Binary Domain Review

, Σάββατο 3 Μάρτιος 2012 0  

Τι ελπίδες μπορεί να έχει στην εποχή μας ένα άγνωστο, εξ ολοκλήρου γιαπωνέζικο 3rd person shooter, απέναντι σε μεγαθήρια τύπου Gears of War, SOCOM και Ghost Recon; Τι δουλειά έχουν οι... νουμπάδες Ιάπωνες να ανακατεύονται με τα shooters; Ας περιοριστούν στα RPG καλύτερα. Σωστά; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι αυτή που περιμένετε. Δεν είναι αυτή που περίμενα και εγώ, πριν παίξω το Binary Domain. Γιατί εδώ, από το πουθενά, έχουμε ένα από τα καλύτερα third-person shooters των τελευταίων χρόνων. Από το πουθενά, τουλάχιστον για μένα, που δεν είμαι fan της σειράς Yakuza. Aν εσείς είστε, γνωρίζετε τη δουλειά του Toshihiro Nagoshi, o oποίος είναι ο δημιουργός του Binary Domain.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 2080, όπου ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός. Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει, με συνέπεια ολόκληρες πόλεις να εξαφανιστούν από το χάρτη. Για να επιβιώσει, η ανθρωπότητα κατέφυγε στο... ύψος. Χρησιμοποιώντας αμέτρητα ρομπότ, οι άνθρωποι έχτισαν νέες, υπερηψωμένες μοντέρνες πόλεις, κυριολεκτικά επάνω στα ερείπια των παλαιών. Έτσι δημιουργήθηκαν κοινωνίες δύο ταχυτήτων, με τους εύπορους να ζουν “επάνω”, και τους φτωχούς να είναι αφημένοι στη μοίρα τους στις παλιές κατεστραμμένες πόλεις. Με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί τρελά, και τις ανάγκες για χτίσιμο μεγαλύτερες από ποτέ, η ρομποτική/παραγωγή ρομπότ γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη. Τα ρομπότ πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Όμως όλα αλλάζουν όταν γίνεται γνωστό ότι ανάμεσα στους ανθρώπους κυκλοφορούν τα λεγόμενα Hollow Children. Πρόκειται για ρομπότ που δεν έχουν απλά ανθρώπινη εμφάνιση, αλλά τα ίδια νομίζουν ότι είναι άνθρωποι. Η παραγωγή τέτοιου είδους ρομπότ έχει απαγορευθεί ρητά, όμως φαίνεται ότι κάποιος την έχει παραβιάσει. Οι υποψίες στρέφονται στην γιαπωνέζικη εταιρία παραγωγής ρομπότ Amada Corporation. Οι μεγάλες χώρες του κόσμου συνθέτουν μια διεθνή ειδική στρατιωτική ομάδα δράσης, με αποστολή να εισχωρήσει στο Νέο Τόκιο και να ερευνήσει τι γίνεται. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Dan Marshall, μέλους αυτής της ομάδας, και μαζί με τους συντρόφους σας ξεκινάτε την περιπέτεια. Το τι γίνεται στη συνέχεια πολύ απλά δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Το ότι η ιστορία του Binary Domain είναι πρωτότυπη, το είχαμε καταλάβει όλοι από τότε που ανακοινώθηκε το παιχνίδι. Προσωπικά δεν περίμενα όμως να είναι τόσο καλή. Σεναριακά το παιχνίδι παίρνει άριστα. Ενδιαφέρουσα πλοκή γεμάτη ανατροπές που δεν φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, και απίστευτα προσεγμένοι χαρακτήρες με τους οποίους θα δεθείτε όσο σε λίγα άλλα video games. Mε τη σχέση ανθρώπων και ρομπότ πάντα στο επίκεντρο.

Κάποια από τα τεράστια ρομπότ που αντιμετωπίζετε προκαλούν σοκ και δέος.

