον ίδιο τρόπο θα το αξιολογήσω.

        • tiflopodikas

         Και για τα 2 η κοστολόγηση είναι εντελώς απαράδεκτη άκου εκεί 20 ευρώ για 2 ώρες παιχνιδιού. Απλά εσείς τώρα καίγεστε επειδή δεν έβαλαν 10 στο Last of us και έβαλαν στο dark souls ενώ έχει 5 φορές χειρότερα γραφικά από το άλλο,και το dark souls δεν είναι το παν δύσκολο παιχνίδι,απλά όπως είπε ο φίλος μου ο giorgos935 πιο πάνω θέλει υπομονή και προσοχή τίποτα παραπάνω.

       • gogos

        Δεν διαφωνω σε αυτα που λες. Αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι ο καθε κριτικος η gamer εχει δικα του μετρα και σταθμα για την αξιολογηση ενος παιχνιδιου και επισης για το καθε genre σε ενα video game, υπαρχουν διαφορετικα κριτηρια και απαιτησεις.

        Οταν ο ιδιος ανθρωπος φασκει και ανιφασκει, εκει οντως ειναι προβλημα. Σαν σε ενα αλλο site που ο κριτικος του μοιραζει 10αρια, σε οποιο παιχνιδι ειναι της rockstar η της bioware, ενω στα αλλα βρισκει παντου ανορθογραφιες. Ας πουμε ο αδειος κοσμος στο GTA5 και το red dead redemption δεν ειναι προβλημα, αλλα στο far cry 3 ειναι. Η πλακα ειναι ομως στο οτι τελικα πως ο κοσμος του far cry 3 προσφαιρει πολυ μεγαλητερη αλληλεπιδραση, απο οτι ο κοσμος των 2 παιχνιδιων της rockstar. Eκει οντως φτανουμε σε σημεια που βγαινει προσωπικο γουστο και θεση στο απυροβλητο για καποια παιχνιδια ορισμενων εταιριων.

        Τεσπα αυτη η συζητηση ειναι πολυ μεγαλη και θα βγουμε και εντελως off topic, οποτε δεν το συνεχιζω.

       • Βαγγέλης

        Και να μην ξεχνάμε το Papers Please οπου δημιούργησε αντίστοιχες συζητήσεις με το 10αρι του.

        Γιατι προσπαθείτε ακόμα να κατανοήσετε την βαθμολογική κλίμακα; Οι βαθμολογίες δίδονται απο τους reviewers οπου κρίνουν με τα προσωπικά τους γούστα και ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.

        Δεν υπάρχει άλλωστε κάτι σταθερό ωστε αντίστοιχα και οι βαθμολογίες να ειναι αναλογικές. Δεν μπορεί να υπάρξει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

        Μπορείς να τα κρίνεις σαν τα αυτοκίνητα; Ταχύτητα; Τιμή; Άνεση; Να τους βάλεις αριθμούς και ταμπέλες; Τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ενα παιχνίδι παρα μόνο τις εμπειρίες που μπορεί να σου χαρίσει και πιθανά συναισθήματα.

        Παράδειγμα δεν έχει γίνει review Το The Moon, αλλα αν έβλεπα 9+ θα με χαροποιούσε γιατι πρόκειται για εναν story telling τίτλο χωρίς κανένα παικτικό ενδιαφέρον ή πρόκληση, τίγκα στα pixel αλλα με υπέροχη μουσική και με πολύ δυνατή ιστορία που ραγίζει καρδιές.

        Για κάποιους μπορεί να του αξίζει 5 για άλλους 10.

        • Agony

         Συμφωνώ με όσα λες ,Ότι πάντα θα είναι Υποκειμενικά , από εκεί και πέρα όμως σίγουρα όταν μπαίνεις στην διαδικασία τις αξιολόγησης , τότε συγκρίνεις ένα game με ένα άλλο.

         Πως είναι δυνατόν να αξιολογείς το οτιδήποτε όταν δεν έχεις μετρο σύγκρισης ?

         Και οποιο και να είναι το είδος του game , εφόσον ο ορος γραφικά συμπεριλαμβάνεται , τότε πρέπει να αξιολογηθεί.

         Νομίζω αυτά που γράφω έχουν μια λογική.

         Αλλιώς να μην αξιολογούμε καθόλου , ας λέμε ok πέρασα ωραία που το παιξα η όχι δεν πέρασα.

       • Eaglos

        Θα μπορούσαν απλά να μην έχουν ενιαία βαθμολογία στις κριτικές αλλά να
        το κάνουν όπως γινόταν παλιά όπου έβλεπες "Γραφικά: τόσο, Ήχος: τόσο,
        Gameplay: τόσο" κτλ.

        Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα να το κουράζουμε σχετικά με το πόσο έπρεπε
        να πάρει σαν βαθμολογία. Εαν κρίνουμε ότι υπάρχουν λογικά κενά στις
        κριτικές, τις προσπερνάμε 🙂

   • JonIrenicus13

    Και ευτυχώς που είναι μόνο για σένα (εντάξει, και για μερικούς άλλους). Αρκετά έχουμε φάει στη μάπα παιχνίδια που σου βγάζουν ένδειξη ακόμα και για να περπατήσεις, ή να σηκώσεις απλά μια φωτογραφία. Ή να βλέπεις μέσα από τοίχους. Ή να παίζεις 5 ώρες και να βλέπεις cutscenes 15 ώρες. Ή να σε κρατάνε από το χεράκι από την αρχή μέχρι το τέλος, μην τυχόν και πεθάνεις.

 • Giannis Giapitzakis

  Ακόμα και να βγεί στο χ1 (που το έχω σίγουρο ότι θα γίνει) δεν νομίζω να ασχοληθώ.
  Ναι καταπληκτικό σκληροπυρηνικό παιχνίδι του 10, αλλά δεν νομίζω να έχω την αντοχή να ξανατραβήξω όσα μου έκανε το πρώτο παιχνίδι.
  Τι πράγμα ήταν αυτό ρε παιδί μου; 40 ώρες κάπου για να διανύσω μια απόσταση κάπου 500 μέτρων; 2 βήματα - θάνατος ξανά πίσω στην φωτιά. 2 βήματα θάνατος και ξανά πίσω στην φωτιά. Και η αναβάθμιση να γίνεται με ρυθμό χελώνας αν δηλαδή κατάφερνες να ξαναφτάσεις στο σημείο που σου έπεσαν οι ψυχές. Δηλαδή για να το τερματίσεις πρέπει να συμπληρώσεις 2 χρόνια καθαρό χρόνο Gameplay;
  Άστο καλύτερα...

 • Δημήτρης.

  Πρέπει να τα δοκιμάσω ρε γαμώτο ένα απ' τα δύο , κάποια στιγμή να δω τι σημαίνει Dark Souls εμπειρία...
  Για κάποιον που είναι ανίδεος με το είδος ( από RPG μόνο το Deus Ex HR έχω παίξει), θα το 'εχω' λέτε ή θα με 'έχει'... 😛

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Για μένα αξίζει έστω να προσπαθήσεις, είναι μοναδική εμεπειρία. Αν δεν απογοητευτείς το πρώτο 5ωρο από τους ενδεχόμενους απανωτούς θανάτους μέχρι να μάθεις τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, τότε θα βιώσεις μία αξέχαστη εμπειρία που ελάχιστα παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν.

   • Δημήτρης.

    Ευχαριστώ Daniel,με 'τρώει' να δοκιμάσω, μίλησα και με ένα φιλαράκι που είχα να μιλήσω πολύ καιρό και ξέρω ότι είναι 'αγριος' RPGακιας, και πίασαμε κουβέντα περί Dark Souls, και μου λέει ότι και να σου πω , έιναι λίγο, πρέπει να παίξεις για να καταλάβεις...
    Σκέφτομαι για το 1το,που έχει πέσει στο 20ρικο.

    • ggaammeerr

     Δημητρη αν εχεις ps3 εννοειται πως θα πας πρωτα για demon's souls που το βρισκεις στο δεκαρικο κι ολας.Εννοειται!!!

     • Δημήτρης.

      Ναι , για ps3.
      Τhanks ggaammeerr , θα το έχω και αυτό υπόψιν, και όποιο βρω πρώτο, θα τσιμπηθεί, να μου φύγει η περιέργεια .

 • spirosvii

  Είχα δοκιμάσει το πρώτο, όπου και μετά από 2-3 ώρες παιχνιδιού το παράτησα. Τέλεια ατμόσφαιρα, ωραία τοπία αλλά δεν έχω την υπομονή που είχα παλιότερα. Έχω ξεκινήσει και το 2 και φαίνεται ωραίο, αλλά λέω να αποτελειώσω το Castlevania LoS, και μετά to Castlevania 2, εεε και μετά το Metal Gear Solid Ground Zeroes, ε και το DMC Devil May Cry και και... διάθεση υπάρχει! χρόνος όχι!

 • Stefi

  ειναι το μοναδικο παιχνιδι που οταν χανω μου ερχαιτε να φαω το χειριστήριο απο τα νευρα μου

 • https://www.youtube.com/watch?v=JHz9Vy1lYZY MENIS_XXIII

  To Dark Souls 2 πήγαινε για D1, αλλά τελικά δν το πήρα, μιας και απ την μια
  Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το 1o Dark Souls (77 ώρες gameplay), μου μένει ακόμα ο Nito , και το άλλο boss Four Kings , πριν την τελική ευθεία... και θέλω να το ολοκληρώσω πρώτα για να πάω στο 2!

  και απ¨την άλλη έπεσα έξω οικονομικά 😛 με άλλες ψιλό αγορές!! οπότε πάει για αργότερα!!

  ωραίο review Sir Daniel !!!

