alt text

Η σειρά Batman Arkham, ιδιαίτερα με τα αριστουργηματικά Asylum και City, κατέρριψε τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο τα παιχνίδια που είναι βασισμένα σε υπερήρωες στερούνται ποιότητας. Άκρως ατμοσφαιρικά, με ωραία πλοκή και ποικιλία στο gameplay, δίκαια αποθεώνονται ακόμη και από παίκτες που δεν έχουν οικειότητα με τα κόμιξ. Με τον πήχη εξαρχής να είναι πολύ ψηλά, το Batman: Arkham Knight αποτελεί το τελευταίο παιχνίδι της σειράς και διατηρεί την ποιότητα των προκατόχων του, αλλά δυστυχώς δεν αποφεύγει και τα λάθη.

Το σενάριο του Batman: Arkham Knight σας μεταφέρει λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του Arkham City, αλλά αυτή τη φορά σε ολόκληρο το Gotham που εκκενώνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Scarecrow, ένας από τους πιο εμβληματικούς εχθρούς του Batman, είναι έτοιμος να εξαπολύσει στον αέρα της πόλης την τοξίνη του φόβου που οδηγεί τους ανθρώπους στην τρέλα. Στην πόλη περιφέρονται πλέον μονάχα συμμορίες που υπακούν στις διαταγές του Scarecrow, ο οποίος μάλιστα βρίσκει σύμμαχο στα σατανικά σχέδιά του τον μυστηριώδη Arkham Knight, με έναν ολόκληρο στρατό από τανκ στο πλευρό του, έτοιμα να εξολοθρεύσουν οτιδήποτε κινείται. Ο Batman, ως σωτήρας του Gotham, είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει το χάος, καθώς οι αστυνομικοί μοιάζουν ανήμποροι να ελέγξουν την κατάσταση.

Το Batman: Arkham Knight στηρίζεται στην πετυχημένη συνταγή του Arkham City, με μία ολόκληρη πόλη στη διάθεσή σας για να κινείστε ελεύθερα και να αναλαμβάνετε αποστολές. Οι βασικές αποστολές υπάγονται στην κεντρική ιστορία του παιχνιδιού, ενώ οι δευτερεύουσες έχουν να κάνουν με διάφορες άλλες υποθέσεις που καλείστε να αναλάβετε κατά τη διάρκεια της μίας μόνο νύχτας που διαδραματίζεται ολόκληρο το παιχνίδι. Ένα τεράστιο καστ από καλούς και κακούς χαρακτήρες του κόσμου του Batman παρελαύνουν στην οθόνη σας, είτε για να σας βοηθήσουν είτε φυσικά για να σας εξοντώσουν. Ρόλο έκπληξη έχει ο Joker, που επιστρέφει σαν παραίσθηση και “παίζει” με το μυαλό του Batman καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ολοκλήρωση των προαιρετικών αποστολών χαρίζει ανταμοιβές, καθώς αποκτάτε ικανότητες που μπορείτε να εξαργυρώνετε στο skill tree, δυναμώνοντας είτε τον χαρακτήρα, είτε τον εξοπλισμό, είτε το batmobile. Πέρα από τις ανταμοιβές, η ολοκλήρωση συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων αποκαλύπτει και το πραγματικό φινάλε του παιχνιδιού. Το γεγονός αυτό, παρότι επεκτείνει τις ώρες ενασχόλησης με τον τίτλο, σας αναγκάζει να αναλώνεστε σε βαρετές αποστολές όπως να απενεργοποιείτε κάμερες, να απασφαλίζετε εκρηκτικούς μηχανισμούς ή να σώζετε πυροσβέστες. Ευτυχώς, πέρα από τέτοιου είδους αποστολές, υπάρχουν και δευτερεύουσες υποθέσεις με κανονική ιστορία και σε κάθε μία από αυτές “κρύβεται” κι ένας γνωστός κακός όπως ο Διπρόσωπος.

Ο ανοιχτός κόσμος του Gotham στο πιάτο σας.

Ο ανοιχτός κόσμος του Gotham στο πιάτο σας.

Η εμπειρία που προσφέρουν τόσο οι βασικές, όσο και οι δευτερεύουσες αποστολές, δεν στερείται ποικιλίας, παραμένει απολαυστική, αν και χωρίς εκπλήξεις. Ο Batman, όπως και στους προγενέστερους τίτλους, έχει στην κατοχή του gadgets που τον βοηθούν είτε να περνάει απαρατήρητος, είτε να σκορπάει τον όλεθρο, ανάλογα πάντα με το πώς θέλετε εσείς να χειρίζεστε τον ήρωα. Η νοημοσύνη των εχθρών παραμένει στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα για το είδος του παιχνιδιού, με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για καθαρόαιμο stealth. Παρόντα είναι και στοιχεία όπως η εξυχνίαση δολοφονιών και λοιπών εγκληματικών ενεργειών, οι γρίφοι του Riddler αλλά και τα συνήθη quick time events που αφορούν αποκρυπτογράφηση κωδικών, άνοιγμα πορτών κτλ. Το μοναδικό στοιχείο που ενδεχομένως να σας ενοχλήσει, είναι ότι κάποια από τα gadgets του Batman χρησιμοποιούνται σε υπερθετικό βαθμό, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά για να περάσετε ένα μόνο σημείο, γεγονός που κάνει τα πράγματα λίγο επαναλαμβανόμενα.

Αν και το παιχνίδι σας ωθεί να παίζετε με stealth τακτική, εντούτοις το κλωτσομπουνίδι είναι αναπόφευκτο όταν έχετε να κάνετε με μεγάλο αριθμό εχθρών. Το εθιστικό σύστημα μάχης που βασίζεται στις αντεπιθέσεις και στον συνεχόμενο αριθμό χτυπημάτων στους εχθρούς, επανέρχεται δριμύτερο, με ένα κλικ πιο γρήγορο ρυθμό, ενώ πολύ βελτιωμένο είναι και το animation των κινήσεων. Πέρα από το βελτιωμένο σύστημα μάχης, ο Batman έχει μία νέα ικανότητα, με την οποία επιτίθεστε στον πρώτο εχθρό και ο χρόνος παγώνει, ώστε να μπορείτε να επιτεθείτε και στους υπόλοιπους κοντινούς εχθρούς χωρίς να μπορούν να σας αποκρούσουν. Η συγκεκριμένη ικανότητα, αν και απολαυστική, θα μπορούσε κάλλιστα να καταστρέψει την ισορροπία του παιχνιδιού, αλλά ευτυχώς η χρήση της είναι περιορισμένη καθώς απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό stealth takedowns για να εκτελεστεί κάθε φορά. Εντυπωσιακή προσθήκη είναι και η συνεργασία του Batman με άλλους ήρωες, όπως οι Catwoman και Robin, σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού, όπου μάλιστα μπορείτε να εναλλάσσετε χαρακτήρες και να κάνετε συνεργατικά takedowns.

H παρουσία του batmobile διχάζει.

H παρουσία του batmobile διχάζει.

