Batman: Arkham City Review

, Πέμπτη 27 Οκτώβριος 2011 0  

Πριν από δύο χρόνια, η άγνωστη και άσημη μέχρι τότε Rocksteady, έβγαλε το Batman: Arkham Asylum, το κατά γενική ομολογία “καλύτερο superhero game όλων των εποχών”. Όντας πλέον στην κορυφή, καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της και τα στάνταρ που η ίδια έθεσε, με το Batman: Arkham City. Κάνω ιδιαίτερη αναφορά στη Rocksteady, γιατί αποτελεί τον ορισμού αυτού που λέμε “success story”. Το Arkham Asylum ήρθε από το πουθενά και εκτόξευσε το στούντιο σε δυσθεώρητα ύψη, με συνέπεια ολόκληρη Warner να τα σκάσει για να χάρη του. Οι προσδοκίες και τα στάνταρ πλέον είναι πολύ πιο ψηλά. Πως καταφέρνεις λοιπόν να ξεπεράσεις το πρώτο σου δημιούργημα, που πολλοί θεωρούν -και όχι άδικα- ότι άγγιξε την τελειότητα; Διατηρείς την επιτυχημένη συνταγή, αλλά του μεγαλώνεις δραστικά την κλίμακα. Με λίγα λόγια, το κάνεις μεγαλύτερο και καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε από την ιστορία, όπως συνήθως. Το Batman: Arkham City διαδραματίζεται 18 μήνες μετά τα γεγονότα του ΑΑ. Σε αυτόν τον ένα χρόνο, έχουν γίνει πολλά. Με το Άσυλο κατεστραμμένο, το Gotham χρειαζόταν μια νέα φυλακή για τα απροβράσματα της κοινωνίας. Aντί λοιπόν να φτιαχτεί κάποια νέα εγκατάσταση, πήρανε τα αποβράσματα, τα πετάξανε στο παλιό και υποβαθμισμένο κομμάτι της πόλης, το έκλεισαν με τοίχο γύρω γύρω, και δώσανε στον αδίστακτο ψυχολόγο Hugo Strange το κλειδί. Αυτό είναι το Arkham City, μια πόλη-φυλακή, όπου οι τρόφιμοι κάνουν ότι θέλουν και... δεν ενοχλούν την υπόλοιπη κοινωνία. Ο Batman ψιλιάζεται από την αρχή ότι αυτό το εγχείρημα είναι ορολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στους δρόμους του Gotham και αποφασίζει να το ερευνήσει και να το πολεμήσει με πολιτικά μέσα ως Bruce Wayne. Ώσπου ξαφνικά με κάποιο τρόπο καταλήγει και ο ίδιος εκεί! Ο Hugo Strange ετοιμάζει κάτι μεγάλο, ενώ φρικιά όπως ο (ετοιμαθάνατος) Joker, o Διπρόσωπος και ο Πιγκουίνος, έχουν τα δικά τους σατανικά σχέδια. Ο Σκοτεινός Ιππότης καλείται να τα ανακαλύψει και να τα εμποδίσει. Από τη μία το παιχνίδι έχει τρελό backstory, από την άλλη όμως η ίδια η πλοκή θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένη. Η δε καθιερωμένη ανατροπή στο τέλος με “χάλασε” και έπρεπε να είναι διαφορετική, ή ακόμα και να μην υπάρχει καθόλου. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα με το όλο setting.

Θεότρελο ξύλο! ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΞΥΛΟ!

Επειδή ξεκίνησα με ψιλοαρνητικό ύφος το review, να σας διαβεβαιώσω ότι το σενάριο ουσιαστικά είναι το μόνο παράπονο που έχω από το παιχνίδι. Γιατί, όσον αφορά το ζουμί, το gameplay δηλαδή, τα πάει περίφημα. Tι είναι λοιπόν το Batman: Arkham City; Φανταστείτε ένα “open-world Arkham Asylum... on steroids” και έχετε μια γενική εικόνα. Βρίσκεστε στο AC και μπορείτε να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε σχεδόν ότι θέλετε, στα πλαίσια του gameplay φυσικά. Ως Batman, χρησιμοποιώντας τον γάντζο και την μπέρτα σας, μετακινήστε γρήγορα και εύκολα, από ταράτσα σε ταράτσα, από κτίριο σε κτίριο κλπ. Μπροστά σας ανοίγεταιη παλιά πόλη του Gotham, ένας κόσμος γεμάτος με πράγματα να κάνετε. Πέρα από τις κύριες αποστολές, οι οποίες διαδραματίζονται κυρίως σε κλειστούς χώρους (πχ στο μουσείο, στο αστυνομικό τμήμα κλπ), μπορείτε να κάνετε δεκάδες δευτερεύουσες αποστολές διαφόρων ειδών, να λύσετε τους αμέτρητους γρίφους του Riddler, να σπάσετε στο ξύλο αλήτες, και άλλα πολλά. Δεν θυμάμαι να έχω παίξει άλλο τόσο “γεμάτο” open-world παιχνίδι, πέρα από κάνα GTA IV. Και το καλύτερο είναι ότι το παιχνίδι είναι έτσι στημένο που σας κάνει να θέλετε να ασχοληθείτε με τα πάντα.

