Crysis 3 Review

, Τετάρτη 20 Μάρτιος 2013 0  

Το Crysis, γνωστό και ως το απόλυτο benchmark game, ήταν καθόλα εντυπωσιακό και πρωτοποριακό. Το Crysis 2 πέταξε ό,τι έκανε τον προκάτοχο του ξεχωριστό και ήταν ένα συνηθισμένο FPS. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει το Crysis 3, που αποτελεί ένα κράμα των δύο προηγούμενων.

Ο Alcatraz, πλέον με τις αναμνήσεις του Prophet στο τσεπάκι του, έχει καταλάβει πως η γνωριμία των Ceph με τη Γη έχει την απαρχή της στην παλαιολιθική εποχή, και ξεκινάει την αναζήτηση του αρχηγού των εξωγήινων στον πλανήτη, του Alpha Ceph. Όσο συμβαίνει αυτό, η CELL, η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία της Nanosuit, αφαιρεί τις στολές από τους επίλεκτους στρατιώτες (μία επίπονη διαδικασία, όπως φροντίζει να τονίσει το παιχνίδι), και με τα στοιχεία για τους Ceph που έχουν συλλέξει οι μνήμες των στολών, η CELL μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κολοσσό, που έχει τον πλανήτη στα χέρια του. Με όλους τους κατόχους της Nanosuit να είναι πλέον “γυμνοί”, ο Prophet φυλακίζεται από τη CELL, αλλά την τελευταία στιγμή σώζεται από ένα κίνημα αντίστασης που θέλει να απελευθερώσει την παγκόσμια ενέργεια από τα δεσμά της εταιρείας.

Τα παραπάνω, η Crytek επέλεξε να τα χώσει σε μια παντελώς αδιάφορη εισαγωγική cutscene (το άδιαφορο του θέματος αφορά και τις υπόλοιπες σκηνές), αντί να βασίσει εκεί το παιχνίδι - αν όχι όλο, έστω ένα μέρος του. Αντιθέτως, το Crysis 3 έχει ένα υποτυπώδες και πολύ προβλέψιμο σενάριο, που θέλει τον Prophet και το κίνημα να τα βάζουν με τη CELL και να προσπαθούν να διώξουν μία και καλή τους Ceph από τη Γη. Δεν υπάρχουν τολμηρά βήματα ή κίνητρα, η ανάπτυξη των χαρακτήρων κινείται σε πεπατημένα μονοπάτια, ενώ ο Prophet, παρόλο που είναι ο χαρακτήρας κλειδί, όντας ο μόνος κάτοχος nanosuit, απλά καταλήγει να εκτελεί objectives χωρίς να παίρνει σπουδαίες πρωτοβουλίες. Πρόβλημα που, επτά χρόνια μετά το ξεκίνημα της τωρινής γενιάς, ακόμα δεν έχει καθολικά ξεπεραστεί.

Το Crysis 3 τοποθετείται στη ρημαγμένη Νέα Υόρκη, έγκλειστη πλέον κάτω από έναν τεράστιο θόλο, ονόματι Nanodome. Στην πόλη, λόγω των ενεργειών της CELL, έχει φυτρώσει μπόλικη βλάστιση, οπότε τα πρώτα επίπεδα θυμίζουν ένα πιο μαζεμένο Crysis 1. Οι τρόποι που μπορείτε να προσεγγίσετε τα εκάστοτε objectives ποικίλουν, και σ'αυτό φυσικά βοηθάει η Nanosuit και ο νέος κράχτης του παιχνιδιού, το τόξο. Αυτό, σε συνδυασμό με την επιλογή cloak ή τη nanovision (που είναι ελαφρώς άχρηστη), προωθεί, σε κάθε επίπεδο, τις τακτικές απόκρυψης έναντι των πιο... “γιούργια στα παλιούρια” προσεγγίσεων, κυρίως στα υψηλά επίπεδα δυσκολίας. Όντως οι εχθροί, ανθρώπινοι ή μη, είναι πολύ επιθετικοί, χωρίς να αποτελούν την επιτομή της κορυφαίας AI. Δεν αντιδρούν στο θάνατο των άλλων εχθρών, αδιαφορούν για παράπλευρες εκρήξεις και είναι υπερβολικά στάσιμοι.

Ο Psycho επιστρέφει, αν και χωρίς nanosuit.