 • aruba jamaica

  10 ωρέ παιδιά!Πρωτη φορά το βλέπω αυτό!Είναι μόνο multiplayer ή παίζεται κ single?

  • http://game20.gr/ Sir Daniel

   Παίζεται και single, αλλά είναι ελαφρώς πιο δύσκολο, γιατί σε μερικά αφεντικά θα χρειαστείς βοήθεια για να τα ξεκάνεις πιο αβασάνιστα.

 • Φωτης

  Μακάρι να βγει στο one να το τσιμπησω..Οσο για το last of us που λέτε αυτα ειναι γούστα..Για μενα είχε κάποιες αδυναμίες που του στερούν το δεκαρι..αυτα ειναι γούστα αλλα ήθελα (επιτέλους) καλυτερο gun play..Αίσθηση όπλων κ ΑΙ στο stealth κομμάτι..Αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη..

  • gerasimos

   μα και το the last of us δεν είναι παιχνίδι του δεκα ,αυτό λέμε πώς τα review πλέον γίνονται με λάθος τρόπο. παρόλα αυτά ο Sir Daniel είναι μοναδικός στο να τα κάνει και έκανε καλή δουλειά με το dark souls ,όμως ακόμα νιώθω μπερδεμένος πώς γίνονται. 😛

 • Dimokritos

  Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρείται το multiplayer χωρίς lag στα games θετικό σε έναν τίτλο ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

 • thanos

  "Δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να παίξετε με τους δικούς του κανόνες."

  Αυτή πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή προσέγγιση για την δυσκολία στα souls παιχνίδια. Για εμένα πάντως το DS2 θα είναι το ποιο απολαυστικό από την τριλογία. Όταν έπαιξα το deamons είχα πάθει κατα κάποιο τρόπο σοκ στην αρχή. Όταν ξεκίνησα το dark souls πίστευα ότι η εμπειρία μου στο deamons θα με βοηθούσε. Οπότε όταν εμφανίστηκε το τέρας στο Undead Asylum το περίμενα και δεν πέθανα και η πρώτη περιοχή βγήκε σχετικά ομαλά. Έλα που όμως που όταν έφτασα στο firelink shrine πρώτα πήγα στις κατακόμβες και με τσάκισαν τα φαντάσματα και μετά πήγα προς το Tomb of the Giants και με έφαγαν οι σκελετοί. Δεν ήξερα τι να κάνω και πέθαινα συνέχεια. Τώρα πιστεύω ότι έχω ότι κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργούν τα souls παιχνίδια και στο DS2 ελπίζω να γλιτώσω αρκετή άσκοπη περιπλάνηση, farming και θανάτους.
  Το review είναι πολύ καλό και κατατοπιστικό το μπράβο.

 • forneverarrow

  Λοιπόν, επειδή ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη άδεια, έχω μια βδομαδιτσα κενή! Σήμερα επιστρέφω στην Ελλαδα για λίγες μέρες (να δούμε και τους γονείς) και σκέφτομαι απο τώρα τη βόλτα σε plaisio και public!! Επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος το DS2 με ψήνει να ασχοληθώ σοβαρά, και επειδή έχω χρόνια να παίξω καλο και μεγάλο RPG, λέω να το τολμήσω. Απλά θέλω μερικές πληροφορίες (πέραν του κατατοπιστικού review). Η δυσκολία δεν με πείραξε ποτέ, γενικά παίζω σχεδόν πάντα και στο πιο δύσκολο επίπεδο όλα τα games. Αλλα εδώ τι παίζει; Ειναι τοσο άρρωστα τα πράγματα όσο το πρώτο DS? με κάμποσο υπομονή και κατανόηση θα την παλέψω πιστεύετε; Το DS το είχα νοικιάσει και επειδή δεν είχα και χρόνο ούτε διάθεση τότε μου έσπασε τα νεύρα και το άφησα. Επίσης, τα skill trees ειναι τύπου Dragon Age ή πιο σύνθετα; Οχι οτι έχω προβλημα, αλλα για να το πάρω απόφαση!

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Τόλμησέ το και μην απογοητευτείς στους πρώτους θανάτους. Προσωπικά το DS2 το βρήκα αρκετά πιο ισορροπημένο από το DS, από άποψη δυσκολίας. Ναι έχει τις δυσκολίες του, αλλά δεν έχει κάποιες "αρρωστημένες" περιοχές που είχε το πρώτο και σου ερχόταν να σπάσεις κονσόλα και χειριστήριο μαζί. Το χαρακτηριστικό με την μείωση της μπάρας υγείας σε κάθε θάνατο, μπορείς να το αντιμετωπίσεις σε μεγάλο βαθμό αποκτώντας ένα συγκεκριμένο δαχτυλίδι στη διάρκεια του παιχνιδιού.
   Όσον αφορά τα skill trees, το Dark Souls 2 δεν ακολουθεί την λογική των skill trees, όλα εξαρτώνται από το πως θα ανεβάσεις τα στατιστικά σου, πχ αν ανεβάζεις κάποια στατιστικά που "ανεβάζουν" την μαγεία, θα προστεθεί ένα slot όπου θα μπορείς να κάνεις spells (αφού βέβαια αποκτήσεις τα spells), αν πας σε μάχες σώμα με σώμα θα χτίσεις τον χαρακτήρα σου με πολύ strength για να χρησιμοποιήσεις ισχυρά όπλα κτλ. Όλα έχουν να κάνουν με την εξερεύνηση για να βρεις αυτά που πρέπει στο παιχνίδι, γιατί πραγματικά κάποια αντικείμενα, δαχτυλίδια, miracles κτλ μπορούν να κάνουν την ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

   • forneverarrow

    Ευχαριστώ Sir Daniel! Τώρα με έψησες άσχημα! Πάω το απόγευμα mall να το πάρω! Μου αρέσει η λογική να μαθαίνεις από τα λάθη στα games. Πιστεύω καλά θα περάσω!

 • LoL4NevEr

  Περιμένω πως και πως για την έκδοση του PC...
  Έπαιξα μερικές -λίγες- ώρες στο PS3, και πρέπει να πω πως πραγματικά το απόλαυσα! Βέβαια έχει διαφορές από το πρώτο που έχω λιώσει, όμως παραμένει στην ίδια ιδεολογία.
  Βελτιωμένα textures, καλύτερο framerate, κανονικό PC port γενικά... Άντε να το δούμε αυτό από την From και τι στον κόσμο!
  Πάντως αν παίξω και μου τρέχει σε λιγότερο από 50 FPS θα τους κάνω μήνυση 😛
  Ωραίο το Review Sir Daniel!
  Και ένα μικρό note για αυτούς που παραπονιούντε για τα γραφικά: Ίσως πρέπει να διαφοροποιήσει κανείς την διαφορά ΑΙΣΘΗΤΙΚΉΣ και TEXTURE QUALITY. η ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ στο παιχνίδι καθώς και οι φωτισμοί είναι εξαιρετικά δοσμένα και πανέμορφα, πραγματικά πανέμορφα. Από την άλλη η ποιότητα και η ανάλυση των textures είναι αρκετά χαμηλή, οδηγώντας στα angry rants που είδα από πάνω -που για μένα είναι αστεία τουλάχιστον-. Απλά, σκεφτείτε το drop distance, hardware και το μέγεθος αυτού του κόσμου πριν κάνετε καν τον κόπο να παραπονεθείτε για τοtexture quality.
  Μόνο μικρό δεν ήταν... xD

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Ότι ακριβώς λες για τα γραφικά, είχα κι εγώ ακριβώς στο μυαλό μου λέγοντας ότι τα βρίσκω εξαιρετικά. Ναι τα textures δεν είναι υψηλής ανάλυσης (κάτι τέτοιο εξάλλου δεν αναφέρεται στο review) και θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθευχθεί σε κονσόλες αυτής της γενιάς, ώντας το παιχνίδι ιδιαίτερα φορτωμένο με φανταστικά φωτορεαλιστικά εφέ και έχοντας αυξημένο draw distance.

   • forneverarrow

    Ειδα μερικά videos στο youtube και γενικά μου άρεσαν. Ειναι νομίζω το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν σε RPG τέτοιου μεγέθους για ps360. Ωστόσο, μου φάνηκαν κάπως ξερά τα animations. Θα παίξω πρώτα και μετά εκφράζω ασφαλή γνώμη.

    • LoL4NevEr

     Είδες βρε Sir Daniel που σε καταλαβαίνω! 😛
     fornever, νομίζω πως σε αυτό θα συμφωνήσω.
     Σε σχέση με μερικά από τα animations που είχα τα προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά τα backstabs, αρκετά από τα καινούργια έχουν λιγότερο impact, και είναι ελάχιστα πιο ξερά. Αυτό είναι ένα παράπονο που έχω στον τεχνικό τομέα, και περίμενα καλύτερα καθώς σε κάθε άλλο aspect είναι βελτιωμένο.
     Επίσης κάτι που δεν ανέφερα πριν, είναι πως σε ελάχιστες στιγμές παρατήρησα μερικά προβλήματα με τα hitboxes και κάποια boss να βγαίνουν από κάποια patterns, αλλά δεν είμαι και σίγουρος, είχε κανείς άλλος αυτό το θέμα; Ή μόνο εγώ είμαι περίεργος..; :Ρ
     P.S.: Θέλω να δω Dark Souls 3 με Snowdrop ή Frostbite 3 σε next gen *-* Αλλά γιαπωνέζοι, τι να πεις! Δύσκολα... Δύσκολα... :Ρ

     • http://www.game20.gr Sir Daniel

      Κάποια προβλήματα με τα hitboxes (που έμεναν απομεινάρια στον αέρα) τα πρόσεξα κι εγώ.