To πλέον αναμενόμενο νέο στοιχείο του Batman: Arkham Knight δεν είναι άλλο από το batmobile. Οι φαν της σειράς περίμεναν σαν τρελοί τη δυνατότητα να ελέγχουν το εμβληματικό όχημα του Batman. Δυστυχώς η ιδέα στην πράξη δεν είναι και τόσο ιδανική. Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι η ίδια η πόλη του Gotham δεν έχει τον σχεδιασμό που θα απογείωνε τη χρήση του batmobile, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποστολές που απαιτούν το όχημα και αποστολές που δεν μπορείτε καν να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό δημιουργεί μια καθαρά γραμμική και επαναλαμβανόμενη εμπειρία που υποθάλπει την εξερεύνηση και τα πράγματα γίνονται από την αρχή ξεκάθαρα στο τί πρέπει να κάνετε. Αυτό ισχύει ακόμη και στις μάχες, αφού τα τανκ είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από τον Batman μόνο του, οπότε είναι ξεκάθαρο πάντα πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε το batmobile και πότε όχι.

Περνώντας στα των μαχών με το batmobile, πρέπει να διευκρινιστεί ότι το όχημα με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε μία πολεμική μηχανή που πυροβολεί και εκτοξεύει ρουκέτες. Οι πρώτες στιγμές μάχης με το batmobile αφήνουν καλές εντυπώσεις, καθώς το μακελειό από τις ανατινάξεις των εχθρικών τανκ είναι ανευ προηγουμένου. Δυστυχώς, όσο περνάει η ώρα οι μάχες γίνονται απίστευτα επαναλαμβανόμενες, καθώς τα εχθρικά τανκ δεν διακρίνονται για την ποικιλία τους και έτσι η τακτική αντιμετώπισής τους δεν αλλάζει. Επίσης, το οπλοστάσιο του batmobile δεν εμπλουτίζεται όπως θα έπρεπε με νέες ικανότητες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε τα τανκ με τον ίδιο τρόπο από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνίδιού. Όσο προχωράτε οι μάχες γίνονται πιο χρονοβόρες με δεκάδες αντιπάλους να συνωστίζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Ενοχλητική είναι και η εμμονική χρήση του batmobile στις ούτως ή άλλως λιγοστές μάχες με αφεντικά στο παιχνίδι. Οι εν λόγω μάχες, αν και προσφέρουν στιγμές έντασης, απαιτούν περισσότερο εξοικείωση με... racing games και δεν αποτελούν κορύφωση της δράσης του παιχνιδιού. Σε αυτό συνυπολογίστε ότι και ο χειρισμός του batmobile σε υψηλές ταχύτητες και απότομες αλλαγές πορείας είναι προβληματικός. Πέρα όμως από τα αρνητικά, υπάρχουν και στιγμές που τo batmobile προσφέρει την απόλαυση που περιμέναμε, όπως κάποιοι ευφάνταστοι γρίφοι και κάποια εντυπωσιακά κυνηγητά κακοποιών όπου η ανδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Κρίμα που αυτές οι στιγμές δεν είναι περισσότερες.

Το σύστημα μάχης είναι βελτιωμένο.

Το σύστημα μάχης είναι βελτιωμένο.

Οπτικά το Batman: Arkham Knight είναι πανέμορφο, με εντυπωσιακό draw distance, ρεαλιστικά εφέ φωτισμού, καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες και αληθοφανείς εκφράσεις προσώπων. Από τα highlight του τίτλου είναι αδιαμφησβήτητα η βροχή που πέφτει τόσο πάνω στην μπέρτα του Batman, όσο και στους δρόμους και η οποία φαντάζει απολύτως φυσική και αληθινή. Τα μόνα “αγκάθια” στον οπτικό τομέα είναι το σε σημεία έντονο aliasing, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, και κάποιες ανεπαίσθητες πτώσεις του frame rate όταν χρησιμοποιείτε το batmobile και γύρω σας γίνεται μακελειό. Πταίσματα σε σχέση με το γενικότερο πανέμορφο σύνολο. Σε υψηλότατο επίπεδο βρίσκεται και ο ηχητικός τομέας του τίτλου. Η μουσική είναι δυναμική και ατμοσφαιρική ανάλογα με την περίσταση, και οι ερμηνείες είναι κινηματογραφικού επιπέδου, με αποκορύφωμα τον Joker.

Το Batman: Arkham Knight μπορεί να μην φτάνει σε ποιότητα τα δύο πρώτα μέρη της σειράς, αλλά παραμένει ένα απολαυστικό και υπερπλήρες παιχνίδι, που παρά τα σχεδιαστικά του λάθη, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της 20+ ωρών ενασχόλησης με αυτό. Συστήνεται ανεπιφύλαχτα τόσο στους φίλους της σειράς, όσο και σε όσους αρέσκονται σε παιχνίδια action adventure.

 • Το γνωστό gameplay των παιχνιδιών Batman
 • Βελτιωμένο σύστημα μάχης
 • Οπτικοακουστικός τομέας
 • Χορταστικό περιεχόμενο
 • Οι στιγμές που το batmobile χρησιμοποιείται σωστά
 • Λίγες εκπλήξεις
 • Ο σχεδιασμός του Gotham
 • Επαναλαμβανόμενες μάχες με το batmobile
 • Λιγοστές και μέτριες μάχες με αφεντικά
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Rocksteady
ΕΚΔΟΣΗ:Warner
ΔΙΑΘΕΣΗ:Zegetron
ΕΙΔΟΣ:Action adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.batmanarkhamknight.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:23/6/2015
PEGI:18
 • gogos

  Η αρχή του τέλους της σειράς arkham για μένα. Σίγουρα θα ασχοληθώ οταν διορθωθεί η τραγελαφική pc version, όμως παρόλα αυτά θεωρώ το "tankmobile" μια τεράστια παραφωνία. Η προσπάθια να γίνει το παιχνίδι πιο αρεστό στα 40 εκκ παίκτες που αγόρασαν το GTA5, ήταν απόλυτα ανεπιτυχής. Πλέον γεμίσαμε με "υπερπαίχνιδα" ανοιχτού κόσμου, που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα όσο αφορά το gameplay τους, μα τελικά η ταυτότητα του είναι θολή και ομογενοποιημένη.

  • Φωτης

   Μερικές φορές είμαστε πολυ αυστηροί με τα videogames..Σιγουρα υπάρχουν παιχνιδια που ειναι τελείως μαπα..Αυτο εδω μπορει να μην φτάνει τα δυο πρώτα αλλα κ πάλι ειναι πολλή καλο σε σχεση με τα υπόλοιπα που εχουν σούπερ ήρωες που δεν βλέπονται..Θελω να πω οτι ενα game δεν χρειάζεται να ειναι φοβερο κ τρομερο για να παιχτεί..Αρκεί να εχει σίγουρα κατι να σε κρατάει..Παντος ειναι τελικά δυσκολο να κρατήσεις τον πήχη ψιλά σε μια σειρα..Ισως αν βγει κάποτε ενα νεο batman να ειναι καλυτερο απο αυτο..Οταν παει στα μισά λεφτά σχεδόν θα το τσιμπησω..Τωρα εχει προτεραιότητα το Gears of war!!!!!!!!

   • gogos

    Φυσικά και δεν θεωρώ μάπα το arkham knight. Προς θεού. Απλά η ταυτοτητα του είναι αλλοιωμένη σε σχέση με τα 3 προηγούμενα μέρη και αυτό όπως και να το κάνουμε δεν είναι και πολύ θετικό. Άλλωστε το πρόβλημα του παιχνιδιού το αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ΑΑΑ games που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.