Το εκπληκτικό σενάριο συνοδεύεται από gameplay που προσφέρει άπλετη διασκέδαση. Το Binary Domain είναι tactical shooter με βασικούς μηχανισμούς κάλυψης και ομάδας. Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σας συνοδεύουν έως δύο άλλα μέλη (ΑΙ) της ομάδας, τα οποία σας υποστηρίζουν στις μάχες και δέχονται κλασικές εντολές τύπου “fire”, “regroup”, “cover me” κλπ. Τι αντιμετωπίζετε στο Binary Domain; Ρομπότ. Αμέτρητα ρομπότ, από την αρχή ως το τέλος. Ομολογώ πως αυτό το στοιχείο με έκανε να ανησυχώ ολίγον πριν παίξω το παιχνίδι, γιατί φοβόμουν ότι αργά ή γρήγορα θα καταντούσε βαρετό και μονότονο. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει σε καμμία περίπτωση.Το πιστολίδι και γενικά οι μάχες είναι εξαιρετικές. Τα όπλα έχουν καλή αίσθηση, η φιλική και εχθρική ΑΙ κάνει τη δουλειά της απροβλημάτιστα, τα στοιχεία τακτικής και κάλυψης δουλεύουν άψογα, ενώ τα ρομπότ ποικίλουν και αποτελούν ένα από τα πιο ξεχωριστά είδη αντιπάλων που έχετε αντιμετωπίσει σε παιχνίδι. Αυτό γιατί, δεν είναι απλά έξυπνα, αλλά ακριβώς επειδή είναι ρομπότ... δεν πτοούνται! Για παράδειγμα, αν τους καταστρέψετε τα πόδια, θα τα δείτε να... σέρνονται απειλητικά προς το μέρος σας. Ακόμα καλύτερα, αν τους διαλύσετε το κεφάλι, θα τα δείτε να πυροβολάνε αδιακρίτως, ακόμα και άλλα ρομπότ!

Το Binary Domain είναι “tactical” με όλη τη σημασία της λέξης. Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού υπάρχουν ψίγματα στρατηγικής και ανά πάσα στιγμή καλείστε να πάρετε αποφάσεις. Ποια όπλα ταιριάζουν στο στιλ σας και θέλετε να κουβαλάτε; Πόσα εφόδια και ποιες αναβαθμίσεις θα αγοράσετε με τους πόντους που κερδίζετε από τα kills; Φυσικά η ομάδα σας έχει βασικό ρόλο σε όλο αυτό. Σε κάποια σημεία πρέπει να επιλέξετε ποιους θα πάρετε μαζί σας για τη συνέχεια. Επίσης, πέρα από τις μάχες και τις εντολές, μπορείτε να αναβαθμίζετε τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό και των συντρόφων σας, ώστε να είναι πιο αξιόμαχοι. Εκεί που τα χαλάει το παιχνίδι είναι στο πολυδιαφημισμένο Consequence System. Οι σύντροφοί σας είναι παρλαπίπες και σας μιλάνε αρκετά συχνά, και εσείς πρέπει να επιλέγετε από ένα σετ απαντήσεων κάθε φορά. Ανάλογα με την απάντηση που δίνετε στον κάθε χαρακτήρα, επηρεάζεται η σχέση σας με αυτόν. Αποτέλεσμα; Αν έχει “χαλαστεί”, δεν υπακούει στις εντολές σας και κάνει τα δικά του. Φαινομενικά αυτό το σύστημα είναι πρωτότυπο, όμως ουσιαστικά όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αφαιρεί κιόλας από το παιχνίδι. Είναι λες και μια ολόκληρη ειδική ομάδα υπερστρατιωτών δεν μπορεί να συνεννοηθεί, για ηλίθιους λόγους. Όπως επίσης ηλίθιοι είναι οι διάλογοι που προκύπτουν από όλο αυτό. Δεν χρειαζόταν.

Μία από τις αρκετές εκπληκτικές σκηνές του παιχνιδιού.