 • AnoR6ikos

  Είμαι Level 103 , και έχοντας τελειώσει και το Dark Souls 1, μπορώ να πω πως το 2 είναι και πιο ισορροπημένο και ένα κλικ λιγότερο σκληροπυρηνικό, και κατ'εμέ ορθώς.Το feeling δεν έχει αλλάξει καθόλου, αλλά οι άδικοι θάνατοι έχουν εξαλειφθεί πλήρως, κοινώς εάν πεθάνεις κάτι έκανες λάθος ή βιάστηκες.Θάνατοι όπως με το δράκο στο πρώτο Dark Souls, προσωπικά, δεν συνάντησα στο 2, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.Αυτό με το πέσιμο της μπάρας μετά από κάθε θάνατο , μειώνει το farming αρκετά, σε συνδυασμό με το περιορισμένο πλέον respawn.Θεωρώ πως είναι πολύ πιο entry friendly από το πρώτο ( δεν έχω παίξει το Demons ), και όποιος θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία Dark Souls, καλύτερα να ξεκινήσει από τη Majula.

 • Panzerfaust

  Δεν κρατήθηκα και πήρα την Collectors Edition που είναι τουμπανάτη και αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω.
  Θα συμφωνήσω με πολλά παιδιά απο πάνω, η καρδιά των DS είναι να προσεγγίζεις προσεκτικά κάθε μάχη, να είσαι υπομονετικός και η επιμονή σου θα ανταμειφθεί, δεν πας ας πούμε να την πέσεις με ενα σπαθάκι και ασπιδούλα οταν είσαι low level σε έναν τεράστιο φουλ εξοπλισμένο αντίπαλο, σε όποιον αρέσουν τα RPG και εχει παίξει και Witcher 2 η άλλα παρόμοια στο hard μπορεί να... καταθέσει την ψυχή του στο DS.

 • forneverarrow

  Παιδάκια μια ερώτηση: επειδή θα το ξεκινήσω την Κυριακή, είμαι σε δίλημμα με ποια class να ξεκινήσω. Γενικά, σε όσα RPG παίζω μου αρέσει ένας ranged χαρακτήρας με τόξο ή καποιος που να χειρίζεται καλά dual wielding σπαθιά. Είμαι ανάμεσα σε Bandit και Swordsman αλλα δεν ξέρω... Επειδή είμαι πολύ νέος στη σειρά τι θα προτείνατε;

  • LoL4NevEr

   Θα πρότεινα πολεμιστή ή Knight.
   Μην ξεκινήσεις με agreewssive class, καθώς το παιχνίδι δεν συγχωρεί. Κάνε κάτι με πολύ Endurance/health, για να μάθεις λίγο, και μετά ξεκίνα καινούργιο χαρακτήρα και κάντον όπως σου αρέσει.

   • forneverarrow

    Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Οπότε μάλλον θα πάω με knight που εχει health και όταν εξοικοιωθώ βλέπουμε. Εξάλλου, δεν γίνεται να κανω ανακατανομή στα skills αργότερα;

    Κατι που θέλω να επισημάνω, άσχετο με το παραπάνω, εχει να κάνει με το περιεχόμενο του κουτιού. Πήρα την απλή έκδοση για PS3 και έμεινα έκπληκτος όταν βρήκα εστω και ενα στοιχειώδες βιβλιαράκι (manual)! Τελευταία έχουν εκλείψει δυστυχώς, καθώς βρίσκω μόνο κατι χαρτάκια με κωδικούς για redeem. Ακομα και το GZ κατέληξε να μη δίνει τίποτα πέρα απο κωδικούς... που πάντα τα MGS είχαν έγχρωμο βιβλιαράκι και μάλιστα πολλών σελίδων. Τα εύσημα λοιπόν στη Namco! Τελευταίο game που είχα βρει με βιβλιαράκι επίσης ήταν το Dishonored...

    Κατάντια του gaming...

    • Δημήτρης.

     Γεια στα λόγια σου , μεγάλη ξενέρα να βρίσκεις απλά ένα 4φύλλο ασπρόμαυρο manual, που μερικές φορές οι άχρηστοι , ούτε ανάλυση του χειρισμού του παιχνιδιού δεν έχουν βάλει.

 • forneverarrow

  Λοιπόν... Είμαι στις 2 ωρες. Αυτά που θα ακολουθήσουν παρακατω ανήκουν στα κοινωνικά δράματα!

  Γύρισα σπίτι χτες και αφιέρωσα το απόγευμα για να δω τι ειναι αυτό το DS2 επιτέλους. Απο τη μικρή αυτή εμπειρια (ακομα) με έκανε να δω πράγματα για τον gamer εαυτό μου που έχω ξεχάσει εδώ και 10 χρόνια. Ξεκίνησα με προοπτική να μάθω πρώτα και αργότερα θα μπω σε κανονικό playthrough. Έφτιαξα ενα knight και έφυγα για Majula. Εκεί έφαγα κάμποση ώρα σε διαλόγους και ψάξιμο. Μετα το ρημαδιασμενο με τράβηξε στην παγίδα του. Έμπλεξα σε κατι towers με τεράστιους τύπους με σπαθιά και ρόπαλα. Εκεί βγήκε απο μέσα μου το χείριστο είδος gamer, αυτό του μ****α που νομίζει οτι επειδή έπαιξε κάμποσα games στο very hard, τα εχει δει όλα. Του ρίχτηκα με τη μια και κατευθείαν με έστειλε στην πλησιέστερη bonfire... Για να μην τα πολυλογώ, έκατσα εκεί μέχρι να φτάσει η ζωή στα μισά και τα life gems στο 0, ενώ κατάφερα και έριξα 2-3 φορες τον εχθρό. Λέω δεν παει έτσι... Ξεκινάω new game με Warrior και πάω απο άλλο δρόμο, forest of the fallen giants, όπου μου φάνηκε πιο σωστός. Όταν έφτασα λίγο πιο κάτω μου ράγισε το σπαθί και σταμάτησα.

  Γενικά το παιχνίδι ειναι διαφορετικό και πολύ όμορφο. Τα γραφικα ειναι υπέρ αρκετά. Αυτό που κατάλαβα ομως ειναι οτι χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Το δεύτερο υπάρχει το πρώτο δύσκολα... Γιαυτο δώστε (βοήθεια) και δώστε! Αν μπορεί καποιος να μου λύσει 2 απορίες: στην πολύ αρχή μετα τις γριές μπαίνω στους τοίχους με την ομίχλη ή οχι; Επίσης, γίνεται repair ο εξοπλισμός ή θα πρέπει να ψάχνω για άλλο αν καταστραφεί; Και κατι τελευταίο, η ασπίδα σε προστατεύει απο βέλη; Γιατι είτε εκανα defense είτε οχι το damage έφευγε!

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Βασικά θα αφιερώσω λίγο διάστημα παίζοντας χαλαρά για να μάθω και μετα θα ασχοληθώ καλά, όταν βρω αρκετό χρόνο.

  • http://game20.gr/ Sir Daniel

   Λοιπόν, To forest of the fallen Giants είναι η πιο βατή περιοχή μετά το tutorial οπότε και σωστά ακολούθησες αυτό το μονοπάτι. Προσοχή να αντιμετωπίζεις έναν έναν τους εχθρούς κάθε φορά. Στις γριές στην αρχή μπαίνεις στο mist κανονικά. Ο εξοπλισμός γίνεται repair αν βρεις το κλειδί που θα ανοίξει τον χώρο όπου θα εργαστεί ο blacksmith στη Majula. Το κλειδί θα το βρεις από έναν NPC χαρακτήρα δίπλα από ένα bonfire αν θυμάμαι καλά στο Forest of the fallen Giants μέσα σε ένα κάστρο. Ο blacksmith θα μπορεί και να σου αναβαθμίζει τα όπλα, οπότε τον θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά για την αρχή. Μια χαμηλής ισχύος ασπίδα ενδέχεται να μην σε προστατέψει στα βέλη, οπότε εφόσον έχεις warrior ανέβασε strengh ώστε να μπορείς να εξοπλιστείς με μεγαλύτερης ισχύος ασπίδες. Μην ξεχνάς στην αρχή λίγο grinding είναι απαραίτητο, αν βρεις εχθρούς που τους έχεις μην διαστάζεις να τους σκοτώσεις ξανά και ξανά μέχρι να σταματήσουν να εμφανίζονται και να έχεις μαζέψει souls και να κάνεις level up. Θα δεις σταδιακά ότι όσο δυναμώνεις ο τίτλος θα γίνει πιο προσιτός. Και μη ξεχνάς, Praise the Sun!

   • forneverarrow

    Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Αυτές τις μέρες έχω ξεκινήσει "σκούπα" για collectibles και trophies στα Assassin's Creed 3 και 4 (το είχα ξεκινήσει πριν φύγω με άδεια) και δίνω περισσότερο χρόνο εκεί. Ωστόσο, παίζω λίγο λίγο και DS2. Όσο περισσότερο ασχολούμαι τόσο πιο κατανοητό γίνεται. Τώρα άρχισα να μαθαίνω και το στυλ άμυνας/επίθεσης και μέχρι τον πύργο που λες είχα μόνο ένα death από πέσιμο! Κάνω και λίγο farming και έτσι έφτασα lvl 16. Πάντως η δυσκολία του παιχνιδιού δεν είναι τόσο η μάχη, αλλά το ίδιο το gameplay. Πας παντού στα τυφλά και οι λίγοι διάλογοι με NPC's δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Επίσης, πετάγεται εχθρούς από σημεία που δεν πάει ο νους!