    Προσωπικά εμμένω στην άποψη οτι για να φτιαχτεί ένα καλό game, δεν χρειάζετε τρελλό budget, ούτε και ένας τεράστιος αριθμός απο developers, μα λίγα και έμπειρα άτομα, με όραμα και σαφείς στόχους. Σήμερα πχ. έσκασε μύτη φήμη πως η Valve αυτή την στιγμή συνεχίζει την ανάπτυξη του half life 3 με μόλις 10 άτομα δυναμικό. Μιλάμε για ένα game που περιμένει σύσσωμη η κοινότητα του Gaming και η εταιρία το γνωρίζει καλά. 500 ώρες περιεχομένου και 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα χάρτη δεν σημαίνει αυτόματα και καλό game.

 • Deathracer2009

  Oλοκληρωσα το παιχνιδι πριν μερικες μερες κανοντας τα παντα, φτανοντας στο 100% (riddler challenges, sidequests) το οποιο κλεινει την ιστορια του Σκοτεινου Ιπποτη. Σε γενικες γραμμες ειναι ενα καλογυαλισμενο Arkham City και η μοναδικη προσθηκη στο gameplay ειναι το Batmobile.

  Τα γραφικα ειναι πολυ ομορφα στην εκδοση για το PS4 και η Gotham ηταν λεπτομερεστατη και να φανταστειτε οτι η μηχανη γραφικων που χρησιμοποιουσαν ηταν μια αναβαθμισμενη εκδοση της UE3.

  Στα του gameplay οπως εγραψα και πιο πανω η προσθηκη που κλεβει την παρασταση ειναι το batmobile το οποιο απο οτι φανηκε το ειχε απωθημενο η Rocksteady διοτι το χρησιμοποιεις πολλες φορες κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου και καποια στιγμη κουραζει. Παντως τις βολτες μου στην Gotham τις πραγματοποιουσα απο αερως για να βλεπω απο ψηλα την τεραστια πολη. Επιπλεον βρηκα λιγο αναβαθμισμενο και το combat system.

  Σεναριακα γινεται μια πολυ ωραια κλιμακωση των γεγονοτων και απο την αρχη το παιχνιδι σε προιδεαζει οτι ο Batman δεν θα περασει και τις καλυτερες στιγμες μιας και τα πραγματα ειναι πιο επικινδυνα απο ποτε.

  Βεβαια μεγαλη ξενερα η αποκαλυψη της αληθινης ταυτοτητας του Arkham Knight οπου απο ενα σημειο και μετα κανει μπαμ απο χιλιομετρα για το ποιος ειναι. Τωρα για το τελος...

  SPOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER **************************

  Ειδα το extended ending μιας και ολοκληρωσα ολη την ιστορια. Απολυτα λογικο απο τη στιγμη που ο Scarecrow αποκαλυψε την ταυτοτητα του Batman δημοσια, οτι ο Bats θα επρεπε να καταστρεψει το alter ego του διαλυοντας την επαυλη του δειχνοντας οτι ο Bruce Wayne πεθανε. Βεβαια δεν πιστεψα οτι πεθανε απλα με το συμβαν αυτο του δινει την δυνατοητητα να ειναι συνεχεια ο Batman. O Gordon εχει γινει ο νεος δημαρχος της Gotham και η Oracle παντρεευται τον Robin. Στο τελος ο νεος Batman που δειχνει το παιχνιδι δεν ειναι αλλος απο τον Bruce αλλα εχω τις επιφυλαξεις οτι θα μπορουσε να ηταν και ο Azrael. Βεβαια το W που σχηματιζεται στη στολη δειχνει οτι ειναι ο Bruce. Φαινεται ξεκαθαρα οτι ο Bats εκμεταλλευεται το Cloudburst του Scarecrow για αυτο δειχνει οτι οι thugs στο τελος νομιζαν οτι ειδαν την "καταστροφη" μπροστα στα ματια τους. Ο Αrkham Knight η αλλιως Jason Todd (προηγουμενος Robin) τι απεγινε τελικα;

  Τελος, απολαυστικοτατος ο Joker που εμφανιζοταν στο μυαλο του Bats.

  SPOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER **************************

  Μοναδικη παραφωνια ειναι η ελλειψη boss fights το οποιο επρεπε να ειχε βαλει παρα πολλα κατα τη γνωμη μου μιας και ειναι το τελευταιο παιxνιδι της σειρας Arkham.

  8/10

 • kostool

  Αυτό το "μπορεί να μην φτάνει σε ποιότητα τα δύο πρώτα μέρη της σειράς" δεν μπορώ να το καταλάβω... Σίγουρα έχοντας παίξει πλέον τα δύο προηγούμενα δεν σου προκαλεί την τεράστια ευχάριστη έκπληξη όπως όταν ξεκίναγες το Asylum για πρώτη φορά, ούτε τον εντυπωσιασμό της μετάβασης για πρώτη φορά σε μεγάλο scale όπως με το City, αλλά αν κάποιος δεν έχει παίξει κανένα από τα τρία και μπορεί να παίξει μόνο ένα, αυτό είναι το Knight. Το πιο ώριμο story από τα τρία, ο μεγαλύτερος χάρτης, βελτιωμένο combat system, το batmobile αν και έχει θέματα είναι σαφώς προτιμότερο από το να μην υπάρχει καθόλου, συμμετοχή από σχεδόν όλα τα μέλη της batman family, και το φοβερό GCPD που σου επιτρέπει να παρακολουθείς real time το progress σου με πολύ έξυπνο τρόπο.

 • Bill B.

  Αναμένουμε την σωστή έκδοση για PC...

  • tiflopodikas

   Θα την φέρει η νβιντια.

   • Bill B.

    Μακάρι, κάτι είπαν για Σεπτέμβριο πάντως, ότι να' ναι, αυτοί παίζει να το ξανά φτιάχνουν από την αρχή!

    Μέχρι τότε έχω να λιώνω Witcher 3 και τίποτα άλλο, το πάω αργά και σταθερά 🙂

 • stelios

  Το Batman Arkham knight το τερμάτισα πρόσφατα......
  Το στορυ το βρήκα αρκετά καλό με πολύ καλή εξέλιξη και αγωνία που είμαι σίγουρος ότι θα σας κρατήσει ως το τέλος....Οι ηθοποιοί είναι όλοι τους τρομεροί πραγματικά (και ειδικά ο joker) με εξαιρετικούς διαλόγους....ναι το batmobile θα το χρειαστείς πολύ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού....όμως αν θέλετε την γνώμη μου εμένα δεν με χάλασε καθόλου που χρησιμοποιούσα τόσο πολύ το batmobile....αντιθέτως βρήκα εξαιρετικές και διασκεδαστικές τις μάχες με άλλα τανκ χωρίς να τις έχω βαρεθεί παρόλο που τανκ συναντάς πολύ συχνά!! Το σύστημα μάχης το βρήκα φοβερό με αντεπιθέσεις και χτύπημα,silent takedown και βέβαια το καινούργιο fear takedown το οποίο πραγματικά παιδιά εμένα προσωπικά με κέρδισε.....Ένα πράγμα που έμενα με κράτησε είναι ότι σε κάθε αποστολή αποκτάς points και εκτός του ότι αναβαθμίζεις την στολή και τα gadgets σου.....μπορείς να αναβαθμίσεις το batmobile και τα όπλα του!!!
  Σε γενικές γραμμές το arkham knight το βρήκα εξαιρετικό και δεν ενοχλήθηκα στο ελάχιστο από όλα τα αρνητικά που αναφέρει το review...
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