H κεντρική ιστορία σας θέτει αντιμέτωπους με κλασικούς εχθρούς του Batman, όπως o Joker, ο Διπρόσωπος, ο Πιγκουίνος, ο Mr. Freeze, και κάποιους άλλους που δεν θέλω να σας τους αποκαλύψω για να μην σας χαλάσω την εμπειρία. Σχεδόν κάθε ένας από αυτούς, πέρα από το ότι είναι αφεντικό, έχει και τα δικά του τσιράκια (o Hugo Strange ως διευθυντής έχει μισθοφόρους), τα οποία αντιμετωπίζετε στις διάφορες περιοχές. Και εδώ, στο action κομμάτι, είναι που το παιχνίδι πραγματικά “λάμπει”. Ως Batman, έχετε στη διάθεσή σας πληθώρα παλιών και νέων κινήσεων, δυνατοτήτων, και gadgets, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας στις μάχες με τους εχθρούς. Από το τηλεκατευθυνόμενο Batarang και το εκρηκτικό τζελ, μέχρι το σφαιρίδιο καπνού και το εργαλείο που μπλοκάρει όπλα και νάρκες, το οπλοστάσιό σας είναι πλούσιο και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι ίδιες οι μάχες είναι πέρα για πέρα απολαυστικές. Είτε θέλετε να ρίξετε ξύλο, είτε να τους φάτε χωρίς να πάρουν χαμπάρι, έχετε πολλές επιλογές και θα διασκεδάσετε τρελά.

Το σύστημα μάχης σώμα-με-σώμα πολύ απλά είναι το καλύτερο που έχω δει σε action game τα τελευταία χρόνια. Ρίχνετε ανελέητο ξύλο στα εχθρικά αποβράσματα, χτυπώντας συνεχώς και κάνοντας counters όποτε χρειάζεται. Όσο μεγαλύτερα combo πετυχαίνετε, τόσο πιο αποτελεσματικοί είστε. Οι αμέτρητες διαφορετικές κινήσεις συνδυάζονται αρμονικά και με ρευστό και εντυπωσιακό τρόπο, σε βαθμό που οι μάχες μοιάζουν βγαλμένες από ταινία. Μόλις βρείτε ρυθμό, αποκτήστε σωστό timing, και μάθετε τις κινήσεις, θα βρεθείτε να ξυλοφορτώνετε τους αντιπάλους σα να το κάνατε χρόνια. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε stealth τακτική, ειδικά αν εμπλέκονται και όμηροι, πρέπει να κάνετε χρήση του εκάστοτε χώρου όπου βρίσκεστε. Βρίσκετε κάποιο σημείο ψηλά, παρατηρείτε τον χώρο και τις κινήσεις των εχθρών, και σχεδιάζετε την προσέγγισή σας. Εδώ βοηθάει τρελά το detective mode, που επιστρέφει από το πρώτο παιχνίδι, και σας επιτρέπει να βλέπετε ακόμα και μέσα από τοίχους πού βρίσκονται οι εχθροί. Όταν έρθει η ώρα να τους βγάλετε από τη μέση, το κάνετε εκτελώντας ένα από τα δεκάδες κινηματογραφικά stealth takedowns, είτε πλησιάζοντας από πίσω τους, είτε από ψηλά, είτε από κάτω τους, είτε από μακριά με φόρα... Το ξαναλέω, οι επιλογές είναι πολλές.

Η περιπλάνηση στο Arkham City είναι απολαυστική.