    Γενικά, δεν μετανιώνω καθόλου για την αγορά. Απλά θέλω να τελειώσω με τις εκκρεμότητες (γιατί είμαστε και κάπως perfectionists τρομάρα μας 🙂 ) στα άλλα και να πιάσω το DS2 για κανένα μήνα σερί. Όσο για τα γραφικά, θέλω να συμπληρώσω κάτι. Όντως δεν είναι σύμφωνα με την εποχή μας και αν το συγκρίνω με το GZ (λόγω ημερομηνίας κυκλοφορίας και μόνο) μοιάζει να βγήκε από το 2008. Ωστόσο, έχουν κάνει μια φοβερή δουλειά οι μάγκες, μάλλον σχεδιαστικά, και δε σου βγάζει κανένα παράπονο. Το frame rate άψογο και το post process είναι από τα καλύτερα που έχω δει στη γενιά! Ειδικά όταν περιστρέφεις την κάμερα απότομα δημιουργεί ένα ωραίο effect που κρύβει και διάφορες μικροατέλειες. Να σου πω κάτι... Τελικά αξίζει το 10 και ας είμαι ακόμα στην αρχή. Έχω διαβάσει πολύ πράμα αυτές τις μέρες για το game και αρχίζω να συμφωνώ απόλυτα με τη βαθμολογία.

 • forneverarrow

  Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω...; Όντας εντελώς καινούργιος στη σειρά βιώνω μια πρωτόγνωρη... Χμ οχι και τοσο, ξεχασμένη ίσως, εμπειρια. Αναθεώρησα πράγματα και όσο παράξενο και αν ακουστεί, επανεκτισα το χάρισμα της υπομονής και της ψυχικής ηρεμίας που τελευταία το είχα χάσει όταν έπαιζα games! Για αρχή να πω οτι δεν το ολοκλήρωσα ακομα. Απο τη μιάμιση ώρα που διαθέτω για το gaming τις καθημερινές και τις 4-5 τα ΣΚ, του αφιερώνω τις μισές. Ωστόσο, αυτό που μου βγάζει το DS2 δεν ειναι τοσο η ανάγκη να τρέξω παρακατω, αλλα η αίσθηση οτι ο αργός ρυθμός, η μελέτη και η σχολαστική εξερεύνηση ειναι αυτά που μετράνε. Όπως είπε και ο αείμνηστος Καβαφης, το ταξίδι μετράει και οχι ο προορισμός. Και θα συμφωνήσω απόλυτα!

  Συνολικά είμαι στις 18 ωρες ακομα. Αφού ξεκίνησα 1-2 new games για να μάθω τι παίζει, άρχισα το κανονικό μου playthrough με ενα Knight. Εδώ να πω οτι ποτέ δεν ήμουν τεράστιος fun των RPG's και οπωσδήποτε, οχι αυτών που έχουν real time σύστημα μάχης. Μέχρι τώρα είχα μόνο μερικές εκατοντάδες ωρες σε διάφορα FF, Neverwinter Nights 2 και Dragon Age Origins, αυτά πριν πολλά χρόνια. Τα μοναδικά παρόμοια games που έπαιξα ήταν τα Darksiders και ενα παιχνίδι του 2003 στο PC (οι πιο παλιοί θα ξέρουν) το Enclave. Λοιπόν, επειδή διάβασα και άκουσα πολλές γνώμες για τα Souls πριν το πάρω, ήξερα περίπου τι να περιμένω, ή ετσι νόμιζα. Εδώ να κανω ειδική μνεία σε δυο άτομα, που τους ευχαριστώ θερμά γιατι με έκαναν με τον τροπο τους να έρθω σε επαφή με τη σειρά: 1) τον Sir Daniel, που μέσα απο τη μικρή διαφωνία μας παραπάνω σχετικά με το review του, πείσμωσα και είπα να το δω και 2) ενα φίλο μου εδώ στην Κύπρο, που ειναι fun απο εποχής Demon's Souls και μου έδωσε τεράστια υποστήριξη στην αρχή, κυρίως στη φιλοσοφία του τίτλου. Επέλεξα να γράψω το mini review μου πριν το ολοκληρώσω γιατι σε τέτοιους τίτλους, ή εμπειρια που αποκομίζεις στις πρώτες 10 ωρες θεωρώ οτι δεν αλλοιώνεται με τίποτα στη συνέχεια.

  Θα ξεκινήσω απο τα θετικά και βέβαια τα λιγότερο σημαντικά. Τεχνικά και οπτικά. Όταν μιλάμε για RPG τέτοιας έκτασης οι απαιτήσεις μου στα γραφικα εστιάζουν κυρίως σε 2 τομείς: τον σχεδιασμό του κόσμου (οχι τα textures) και την ποιότητα των μοντέλων (χαρακτήρα, NPC's και εχθρούς). Όλα τα αλλα ειναι περιττά, ειδικά όταν μιλάμε για κονσόλες 8 χρόνων. Στα παραπάνω το DS2 ειναι πάνω απο οτι τολμούσα να ζητήσω. Εξαιρετικά μοντέλα και ονειρικό art design που σε ταξιδεύει σε μέρη εναλλακτικού μεσαίωνα. Ο ορισμός του RPG για εμένα. Μόνο παράπονο καποια animations στην κίνηση, οχι της μάχης (που ειναι άψογα). Άρα οπτικά δεν τρέχει κάστανο.

  Το story. Θυμάμαι εποχές που τα games δεν βάσιζαν το gameplay τους στο story αλλα το αντίστροφο. Όταν γνώρισα σειρές όπως η Zelda, το Metroid τα πρώτα Tomb Raider... Στο DS2 ξεκινάς με ενα video που θα μπορούσε άνετα να ανήκει σε έργο του Τόλκιν, που ομως σου δίνει ψήγματα της ιστορίας. Όταν πατήσεις πόδι στη Drangleic είσαι καθαρά υπεύθυνος να αναζητήσεις και να μάθεις τι γίνεται, κατι που αμέσως το διαφοροποιεί απο τα σημερινά πρότυπα που σου δίνουν όλη την εικόνα του τίτλου πριν πιάσεις gamepad και εσύ απλά βλέπεις ανατροπές της ιστορίας ως το τέλος. Οχι οτι προτιμώ το πρώτο απο το δεύτερο, αλλα ειναι κατι ξεχωριστό και ταιριάζει με την εικόνα του τίτλου. Δίνει αν θελετε μια ξεχωριστή ουσία στους διαλόγους, τους NPC's και τις περιγραφές των αντικειμένων. Επειδή είμαι ακομα πολύ νωρίς στο game, δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλα διαβάζω wiki και κατι έχω μάθει. Επίσης διαβάζω και ακούω τα πάντα στο παιχνίδι.

  Πάμε στο gameplay. Κατι πολύ απλό να το μάθεις και δύσκολο να το κανείς κτήμα σου. Δυο λόγια για τη δυσκολία. Κατι που έμαθα απο τον φίλο μου που ειναι βετεράνος της σειράς, ειναι οτι τα περί δυσκολίας ειναι 50% φήμες, και τείνω να συμφωνήσω. Ο gamer που ξεκίνησε να παίζει την τελευταία δεκαετία θα το βρει σαδιστικα δύσκολο. Όσοι ξεκινήσαμε το 1996 ή πιο πίσω, θα μας πάρει ενα τρίωρο μέχρι να θυμηθούμε γιατι γίναμε gamers! Παιδιά, δεν ειναι δύσκολο το παιχνίδι. Ειναι απαιτητικό. Δεν συγχωρεί λάθη και απαιτεί σεβασμό και λίγη σκέψη. Για θυμηθείτε, πριν 15 χρόνια ποιο game το τερμάτιζες σε ενα απόγευμα για πλάκα; Που όταν παίζαμε games σε rom ούτε save δεν έκαναν! Doom 1 και 2, Medal of Honor 1, Wolfenstein, Tomb Raider 1, 2, Resident Evil αλλα και πιο πίσω, μήπως το Sonic ή το Super Mario τα τερμάτιζες για πλάκα; Και δεν ειναι καθόλου θέμα skill ή μαεστριας ή διαβασματος όπως καποια παλιότερα RPGs που αν δεν ήξερες κανόνες D&D ήσουν χαμένος. Απλά πράγματα, άμυνα, επίθεση, αποφυγή. Προσέχεις τον αντίπαλο, τον μελετάς, βλέπεις τα περιθωριά σου και χτυπάς. Αυτό ισχύει και όταν σου την πέφτουν πολλοί μαζί. Το οτι τρως πολλά deaths ειναι μηχανισμός του παιχνιδιού περισσοτερο παρά τιμωρία και δυσκολία. Γιατι στη ζωή μας δεν πρέπει να κάνουμε λάθη για να μάθουμε; Θα χάσεις 10 φορες; Οκ, στη 11η θα τα καταφέρεις αν βρεις τι έκανες λάθος στις άλλες 10. Και τα bosses ακομα θέλουν τον τροπο τους. Έβγαλα το boss στο cathedral of blue μετα απο 12 deaths με ζωή στο 80% ως hollow γιατι τότε κατάλαβα οτι πρέπει να κανω κατι συγκεκριμένο. Και τον έβγαλα χωρίς καν lifegem! Το ίδιο ισχύει και για το path finding. Δεν έχεις χάρτη ή quest log γιατι δεν τα χρειάζεσαι. Κάνεις βόλτες, ψάχνεις και βρίσκεις. Απλό και διασκεδαστικό.