Τη χλιαρή εντύπωση της AI των εχθρών δεν υπερκαλύπτει ούτε ο σχεδιασμός τους. Οι άνθρωπινοι αντίπαλοι είναι κατά βάση μισθοφόροι της CELL και είναι πανομοιότυποι, με μάλλον αδιάφορο design. Από την άλλη, οι εξωγήινοι Ceph, παρόλο που καταφέρνουν να είναι κάπως πιο ξεχωριστοί, δεν ξεφεύγουν από την μετριότητα (για να μη σχολιάσω την υπερβολική ομοιότητα των pingers με τους darkwalkers του Unreal 3). Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με τα όπλα του παιχνιδιού. Πολύ λίγα καταφέρνουν να κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση (συμπεριλαμβανομένων και των εξωγήινων όπλων), ενώ και το ίδιο το πιστολίδι με άφησε ελαφρώς απογοητευμένο. Άλλος ένας λόγος να ασχοληθείτε με την κορυφαία αίσθηση που αφήνει το τόξο. Όλα τα ανθρώπινα όπλα δέχονται κάποιες παραμετροποιήσεις, με την πιο κοινή να είναι το σκόπευτρο.

Μέτριοι εχθροί, μέτρια όπλα. Τί μένει για να ξεχωρίσει το παιχνίδι από τα υπόλοιπα FPS του σωρού; Η Nanosuit φυσικά, που έχει όλα τα καλά. Μπορείτε να γίνετε αόρατος, πολύ δυνατός και ανθεκτικός, να πηδάτε πολύ ψηλά και να ενεργοποιήσετε μια υπέρυθρη όραση, μόνο που αυτό δεν σας χρησιμεύει ποτέ. Οι δυνάμεις που προκύπτουν από τη Nanosuit εξακολουθούν να είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πούμε πως το Crysis 3 είναι κάτιτις πιο ενδιαφέρον από το μέσο FPS, αλλά ως εκεί. Το campaign του παιχνίδιου απέτυχε παταγωδώς (τουλάχιστον στο PS3) να αιχμαλωτίσει την προσοχή μου ή να χτίσει κάποιου είδους αδρεναλίνη και αγωνία. Μεγαλειώδη σκηνικά υπάρχουν και είναι πολύ όμορφα, ενώ το τόξο είναι έξυπνη ιδέα που δίνει μία ενδιαφέρουσα πνοή στη σειρά.

Το τόξο θα το απολαύσετε δεόντως.

Με το campaign του παιχνιδιού να είναι συνολικά μετριότατο, το multiplayer καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και τα καταφέρνει πολύ καλά. Καταρχήν, να τονίσω πως το Crysis 3 δεν έχει κάποιου είδους online pass, κάτι που του δίνει αυτομάτως πόντους. Από εκεί και πέρα, οι άψογοι σχεδιαστικά χάρτες περιλαμβάνουν τα περισσότερα περιβάλλοντα του campaign και άρα προσφέρουν μία ευχάριστη ποικιλία. Επιπλέον, τα πολλά modes καλύπτουν όλα τα γούστα. Η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη, το Hunter mode, είναι κάτι σαν last man standing, εμπλουτισμένο με την ιδέα του τόξου (που στο multiplayer λειτουργεί ως sniper) και την ικανότητα cloak της Nanosuit. Κόσμος υπάρχει μπόλικος, clans το ίδιο. Το multiplayer τρέχει άψογα, με σχεδόν μηδαμινό lag.

Κλείνω με τον τεχνικό τομέα, ως είθισται. Ο ντόρος που έχει γίνει για την CryEngine 3 στο Crysis 3 είναι πολύ μεγάλος και δικαιολογημένα. Το παιχνίδι είναι πανέμορφο, ακόμα και στο PS3. Τα σκηνικά είναι πολύχρωμα και μεγαλειώδη, το animation των εχθρών εκπληκτικό, ενώ τα εφέ των εκρήξεων δίνουν ρέστα. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι δε θέτει νέα στάνταρ στις κονσόλες, ιδίως σε μια εποχή που κυκλοφορούν τίτλοι όπως το Halo 4 και το Killzone 3. Το Crysis 3 σαφώς και είναι πολύ όμορφο, αλλά έχει προβληματικό frame rate (συχνές βουτιές κάτω από το αποδεκτό όριο των 30) και υπο-HD ανάλυση. Ο ήχος με τη σειρά του κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το καστ που υποστηρίζει τους βασικούς χαρακτήρες κάνει καλή δουλειά, και το soundtrack είναι αρκετά ταιριαστό στo ύφος του παιχνιδιού, αν και δεν θα σας μείνει. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους ήχους του παιχνιδιού.