Όλα αυτά δεν θα είχαν σημασία αν η νοημοσύνη των αντιπάλων δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες του παιχνιδιού. Ευτυχώς, το εχθρικό ΑΙ είναι κορυφαίο. Και με αυτό τον χαρακτηρισμό, δεν εννοώ απαραίτητα την εξυπνάδα τους, αλλά την συμπεριφορά τους γενικότερα. Όπως και στο ΑΑ, αν φάτε έναν και οι υπόλοιποι ανακαλύψουν ότι κάτι τρέχει, τρομοκρατούνται. Αμέσως μαζεύονται όλοι μαζί, και στη συνέχεια χωρίζονται και αρχίζουν να ψάχνουν τον χώρο προσεκτικά. Τσεκάρουν τον παραμικρό ύποπτο ήχο ή κίνηση. Κι όλα αυτά συνδυάζονται με πραγματικά απολαυστικούς διαλόγους, μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο τρόμος και ο πανικός τους. Ο Batman είναι ο εφιάλτης τους και αυτό φαίνεται σε κάθε στιγμή. Απλά εσείς πρέπει να το κάνετε πράξη. Το πόσο δουλεμένο είναι το ΑΙ φαίνεται και κατά την διάρκεια των μαχών. Για παράδειγμα, αν φάτε κάποιον που κουβαλούσε ασπίδα ή όπλο -είτε αυτό είναι κάνα ρόπαλο, είτε πολυβόλο- θα δείτε κάποιον άλλο να τρέχει να το τσιμπήσει! Το κερασάκι στην τούρτα είναι το τελικό χτύπημα που κάνετε στον τελευταίο εχθρό που έχει απομείνει στην εκάστοτε μάχη, το οποίο το απολαμβάνετε σε αργή κίνηση, γεμάτοι ικανοποίηση. Το Batman: Arkham City παίρνει άριστα στον τομέα της δράσης.

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα στοιχεία; To παιχνίδι εκ φύσεως έχει πολύ platforming, το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα. Από εκεί και πέρα, το detective mode είναι απαραίτητο για να βρίσκετε και να ελέγχετε το περιβάλλον για στοιχεία και πράγματα με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε. Μπορεί να πρέπει να χτυπήσετε κάποιον απομακρυσμένο διακόπτη με το Batarang, να βάλετε μπρος μια μηχανή με το εργαλείο ηλεκτρισμού, να ανοίξετε μια καταπακτή με το Batclaw, ή να χακάρετε ένα σύστημα ασφαλείας. Χρειάζεται να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, έστω και χαλαρά. Παράλληλα, πρέπει να κάνετε στρατηγικές επιλογές όσον αφορά τις αναβαθμίσεις. Παίζοντας αποκτάτε πόντους εμπειρίας, με τους οποίους ξεκλειδώνετε νέες κινήσεις και καλύτερο εξοπλισμό. Πρέπει να κάνετε επιλογές που ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού σας. Για παράδειγμα, πρώτο μου μέλλημα ήταν να αυξήσω την θωράκιση της στολής, ώστε να παθαίνω λιγότερη ζημιά από εχθρικά πυρά και χτυπήματα, σε περίπτωση που με ανακαλύψουν οι εχθροί. Άλλοι μπορεί να θέλουν να αναβαθμίσουν κάποιο gadget, ή να προσθέσουν κάποια νέα ειδική κίνηση στο οπλοστάσιο του Batman.

Όλα τα στοιχεία δράσης και περιπέτειας του παιχνιδιού έχουν έναν κοινό παρονομαστή: σας κάνουν να νιώθετε ότι όντως ελέγχετε τον Batman. Έχετε εκ φύσεως το πάνω χέρι σε όλους τους τομείς. Είστε ο Batman, είστε υπερμάγκας, μαμάτε και δέρνετε (κυριολεκτικά). Είστε ο Batman σε έναν κόσμο που σφύζει από ζωή. Οι δρόμοι του Arkham City είναι γεμάτοι με συμμορίτες, αλλά και κάποιους και ανυπεράσπιστους αθώους κρατούμενους, τους οποίους μπορείτε να σώσετε αν θέλετε. Η πόλη δεν είναι τρομακτικά μεγάλη, όμως το μέγεθός της εξυπηρετεί τέλεια τις ανάγκες του παιχνιδιού, με ποικιλία (υποβαθμισμένων) περιοχών. Οι κλειστοί χώροι -όπου όπως ανέφερα διαδραματίζεται ένα μεγάλο μέρος της δράσης- είναι κι αυτοί εξαιρετικά σχεδιασμένοι και αρκετά μεγάλοι – συγκρίνονται άνετα με τους αντίστοιχους του ΑΑ. Εξάλλου, στα πλαίσια των προαιρετικών αποστολών, θα συναντήσετε κι άλλους γνωστούς χαρακτήρες, όπως τον Bane, τον Deadshot, τον Zsasz, τον Mad Hatter και άλλους. Ο Riddler επιστρέφει δριμύτερος με τις δικές του δευτερεύουσες αποστολές, και φυσικά με περισσότερους και πιο πολύπλοκους γρίφους, που σας προκαλούν να τους λύσετε. Στο “έξτρα” περιεχόμενο συμπεριλαμβάνεται και η τεράστια βάση δεδομένων του τίτλου, με πληροφορίες, εικόνες αλλά και ακουστικά ντοκουμέντα για τους χαρακτήρες – οι φανατικοί θα το εκτιμήσουν δεόντως.