  Και κατι τελευταίο για τη δυσκολία. Έτυχε να χάνω σε πρόσφατα games απανωτές φορες λόγω βλακείας του gameplay ή ψευτικης δυσκολίας με φτηνά κολπακια. Στο Arkham City π.χ. "έκλαψα" όταν έχασα 9 φορες επειδή δεν δούλευε σχεδόν ποτέ το dodging στους εχθρούς με το μαχαίρι. Στο CoD WaW στο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας βλαστημαγα όταν έτρωγα μια βροχή απο grenades πριν καν προλάβω να κανω βήμα! Ακομα και στο Bioshock Infinite στο 1999 mode που επεφτες πριν πρόλαβεις να δεις τον εχθρό. Στο DS2 αυτό δεν ισχύει. Αν χάσεις απο Old knight σημαίνει οτι εκατσες μπροστά του την ώρα που έκανε 3 hit επίθεση. Αν μπουκάρεις τρέχοντας σε δωμάτιο που δεν ξαναείδες και σε φάνε 4 εχθροι πάλι εσύ έφταιγες. Αν πας σε περιοχή που δεν την έχεις ακομα λόγω lvl, θα χάνεις συνέχεια. Άρα, η οποία δυσκολία ειναι στο χέρι σου να μειωθεί. Ουσιαστικό penalty για το θάνατο δεν υπάρχει αν δεν ξοδεύεις τσάμπα τα human effigies και δεν κουβαλάς πολλές ψυχές. Όποτε πάω σε νεα περιοχή το κανω ως hollow για να δω τι παίζει. Επίσης, υπάρχει item που αφήνει τη ζωή στο 80% minimum και μάλιστα αρκετά νωρίς και αν μάθεις να αποφεύγεις σωστά τα χτυπήματα δεν έχεις καν ανάγκη το human effigy.

  Επειδή έγραψα πολλά το κλείνω. Το game ειναι απο τα πιο ενδιαφέροντα της εποχής μας και σίγουρα κατι διαφορετικό. Δεν μπορω να πω οτι ειναι καλύτερο π.χ. απο ενα Assassins Creed ή ενα Uncharted κλπ. γιατι το καθένα προσφέρει αλλού είδους απόλαυση. Απλά, το Souls είναι μια μοναδική ευκαιρία να παίξεις κατι διαφορετικό. Θέλει πολύ χρόνο για να το απολαύσεις όπως αξίζει και αυτό μου αρέσει. Όταν παίζεις αργά και μεθοδικά, κάθε θάνατος δε σε κάνει να θες χάπια. Αυτές τις μέρες που ασχολούμαι μαζί του έγινα πολύ πιο ψύχραιμος και στα αλλα games. Και πιστεύω, αυτό μετράει, παίζουμε για να χαρούμε. Όταν έβγαλα μια περιοχή ή ενα boss μετα απο πολλές αποτυχίες και δοκιμές, σχεδόν έκλαψα απο χαρα!

  Το συνιστώ σε όλους, οι νέοι για να μάθουν πως ήταν κάποτε τα games και οι παλιοί να θυμηθούν. Και εγω δεν έχω το χρόνο για να το παίξω όπως θα το ήθελα, αλλα εστω και μισή ωρίτσα τη μέρα, εχει κατι να σου προσφέρει. Έτυχε να κάτσω για μισή ώρα το βράδυ πριν πέσω για ύπνο, μόνο για να γυρνάω στη Majula ή να μελετήσω τα items και τα όπλα μου για να δω τι κάνουν. Για εμένα 10 καθαρό, για την εμπειρια. Έχω παραγγείλει demons και ds1 για να έχω να ασχολούμαι όλο το χρόνο!

  • tiflopodikas

   Και να φανταστείς ότι πριν 2 εβδομάδες απορούσες γιατί πήρε 10 το παιχνίδι και είχες τρελαθεί,αλλά τελικά μπήκες στον κόσμο των Σκοτεινών Ψυχών και μαγεύτικες ! 😀

  • gogos

   Παιχνιδαρα ναι, μοναδικη εμπειρια επισης ναι, ο ορισμος του RPG ομως sorry αλλα οχι. Παρολα αυτα θεωρω οτι καλητερο dungeon crawler απο τα παιχνιδια souls δυσκολα θα βρει κανεις. Το πρωτο παιχνιδι ειχε τοσα καλα στοιχεια που σε εκανε να παραβλεψεις τις αδυναμιες του, οπως τα αδυναμα γραφικα και το ανυπαρκτο story/επιλογες διαλογων (δεν προκειτε να ασπαστω αποψεις του τυπου "ο ταδε youtuber μαζεψε 4-5 μισολογα, εβαλε την φαντασια του να δουλεψει και ξαφνικα το παιχνιδι απεκτησε ιστορια"). Kατα τα αλλα ειναι ακρως αναμενομενο. Σε 10 μερουλες θα το ξεκινησω και εγω! Δεν βλεπω την ωρα 🙂

   • tiflopodikas

    Έλα νταξ πάνε παίξε the witcher 2,δεν έχεις βαρεθεί ρε αγόρι μου να λες τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά και ξανά;;; Τ ξέρουμε δεν έχει επιλογές διαλόγων που να αλλάζουν την ιστορία,και θα το ξανά πω ΑΛΛΗ μια φορά δεν χρειάζεται αμαν πια με αυτό τον ορισμό του RPG έχεις κολλήσει με αυτό το θέμα,βρες κάτι άλλο για να την πεις στο παιχνίδι.

    • gogos

     Οχι αγορι μου δεν θα βαρεθω 🙂 Παιχνιδαρα το dark souls, αν μην παμε να του "φορτωσουμε" θετικα στοιχεια τα οποια ΔΕΝ εχει 🙂

   • tiflopodikas

    Επίσης φαίνεται ότι δεν μπορείς να δεχτείς απόψεις άλλων όταν αφορά το gaming,ο άνθρωπος έγραψε ένα κατεβατό εκεί πέρα για την εμπειρία που αποκόμισε παίζοντας το παιχνίδι,και εσύ βγήκες να κράξεις ότι δεν είναι ο ορισμός του RPG,εντάξει για να ηρεμήσεις σε λέω το εξής το dark souls δεν είναι όντος ο ορισμός του RPG και δεν έχει ούτε ιστορία ούτε γραφικά μόνο gameplay και απίστευτη δυσκολία,το the witcher από την άλλη έχει 17 διαφορετικά endings,φοβερά γραφικά gameplay από άλλoν πλανήτη και είναι και από indie developer οπότε και είναι ο ορισμός του RPG και ίσος το καλύτερο που έχει βγει ποτέ.

    • gogos

     Ξερεις τι ειναι παιχνιδι ρολων? Ριξε μια ματια εδω : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9_%CF%81%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD

     Αν θεωρεις οτι ολα αυτα τα χαρακτηριστικα τα εχει το dark souls, παω πασο. Παρολα αυτα δεν παει να ειναι παιχνιδαρα. Μαλλον εσυ δεν μπορεις να δεχτεις μια αποψη με λογικα επιχειρηματα. Δεν θα κατσω να αποθεωσω οτιδηποτε αρεσει σε σενα η τον οποιοδηποτε, λεγοντας "μπαρουφες" για να γινω αρεστος. Αν δεν γουσταρεις τα σχολια μου μην τα διαβαζεις.

     • tiflopodikas

      Εδώ παίζουμε παιχνίδια για να διασκεδάσουμε και όχι για να φιλοσοφήσουμε το θέμα,αυτό είναι που με κουράζει ρε φιλέ και εμένα δεν μου άρεσαν πάρα πολλά παιχνίδια,αλλά δεν έβγαινα σε κάθε σχόλιο μου να τα κράζω πρέπει να σου φύγει αυτό το κόμπλεξ που έχεις,δεν σταματάς να κράζεις και να κράζεις ότι το dark souls δεν είναι οι έννοια του RPG,αν πούμε όμως κάτι για το witcher για το batman η το bioshock δεν ισχύει επειδή τα γούσταρες τρελά αυτά τα παιχνίδια,και ούτε με νοιάζει αν κράζεις το dark soul για τον αν είναι RPG η όχι και ούτε θα κάτσω να διαβάσω στο wikipedia το τι είναι τα RPG,υπάρχουν πιο σημαντικά πράματα να διαβάσω από αυτό,απλά έχω βαρεθεί να σε βλέπω να λες σε κάθε σχόλιο που αφήνει ένας άνθρωπος εδώ πέρα να λες ότι δεν είναι RPG είναι dungeon crawler ωραία το καταλάβαμε δεν χρειάζεται να το λες συνέχεια.

      • gogos

       Ειδες πουθενα να γραψω οτι δεν μου αρεσει το dark souls? Δεν το συχνεχιζω.

       • tiflopodikas

        Ναι οκ εσύ κάνεις σαν φανμπου όταν μιλάς για το witcher για το PC και τα 1080p και τα 60 fps,εγώ δεν ενοχλήθηκα από τίποτα,απλά εσύ τρελαίνεσαι και ξαφνικά γράφεις ότι το dark souls δεν είναι RPG και είναι dungeon crawler,ας είναι ότι θέλεις δεν πάει να είναι και ένας Σάτυρος τον Games,αν δεν σου αρέσει πες δεν μου αρέσει δεν είναι τέλειο,μη πιάνεσαι από αυτό όμως και το χτυπάς συνέχεια.

        • forneverarrow

         Παιδιά δεν υπάρχει λόγος διαμάχης. Σωστός ο gogos για το αν είναι καθαρό RPG, απλά ξέχασα να το τεκμηριώσω. Αν το πιάσουμε σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, το DS2 απλά ανήκει στο ευρύτερο φάσμα RPG's. Αν είχε διαλόγους που αναπτύσσουν την προσωπικότητα του ήρωα τότε κάτι θα γινόταν. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο σκοπός του και για εμένα καλά κάνει και δεν γίνεται περισσότερο RPG. Η ουσία είναι το σύστημα μάχης και περιπλάνησης.