Το multiplayer είναι καταπληκτικό.

Με το που ολοκλήρωσα το Crysis 3, ήξερα ακριβώς τί βαθμολογία θα του δώσω και ποια στοιχεία του με ενόχλησαν. Το Crysis 3 είναι ένα καλό παιχνίδι, με ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά και σημαντικές αδυναμίες. Ένα από αυτά είναι πως δεν καταφέρνει ποτέ -τουλάχιστον το campaign του- να αιχμαλωτίσει τον παίκτη. Το κενό αυτό αναπληρώνεται ευτυχώς από το εξαιρετικό multiplayer και τις ώρες που πιθανώς θα δαπανήσετε σε δαύτο. Ναι, το Crysis 3 είναι καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

+ Εξαιρετικό multiplayer
+ Τόξο, stealth τακτικές
+ Πανέμορφο και στις κονσόλες

- Αδιάφορο campaign
- Κακή AI
- Frame rate, υπο-HD ανάλυση (στο PS3 τουλάχιστον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360, PC
Ανάπτυξη: Crytek
Έκδοση: EA
Διάθεση: CD Media
Είδος: FPS
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site:
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 21/2/2013
PEGI: 16

 • Prophet

  Το παιχνιδι το επαιξα το τοξο δεν το χρεισιμιποιησα σχεδον καθολου για το campaign δεν ενδιαφερομουν καθολου μονο για το καλυτερο multiplayer που εχω δει , οσο για τα καινουργια οπλα των ceph ξετρελαθηκα ιδικα με το sniper bolt

 • jim

  επειδη το χω και γω ειναι πιο μικρο σε διαρκια απ οτι το 2 ή ειναι η ιδεα μου (διοτι εχω καιρο να πεξω το το 2 και δε θυμαμαι)???

 • Bill B.

  Πολύ ωραίο το review, και ο βαθμός λογικότατος!

  Παρόλα τα αρνητικά του τίτλου, θα τσιμπηθεί εννοείται, έτσι για να κλείσουμε την τριλογία...όμως όχι μόνο γι'αυτό, θα είναι καλό πιστεύω, πάντα μου άρεσαν τα Crysis σαν σειρά και τα υποστηρίζω, οπότε μόλις πέσει η τιμή τσιμπάμε!!

  Καλά τον υπέρτατο Psycho, τον γάμησαν όπως μπορούσαν, και στην φωνή, και στην εμφάνιση.
  Εντάξει το look το δικαιολογώ γιατί πέρασαν αρκετά χρόνια από το τότε στο νησί (Crysis, Crysis: Warhead) και πες μεγάλωσε ( http://i45.tinypic.com/hx2qvo.jpg ), αλλά η φωνή δεν δικαιολογείται >_<

  Μακάρι να ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής σε όλη την σειρά!!!

  Α ναι, πόσο έιναι η διάρκειά του? Γιατί πολλά έχουν ειπωθεί, ότι είναι μικρό!

 • Deathracer2009

  Λογικα στο Wii U θα εχει καλυτερα γραφικα σε σχεση με την υπο-HD αναλυση του PS3. trololololololol... :LOL: :LOL:

  Στα 20 ευρω ειναι οτι πρεπει.....

 • jim

  @Bill B.
  τσιμπατο (οταν μπορεσεις) δεν θα το μετανιωσεις μια χαρα ειναι εχει πολυ ωραιες κ ποροτικες πιστες αλλα θα συμφωνισω στο οτι θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερο

 • http://www.game20.gr john2

  great review person και συμφωνώ απόλυτα με την βαθμολογία

 • basilhs23

  Τι θα ήταν το Crysis αν δεν είχε εξαιρετικά γραφικά?Ένα πολύ μέτριο fps...