 • gerasimos

  Απίστευτο και αυτό χωρίς να το έχω παίξει ακόμα....Έχω παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας(όλα τα σημαντικά απο όσο θυμάμαι) μαζί με αρκετό gameplay και έχουν καταφέρει να βάλουν όλους τους χαρακτήρες μέσα χωρίς να χαλάσουν την ατμόσφαιρα η να μην τους δώσουν μεγάλη προσοχή.Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι οι playable χαρακτήρες εκτός απο harley queen,red hood πώς δεν σε αφήνει να τους χειριστείς για πολύ(βλέπε catwoman που αφού τελειώσεις την αποστολή δεν μπορείς να παίξεις μαζί της).Επιπλέον θα ήθελα τον deathstroke να τον έχει σαν playable αφού στο origins δεν του είχαν δώσει μεγάλη προσοχή.Καλά αφού φαίνεται ότι έχω μία αδυναμία στους κακούς να πώ επίσης ότι αφού τους δείξανε όλους...ήθελα και τον deadshot,bane να κάνουν μία εμφάνιση για να τους έχουμε όλους μέσα(βέβαια δεν μπορούν να τους έχουμε όλους και είναι αρκετοί αυτοί)!!Γενικά πρέπει να δούμε ένα justice league η σε φάση suicide squad απο την rocksteady,γιατί μπορεί να αγαπάμε batman όμως η DC έχει πολύ ενδιαφέρον villains!

  SPOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER **************************

  Ο arkham night με ξενέρωσε γιατί τον περίμενα να είναι πιο badass και με την αποκάλυψη του δεν ξενερώνεις ακριβώς αλλά τον ξεχνάς τελείως!

  Για το ending θα μπορούσε κανείς να πεί ότι όπως στα comics ο batman αποσύρεται και κάποιος άλλο παίρνει την θέση του,εκτός αν στην τελευταία σκηνή όπως δείχνει χρησιμοποιεί το fear toxin προφανώς και θέλει να φτιάξει έναν μύθο ώστε μην πιστεύουν πώς είναι αυτός για να μπορεί να πολεμήσει το έγκλημα στο gotham.Το είχα ψάξει περισσότερο αλλά τα έχω ξεχάσει πάνω κάτω).
  https://www.youtube.com/watch?v=Ja-f_EQRqEo

  SPOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER **************************

  Τον χειμώνα θα έχω μία καλύτερη γνώμη αφού μπορέσω να εξερευνήσω τον κόσμο του καλύτερα και ελπίζω η έκδοση για pc να είναι εκεί που της αξίζει(αν και δεν την γλυτώνει την πειρατεία απο το community).

 • Bill B.

  http://www.vg247.com/2015/07/25/batman-arkham-knight-pc-nvidia/

  Έχουν βάλει λέει σχεδόν όλο το προσωπικό τους να δουλέυει πάνω στο παιχνίδι, και δεν φτιάχνουν πράγματα που είναι της ειδικότητάς τους μόνο, αλλά ασχολούνται και σε άλλο επίπεδο με το παιχνίδι (τους έπιασαν οι καλοσύνες τους μάλλον).

  Άντε nvidia μετά από αυτό γίνε και game developer (καθόλου κακή ιδέα εδώ που τα λέμε).

  • Φοίνικας ο Τέταρτος

   Την πάτησε και η Nvidia γιατί το παιχνίδι είναι τίτλος The way its meant to be played και ήταν άθλιο τεχνικά οπότε για να καλύψει το όνομα της κάνει ότι μπορεί

   Στην τελική δεν φταίει αυτή αλλά προσπαθεί να μην φάει λάσπη , αφού αναγκάστηκαν να δώσουν το MGS PP στην θέση του AK φαντάσου

 • JCDenton13

  Aς ελπισουμε το επομενο Batman να επανελθει στη λογικη του Arkham Asylum.

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το Asylum ήταν και είναι το καλύτερο παιχνίδι της σειράς.

   • tiflopodikas

    Χαλαρά το καλύτερο μπατμαν που βγήκε και το καλύτερο με διαφορά της σειράς αυτής.

 • agony

  Στα + το game play με ένα κουμπί τα κάνω όλα δεν το καταλαβαίνω. To fight system. Μου θυμίζει εποχές amiga ( να τα εκατοστήσεις 30 χρόνια amiga μου.)

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   To να μην είναι περίπλοκο ένα σύστημα μάχης δεν το καθιστά αυτομάτως και βαρετό. Οι μάχες έστω και αν είναι συνδιασμός δύο κουμπιών παραμένουν απολαυστικές. Στο + μπήκε γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση στη ροή και των ρυθμό του συστήματος μάχης.

   • gogos

    Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο ο agony. Και εγώ υπήρξα απο τους gamers που απόλαυσα το σύστημα μάχης των προηγούμενων παιχνιδιών για την ιδιαίτερα ρευστή αίσθηση που έδιναν, αλλά παρόλα αυτά η εξέλιξη τους μέσα στα 4 μέρη ητάν υπερβολικά μικρή. Ένα fear takedown δεν αρκεί πιστεύω.

    Απο εκεί και πέρα σε πολλές κριτικές είδα να αναφέρεται οτι τα δαιδαλώδη επίπεδα των asylum/city δεν υφίστανται πια και πως η απόκτηση των riddlers γίνεται μηχανικά. Δηλαδή με λιγά λόγια το adventure στοιχείο του παιχνιδιού καταρακώθηκε στο knight. Τουλάχιστον οι γρίφοι που προστέθηκαν με το batmobile είναι κάτι πραγματικά αξιόλογο?

    Κατά τα άλλα ο Batman που δήθεν δεν σκωτώνει, τώρα πατάει κόσμο με το batmobile χωρίς τύψεις και τους πυροβολει με αυτό εξ επαφής. Ακόμα και στο watch dogs που δεν χειριζόσουν "ηθικό υπερήρωα", υπήρχε σύστημα καλής και κακής φήμης, που επηρέαζε την αντιμετώπιση των NPC απέναντι σου. Αντε στο επόμενο να του φορτώσουν και ένα machive gun να γίνει και επίσημα third person shooter! 😀

    • http://www.game20.gr Sir Daniel

     Ισχύει ότι από άποψης level design και προοπτικές εξερεύνησης, το Arkham Night είναι πολύ πίσω σε σχέση με Asylum και City. Ένα μεγάλο μέρος των γρίφων με το batmobile έχουν ενδιαφέρον ναι.
     Το θέμα με την ηθική του Batman και του μακελειού που προκαλεί το Batmobile είναι μεγάλο θέμα. Θεωρητικά οι εχθροί δεν πεθαίνουν από τον ηλεκτρισμό που εξαπολύει το όχημα όταν τους χτυπάει, στοιχείο αντιρεαλιστικό. Από την άλλη μιλάμε αφενώς για κόμικ και αφετέρου για videogame οπότε τέτοιου είδους "παραχωρήσεις" για να τσουλήσει το gameplay αναγκαστικά γίνονται.