         @tiflopodikas: φίλε όντως απορούσα για το 10άρι και ίσως γιαυτό μπήκα στο τριπάκι να το δω. Τελικά αξίζει, τι άλλο να πούμε! Μακάρι να βλέπαμε περισσότερα τέτοια games. Το ξαναλέω, δεν το θεωρώ ούτε hardcore ούτε δύσκολο. Είναι απλά game "παλαιάς κοπής". Θέλει όταν παίζεις να παίζεις! Κάτι αντίστοιχο δεν προσφέρει το Civilization με άλλο τρόπο? Αν θες να το απολαύσεις θες χρόνο και σκέψη. Και δεν ξέρω αν συμφωνείς, όσο και να χάνεις ρε παιδί μου, δεν τα βάζεις μαζί του! Δεν εκνευρίστηκα ούτε στιγμή. Απλά είπα, οκ, ας ηρεμήσω λίγο, ας το αφήσω στην άκρη για την ώρα και ξαναπαίζω όταν είμαι έτοιμος, αν έβλεπα ότι έκανα βλακείες. Κατάφεραν οι μάγκες της From να φτιάξουν παιχνίδι που να μεταφέρει την ευθύνη της ήττας στον gamer!

        • gogos

         Εχεις πιαστει απο μια παρατηρηση μου και το καναμε σιριαλ το θεμα. Δεν ειναι ο σκοπος μου να "χτυπησω" το dark souls 2. Απλα σε ενα καθαροαιμο RPG, οι επιλογες του παικτη πρεπει να καθοριζουν την ιστορια. Δεν θες να δεχτεις το the witcher ΟΚ, παρε σαν παραδειγμα το deus ex human revolution. Κατα τα αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο ο καθε developer που θα φτιαξει ενα παιχνιδι, να παταει πανω σε καποιους απαραβατους κανονες. Αλλα οταν εκφερουμε εκφρασεις του τυπου "ο ορισμος του RPG" πρεπει πρωτα απο ολα να ξερουμε τι ειναι RPG.

       • pgetsos

        Τα pokemon ειναι RPG?

        • giorgos935

         Hardcore RPG*

        • gogos

         Τα pokemon θεωρουνται JRPG. Διαφορετικη κατηγορια απο τα δυτικα, συμφωνα με τους τυπους παντα 🙂

        • pgetsos

         To λεω γιατι συμφωνα με τον κυριο Gogo μας, δεν ειναι! Εχεις δει εσυ διαλογους που αλλαζουν την ιστορια;; 😛

        • tiflopodikas

         Τώρα που είπες για πόκεμον για τσέκαρε αυτή την φωτό http://www.ebay.com/itm/Pokemon-platform-game-featuring-charmeleon-gameboy-advance-tested-works-/181321278781 είναι ένα παιχνιδάκι που το έπαιζα παλιά στο ατάρι η όπως λεγόταν η κονσόλα και δεν μπορώ να βρω πουθενά το όνομα του παιχνιδιού για να κατεβάσω το rom του για τον emulator.

        • pgetsos

         Σου κανει αυτο;;; 😛 https://www.youtube.com/watch?v=1VgjXMT0L-s

  • tiflopodikas

   Εννοείται ότι δεν εκνευρίζεσαι όταν χάνεις και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι.Το 2ο δεν το έπαιξα ακόμα βέβαια αλλά ακούγεται ότι είναι πιο εύκολο από το πρώτο,όταν το παίξω θα δω γιατί το πρώτο το τερμάτισα αρκετές φορές.

   Προς giorgo935 πάρε το παιχνιδάκι PS3 να νιώσουμε πόνο εκεί θα το πάρω και εγώ το βρήκα 47 ευρά από σκρουτζ.

   • forneverarrow

    Επειδή δεν έπαιξα ακόμα τα προηγούμενα (κλασικά ανάποδος), δεν μπορώ να σου πω για τη δυσκολία. Εμένα μου πήρες ένα τριωράκι να καταλάβω το gameplay και από τότε έχασα μόνο σε boss και μια φορά που έπεσα σε χαντάκι από λάθος μου. Γενικά, δεν είναι το δύσκολο-ακατόρθωτο. Εσύ που ξέρεις το προηγούμενο πιστεύω θα πας άνετα. Έχει πολλά bonfires, τόσα που και εμένα ακόμα μου φάνηκε ότι είναι υπερβολικά. Όχι ότι με χαλάει, αλλά σε συνδυασμό με το περιορισμένο respawning καταντάει υπερβολικά εύκολο να διασχίσεις περιοχή μετά από λίγο. Σκέψου ότι για να φτάσω σε boss έπρεπε αρχικά να καθαρίσω 9 giants, ενώ μετά από 8-9 περάσματα, ήταν άδεια περιοχή εντελώς! Πήγαινα στο boss άθικτος! Επίσης, προετοιμάσου για πολλά archeρια! Ειδικά αν έχεις melee χαρακτήρα όπως εγώ θα χρειαστείς υπομονή και τακτική. Δε λέω άλλα για να μη σου χαλάσω την εμπειρία.

    • tiflopodikas

     Στο PS3 το πήρες;

     • forneverarrow

      Ναι. Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε κανένα co op τα bosses, όταν το πάρεις.

      • tiflopodikas

       Οχο εννοείται θα παίξουμε στο PC που έχω το πρώτο μετά από κάποια φάση με το ζόρι έβρισκε είχες και το games for windows live και έκανε τα πράματα ακόμα καλύτερα,θα παίξουμε co-op τα bossakia να γουστάρουμε τρελά 😀

      • tiflopodikas

       Πες μου και το PSN σου να σε "προσθέσω" να ούμε.

       • forneverarrow

        forneverarrow είναι. Άκουσα ότι είναι τυχαίο να βρεις server, αλλά δεν χάνουμε κάτι.

  • http://game20.gr/ Sir Daniel

   forneverarrow χαίρομαι ότι είμαι ένας από τους υπεύθυνους που σε έψησαν να δοκιμάσεις το παιχνίδι και τώρα ευχαριστιέσαι τον τίτλο.

   Όσον αφορά την συζήτηση αν είναι ή όχι καθαρόαιμο RPG και οι συγκρίσεις με το Witcher 2, προφανώς και τα DS δεν είναι καθαρόαιμα RPG, σε αυτό έχει δίκιο ο Gogos. Δεν θα έλεγα όμως ότι και απλά Dungeon Crawler. Επιλογές μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν πολλές όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσεις παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διάλογοι.

   Όπως και να χει δεν υπάρχει λόγος να φαγωνόμαστε καθώς το μεγάλο κοινό και των 2 σειρών είναι ότι και οι 2 σειρές είναι για πλάκα μέσα στις 5 καλύτερες που είδαμε σε αυτή τη γενιά και η αναμονή για τους επόμενους DS και Witcher τίτλους είναι αβάσταχτη!

   • gogos

    Σωστος. Εμενα η ενσταση μου ειναι στο γεγονος, πως πιστευω οτι σε ενα παιχνιδι ρολων ο παικτης πρεπει να εχει την δυνατοτητα να διαμορφωσει τον κοσμο μεσα απο τις πραξεις του. Κατα τα αλλα δεν θα κολλησουμε στους τυπους, φυσικα και το dark souls ειναι εκπληκτικο παιχνιδι. Απλα πρεπει να μαθουμε να ακουμε και την διαφορετικη αποψη, χωρις να πεφτουμε να φαμε τον αλλο επειδη μεσα στο μυαλο μας υποθετουμε, οτι θελει να "πληγωσει" το αγαπημενο μας παιχνιδι.

 • Δημήτρης.

  Βρε παίδες χίλια συγνώμη για το άκυρο σχόλιο με το παιχνίδι , αλλά θα μπορούσα να ρωτήσω κάτι για ένα πρόβλημα , που μου προέκυψε πριν από λίγη ώρα στο ps3 ;

  • Δημήτρης.

   Βρε παιδιά αν έχει τύχει σε κανέναν, κάτι παρόμοιο ας δώσει τα φώτα του παρακαλώ, γιατί το κεφάλι μου πάει να εκραγεί :/
   Μετά από μια διακοπή ρεύματος, το ps3 δεν ολοκληρώνει την επαναφορά συστήματος, ενώ στην αρχή βγάζει τη μπάρα και 'φορτώνει' κανονικά ,με το που φτάσει το 100% μαυρίζει η οθόνη και μένει 'κόκκαλο' εκεί , δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο μετά, ούτε καν κλείνει η κονσόλα , όσο και αν κρατήσω το κουμπάκι power.
   (Να σημειώσω ότι την ώρα που έκανε την διακοπή , κατέβαζα ένα demo απο το psn)
   Τώρα με ψάξιμο στο net , σε παρόμοια περίπου περιστατικά είδα, ότι η λύση (ελπίζω ) είναι στο safe mode του ps3, μπήκα εκεί και το ερωτημά μου τώρα είναι , αν ξέρει κάποιος ποιο είναι το είναι το σωστό, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα : Restore File System ή Rebuild Database;
   Και το ρωτώ γιατί από όσα διάβασα οι αποψείς διίστανται, και να μην κάνω καμία χοντράδα και γίνει μεγαλύτερη ζημιά, από ότι είναι.
   Ευχαριστώ εκ των προτέρω!

   • tiflopodikas

    https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110710230105AAywina
    για τσέκαρε εδώ δεν βλέπω ο τυπάς να λέει κάτι αρνητικό για αυτά που αναφέρεις.

   • forneverarrow

    Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως φαίνεται ότι καταστράφηκε το file system σου άρα ό,τι και να κάνεις θα χάσεις δεδομένα. Τώρα, το restore file system μου μοιάζει πιο λογικό, αλλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Καλύτερα ρώτα κάποιον που ξέρει σίγουρα.