 • Julian

  Ωραιο και ειλικρινες review συγχαρητηρια. Για το παιχνιδι εχω να πω οτι ειναι απογοητευση. Αν θες να παιξεις αλλο ενα crysis οκ, αλλα αν ζητας κατι καλυτερο απο τα υπολοιπα δεν θα το βρεις. Για μενα το τοξο ειναι προσθηκη καλη μεν, αλλα απο την αλλη τα οπλα και η παραμετροποιηση τους στα crysis ειναι κατι πολυ ενδιαφερον απο μονο του. Οποτε στον τομεα των οπλων απο την ωραια ισορροπια που ειχαν τα αλλα crysis βλεπω ενα πειραγμα στην συνταγη που δεν ξερω κατα ποσο θα μου αρεσει. Ασε που υπαρχουν τοσα παιχνιδι με τοξο πλεον. Επισης το παιχνιδι ειναι πολυ μικρο και λιγοτερο ενυπωσιακο απο το 2 στην campaign. Στο 2 τουλαχιστον υπηρχε αυτο το διαχυτο μυστηριο και ο ωραιος τερματισμος (ο οποιος δεν ξερω αν τον θυμαστε αλλα σε εψηνε σε σιγουρα περισσοτερο για το crysis 3 απο οτι το ιδιο το crysis 3)

  Τελειωνοντας λεω οτι αν ηθελα αλλο ενα crysis η να ασχοληθω με crysis multiplayer θα το παιρνα. Τωρα δεν βρισκω λογο να το παρω αφου και το crysis 1 ειναι πιο ανοιχτο αλλα και το crysis 2 πιο σφιχτο. Το multiplayer προφανως δεν με ενδιαφερει. Οποτε αν το παρω θα το παρω αν το βρω καμια προσφορα στο μελλον. Προς το παρον ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος κατοχος των πρωτων δυο crysis, καθοτι ειμαι τυχερος, τοσο ετσι ωστε να μου αρεσουν και τα δυο το ιδιο.

 • http://game20.gr/author/person/ person

  Παιδιά, σχετικά με τη διάρκεια, εξαρτάται από το πως θα παίξετε. Αν προτιμάτε το τόξο και το stealth θα σας πάρει κάνα οχτάωρο, αν όχι, τότε πέντε με έξι ωρίτσες.

 • kilia

  Ο κυριος λογος που το παρατησα μεσα στο τριωρο ηταν οτι το παιχνιδι σην ουσια σε οδηγουσε μεσα σε μια μικρη αρενα με εχθρους με τραγικη ΑΙ και σε αναγκαζε να τους σκοτωσεις με το τοξο και καλα ησυχα και με τακτικη, ακομα και τα πρωτα cod περισσοτερο τα ειχα ευχαριστηθει απο αυτο το εκτρωμα.
  Το πρωτο crysis ομως ηταν κορυφη με gameplay χρονια μπροστα απο την εποχη του, ακομα και το φετινο open world far cry 3 που ολοι το εξυμνουν ειναι λιγο μπροστα του.

 • Julian

  Ενταξει το πρωτο crysis δεν ηταν και χρονια μπροστα απο την εποχη του. Ηταν ουσιαστικα εξελιξη του πρωτου far cry με την προσθηκη της nanosuit αλλα και το περαιτερω ανοιγμα του gameplay λογω της καινουριας τεχνολογιας. Γνωμη μου παντα ετσι, αλλα οταν επαιζα crysis υπηρχε μια διαχυτη far cry 1 αισθηση. Λογικο αφου προκειται για την crytek και στις δυο περιπτωσεις.

 • Bill B.

  8 ώρες ε? Ή 5-6 ώρες με 'γιούργια' στυλ, μάλιστα! Ε εντάξει...

 • kilia

  Ακριβως οπως το λες ειναι julian, και ειναι κριμα που σημαντικη εξελιξη στα fps στην ουσια απο αυτα τα δυο παιχνιδια εχουμε να δουμε.

 • Μπαστουνόβλαχος

  Αδιαφορο μεχρις σημειου που καταντα κουραστικο και γινεται αγγαρεια. Μηδαμινη διαρκεια, ακομα και στο τερμα δυσκολο. Τα γραφικα στο 360 που το επαιξα, ειναι χειροτερα απο αυτα του 2, τοσο οσον αφορα την ποιοτητα οσο και οσον αφορα την σχεδιαση.
  Κτηνωδια.

 • Julian

  Εξελιξη και fps? Τσακωμενες εννοιες 😀 Να δειτε που σε λιγο καιρο το 95% των shooters θα φαινεται τελειως generic και ακομα και αξια παιχνιδια θα θαβονται. Ετσι θα το αφησουν το ειδος οι devs που πανε για αρπαχτες.. Μαλλον το νεο trend θα γινει το uncharted/tomb raider style μεχρι να το σιχαθουμε και αυτο. Για μενα ετοιμαστειτε στο μελλον για 5ωρα κινηματογραφικα παιχνιδια που συνδυαζουν τα παντα, με το αναλογο copy-paste multiplayer

 • Constantinos

  μπραβο CryteK, του δωσες και καταλαβες του sequel..