 • Jin_Kazamas™

  8.0?????? Πολυ του εβαλες... Καλο ηταν δεν λεω αλλα γλυκοξυνη γευση μου αφησε... Επαναπαυθηκαν στο ηθελαν οι φαν το μπαταμαξο αλλα το εβγαλαν απο τα ματια.. Σε γραφικά? Υπέροχο!!! Να το πιεις στο ποτήρι!!! Παρόλο που τρέχει σε απαρχαιομενη μηχανή και τα προβλήματα του!!! Πολλά γκλιτσακια και bugs. Σεναριακα πολύ καλό αν και προβλέψιμο αν και δεν τους παρεξηγώ μιας και την έπαθαν με το σενάριο περισυ. Gameplay?? Τι είναι αυτό???? ΣΚΑΤΑ!!! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ! Ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι μόνο batmobile!! Ακόμη και τα boss??? Ακόμη και τα side missions??? Έλεος!!! Τέτοιο χάλι δεν το περίμενα. Ξέμειναν από ιδέες η πρωτοτυπία? Η απόφαση δική σας....

  • http://www.game20.gr Sir Daniel

   Δεν παύει να είναι αξιόλογο παιχνίδι για κάποιον που πρωτοξεκινάει την σειρά από αυτόν τον τίτλο, οπότε για μένα κάτι λιγότερο από 8 θα ήταν άδικο για τον τίτλο αν τον κρίνεις μεμονωμένα. Ασφαλώς και δικαιολογώ την μεγαλύτερη αυστηρότητα όσων έχουν παίξει πρώτερα τα Asylum και City και ενδεχομένως είσαι και εσύ ένας από αυτούς.

   • Jin_Kazamas™

    Επαιξα ολα του ( bats) τα παιχνιδια και ειμαι μεγαλος φαν. Δεν ειπα οτι δεν ειναι αξιολογο αλλα παμε μπρος οχι πισω. ΜΕ το city πηγαν μπροστα την ηδη (πολυ μεγαλη παιχνιδαρα) ακομη και το origns απο αλλο στουντιο ηταν επικο και ολοκληρωμενο (περα των προβληματων). Εδω προσπαθησαν λιγο απο ολα... Σκοτεινο (arkham asylum) open world (city) boss fights αλλα με το μπαταμαξο. Καλο παιχνιδι αναμβιβολα αλλα παει πισω. Και οποιος θελει να ξεκινησει την σειρα ας την παρει απο την αρχη. Origins, asylum, city και knight.
    Οπως και να 'χει το φχαριστηθικα αλλα οχι οπως παλια. Που μεχρι να γινουν ολα 100% δεν εκλεινα ματι..
    Κατι λειπει..!

 • ggraper

  Εγω το εχω παρει σε καλη τιμη μαζι με την κονσολα απο εναν φιλο και σχεδον το εχω τερματισει,αν και να πω την αληθεια το witcher 3 ηθελα αλλα ηταν εξαντλημενο(να παρει 🙁 ).
  Με βαση αυτα που εχουμε δει στα προηγουμενα,τα «boss fights» με εξαιρεση 2 κατα τη γνωμη μου,δεν υπαρχουν (με την κακη εννοια δυστηχως).Το σεναριο ειναι καλο,με μικρες ανατροπες που σου κρατουν το ενδιαφεροναλλα προσωπικα το φιναλε(το οποιο το εχω δει στο youdube) δεν με ικανοποιησε απολυτα,σαν κατι να ελειπε.
  Το batmobile ηταν ωραια προσθηκη,οι μαχες ειχαν πλακα,καποιοι γριφοι με αυτο ειναι ωραιοι,οι καταδιωξεις ηταν υπεροχες αλλα αυτο το πατημα των πεζων καπως μου εκατσε...
  Επισης σε μια φαση καθως ανταλαζα πυρα με τανκς,ενας στρατιωτης περπατουσε αναμεσα απο τα τανκς......οοοοοκ.Το dlc της Harley δεν τo προτυνω σε κανεναν,γιατι απλα διαρκει 20 με 30 λεπτα και νομιζω κανει 5€
  Ηχος,γραφικα και voice acting απλα κορυφαια,με αποκορυφωμα οπως εχουν πει πολλοι,τον Mister J.Το combat και το stealth system ανανεωμενα.Τελος ενα απο τα αγαπημενα μου χαρακτηριστικα στα arkham games που εδω δεν ξερω γιατι,χωρις να εχει καποια ουσιαστικη διαφορα μου φανηκε τοσο γαματο οσο ηταν και στο παρελθον.« We can do this with two ways.Both will hurt.»

  • stelios

   Εγώ που αγόρασα την απλή έκδοση για PS4 το DLC της harley όπως και το DLC scarecrow nightmare missions τα είχε δωρεάν...

   • ggraper

    Και εγώ δωρεάν τα πήρα,απλά πληροφοριακά γραφώ ότι διαρκεί 30 λεπτά το πολύ και κοστιζει 5€ γιατί δε νομίζω ότι ταιριάζει η αναλογία χρόνου και χρήματος.

    • stelios

     Καλα αυτο εννοειται οτι δεν αξιζει...

 • Donald

  Τιμή και δόξα στο παιδί που προειδοποίησε για SPOILERS πάνω

  • gerasimos

   Πές μας περισσότερα...

 • https://sonicfun2012.wordpress.com/ Sonicfun2012

  here is my review for this game:
  https://www.youtube.com/watch?v=oVzVqWadMGM

 • DimoSonic

  Πολύ ωραιo το review του Sir Daniel ,και του Sonicfun2012 !

 • gogos

  Το τερμάτισα μόλις. Αν και το χειρότερο παιχνίδι arkham που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, ως ένα σημείο το διασκέδασα. Δυστυχώς η ιστορία του για μένα ήταν μια τεράστια απογοήτευση. Εκτός του οτι φάσκει και αντιφάσκει σε αυτά που βλέπεις στα cinematics, με αυτά που πράττεις στο gameplay, είναι και γεμάτη με κενά που καλύπτονται μόνο με υποθέσεις του παίκτη. Βασικοί χαρακτήρες εξαφανίζονται ως "δια μαγείας", χωρίς να μάθεις τοτέ τι απέγιναν τελικά και γενικώς σεναριακά είναι ένα μάτσο χάλια. Το μοναδικό αξιόλογο στοιχείο της ήταν η παραίσθηση του Joker. Έκτος αυτών δεν μπορώ να καταλάβω γιατί oι developers υποχρεώνoυν τον παίκτη να ολοκληρώσει όλο αυτό το side περιεχόμενο για να δει το φινάλε. Συγνώμη αγαπητή Rocksteady, αλλά δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απενεργοποίησω όλες τις βόμβες και να ελευθερώσω όλους τους πύργους της Gotham, για να δώ κάτι που κανόνικα θα έπρεπε να ανήκει στο Main campaign. Φυσικά (όπως και οι περισσότεροι) το είδα στο youtube.

  Στα του Gameplay οι τρομερές boss fights των προηγούμενων παιχνιδιών δεν υπάρχουν στο knight. Η γαμάτη μάχη του asylum με τον Joker, του city με τον Mr. Freeze και του origins με τον Deathstroke, αντικαταστάθηκαν με αυτες του batmobile με άρματα μάχης. Battlefield κανονικό. Μικροπροσθήκες παρόλα αυτά στο σύστημα μάχης υπάρχουν, οι οποίες βασίζονται σε ήδη γνωστές επιθέσεις και συνδιασμούς αυτών. Καλοδεχούμενα τα dual και fear takedowns. Ευτυχώς έχουμε νέα gadgets, όπως το Voice Synthesizer, το οποίο μιμείται φωνές ώστε να παραπλανά τους εχθρούς και να ανοίγει πόρτες οπου χρειάζεται ταυτοποίηση. Κάποιες απο τις side αποστολές όπως η απόκτηση των κλασσικών Riddlers με επίλυση γρίφων και οι συλλήψεις γνωστών κακοποιών ήταν αρκετά καλοφτιαγμένες, με αποκορύφωμα αυτή του "Creature of the Night" με τις εξαιρετικές random encounter εναέριες καταδιώξεις. Απο την άλλη όμως δεν λείπουν τα βαρετά fillers τύπου απελευθέρωσης watchtowers κτλ.