Καλώς τηνα την πέρδικα τη μοσχαναθρεμένη.

Και μέσα σ' όλα αυτά, έχουμε την... Catwoman, που αποτελεί τον έταιρο playable χαρακτήρα του story mode. Η Catwoman είναι πιο ευκίνητη και πιο γρήγορη από τον Batman, με τις δικές της κινήσεις και εξοπλισμό, αλλά σε γενικές γραμμές το gameplay με αυτήν δεν αλλάζει ιδιαίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι διασκεδαστικό – κάθε άλλο. Σχεδιαστικά αλλά και παικτικά η Γάτα ικανοποιεί απόλυτα, και έχει το δικό τις ξεχωριστό στιλ. Δυστυχώς, η παρουσία της είναι απογοητευτικά επιφανειακή. Η σχέση της με την κεντρική ιστορία είναι ελάχιστη, και ο χρόνος παιχνιδιού με αυτήν επίσης λίγος. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Catwoman πολύ περισσότερο (όχι απαραίτητα ως playable χαρακτήρα, αφού πρωταγωνιστής είναι ο Batman). Αντ' αυτού, την έχουν βάλει σε μια μίνι-αντιπαλότητα με τον Διπρόσωπο, με αποτέλεσμα και οι δύο αυτοί χαρακτήρες να έχουν περιορισμένη παρουσία, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην κεντρική ιστορία. Ειδικά ο Διπρόσωπος θα ήταν ιδανικός αρχικακός. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες όπως η Talia Al Ghul, που, στα μάτια μου τουλάχιστον, φαντάζουν εντελώς ξεκάρφωτοι. Ποτέ δεν συμπάθησα ούτε αυτή, ούτε τον πατέρα της, μάλλον γιατί έχουν έντονο το υπερφυσικό στοιχείο, ενώ ο Batman είναι ίσως ο μόνος “ρεαλιστικός” υπερήρωας.

Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ξεκλειδώνετε το New Game +, όπου ξεκινάτε από την αρχή, με όλο τον εξοπλισμό σας, αλλά και πιο δύσκολους εχθρούς. Αν ξεζουμίσετε εντελώς το έξτρα περιεχόμενο του κόσμου, αξίζει να ασχοληθείτε με τα διάφορα Challenges, που επίσης επιστρέφουν από το ΑΑ. Μόνο που αυτή τη φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την Catwoman. Προσωπικά δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε ξεκλειδωμένα 3D μοντέλα των χαρακτήρων, concept art κλπ. Γενικώς, υπάρχει πολύ πράμα στο Batman: Arkham City, που θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό, πάντα με βάση τα δεδομένα των single-player παιχνιδιών.

Το 2011 είναι η χρονιά κατά την οποία η Unreal Engine 3 έφτασε στα όριά της. Μετά το εκθαμβωτικό Gears of War 3, έρχεται το Batman: Arkham City να μας αποδείξει ότι η UE3 τα πάει περίφημα και σε open-world καταστάσεις. Το επίπεδο λεπτομέρειας σε περιβάλλοντα και χαρακτήρες είναι πολύ υψηλό. Η πόλη είναι καλοσχεδιασμένη, και βγάζει μια αίσθηση υποβάθμισης και αποσύνθεσης σε κάθε γωνιά της. Μεγάλο draw distance, εξαιρετικοί φωτισμοί (η δράση διαδραματίζεται βράδυ και με χιονόπτωση). Τα μοντέλα των Batman και Catwoman είναι χάρμα οφθαλμών, και οι στολές τους σταδιακά αποκτούν φθορές από τις μάχες και τις κακουχίες. Συχνά σταματούσα μόνο και μόνο για να θαυμάσω τους χαρακτήρες. Το animation αγγίζει την τελειότητα, τα εφέ εξίσου κορυφαία. Υπάρχουν οι γνωστές αδυναμίες της UE3, όπως η θολούρα και η αργοπορημένη εμφάνιση κάποιων textures, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν σημαντικό πρόβλημα.