 • gerasimos

  Καλή βαθμολογία ,όταν βρώ να έχει πέσει η τιμή κάτω απο 30 θα το τιμήσω γιατί το δύο μου άρεσε αρκετά.Ίσως να έχει μικρή διάρκεια και παρόλο που είναι fps και στο ίδιο μοτίβο πηγαίνουν όλα τους δεν επιτρέπεται έστω 10 ώρες αλλιώς πιό το νόημα.Μιλάμε τα γραφικά απίστευτα και αν το συνεχίσουν θα δούμε ακόμα καλύτερα αν και πόσο θα μου πείς!Απλά κρίμα να έχεις τέτοιες δυνατότητες και να βλέπεις την δεύτερη εικόνα του review και ενώ φαντάζεσαι πλήρη ελευθερία και εξερεύνηση να διαρκεί στο δεκάλεπτο η κάθε σκηνη ,τόσες δυνατότητες και το κάνανε φάστ φούντ.

 • Julian

  Gerasime γιατι δεν τσιμπας crysis 1 απο psn/xbla?? 20 ευρω κανει και αν δεν σε ενδιαφερει το multi, πιστευω εχεις περισσοτερα να βρεις εκει απο το C3

 • worms_arm

  "Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με τα όπλα του παιχνιδιού. Πολύ λίγα καταφέρνουν να κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση (συμπεριλαμβανομένων και των εξωγήινων όπλων), ενώ και το ίδιο το πιστολίδι με άφησε ελαφρώς απογοητευμένο"

  Τι εννοειτε? Τι θα επρεπε να εχουν τα οπλα? Οπλα ειναι..Και το πιστολι το μικρο τι εχει και δεν ειναι ωραιο? Γενικα δεν εχω καταλαβει γιατι κρινετε και τα οπλα σε ενα παιχνιδι. Παντως το παιχνιδι δεν φαινεται καλο. Και στα βιντεο που ειχα δει δεν μου αρεσε. ειναι τριλογια? δεν θα εχει 4 δηλαδη? τελειωνει η ιστορια στο crysis 3?

 • Bill B.

  Θα συνεχιστεί αλλά όχι σαν σειρά, δεν θα λέγεται δηλαδή το επόμενο Crysis 4, για την ακρίβεια είπαν ότι δεν θα έχει καν την λέξη Crysis στον τίτλο! Απλά θα πέρνει μέρος στον κόσμο της σειράς...
  Το 3 είναι το τελευταίο με ότι έχει να κάνει με την ιστορία από το 1 το 2 κλπ...Έτσι είπε ο Cevat Yerli. Θα έδινα link με την συνέντευξη που είχε δώσει, αν θυμόμουν που την διάβασα 🙂

 • GeorgeZFR

  μέτριο το παιχνίδι σαν ιστορία δεν μου άρεσε, πολύ μικρο και στελθ να το πας το βγάζεις σχετικά γρήγορα...το μόνο καλό ήτανε τα ανοιχτά περιβάλλοντα που είχε πραγματικά ωραία σε ορισμένες πιστές, τέλος το μουλτι δεν με τρέλανε έπαιξα λίγο και το παράτησα το περίμενα καλύτερο το 3 το 2 μου άρεσε πιο πολύ, πιο πολλές μάχες μεγαλύτερο single player πιο ωραία ιστορία.

 • gogos

  Εξαιρετικο review Person για αλλη μια φορα.. Απο το Crysis3 εχω παιξει μονο την Beta αλλα απο το 2 ακομα ειχε αρχισει να γινετε συνηθισμενο και βαρετο.. Το 2 δεν το τερματισα ποτε γιατι ενιωθα πως δεν εχει κατι που τα το διαφοροποιει απο το Killzone, το cod κτλ shooters.. To oτι γινετε ο παικτης αορατος απο μονο δεν φτανει για να το κανει να ξεχωρισει.. Ισως καποια στιγμη το δοκιμασω σαν benchmark για το pc που θα φτιαξω..