  Η μουσική του Game δεν εντυπωσιάζει. Το δυναμικό Main Menu Theme του origins, αντικαταστάθηκε με ένα υποτονικό soundtrack στο knight. Γενικά κανένα κομμάτι δεν σου μένει στο μυαλό και τα ελάχιστα που έχουν κάτι να πουν, είναι εκείνα που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί στο arkham city. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά με τρομερούς φωτισμούς, physics και reflections, αλλά το pc port έχει τα γνωστά προβλήματα που διαβάζουμε εδώ και καιρό. Το κλείδωμα στα 30 fps είναι το λιγότερο. Το βασικότερο θέμα είναι αυτό της διαχείρησης vram και ram, που δημιουργεί σοβαρό stuttering, με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίσεις τα textures σε low ώστε να μην παγώνει το Game κάθε 5 δευτερόλεπτα. Μακάρι στο μεγάλο Update να το διορθώσουν. Παρόλα αυτά σε μένα τουλάχιστον με την συγκεκριμένη παραχώρηση ήταν απολύτως playable.

  Λυπηρό να βλέπεις τον απόγονο ένος απο τα καλήτερα games που έχεις βιώσει, να πέρνει αυτή την τροπή, αλλά όπως φαίνεται αν η κορυφή είναι μία φόρα δύσκολο να επιτευχθει η παραμονή σε αυτήν είναι 100 φορές πιο δύσκολη.

 • Donald

  Μόλις τερμάτισα κι εγώ τον συγκεκριμένο τίτλο στο PS4. Ας πω επιγραμματικά την γνώμη μου:
  Οι παρενθέσεις ίσως περιέχουν spoilers αλλά τίποτα το τρομερό.

  + Η ιστορία είναι πολύ καλή
  + Το παιχνίδι έχει ΠΑΝΤΟΥ βελτιώσεις! Και όταν λέω παντού, εννοώ πως προσπάθησαν να βελτιώσουν οτιδήποτε μπορούσαν!
  + Το Batmobile είναι απολαυστικό στην οδήγηση του.
  + Πολύ ωραία γραφικά
  + Φοβερό voice acting (Ο Connroy είναι ο Batman! Στην κλασική ατάκα "I am vengeance κτλ κτλ ανατρίχιασα https://www.youtube.com/watch?v=g7jxcEqE5ic)
  + Ομορφο soundtrack με στοιχεία από τους παλιότερους τίτλους
  + Πολλές αναφορές στα προηγούμενα παιχνίδια (ειδικά εκεί που μεταφέρεσαι στο Ασυλο Αρκαμ και είναι καρμπόν της εισαγωγικής σκηνής του Asylum το λάτρεψα)
  - Μεγάλο περιεχόμενο! Εχει πολλά πράγματα να κάνεις.

  - Ο Αrkham Knight ήταν τέρμα αναμενόμενος ότι ήταν αυτός που ήταν.
  - Το Batmobile χρησιμοποιείται πολύ... ΠΟΛΥ όμως... Τουλάχιστον ας ήταν στυλάτο και να μην είχε την όψη τανκ.....

  Σε γενικές γραμμές δεν θα το αποκαλούσα ένα καλογυαλισμένο Arkham City. Το παιχνίδι έχει την δική του υπόσταση, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες και γενικά αξίζει. Το απόλαυσα και ακόμα έχω κάποιες side missions. Ελπίζω αυτό να είναι το τελευταίο παιχνίδι από την Rocksteady και θα ήθελα πολύ να κινηθούν προς άλλους χαρακτήρες της DC μιας και η εταιρεια ανήκει στην Warner πλέον. Ενα παιχνιδάκι Justice League σαν εκείνο που βγήκε το 2006 θα ήταν μούρλια. Μπράβο στην Rocksteady που μας έδωσε μια σοβαρή σειρά superhero παιχνιδιών. Ακόμα κι αν κάποιοι έχουν παράπονα και βρίσκουν προβλήματα στο παιχνίδι (και δεν μιλάω για τους χρήστες PC) νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε πως οι δημιουργοί αξίζουν συγχαρτήρια.

  Βαθμολογία: 9

  • gogos

   Τα θετικά που αναφέρεις, μέχρι ενος σημείου ισχύoυν, αλλά αυτο το "Η ιστορία είναι πολύ καλή" δεν το καταλαβαίνω και ειδικά απο κάποιον που έχει παίξει όλα τα προηγούμενα arkham.

   Θες να σου θυμίσω το επικό φινάλε του city ή τα σημεία που με πανέξυπνο τρόπο το παιχνίδι σε "τρόλαρε" δίνοντας σου την ψευδαίσθηση των ενναλακτικών endings? Η μήπως τα ανατριχιαστικά κομμάτια του asylum, όπου ο Bruce αναβίωνε τις τελευταίες στιγμές των γονέων του? Ακόμα και το origins, που μπορεί να μην είχε τόσο σοκαριστικές στιγμές, έριχνε άπλετο φως στο lore της σειράς. Συνατούσες την Harley Quinn σαν κανονική ψυχολόγο, πριν την επίδραση του Joker στην ζωή της και φυσικά την πρώτη συνάντηση του Batman με αυτόν.

   Στο Knight o τελικός κακός είναι απογοητευτικός και το παιχνίδι στον εξαφανίζει μέτα την αποκάλυψη της ταυτότητας του, χωρίς να μάθεις τελικά τι απέγινε και οταν καταφέρεις επιτέλους να ολοκληρώσεις όλα τα βαρετά filers για να δεις το κανονικό ending, καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με μια τελείως Open κατάσταση, όπου δεν υπάρχει ουσιαστική ολοκλήρωση της σειράς. Επίσης το Game φάσκει και αντιφάσκει, οταν την μια στιγμή σου παρουσιάζει τον Batman, που έχει ως κώδικα τιμής να μην σκοτωνεί την αμμέσως επόμενη να πυροβολεί κόσμο με το Batmobile.

   • Donald

    Σεβαστές οι απόψεις σου! Επίτρεψε μου να προσπαθήσω να αντικρούσω κάποιες από αυτές 🙂

    SPOILERS

    Το ότι το City είναι παιχνιδάρα δεν το αμφισβητεί κανείς! Σίγουρα και μόνο που έχει μέσα τον θάνατο του ξέρεις-ποιού (προσέχουμε και τα spoiler) αυτομάτως το τέλος είναι ανατρεπτικό και σε σοκάρει! Οπότε πολλά συν τα παίρνει από κει! Και βέβαια το όλο κονσεπτ του city ήταν πολύ καλό. Αλλά -και αυτό είναι μεγάλο αλλά- το ότι η σειρά έχει προσφέρει δυνατότερο τίτλο, αυτό δεν σημαίνει πως το Knight δεν είναι αξιοπρεπέστατο! Είναι σαν να λέμε πως επειδή το City ήταν εξαιρετικό όλα τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα! Μα θα είναι υποδεέστερα! Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις το ending του city είναι να δώσεις ένα ανάλογο στο knight και αυτό θα γινόταν μόνο αν είχαμε έναν σοκαριστικό θάνατο πράγμα δύσκολο διότι όποιον και να σκοτώσεις -βλ. Ivy- δεν θα σου κάνει αίσθηση όσο αυτή του Joker! Δέχομαι απολύτως τα highlights των παιχνιδιών που ανέφερες αλλά η μη ύπαρξη κάτι ανάλογου στο Knight δεν με πείραξε καθόλου κι αν δεν το ανέφερες δεν θα το πρόσεχα καν!