Η ποικιλία είναι ένα από τα δυνατότερα στοιχεία του Binary Domain και παρατηρείται σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, από τα επίπεδα, μέχρι τα είδη των ρομπότ που αντιμετωπίζετε. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές boss battles που έχετε παίξει σε shooter. Ανά διαστήματα καλείστε να αντιμετωπίσετε απίστευτα, τεράστια μηχανικά πράγματα, το καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστές επιθέσεις, αλλά και αδύνατα σημεία. Για να επιβιώσετε πρέπει να είστε φορτωμένοι με medkits, και να συνεργάζεστε με τους συντρόφους σας. Ποικιλία υπάρχει και στην ίδια τη δράση, με κάποια εντυπωσιακά κομμάτια on-rails shooting και σκηνές με QTEs. Σε γενικές γραμμές, το single-player είναι μια περιπέτεια με τα όλα της, παικτικά, σεναριακά, σκηνοθετικά. Μια περιπέτεια που πολύ απλά θα σας καθηλώσει και θα σας μείνει αξέχαστη. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία. Να σημειώσω επίσης πως δεν θυμάμαι από πότε είχα να δω τελική σκηνή παιχνιδιού και στη συνέχεια να φωνάζω “θέλω sequel τώρα!”. Τη στιγμή που οι δυτικοί μας τα πρήζουν με ξαφνικά, απότομα τέλη τύπου “To be continued”, το Binary Domain είναι μια αυτοτελής ιστορία που με την ποιότητά της κάνει τον παίκτη να θέλει κι άλλο.

Mέχρι να βγει (αν βγει) το sequel όμως, έχουμε καιρό. Στο μεταξύ, υπάρχει το multiplayer του Binary Domain για να σας απασχολήσει, αν και εντελώς δευτερεύον. Το multi χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη: το versus και το co-op. Στο versus, δύο ομάδες έως πέντε ατόμων η κάθε μία, τίθενται αντιμέτωπες σε πληθώρα από modes, όπως free-for-all, team deathmatch κλπ. To ενδιαφέρον εδώ είναι ότι κάθε φορά πριν μπείτε στη μάχη -δηλαδή τόσο στην αρχή, όσο και πριν από το respawn- έχετε τη δυνατότητα να αγοράζετε εξοπλισμό με τους πόντους που έχετε κερδίσει μέχρι στιγμής στο ματς. Για παράδειγμα, αν έχετε ρέντα και φάτε τρία-τέσσερα άτομα πριν πεθάνετε, έχετε μαζέψει αρκετούς πόντους για να αγοράσετε κάποιο σπάνιο όπλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το δε co-op είναι κλασικό survival, όπου μαζί με άλλους τρεις παίκτες αντιμετωπίζετε κύματα εχθρών και πρέπει να αντέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Δυστυχώς, το multiplayer του Binary Domain, αν και διασκεδαστικό, δεν θα σας κρατήσει για πολύ. Τεχνικά προβληματάκια, λίγοι παίκτες, και κυρίως απαράδεκτα λίγοι χάρτες. Έτσι όπως το έστησαν, μου δίνεται η εντύπωση ότι ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί το πίστευαν ιδιαίτερα...

Η ομορφούλα της παρέας. Τόσο αυτή, όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, είναι τρομερά προσεγμένοι.

Η παικτική ποιότητα του Binary Domain υποστηρίζεται από έναν αρκετά καλό τεχνικό τομέα. Ειδικά τα γραφικά θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους, με τα textures να είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε console game, και το animation ανάλογο των κορυφαίων τίτλων του είδους. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι εξαιρετικά λεπτομερή, όπως και τα ρομπότ, ενώ ο τρόπος που καταστρέφονται τα τελευταία, παθαίνοντας ζημιές και χάνοντας μέρη, είναι απόλυτα “ρομποτικός”. Αισθητικά, ο σχεδιασμός του κόσμου του παιχνιδιού συνδυάζει τωρινά και φουτουριστικά στοιχεία, με αναμενόμενο αποτέλεσμα. Στον ήχο, η μεγάλη καινοτομία είναι η δυνατότητα να δίνετε φωνητικές εντολές στους συντρόφους σας, χρησιμοποιώντας μικρόφωνο, αντί να επιλέγετε text commands. Kατά τ' άλλα, λίγα πράγματα. Τα εφέ δεν ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, ενώ η μουσική τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι χάλια. Αντίθετα, ψιλοχάλια είναι το voice work στο μεγαλύτερο μέρος του, όπως στα περισσότερα γιαπωνέζικα παιχνίδια.