Ο Joker επιστρέφει πιο αρρωστημένος -και άρρωστος- από ποτέ.

Το παιχνίδι τα πάει περίφημα και στον ήχο. Η μουσική είναι δυναμική και απόλυτα ταιριαστή με το ύφος του τίτλου, ενώ εμπεριέχει και στοιχεία από τις ταινίες του Nolan. Όλο το καστ δίνει ρεσιτάλ, αλλά προσωπικά ξεχωρίζω τον... Nolan North, ο οποίος ως Πιγκουίνος(!) αποδεικνύει ότι είναι ο κορυφαίος voice actor αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία. Τέλος, τα εφέ κινούνται σε ανάλογο επίπεδο ποιότητας. Δύο στοιχεία συγκεκριμένα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση: πρώτον, οι απολαυστικοί διάλογοι των αλητών σχετικά με τα τεκτενόμενα, τους οποίους μέσω ασυρμάτου ακούτε καθώς περιπλανιέστε στην πόλη, καθώς και οι διάφοροι ήχοι από το περιβάλλον της πόλης, εντός και εκτός Arkham City.

Στο δια ταύτα, το Batman: Arkham City είναι το “Dark Knight” των video games. Μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο φιλόδοξο από τον ήδη τρομερό προκάτοχό του, θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των action adventure. Ξέρει τι “θέλει” να κάνει, και το κάνει σχεδόν τέλεια. Θεωρώ ότι πλέον είναι... υποτιμητικό να αναφερόμαστε στα παιχνίδια Batman της Rocksteady ως τα καλύτερα σε ότι έχει να κάνει με τα superhero games. Ξεχάστε τα στενά όρια των τίτλων με υπερήρωες, όπου τα στάνταρ ούτως ή άλλως ήταν χαμηλά. Το Batman: Arkham City αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής single-player εμπειρίας δράσης και περιπέτειας. Πολύ απλά, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ολόκληρης της γενιάς, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνεται στη συλλογή κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του, είτε είναι fan του Batman ή των κόμιξ, είτε όχι.

+ Φοβερός κόσμος και ατμόσφαιρα
+ Τρελό ξύλο και σύστημα μάχης
+ Εχθρικό ΑΙ που εκτοξεύει την διασκέδαση
+ Είστε ο Batman, με ότι αυτο συνεπάγεται (gadgets, stealth κλπ)
+ Κορυφαία γραφικά και ήχος συνολικά
+ Γεμάτο με πράγματα να κάνετε, που θα ΘΕΛΕΤΕ να τα κάνετε
+ Catwoman, ως προς το gameplay
+ Πλούσιο backstory

- Μέτρια πλοκή, με ψιλοαπογοητευτικές ανατροπές/αποκαλύψεις
- Λάθος χρήση κάποιων χαρακτήρων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3
Έκδοση: Warner
Ανάπτυξη: Rocksteady
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Action adventure
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.batmanarkhamcity.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 21/10/2011
PEGI: 16

 • Μιχάλης

  Μέσα σε 2 μήνες πάνω κάτω κυκλοφορούν gears 3, batman ΑC, Uncharted 3, Forza 4 και λίγοπιο μετά skirym. Τι πέρνεις απο όλα αυτά????

  Το παιχνίδι είναι φανταστικό και σίγουρα μεγάλος διεκδικητής του goty

 • http://game20.gr Terminator

  Υπό ιδανικές συνθήκες; Όλα. Αν πρέπει να επιλέξεις, σκέψου με βάση τα γούστα σου.

 • maderiphon

  Άντε τώρα να περιμένουμε για την έκδοση για PC. Βγαίνει και τον ίδιο μήνα με Skyrim και L.A. Noire οπότε το budget πάει κατά διαόλου!

 • I am alive

  Τι βλακειεεεε? Για μωρα ειναι αυτο

 • Dimokritos

  sequel θα εχουμε?

 • http://game20.gr Terminator

  Nαι. Περίμενε να δεις, ή μάλλον να ακούσεις, μετά τα credits.

 • Dimokritos

  α ωραια... με ψιλοαπογοητευσες με το 9.5. πραγματικα περιμενα οτι θα ηταν 10αρι. τοσο χαλια ειναι η ιστορια?