    Ο Arkham Knight κατα την γνώμη μου βρίσκεται στο παιχνίδι για 2 λόγους:
    1) Για να υπάρχει το Arkham μέσα στον τίτλο (όσο περίεργο κι αν ακούγεται)
    2) Για να διαφημιστεί ότι ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε (?) από τα μεγάλια κεφάλια της DC. Σχεδιάστηκε από τον Jim Lee άλλωστε. Ασχετα αν είναι ένα remake του κλασσικού κόνσεπτ με τον Jason Todd.
    Πέραν αυτού ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι ο αρχικακός ήταν ο Knight. Ήταν ένα πιόνι του Σκιάχτρου. Θα μου πεις ότι είναι στον τίτλο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά αυτό το ανέλυσα στα 2 σημεία πιο πάνω. Το όλο μυστήριο της ταυτότητας του καταρρίφθηκε όταν έπαιξαν τα cutcenes στη μέση του παιχνιδιού.

    Τώρα για σημεία τυπου -Ο Batman δεν σκοτώνει κτλ κτλ δεν συνηθίζω να μπαίνω σε αυτη τη διαδικασία γιατί είναι game. Αλλά αν έπρεπε να το "υπερασπιστώ" θα σου έλεγα πως η σφαίρες που χρησιμοποιεί το Batmobile ειναι λαστιχιένιες. Που το ξέρω; Το αναφέρει μέσα :p Τωρα για το ότι τους πατάς με το αμάξι και τους ηλεκτρίζεις και καλά με την πρόσοψη, οκ... Αλλά δεν στέκομαι σε τέτοια σημεία. Οι thugs είναι αναγκαίο κακό και καλώς ή κακώς θα τους χτυπήσεις θες δε θες!

    Γενικά αμα το ξεψαχνίσεις θα βρεις θετικά/αρνητικά που να στηρίζουν την εμπάθεια/δυσχέρεια σου προς το παιχνίδι. Π.χ. η πόλη ήταν άδεια και δεν το σχολίασε κανείς γιατί όλοι καλύφθηκαν με το cutscene της αρχής. Στο origin η πόλη ήταν άδεια και όλοι έτρεξαν να το θάψουν το παιχνίδι. Όλα είναι θέμα οπτικής 🙂

    ΑΜΑΝ! Γραφω εκθέσεις!! 0.0

    • gogos

     Kαλά το Origins δέχτηκε άσχημο bullying απο τους θιασώτες της Rocksteady, επείδή αναπτύχθηκε απο άλλο studio. Καλώς η κακώς η βιομηχανία του gaming έχει τέτοια στερεότυπα. Έμενα που αυτό που με αφορά είναι να παίζω καλά game και δεν αποθεώνω καμία bioware και κανέναν Kojima κατάφερε να με κερδίσει, γιατί ήταν ένα αντικείμενικα καλό game.

     Το Knightfall Protocol το ολοκλήρωσες ή το είδες κάπου? Γιατί το ending προσωπικά το βρήκα πολύ χάλι.

     • Donald

      Μου μένουν ακόμα 5 αποστολές για να δω τι είναι το Knightfall protocol :p

      • stelios

       Εγω το εκανα αλλα για να το δω ολοκληρωμενο πρεπει να μαζεψω ολα τα riddlers trophies....και βαριεμαι...ασε που αν δεν το δεις και απο το youtube (για το πως μαζευονται ολα) ειναι αρκετα δυσκολο να το κανεις...

 • Zaratoth
 • PanaGois

  Το παιχνίδι απλά τεραστιοοο ξετραθηκα μαζί του απίθανο στορυ και τελια side missions έχει παρά πολλά θετικά το παιχνίδι το πράγμα που με ξενερώσει ήταν η έλλειψη των boss fights με το batmobile δεν ξενερωσα αλλά ίσα ίσα μου άρεσε από εμένα 9 στα 10

 • Δημήτρης.

  Ρε παιδιά , μόλις το έβαλα να κάνει install, και μου έβγαλε ένα update 5.222 GB. :-0
  Αξίζει να το κατεβάσω ή να το αφήσω και να αρχίσω το παιχνίδι χωρίς αυτό;
  Και αν δεν το κατεβάσω τώρα θα μπορέσω να το κατεβάσω κάποια άλλη στιγμή;

  (Ισως να φένετε λίγο χαζή η ερωτηση μου αλλά αυτή την ώρα το μυαλό μου έχει 'καεί' , 2 μέρα σήμερα λειτουργίας του ps4 και πέρασα το απογευμα κάνοντας ρυθμίσεις , μετά περίμενα κανά 2ώρο, μέχρι να κατέβουν τα dlc της Harley και του Scarecrow, που έιχε στο κουτάκι και πάνω που είπα επιτέλους θα παίξω,...5gb update 😛 )

 • alessan

  Eπιτελους ειμαι στα τελειωματα και σε αυτο! Κανω τα riddler challenges γιατι απο οτι διαβασα παραπανω για να δεις ολο το φιναλε πρεπει να τα εχεις κανει και ολα τα sides -γιατι ρε rocksteady?-

  Για τον ιδιο λογο που θεωρω οτι και το Metal Gear εχασε μοναδες, ετσι νομιζω καπου εχασε και αυτο! Η μανια να τα κανουμε τα παιχνιδια οοοολο και μεγαλυτερα και με περισσοτερα πραγματα στον χαρτη! Προσωπικα θεωρω το Asylum το καλυτερο απο τα 4! Και αυτο γιατι ηταν ολοκληρο σε εναν πιο "σφιχτο" χαρτη! Οποτε το lvl design και η χρηση των gadgets ηταν παντα μια ευχαριστη εκπληξη! Και οτι και να λεμε οι αναμετρησεις με τον scarecrow με ειχαν αφησει παγωτο χωνακι τοτε 🙂

  Eνω οπως και τα προηγουμενα ειχε αρκετες δευτερευουσες αποστολες με αρκετο ενδιαφερον καθως αφορουσαν καποιον κακο απο το "συμπαν" του Batman, ειχε και τα κλασσικα σωσε τον εναν, απενεργοποιησε τον πυργο χ 15 φορες! Δεν με πειραξαν τοσο οσο στο Metal Gear γιατι ετυχε τα περισσοτερα να τα βρω οπως εκανα σβουρες στην πολη για τα υπολοιπα οποτε τα εβγαζα παραλληλα! Αλλα οκ! Αδιαφορα εντελως!

  Η οδηγηση με το batmobile και οι καταδιωξεις μου αρεσαν αρκετα! Οι μαχες ειναι οντως βαρετες γιατι απο την αρχη μεχρι το τελος δεν αλλαζουν και πολλα! Και μερικοι γριφοι συνδιαστικοι ηταν πετυχημενοι! Δεν το χρησιμοποιησα τοσο γιατι μου αρεσε να πηγαινω παντου πετοντας με τον Μπατμαν αλλα μερικες φορες στο επιβαλλει σωνει και ντε το παιχνιδι!