Επιστρέφοντας σε αυτά που αναφέρω στον πρόλογο, μπορώ να πω ότι το Binary Domain αποτελεί τον ορισμό της ευχάριστης έκπληξης. Ο θρυλικός Toshihiro Nagoshi και η ομάδα του αποδεικνύουν ότι οι Ιάπωνες μπορούν και στα shooters, παραδίδοντας μαθήματα σε πολλά δυτικά στούντιο που βγάζουν τα ίδια και τα ίδια. Είναι πραγματικά κρίμα που το Binary Domain αναπόφευκτα δεν θα πουλήσει πολύ, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο ξεχωριστά TPS των τελευταίων χρόνων και επιβάλλεται να έχει θέση στη συλλογή σας. Τσιμπήστε χωρίς ενδοιασμούς και υποστηρίξτε τέτοιες προσπάθειες!

+ Καταπληκτική και πρωτότυπη ιστορία, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες
+ Διασκεδαστικό
+ Τα ρομπότ
+ Τρελές boss fights και εντυπωσιακές σκηνές
+ Δυνατότητα φωνητικών εντολών στους χαρακτήρες

- Το πολυδιαφημισμένο Consequence System μάλλον αφαιρεί παρά προσθέτει στο παιχνίδι
- Το multiplayer θα μπορούσε και έπρεπε να είναι κάτι πολύ περισσότερο
- Ψιλοχάλια voice acting, με κάποιους ηλίθιους διαλόγους

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3
Έκδοση: Sega
Ανάπτυξη: Yakuza Studio
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Tactical TPS
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.sega.com/binarydomain/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 24/2/2012
PEGI: 18

 • EdgierMink61

  Ωραιο review Τερμι. Το demo του με είχε αφήσει με ανάμεικτα συναισθήματα. Υπήρχαν στιγμές που μου άρεσε πολύ και στιγμές που σκεφτόμουν ότι είναι ψιλοχάλια. Γενικώς όποτε έπαιζες με τους κανόνες του και χρησιμοποιούσες τακτική μπορούσες να ρίξεις πολλούς εχθρούς κάτω γρήγορα. Όποτε έπαιζες μόνος σου και έτρεχες δίχως αύριο την πάταγες άσχημα. Το σχέδιο του παιχνιδιού μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω και θεωρώ πολύ καλό το μοντέλο καταστροφής των ρομπότ. Μπορεί να μην έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο (σε tactical shooter) αλλά έχω την αίσθηση πως το Ghost Recon που έρχεται βρήκε έναν αντίπαλο (ίσως είμαι υπερβολικός αλλά έτσι μου φαίνεται). Κάτι που δεν αναφέρεις στο κείμενο σου και θα ήθελα να μάθω είναι η διάρκεια του single και το replayability.

 • http://game20.gr Terminator

  8-10 ώρες. Ξέχνα το demo και τσίμπα το παιχνίδι 🙂

 • StratosGK

  Termi είναι το δεύτερο review του παιχνιδιού που διαβάζω και είναι ακριβώς το αντίθετο από το πρώτο. Εκείνο έλεγε πως η τακτική δεν δουλεύει ΚΑΘΟΛΟΥ και πως τα πάντα εκτός του gameplay είναι χάλια. Επίσης ούτε το voice command λένε πως δουλεύει. Θέλω να το παίξω το παιχνίδι και να έχω μια δική μου γνώμη, ξέρω πως η ιστορία θα μου αρέσει από ένα video με Hοllow Childern που είχες βάλει. Ελπίζω να μου φανεί όσο καλό φάνηκε και σε εσένα (αν και εγώ θα το παίξω στο PS3).