 • Δημήτρης.

  Τελικά παιδιά για την ιστορία, η μόνη λύση ήταν φορμάτ.
  Mετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα ότι η λύση με τις λιγότερες απώλειες , είναι το restore file system,αλλά δυστηχώς , όταν το διάλεξα κολλάγε συνεχώς στο εξής:preparing, please wait ...preparing,please wait.......preparing,please wait!
  Τη σταμάτησα τη διαδικασία , την ξαναάρχισα μετά από λίγο , πάλι τα ίδια (Και από ότι είδα είναι γνωστό πρόβλημα και αυτό )τελικά για να μην καταλήξω με κανά ....ψυχοφάρμακο 0_o , επέλεξα φορμάτ και μεσά σε δευτερόλεπτα είχαν ολοκληρωθεί όλα.
  (Το rebuilt database δεν το έπελεξα πριν το φορμάτ, δεν είχα καθόλου όρεξη είναι η αλήθεια για περαιτέρω πειραματισμούς)
  Τετοια διαδικασία ούτε στο χειρότερο εχθρό σου,που λένε...!
  Ευτυχώς που είχα κρατήσει saves σε στικάκι και μου ξαναεμφανίστηκαν τα trorphies από το psn μου, και κάπως παλεύεται τώρα. 🙂
  tέλος, Tiflopodika και Forneverarrow , ευχαριστώ για την βοηθεία σας.

  • forneverarrow

   Αφού το έφτιαξες αυτό μετράει. Δυστυχώς είναι στο πρόγραμμα τέτοιες ατυχίες...

 • meh

  4Κ screenshots του Dark Souls 2 στο PC
  Μοιαζει με παιχνιδι του 2006 αλλα νταξ, παλευεται.

  http://www.pcgamer.com/2014/04/16/dark-souls-2-4k-screenshots/

  • gogos

   Ωραιος. Εχουν βγει και αρκετα συγκριτικα βιντεακια με την εκδοση των κονσολων. Τα υπεργραφικα που εδειξαν στα πρωτα demo με τους ογκομετρικους φωτισμους και δεν συμαζευετε μπορει να μην υπαρχουν ουτε στην PC version, αλλα τουλαχιστον τα textures δεν ειναι "λιωμενα" οπως στις κονσολες. Απο την στιγμη που το δεν θα εχουμε tearing και το framerate θα ειναι σταθερο, νομιζω οτι η αναμονη μας αξιζε τον κοπο. Αυτη τη φορα θα εχει και σεταρισμενα τα κουμπια του πληκτρολογιου, χωρις να πεταει στην οθονη οδηγιες του τυπου "press A" (αν και νομιζω οτι και παλι το συγκεκριμενο παιχνιδι θα παιζετε καλητερα με gamepad, λογω της αναλογικης κινησης που διαθετουν οι μοχλοι). Μιλαμε για εξελιξη, οχι αστεια 🙂

   • Kilia

    Θα τα φτιαξουν ολα οι Modders μεσα σε λιγες μερες, και φωτισμους και τα παντα. Θελω να πιστευω δηλαδη...

   • forneverarrow

    Επειδή παίζω στο PS3 σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει tearing (είναι ό,τι χειρότερο με ενοχλεί στο gaming) καθόλου. Το frame rate είναι σταθερό στα 30 και πέφτει ελάχιστα (πρέπει να είναι κάτι 24αρια) σε άκυρα σημεία συνήθως στις bonfires και φυσικά ποτέ όταν είσαι σε εχθρούς. Τα γραφικά είναι πολύ καλά, επαναλαμβάνω, για κονσόλα και για τέτοιο τίτλο. Σίγουρα τα σκηνικά στο φόντο είναι λίγο άθλια , σε φάση ότι αν τα σχεδίαζε πεντάχρονο στο χέρι θα ήταν πιο συμπαθητικά, αλλά τα levels και οι χαρακτήρες είναι πολύ όμορφοι. Τώρα, στο PC σίγουρα θα είναι ανώτερα αλλά δεν ξέρω τι θα παιχτεί με τον χειρισμό. Έχοντας φτάσει 25 ώρες στο παιχνίδι είμαι βέβαιος ότι ο χειρισμός είναι γάντι για το gamepad και δυσκολεύομαι να το φανταστώ με ποντίκι πληκτρολόγιο. Θα πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη στο gamepad. Πρέπει να παίξετε για να με καταλάβετε. Το μόνο ίσως πλεονέκτημα στο πληκτρολόγιο θα είναι τα ενδεχόμενα shortcuts -αν έχει- που στο d pad προκαλούν πονοκέφαλο. Πολλές φορές στην αγωνία της μάχης χρησιμοποιούσα human effigy αντί για lifegem μόνο και μόνο από λάθος επιλογή item!

    • gogos

     Καλα εγω με το controller του 360 θα το παιξω. Δεν τιθεται θεμα για αυτο. Απλα υπαρχει αρκετος κοσμος που προτιμαει το πληκτρολογιο, οποτε καλο ειναι που υπαρχει πλεον η επιλογη. Το tearing υπαρχει στην εκδοση του xbox360, οπου το framerate ειναι ξεκλειδωτο. Στο ps3 το v-sync ειναι ενεργοποιημενο, οποτε δεν υπαρχoυν "σχισιματα", ομως παρατηρουνται καποια framedrops σε ορισμενα σημεια (με κατωτατη αποδοση τα 14 fps σε ορισμενες εκρηξεις). Τουλαχιστον αυτα ειναι τα αποτελεσματα της τεχνικης αναλυσης του eurogamer.

     http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-dark-souls-2-face-off

     Θα ειναι καλη φαση αν υπαρξουν mods στο μελλον. Στο skyrim η κοινοτητα εκανε απιστευτη δουλεια.

     • forneverarrow

      Φοβερό το 360 controller όντως... το έχω και εγώ στο PC. Κοίτα, σίγουρα το έχει frame drops στο PS3, μπορεί και 14fps κατά σημεία (δυστυχώς δεν έχω fraps στο PS3 🙁 ), αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το βρήκα να επηρεάζει τo χειρισμό. Από την άλλη, έχει περιοχές μικρού χώρου που το βλέπω ξεκάθαρα για πάνω από 30fps, άρα δεν πρέπει να είναι αυστηρά κλειδωμένο στα 30. Anyway, ανεξαρτήτως έκδοσης, είναι έπος το παιχνίδι.

      ΠΡΟΣΟΧΗ παρακάτω. Χτες ανακάλυψα ένα προβληματικό στοιχείο και δυστυχώς το εκμεταλλεύονται μ@λακες gamers-trolls για να σου σπάνε τους όρχεις! μικρό SPOILER: στο bellfry luna θα βρεις ένα dwarf που θα θέλει να μπεις σε covenant (bell keepers). Αν δεν μπεις την έκατσες! Πρόκειται για ένα σκατό level, ουσιαστικά 2 σκάλες και 3 ορόφους στενούς με ένα boss απέξω, και το έχουν κάνει τόπο PVP τα κωλόπαιδα της covenant!! Ήθελα να κάνω κανένα summon γιατί το boss δεν παλεύεται εύκολα και μου τα έκαναν τούμπανα! Με το που πατάς πόδι είσαι invaded αυτομάτως! Και οκ, έδειρα 3 ψευτόμαγκες στη σειρά αλλά όταν μπήκαν 2 μαζί και ο ένας μου έσκαγε backstab τι να έκανα? Στο τέλος πήγα αλλού για ώρες, πήρα lvls, γύρισα off line και έριξα το boss μόνος μου... Όμως το σπάσιμο στο κάνουν. Κανονικά πρέπει να βγάλουν ένα patch για το ανεξέλεγκτο invasion! Είπαμε, είναι μέρος τη εμπειρίας το online, αλλά όταν δεν υπάρχει σεβασμός από τους άλλους χέσε με! Και ΣΗΜΕΙΩΝΩ: από ότι κατάλαβα, το κάνουν από καθαρή βλακεία. Πιστεύουν ότι με κάθε πετυχημένο invasion θα παίρνουν ένα titanite shard από την covenant. Αυτό δεν ισχύει! Πρέπει να ρίχνουν το red phantom του NPC που κάνει spawn πολύ σπάνια και όχι άλλους παίκτες γιατί δεν παίρνουν τίποτα!

      Υ.Γ. Αν πετύχω κάπου σε PVP τον τύπο που μου έσκασε backstab όταν είχα ακόμα διάλογο με τον NPC, θα βλαστημήσει άσχημα!

      • http://game20.gr/ Sir Daniel

       Spoiler Alert:

       Παρόμοιες καταστάσεις ενδέχεται να συναντήσεις και στο Belfry Sol στο δρόμο προς το Iron Keep όπου παίζουν μπάλα οι bell keepers αν θυμάμαι καλά. Εγώ ευτυχώς τις είχα πάρει λίγο ανάποδα τις περιοχές στο DS2 και ήμουν πολύ τουμπανιασμένος όταν πέρασα από αυτές τις περιοχές οπότε ψιλοέκανα πάρτι. Μπορείς να μπαίνεις στο Covenant για συγκεκριμένες περιοχές και μετά να επιστρέφεις σε αυτό που επιθυμείς (πχ θα σου χρειαστεί αν δεν έχεις ήδη επισκεφτεί το Grave of Saints να μπεις στο covenant των Rats (δεν θυμάμαι ακριβώς όνομα) γιατί είναι πολύ σπαστικό που σου κάνουν συνέχεια invade (εγώ την είχα πατήσει γιατί είχα φτάσει με χαμηλό level εκεί).