  Οι γριφοι του και η χρηση των gadgets θα ηταν αρκετα ενδιαφεροντες αν δεν σου πεταγε Hints ο ιδιος ο Batman πως να τους λυσεις! Κριμα γιατι δεν σε αφηνε αρκετα να σκεφτεις και το απλοποιουσε με το να λεει πανω κατω τι να κανεις! Οχι οτι ηταν σουπερ πολυπλοκοι αλλα, ειναι που ειναι γριφοι action παιχνιδιου, μην το απλοποιουμε και αλλο!

  Τα γραφικα στο ΧΟ δεν ειναι τοσο καλα! Σε κλειστους χωρους πρεπει να ανεβαζει αναλυση και ολα καλα, εξω ομως μαζι με βροχες και οτι αλλο γεμιζει την ατμοσφαιρα πρεπει να κατεβαζε αναλυση και δημιουργουσε μαι θολουρα! Τα fps ηταν οκ! Δεν παρατηρησα frame drops που να με χαλασουν! Το γενικο κλιμα ομως των κομικς και του κοσμου του Μπατμαν αποδειδεται και παλι εξαιρετικα!

  H AI οταν σε ψαχνουν θελει και αυτη στρωσιμο, η οταν χρησιμοποιεις το grapple και δεν σε βλεπουν! Στα κλωτσομπουνιδια οκ! Ειναι η τυπικη ΑΙ για να εχουν πλακα οι φαπες και ουσιαστηκα εχει διαφορετικους αντιπαλους για να διαφοροποιειτε η καθε μαχη!

  Η ιστορια ειναι αρκετα καλη αν και δεν εχω δει το τελος -ειμαι προς το τελος οπως ειπα απλα μαζευω τα trophies πριν την τελειωσω! - Η σκηνοθεσια και το ολο concept με τον Joker που ειναι στο μυαλο του Batman ειναι εξαιρετικο! Μουσικη και γενικα voice acting παλι στον θεο!

  Ενα 8 - 8 1/2 και απο μενα! Ελπιζω να μην ειναι το τελευταιο Batman που θα βγει! Επειδη ειχα ακουσει και γιαυτο διαφορα και τελικα μου αρεσε πολυ, μαλλον θα τσεκαρω και το origins που δεν το επιασα γιατι εβλεπα κατι 6-7αρια!! Απλα πρεπει κατι και αυτο να αλλαξει καθως σιγα σιγα μετα το πρωτο, τα παιχνιδια της WB βγαινουν απο γραμμη παραγωγης με αλλο σκιν -4 batman,shadow of mordor,mad max(το οποιο εχει και σειρα μετα το batman 🙂 )-

  • alessan

   *Θεωρω το Asylum το καλυτερο απο τα 3, το Origins οπως ειπα δεν το εχω παιξει απλα κρινω απο τις κριτικες που εχει παρει!

   • stelios

    θα βγει νέα σειρά batman από την Telltale

    https://www.youtube.com/watch?v=xaPNZ6uF4yQ

    • alessan

     Ε ενταξει αυτα της telltale αρχιζουν κ με κουραζουν! Με ειχε ξαφνιασει ευχαριστα το πρωτο walking dead! Κ μου αρεσε κ αρκετα το wolf among us! Αλλα ουσιαστικα απλα προχωρας την ιστορια! Οτι επιλογες κ να κανεις δεν αλλαζει τπτ! Μια ψευδαισθηση σου δινει! Παντως στο arkham knight ο βασικος αντιπαλος ο scarecrow ειναι! Ειναι λιγο φλορετα παλιακη ο knight!!!! 🙂

     • stelios

      ελπίζω να είναι καλή σειρά!
      δώσε βάση στο σενάριο είναι πολύ καλό!!! πόσο τις % είσαι στην βασική ιστορία??? εγώ είδα σχεδόν όλο το ending μόλις τέλειωσα όλα τα missions (εκτός του να μαζέψω riddle trophies)....αλλά για να το έβλεπα ολοκληρωμένο θα έπρεπε να αντιμετωπίσω τον riddler....αλλά δεν το έκανα γιατί βαριόμουν να μαζέψω όλα τα riddle trophies...έτσι το είδα από youtube...

      Νικόλα τι να σου πω δεν ξέρω!!!! τα WD δεν τα έχω παίξει!!!!

      • nikolas22072014

       Δεν χάνεις και τίποτα πολύ λίγα παιχνίδια και τα δυο. Εγώ είμαι φανατικός της τηλεοπτικής σειράς μόλις έπαιζα το παιχνίδι μου ήρθε να πετάξω το χειριστήριο στην τηλεόραση.

       • stelios

        Καλα κι εγω την σειρα την βλεπω σαν τρελος....ποιος περιμενει μεχρι 14 Φεβρουαριου τωρα!!!!

        Τα παιχνιδια δεν ξερω δεν μου κινησαν το ενδιαφερον!!!

      • alessan

       Ειμαι 89% στο βασικο κ 85.4 συνολικα! Μαζεψα μερικα riddle trophies αλλα τα 243 ειναι way too much κ η ζωη ειναι μικρη! Εκτος απο 2-3 side που μου εχει βγαλει κοκκινο κ δεν μπορω να τα συνεχισω ακομα, τα υπολοιπα τα εκανα! Κριμα που δεν εχει boss fights της προκοπης! Τα προηγουμενα ειχαν κ αν κ δεν ηταν δυσκολα ειχαν την πλακα τους!

       @donald Για μπατμαν ή αλλο ηρωα σουπερ! Για σουπερμαν δεν μπορω καν να καταλαβω την δομη! Χρειαζεσαι ενα τεραστιο χαρτη κ ολα να γινονται λαμπογυαλο! Εξαλλου αν δεν υπαρχει κρυπτονιτης με ενα φταρνισμα τους σκοτωνει ολους! 🙂

       • stelios

        Ωραιος τελειωνεις σχεδον....εγω συνολικα το ειχα φτασει 98 και κατι...ελεγα να μαζεψω τα trophies...μολις εφτασα περιπου στα 140 τα φτυσα 🙂 ....ηταν και ο μ@λ@κ@ς ο riddler που συνεχεια με αποδοκιμαζε λεγοντας συγχαρητηρια μαζεψες το 20% απο τα trophies...σου μενουν αλλα 80% για παραδειγμα!!! :).

        • alessan

         Στο 96,8 το τελειωσα! Δεν επαιζε να κατσω να ψαχνω 200+ ερωτηματικα! Ειδα το εξτρα τελος απο το youtube!

    • nikolas22072014

     Αυτή εταιρεία πήρε το Walking dead και το μαμησε. Καλύτερα να μη το βγάλουν καν ας μας αφήσουν με την ανάμνηση του asylum k city.

  • Donald

   Eτοιμάζει και η warner bros montreal δυο νεα παιχνίδια από τον κόσμο της dc. Το ένα φημολογείται πως είναι Batman και το άλλο Superman

 • https://www.youtube.com/channel/UCt5UzcjabdmM6ykxslMAIuA DimoSonic

  Λοιπών ο Batman απο ότι ξύλο έπαιξα μέχρι στιγμής είναι overpowerfull.
  Και μία διόρθωση στον τίτλο του παιχνιδιού Batmobile : Arkham Streets