 • http://game20.gr Terminator

  Δεν είναι χάλια. Απλά δίνει την εντύπωση ότι δεν έγινε προσπάθεια για το κάτι παραπάνω. Γι αυτό φταίει εν μέρει το ότι το υπερφόρτωσαν με χαρακτήρες.

  Μην απογοητεύεσαι, διάβασε τον επίλογο 🙂

 • Dimokritos

  απλα επειδη και το arkham asylum εχει 9.5. γιαυτο το λεω. η ιστορια δηλαδη κυμαινεται στα ιδια επιπεδα με του 1ου?

 • Simos

  Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτού του είδους τα παιχνίδια (action games με υπερήρωες). Βέβαια, αυτό ακούγεται πολύ καλό και θα ήθελα να το δοκιμάσω. Υπάρχει κανένα demo;

 • Dimokritos

  δεν νομιζω να υπαρχει ντεμο... αν θες τσιμπησε σε καμια προσφορα το 1ο που στο steam μπορεις να το βρεις μεχρι και 5 ευρω. αν παιξεις το 1ο σιγουρα θα παρεις και το 2ο.

 • Tony

  Και go jm δεν γουστάρω super heros και επόμενος το συγκεκριμένο game αλλα δεν το θεωρώ για μωρά.Εσύ άντρα με 35 κιλά αρχίδια τι παίζεις δηλαδή?

 • http://game20.gr Terminator

  Το ότι έχουν την ίδια βαθμολογία δεν σημαίνει ότι είναι ισάξια. Με την πάροδο του χρόνου τα στάνταρ ανεβαίνουν και οι συνθήκες αλλάζουν.

  Για τα μέτρα του πρώτου, ίσως και να είναι καλύτερη η ιστορία του. Αλλά πάντα με βάση την κλίμακά του.

  Σίμος δεν υπάρχει demo, δεν χρειάζεται. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και τρέχα τσίμπα. Αν δε σ' αρέσει στο πληρώνω εγώ 😛

 • Tony

  op sorry jm,στον η i am alive αναφέρομαι.

 • Dimokritos

  μην αρχισετε να τσακωνεστε στο review της υπερπαιχνιδαρας please... btw δεν ειναι ο jm αλλα ο νικολας νμζ που το ειπε...

 • AkisVag

  Πιστεύω οτι το τέλος ήταν απλά απίστευτο,ειδικά η τοποθεσία το σκηνικό κτλ.Μπορούμε να βάζουμε Spoilers με Spoiler tag ή οχι?

  Tέλος πιστεύω οτι η πλοκή ήταν πολύ καλή,και αξίζει τουλάχιστον 10ράκι.

 • Dimokritos

  οποιος θελει να βαλει καποιο spoiler ας βαλει αρκετες ενδειξεις παρακαλω...

 • AkisVag

  @Dimo το χεις ή θα το πάρεις?

 • http://game20.gr Terminator

  Βάζε το εξής

  SPOILER
  *
  *
  *

  και μετά το κείμενο

 • Dimokritos

  θα παρω της εκδοση για pc. με το αγαλματιδιο οπως λεω και στο αλλο θεμα...

 • AkisVag

  Οκ.

  SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
  SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
  *
  *
  *
  *

  Λοιπόν,πιστεύω οτι η εικόνα του Bats να κουβαλάει το πτώμα του Joker είναι αφοπλιστική,και το after credits song είναι απίστευτο πραγματικά αν και δεν πολυκατάλαβα αν ζει τελικά.

 • raziel

  το παιχνιδι ειναι πολυ καλο μια χαρα ειναι 9.5 . θα το παρω στανταρ ενταξει τωρα τα αρνητικα απλα επρεπε να γραψει κατι αρνητικο λογικο μου φαινεται.παντως το ενα μετα το αλλο ερχονται πεφτουν και τα παλια πολυ φτηνα

 • http://game20.gr Terminator

  Άκης προσωπικά δεν τρελάθηκα, αλλά δεν χαλάστηκα κιόλας.

  Raz τα αρνητικά γράφονται γιατί υπάρχουν.

 • AkisVag

  SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
  SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
  *
  *
  *
  *

  Επίσης μπορώ να πω ,οτί απο κάποια στιγμή και μετά όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.Πχ σε λίγα λεπτά πέθαναν ο Strange κι ο Ra's Al Ghul,και αμέσως μέτα,πηγαίνουμε στον Joker χωρίς κάποια σύνδεση.