       • forneverarrow

        Να σε ρωτήσω κάτι με την ευκαιρία, πάντα σε SPOILER φάση. Είμαι 82 lvl με Kinght και δεν μπορώ να ρίξω μόνος το boss στο Sinners Rise ακόμα και με φώτα αναμμένα. Έχω να φανταστείς 22 vigor, 20 endurance, 26 strenght, 21 vitality και 18 adaptability. Παίζει να έχω λάθος κατανομή στα stats μου? Φοράω Drangleic armor και έχω broadsword +5. Αν πάω στο huntsman's copse πρώτα και έρθω πιο μετά για τον Sinner παίζει να δυσκολευτώ περισσότερο? Γενικά, τους απλούς εχθρούς τους έχω σχετικά άνετα, αλλά για το boss δεν την παλεύω και δεν βρίσκω κανένα να νιώθει για summon.

        • http://game20.gr/ Sir Daniel

         Θύμισε μου το Boss στο Sinner Rise είναι οι 3 φύλακες, ο πρώτος που στη πέφτει στο περβάζι και μετά οι άλλοι 2?

         Από τα stats που βλέπω καλά κάνεις και αναπτύσεις αυτά τα 5 στοιχεία στο χαρακτήρα, αλλά μου φαίνεται αρκετά χαμηλό το endurance με αποτέλεσμα να μην έχεις πολύ ενέργεια για να blockαρεις τις επιθέσεις και μετά να έχεις ενέργεια να επιτεθείς. Θα σου πρότεινα να μεγαλώσεις το endurance όσο πιο πολύ μπορείς και να αφήσεις για λίγο στάσιμα τα vigor και vitality, γιατί θα δεις ότι θα αναβαθμιστεί το estus flask σου τόσο σε αριθμό, όσο και σε ποσότητα heal όσο προχωράς το παιχνίδι.

        • forneverarrow

         *Απαντάω εδώ στον Sir Daniel γιατί δεν βγάζει απάντηση πιο κάτω.

         Στο Sinners Rise είναι η Lost Sinner, η γριά με το τεράστιο σπαθί που την πολεμάς μέσα σε μια αρένα σκοτεινή. Αν πάρεις το κλειδί από τα gargoyls ανάβεις τις φωτιές και έτσι μπορείς να την κάνεις target (το έκανα). Το πρόβλημα είναι αυτό που λες μάλλον. Όταν μπλοκάρω με την ασπίδα τρώω τρελό damage, φεύγει όλο το stamina και μένω staggerd... Άρα ανεβάζω endurance και βλέπουμε ή ψάχνω για κανένα καλό summon.

      • gogos

       Χαχαχα σε νιωθω. Και στο πρωτο θυμαμαι το καναν αυτο, σε σημειο να σε αναγκαζουν στο τελος να πεταξεις εντελως το ethernet απο την κονσολα. Ασε που καποιοι ειχαν βρει και τον τροπο να δημιουργουν lag στο παιχνιδι και να το εκμεταλλευονται προς οφελος τους. Οταν ειναι 2 παικτες δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι. Μεγαλες στιγμες!

       • forneverarrow

        Αυτό έκανα στο τέλος... Πριν λίγο πήγα μια βόλτα και έκοψα κάμποσους πισινούς, έτσι για να βγάλω το άχτι μου! Αλλά γενικά δεν το γουστάρω το PVP στα RPG's...

 • tiflopodikas

  Έχω παίξει 58 ώρες μέχρι τώρα και μου έμειναν 2 boss το ένα βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό αλλά όταν χάνεις αν θες να το ξανά πολεμήσεις πρέπει να δίνεις human effigy και μέχρι τώρα έχω κάνει 2 προσπάθειες,το θέμα είναι ότι το ιντερνετι μου είναι για τον π.... και δεν μπορώ να παίξω co-op και pvp που είναι απολαυστικές ασχολίες μέσα στο παιχνίδι. Οι 27 περιοχές που έχει είναι φοβερές και πανέμορφες,και η μόνη που βρήκα δύσκολη είναι το dragon shrine οι υπόλοιπες ήταν νορμαλ,η αγαπημένη μου είναι το aldias keep. Επίσης αυτό που τα σπάει είναι ότι έβαλαν να κάνεις respec τα lvl σου πολύ καλή φάση αν θες τον ιππότη σου να τον κάνεις μάγο μετά,άσε που το playtrough προσφέρει αρκετά souls vessel 5 έχω εγώ,οπότε δεν θα υπάρχει θέμα αν θες να ξανά γυρίσεις στα παλιά.

  • forneverarrow

   Εγώ ακόμα είμαι εκεί που έμεινα πριν το Πάσχα, στις 32 ώρες, γιατί έλειπα και δεν είχα PS3... αφού έχω μέχρι δευτέρα κενό θα του δώσω στα αυτιά! Έχω και Diablo 3 παράλληλα και αναμένεται τρελή βδομάδα!

   tiflopodika να σε ρωτήσω ρε φίλε, ποιο όπλο είναι πιο καλό για Knight? Έχω ακόμα broadsword +5 και, ενώ κόβει καλά, δεν έχει πολύ endurance... Έχω και ένα heide's sword +2 (αυτό με τον ηλεκτρισμό) αλλά πέρα από κάποια bosses δεν την παλεύει... Σκέφτηκα να βάλω Drangleic sword που έχω, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να φτάσω 20 dexterity για δαύτο...

   • tiflopodikas

    Βάλε ποσότητα βάλε στο drangleic sword πήγαινε το +5 κόβει άσχημα καθώς κάνει C scale με strenght και B με dexterity,εγώ με αυτό είμαι εδώ και καιρο,μαζί με το ring of blades +1 κόβει πολύ καλά,το sweinhander που το πήγα +10 κόβει ελάχιστα παραπάνω(έχω 50 strenght και νομίζω 30 dex ισως και παραπάνω δεν θυμάμαι) άσε που είναι και ultra greatsword κάτι που το κάνει πιο βαρύ και αργοκίνητο σε σχέση με το drangleic sword που είναι απλό greatsword. Για ασπίδα έχω την dragnelic shield +2 έχει 100% physical attack block και αρκετά καλό stability στο +2.

    • forneverarrow

     Ωραίος. Βασικά δεν μπορώ να κάνω ακόμα + τα drangelic items... δεν γίνεται με titanite shard. Επειδή δεν παίζω με dexterity πολύ, θα προσπαθήσω να το ανεβάσω. Πάντως, είναι κάψιμο το άτιμο! Ξεκίνησα και λίγο το Demon's Souls μόνο για να δω διαφορές στην αρχή και το βρήκα πολύ πιο δύσκολο από το Dark Souls 2 για κάποιο αρχάριο σαν εμένα.

 • ObsessedGeorge

  Παιδιά, το είχε προσφορά στα 24,75€ το Zavvi.com για PS360, αλλά δεν το πρόλαβα σήμερα να το παραγγείλω. Sold out...

  Για Xbox360 όσοι ενδιαφέρονται, υπάρχει ακόμα.

  http://www.zavvi.com/elysium.search?search=dark+souls+2&searchFilters=R2FtZXMjY2F0ZWdvcnlMZXZlbDI6R2FtZXMh

 • Kilia

  Δεν ξερω τι λενε οι υπολοιποι παραπανω αλλα το παιχνιδακι ειναι ενα χαλι στο pc, ολη μερα σημερα μου εχεισπασει τα νευρα, δεν ειναι δυνατον να με πετυχαινει το οπλο του εχθρου οντας ο χαρακτηρας μου 2-3 μετρα μακρια απο αυτο, κακιστο hit detection-collision σε σημειο το pvp με το κλασικο για την σειρα lag να ειναι προτιμοτερο.
  Δεν ειναι δυνατον να κανω επιθεση στον εχθρο και να τον τιναζω πισω και στο αμεσως επομενο καρε αυτος να μου κανει επιθεση παρακαμπτοντας 2-3 animations και πολλα αλλα που απλα χατακωνουν το παιχνιδι, επισης μην μιλησω για τον πιο τσιπικο θανατο σε βιντεοπαιχνιδι τα τελευταια χρονια, αυτον στον executioner chariot που προκειμενου να περασει η αμαξα πας στην ακρη και σε κυκλωνουν οι σκελετοι αλλα οταν καταστραφουν απο το καρο δεν μπορεις να βγεις γιατι εχουν μεινει εκει τα κοκκαλα και απλα χανεις, τραγικα πραγματα για dark souls.

 • https://www.youtube.com/watch?v=JHz9Vy1lYZY MENIS_XXIII
 • ekst

  Παιζω το μαμημενο το παιχνιδακι με sorcerer και σε λιγοτερο απο 30 ωρες εχω σχεδον μαξαρει τα παντα, βολτα στο παρκο το παιχνιδι σε σημειο να απορεις αν ειναι οντως dark souls αυτος ο τιτλος, ακομα και στο pvp μετραω χωρις ιδιαιτερα καλο εξοπλισμο.
  Ε, κανω το λαθος να ξεκινησω και εναν Bandit και μαζευω σφαλιαρες απο παντου, ακομα και αν ολα τα κανω σωστα αυτος ο Pursuer στην αρχη δεν βγαινει με την καμια, απο την μια το move set του που ακυρωνει τον χαρακτηρα μου και απο την αλλη το κακιστο hit detection που σχεδον τυχαια αποφασιζει ποια επιθεση του θα σε πετυχει.
  Και δεν ειναι οτι παιζω και πρωτη φορα, ο πρωτος χαρακτηρας ηταν ενας swordsman με χωρις καθολου χρηση ασπιδας και ψιλοελιωσα και το πρωτο. Αυτο το χαλι του dark souls 2 ομως δεν παλευεται ΠΟΛΛΑ λαθη.