 • ggaammeerr

  Ωραιο review termi!!!Αλλα τωρα ειναι που εχω μπερδευτει τελειως.Διαβασα πολλα reviews ειδα βαθμολογιες 8-7 και ειδα και βαθμολογιες 5-4.Τελικα ειναι τοσο καλο οσο λες γιατι μου εχει τραβηξει πολυ το ενδιαφερον και το σαιτ που εμπιστευομαι πιο πολυ ειναι το δικο σας...επιρεαζει πολυ την εμπηρια του παιχνιδιου το Consequence System???
  Παντως απο τα λιγα TPS που εχουν το multiplayer δευτερευον.

 • http://game20.gr Terminator

  Το Consequence System είναι σα να μην υπάρχει παικτικώς, δε με επηρέασε καθόλου. Tα tactical στοιχεία που δουλεύουν είναι τα κλασικά, όχι αυτό. Επίσης μην περιμένετε τα voice commands σε ΑΙ να δουλεύουν τέλεια. Το αναφέρω απλά γιατί προσωπικά έπαιξα με text commands όπως συνήθως.

  Επιμένω πως θα σας αρέσει το παιχνίδι 🙂

 • http://www.myxbox.gr/ Chronix

  Μπράβο Termie! Πολύ καλό review!

  Από τα πρώτα βιντεάκια φαινόταν αρκετά ενδιαφέρον και με αυτό το review με έψησες κανονικά.

 • dimitris

  να και ενα εντικειμενικο review.να σας πω ρε παιδια για κοιτακτε κριτικες στιν ιαπωνια σαρωνει ενω και στην ευρωπη και αμερικη ειναι απο καλες εως πολυ καλες!

 • GeoT21

  Ωραίο review Τερμι, όπως πάντα.

  Το ερώτημα είναι ένα: να τσιμπήσω το Mass Effect 3 ή αυτό; 😀

 • EdgierMink61

  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Termi. Με έψησες και θα το τσιμπήσω και γω το παιχνιδάκι. Μπήκε στην λίστα μου. 😀

 • http://game20.gr Terminator

  Geo αν μπορείς και τα δύο θα ήταν ιδανικό. Από εκεί και πέρα διάβασε reviews να δεις ποιο ταιριάζει στα γούστα σου 🙂

 • gerasimos

  ωραίο review,μπορεί κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.απο την δική μ πλευρά το κόβω σάν μιά προσπάθεια να πλησιάσουν τους αμερικάνικους τίτλους.θυμίζει έντονα gears κ εντάξει δεν περιμένει κανείς σοβαρούς διάλογους αλλά εκπλήσει που ακούω ότι έχει καλή ιστορία.

  GeoT21
  άν έχεις παίξει τα υπόλοιπα mass effect εννοείται το mass effect 3 θα τσιμπήσεις.

 • agargaen

  παιδια το τερματισα..φοβερο game..
  σε οποιον αρεσει το gears of war θα ειναι ok

 • gogos

  Ξεκινησα χθες το παιχνιδι χωρις να εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο αυτο αλλα τελικα καταλαβα πολυ γρηγορα οτι εχω να κανω με διαμαντι!! Φοβερη ιστορια, γαματες μαχες με boss που τις περισσοτερες φορες χρειαζονται συγκεκριμενες στρατηγικες για να νικηθουν εκτος απο το πιστολιδι, ομορφα γραφικα και συννεργασια μεταξυ των παικτων που θυμιζει πολυ εντονα resident evil 5.. Πολυ καλο παιχνιδι και πραγματικα δεν το περιμενα!! Βλεπεις καποια games να τα διαφημιζουν μηνες πριν την κυκλοφορια και τελικα οταν τα παιζεις να καταληγουν σε μετρια (πχ mass effect 3) και καποια αλλα που δεν τα πιανει το ματι σου να βγαινουν παιχνιδαρες!!

 • http://game20.gr Terminator

  Που να δεις όταν το ολοκληρώσεις πόσο πορωμένος θα είσαι με την ιστορία

 • gogos

  Μα ξεκινησα χαλαρα και μετα απο λιγο εθιστικα στο παιχνιδι.. Επαιζα 4 ωρες συνεχομενες απλα κριμα που ειναι 8-10 ωρες μονο που λες πιο πανω λογικα σε 2 μερουλες θα το εχω τελειωσει.. Μπορει να ασχοληθω και λιγο με το multiplayer..