 • raziel

  κοιτα αμα μπουμε σε καθε site διαφορετικο, ολοι θα λενε και ενα αλλο αρνητικο απλα γιατι πρεπει να πουνε αυτη ειναι η αποψη μου ,μας δεινουν τον γαιδαρο και τον κοιταμε στα δοντια .και τα συγκεκριμενα λαθη ειναι καθαρα γουστου σε αλους μπορει να αρεσει πολυ η ιστορια να μου ελεγες γραφικα κατι σε τεχνολογικο τομεα θα σου ελεγα οκ αλλα οτι εχει πολους κακους ειναι αρνητικο ειναι καθαρα γουστο

 • ggaammeerr

  Τελειο review termi.Αντε να βγει και για pc.Δεν αντεχω αλλο.
  Κριμα που δεν πηρε 10 🙁

 • I am alive

  Tony το λεει και το username για το τι παιχνιδια παιζω. 😛 xexe.
  Ποσο λιγο φαινεται αυτο το batman μπροστα στην παιχνιδαρα I AM ALIVE. 🙂 Αλλα παιζω κι αλλα παιχνιδια...
  Το Far Cry 1 μου αρεσε τρελα.Uncharte,. Scratches,Fahrenheit(παιχνιδαρα) Το F.E.A.R. 1 αρκετα. Το Crysis 1 και 2 αρκετα παρολο που ειναι sci- fi. Γενικα μου αρεσουν τα σοβαρα παιχνιδια. Που μοιαζουν με ταινιες και εχουν κινηματογραφικες σκηνες και μουσικη. Οχι αυτη την μπαρουφα που του βαλανε 9,5..... 😛
  καλα δεν τα λεω ρε tony?

 • http://thealleverything.blogspot.com/ I am dead

  σοβαρο παιχνιδι ? αναλογα τον χαρακτηρα σου και τα γουστα σου, η τι εννοεις σοβαρο... ολα τα παιχνιδια εχουν το κοινο τους, και σορρυ που σε στεναχωρω αλλα σε καποιους αρεσουν οι super heroes 😉 και το gta σοβαρο θεωρειται γιατι εχεις την επιλογη να σκοτωσεις μονο τους "κακουσ" 😛

 • raziel

  συγκριση παιχνιδιου με video και μετα μου λες γιατι τους κραζω termι .που λεει λιγο μια παιχνιδαρα μροστα σε ενα παιχνιδι που δεν υπαρχει καν περα απο 2 βιντεο ελεος

 • http://game20.gr Terminator

  Pgetsos τώρα τι κάθεσαι και του απαντάς και εκτροχιάζεται το θέμα. Dont feed the troll.

 • http://thealleverything.blogspot.com/ I am dead

  και για να πω κατι ον: πολυ δυσκολα με βλεπω να το τσιμπαω, ειδικα αυτον τον καιρο, προηγουνται 5-6 παιχνιδια (1-2 θα παρω αλλα οκ :P) αλλα οσο εχω δει και διαβασει, ειναι τρομερο...

 • I am alive

  Termi για μαζεψου λιγο. Πως μιλας ετσι? Τι υποτιμιτικο σχολιο ειναι αυτο. Σε πληροφορω οτι ειμαι 23 και δεν εχει δικαιωμα τετοια πραγματα λες και ειμαι κανα χαζο. Υποτιθεται οτι σε ολα τα review και νεα προσθετουμε σχολια για να πουμε πως το βρισκουμε το παιχνιδι. Ε λποπον εγω το θερωρω πολυ παιδικο και μαπα. Αυτο δεν θες? Να λεμε την γνωμη μας? Αλλιως κλειδωσε ολα τα κειμενα σου. Εκτος αυτου ειμαι σιγουρος πως αν το παιχνιδι δεν σου αρεσε δεν θα ειχες προβλημα να λεω την γνωμη μου. Οποτε μαθε να κρινεις σωστα. Καταλαβες? Και πηγαινε σε παλια reviews να δεις με τι αρνητικοτητα κρινουν καποιοι καθε παιχνιδι. Και το θεμα δεν εκτοχιαστηκε.

  Ειπα οτι μου αρεσουν καποια αλλα παιχνιδια και οχι ο batman επειδη το θεωρω πολυ παιδικο. Οκ τωρα?

 • AkisVag

  Xαχαχα αν το Arkham City είναι παιδικό ,τότε εγώ είμαι το εγγόνι του Ρουβά.

 • Dimokritos

  ωραια αφου δεν σου αρεσει πανε αλλου αγορι μου... μας ειπες την αποψη σου. ενταξει το καταλαβαμε οτι το arkham city ειναι χειροτερο απο τα 2 βιντεο που λεγονται i am alive.