  Παντως η beta που δοκιμασα στο Ps3 δεν με εντυπωσιασε καθολου οσο αφορα τα γραφικα.. Το killzone 3 και uncharted 3 εχω την αισθηση οτι τα πηγαινουν πολυ καλητερα στο οπτικο κομματι..

 • Μιχάλης

  Δείχνει μία από τα ίδια, αλλά το online του θα πρέπει να είναι πολύ καλό.

 • Oldboy

  Kακη ΑΙ?
  στα πιο δυσκολα επιπεδα ειναι εξωφρενικα δυσκολο το game.

 • http://game20.gr/author/person/ person

  AI != δυσκολία.

  Και στο veteran που το έπαιξα δεν ήταν και τόσο δύσκολο.

 • Simos

  5-6 ώρες;;;;;;;;;; Στα 12 ευρώ μεταχειρίλα και πολλά του είναι.

 • Agony

  Μέτριο όντως και από μένα περίμενα περησοτερα, αυτό που με χάλασε είναι η ιστορία και το περιβάλλον δεν ήταν του γούστου μου που θύμιζε περισσότερο το Κρίσις 1. Πολύ πιο ωραίο το Κρίσις 2.
  Το AI είναι εκπληκτικό μαζί με του Himtan ότι καλύτερο έχω δει , γιατί λέτε ότι είναι κακό?
  Οι εχθροί είναι πολύ έξυπνοι.
  Επίσης το Τόξο είναι καλή φάση σε stelth προσέγγιση.
  Ένα 8 από μένα.

  • http://game20.gr/author/person/ person

   Γιατί agony, όταν είναι δύο Ceph, ο ένας δίπλα στον άλλον, και ρίχνω τον πρώτο με το τόξο μου και ο δεύτερος ούτε καν που ανταποκρίνεται, κάπου υπάρχει πρόβλημα. Παρόμοια περιστατικά παίζουν και με τις εκρήξεις, που παιρνάνε στα ψιλά από την εχθρική AI, και φυσικά το cloack, που στέλνει τους εχθρούς στο προκαθορισμένο μονοπάτι τους - ούτε καν με το που ασχολούνται με την αναζήτηση σου.

  • Μπαστουνόβλαχος

   Οι εχθροι ειναι εξυπνοι; Το παιχνιδι αυτο ειναι απο τα πιο γελοια οσον αφορα την δυσκολια. Ακομα και στο τερμα δυσκολο οι εχθροι ειναι και στοκοι και πανευκολοι.

 • gogos

  To ξεκινησα σημερα στο νεο μου pc ως benchmark 🙂 Η σκηνη της εισαγωγης με την καταιγιδα σε max settings ηταν εξωπραγματικη! Τετοια εφε και physics δεν νομιζω να εχουν υπαρξει μεχρι στιγμης σε παιχνιδι.. Η αλληλεπιδραση του περιβαλλοντος με τον παικτη ειναι αψογη.. Τα χορτα κινουνται τοσο φυσικα απο τον αερα και αντιδρανε με τις ενεργειες του παικτη σαν να ηταν αληθινα 🙂 Ειχα να εντυπωσιαστω απο γραφικα παιχνιδιου απο το 2011 με το witcher 2 αλλα το crysis 3 σε αυτο το κομματι νικαει με ανεση.. Κατα τα αλλα το optimization ηταν πολυ κακο αρχικα.. Σε high setting ειδα αρκετες φορες τα fps να πεφτουν στα 40, αλλα ευτυχως εχει βγει update το οποιο κανει εξαιρετικη δουλεια.. Με το που το εγκατεστησα ανεβηκα στα 55-60 fps (με ενεργοποιημενο v-sync) χωρις να χρειαστει να πειραξω καμια απολυτος ρυθμιση..

  Σαν gameplay εχει ωραια stealth κομματια, hacking και παιζεις σε "ελαφρως" πιο ανοιχτους χωρους απο οτι στο crysis 2 .. Η ιστορια μου μυριζει για μεγαλη φολα αν και ειμαι σχετικα στην αρχη ακομα.. Οποιος εχει καλο gaming pc αξιζει να το δοκιμασει μιας και ειναι το μονο παιχνιδι στο οποιο βλεπεις τα λεφτα σου "να πιανουν τοπο".. Για κονσολα δεν αξιζει να το αγορασει κανεις ουτε με σφαιρες 🙂

 • Doom

  Ωραίο ήταν.Νanosuit και τοξάκι και αντε γειά!Α και το φινάλε γαμάτο!