 • http://game20.gr Terminator

  Αν βρεις κόσμο...

 • meh

  Ρε, τι παιχνιδαρος ειναι αυτος? Μου το εκαναν δωρο και το εκανα install για δοκιμη και κολλησα τελειως.

 • http://game20.gr Terminator

  Στο τέλος θα ζητάς επιτακτικά κι άλλο 🙂

 • Julian

  Θα παρω τρια παιχνιδακια σε κανα μηνα για καλοκαιρι γιατι μαζευω κανα 5μηνο τωρα! Max payne 3, withcer 2 και μαλλον αυτο η το ghost reckon

 • meh

  Termi, ευτυχως εχω αλλα παιχνιδακια να πιασω μολις το τελειωσω. Το απολαμβανω οσο δεν παει παντως. (Τι αφριδι αυτος ο ρομπογοριλλας ρε... σταδιαλα.)

 • meh

  Το τελειωσα. Και μαμω τα shooters ειναι και σωστο τελος εχει.
  Ωραια γραφικα στο pc, ατελειωτο πιου πιου, μαπα φωνες 😛 και πολυ καλη ιστορια.
  Ευχαριστη εκπληξη το ατιμο!

 • EdgierMink61

  Το πήρα πριν από μια εββδομάδα από Λονδίνο στις 8 λίρες. Έπαιξα σήμερα για 1 ώρα περίπου. Έπαθα την πλάκα μου. Το περίμενα καλό αλλό όχι τόσο δυνατό. Έχει δουλεμένους μηχανισμούς κίνησης και κάλυψης, ωραία γραφικά και τρομερή καταστροφή στα ρομπότ. Πραγματικά απίθανο παιχνίδι. Όταν το τερματίσω θα πω τα υπόλοιπα αν και δεν νομίζω να με χαλάσει κάτι. Αν και έχει ένα μικρό θεματάκι η AI των συμπαικτών σου καθώς μπαίνουν μπροστά σου την ώρα που πυροβολείς αλλά θα δείξει πως θα εξελιχθεί παρακάτω.

 • http://game20.gr Terminator

  Που να δεις στη συνέχεια τι γίνεται.

 • EdgierMink61

  Λοιπόν. Σήμερα το τερμάτισα. Με δύο λόγια θα πω πως είναι απολαυστικό όσο δεν παίρνει. Διαμαντάκι που σου προσφέρει τόνους απόλαυσοης.
  Ξεκινώ με το αισθητικό-οπτικό κομμάτι. Τα γραφικά είναι πολύ ωραία και ιδιαίτερα προσεγμένα. Το μοντέλο καταστροφής των ρομπότ είναι εκπληκτικό, κομμάτια από την πανοπλία τους πετάγονται δεξιά και αριστερά στο σημείο που πυροβολείς, καταστρέφονται τα μέλη τους, σέρνονται αν δεν έχουν πόδια και φυσικά μπόλικες εκρήξεις και άφθονο μολύβι συνθέτουν ένα άκρως διασκεδαστικό και όμορφο σκηνικό. Το σχέδιο είναι άκρως φουτουριστικό και οι εχθροί έχουν μεγάλες δόσεις φαντασίας και αρκετές λεπτομέρειες.
  Όσον αφορά το gameplay, απλά θα πω πως έχει μιμιθεί τους μηχανισμούς του Gears κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να θεωρηθεί. Έχει χρήσιμες αναβαθμίσεις στα όπλα οι οποίες βοηθούν πάρα πολύ προς το τέλος του παιχνιδιού.
  Τώρα για μένα το πιο δυνατό χαρτί του τίτλου είναι η ιστορία του. Καθυστερεί να πάρει μπροστά με ένα πρώτο κεφάλαιο που μοιάζει με γιγαντιαίο tutorial αλλά στην συνέχεια εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος με τις ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη. Έχει ένα πολύ έξυπνο, ενδιαφέρον και ευαίσθητο θέμα και του συμπεριφέρεται με τον δέοντα σεβασμό κάνοντάς σε να σκεφτείς κάτι που πολύ λίγα shooter καταφέρνουν στις μέρες μας. Το consequence system έχει νόημα κυρίως για τ'achievement και το τέλος της ιστορίας καθώς μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τον δεσμό που έχεις σχηματίσει με τους συμπαίκτες σου.
  Η διάρκειά του ήταν ικανοποιητική. Με μεσαία δυσκολία και σχετικά χαλαρό ρυθμό μου πήρε περίπου 16 ώρες να το τελειώσω.
  Κλείνοντας θα πω πως με άφησε με πολύ γλυκές εντυπώσεις και με την ανάγκη για μία συνέχεια. Θέλω να δω πως θα εξελιχθούν οι χαρακτήρες και τι θα γίνει στον υπόλοιπο κόσμο, πως θα επηρρεάσουν οι αποφάσεις του πρώτου τους απλούς ανθρώπους? Γι'αυτά και για άλλα ερωτήματα θέλω να δω μία συνέχεια.
  Για όλα όσα έγραψα παραπάνω θα του βάλω ένα 9 γιατί το αξίζει και με το παραπάνω. Ο λόγος που δεν του βάζω 10 είναι εξαιτίας της χαζής AI των συμπαικτών που μπαίνουν μπροστά σου όταν πυροβολείς ή σε πυροβολούν όταν είσαι μπροστά τους.

  ΥΓ1: Το multiplayer είναι νεκρό όσο δεν πάει. Δεν παίζει απολύτως κανένας.

  ΥΓ2: Ευχαριστώ για την ανάγνωση και συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος. 😀

 • panzerfaust88

  Δεν υπαρχει θεμα Edgier we love user reviews!!
  Εχει μπει στην wishlist

 • http://game20.gr Terminator

  Τιμήστε αυτή την παιχνιδάρα 🙂

 • Panos

  τωρα με βαλατε σε σκεψεις,θα παω να το παρω και εγω :#

 • EdgierMink61

  Πραγματικά αξίζει περισσότερο κοινό μπας και δούμε κανένα δεύτερο μέρος. Πλέον μπορείς να το βρεις στο εξωτερικό στα 15 ευρό και αξίζει πολύ παραπάνω.

  @panzerfaust88 Χαίρομαι που βοήθησα. 🙂

 • StratosGK

  Edgier είσαι κωλόπαιδο, τώρα πρέπει να βρω πάλι 20€ για παιχνίδι.... 😀

 • EdgierMink61

  Χαίρομαι να (καταστρέφω) κόσμο με τέτοιο τρόπο. 😀

 • StratosGK

  Πφφφ δεν υπάρχει σάλιο όμως... Όχι πως έχω παράπονο...σε 1 εβδομάδα πήρα 3 DS παιχνίδια και περιμένω το Dead Island να φτάσει... Αλλά να μην πάρω και αυτό το γαμάτο TPS? Να δώσουμε και κάνα φράγκο στην SEGA ρε γαμώτο... 😀 😀

 • Chronix

  Ωραίο mini-review Edgier...! 🙂

  Το παιχνίδι το έχω ακόμα στην λίστα μου.

 • EdgierMink61

  Έχεις δίκιο. Είναι το μόνο παιχνίδι της SEGA που έχω στην συλλογή μου. Δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι που το ανέφερες. Αξίζει πάντως. Κάποια στιγμή όταν μπορέσεις τσίμπα με κλειστά μάτια. 😉

 • EdgierMink61

  Ευχαριστώ πολύ Chronix να'σαι καλά. 😀

 • thanos

  Edgier ούτε bayonetta ούτε vanquish; τς τς τς 😛

 • EdgierMink61

  @Thanos Το Bayonetta δεν είναι τόσο του στυλ μου και για το Vanquish, αφενός είχε περάσει under the radar για μένα, αφετέρου δεν είχα διαβάσει και τα καλύτερα οπότε είπα να μην το τιμήσω.