 • Tony

  Όλα αυτά που ανέφερες (εκτος από το scratches) μου αρέσουν και μένα,έχουμε παρόμοια γούστα.Όταν όμως δεν μου αρέσει κάτι δεν προσβάλω τους άλλους.

  Είναι δύσκολο να κρίνει κανεις τι είναι σοβαρό και τι όxi.Το gta iv για παράδειγμα είναι σεναριακά σοβαρό αλλα οι side missions που μερικές φορες είναι ανόητες καθιστούν το game χαζό.Τι είναι το gta iv λοιπόν?
  Το fahrenheit ξεκινάει ως σοβαρό αλλα μετά το σενάριο γαμιέται και μπαίνουν μέσα κάτι υπερφυσικές powers,wtf?

 • I am alive

  Μπααα θα μιλισει και ο δημοκριτος τωρς? Αυτος που εχει ολο νευρα και εχει ανακετευτει σε ολους εδω μεσα? Και επισης τερμι εχουμε καταλαβει οτι ειναι η ευκολη λυση να αλλαζεις τα σχολια σου.

 • Dimokritos

  και κατι ακομα... βρισκεις ενα παιχνιδι που δεν εχεις καν παιξει παιδικο και κακο. απλα ασχολιαστο. δημοκρατια εχουμε και μπορει να λεει ο καθενας την αποψη του αλλα μεχρι ενος οριου οκ? μην λεει ο καθε ασχετος με ενα θεμα ο,τι θελει γιατι εκτιθεται ο ιδιος πανω απο ολα. και εσυ φιλε δεν ειναι η 1η φορα που το κανεις αυτο... και σε αλλα παιχνιδια το κανεις. η δημοκρατια χωρις μετρο ειναι χειροτερη απο την δικτατορια... αυτα

 • I am alive

  Δεν υποτιμησα και δεν προσβαλα κανεναν. Ειπα οτι ΠΙΣΤΕΥΩ οτι το batman ειναι για παιδια. Που ειναι το κακο δεν καταλαβαινω

 • Dimokritos

  καταλαβαινω. εχεις βαρεθει να βλεπεις σκετα βιντεο... μαλλον ομως θα πρεπει να το συνηθισεις γιατι το παιχνιδι σου δεν το βλεπω να βγαινει...

 • Pitsos

  Υπερβολικα βαρετο. Οι αποστολες ειναι του στυλ:
  Πηγαινε να πλακωσεις τον Τζοκερ και στο ενδιαμεσο πλακωσε αλλα 100 ατομα
  Πηγαινε να πλακωσεις τον Πενκγουιν και στο ενδιαμεσο πλακωσε αλλα 100 ατομα
  Πηγαινε να πλακωσεις τον Φριζ και στο ενδιαμεσο πλακωσε αλλα 100 ατομα
  κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ
  Η ιστορια ειναι απιστευτα μπερδεμενη και τελικα καταντα απιστευτα κουραστικο, μιας και καταληγει να ειναι μονο ξυλο ξυλο ξυλο

 • I am alive

  Αφου στο τριτο τρειλερ που βγηκε πριν κανα μημα γραφει οτι το παιχνιδι θα βγει αυτον τον χειμωνα

 • http://game20.gr Terminator

  Θεότρελο ξύλο! ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΞΥΛΟ!

  😛

 • Βαγγέλης

  κοιτα I am alive μπορει ο Batman να ειναι για παιδια οπως ο Superman, Spiderman και δεν συμαζευεται αλλα αν δεν δοκιμασεις δεν μπορείς να κρίνεις. Και εγω ημουν σκεπτικος για το 1 αλλα οταν το επαιξα κυνηγώντας μαλιστα και ολους τους γριφους εκτίμησα παρα πολυ το παιχνίδι. Δεν εκανε κοιλιά πουθενα και ηταν πολυ ωραιο που έχτιζες συνεχως τον χαρακτηρα.

  Δοκίμασε κ μετα κρίνε, μην μπετονάρεις το μυαλο σου με μια εικόνα που έχεις δεδομένη.

 • Dimokritos

  θα προλαβει να βγει??? -σατανικο γελιο- muhahaha

 • thanos

  Τρομερό παιχνίδι. Φτου σου τερμι να με hypeάρεις! Τι σου έκανα; Δυστυχώς δεν έχω χρόνο και έχουν βγει τόσα παιχνίδια αυτούς τους μήνες. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Τόσα χρόνια τέτοιο χαμό δεν θυμάμαι.

 • I am alive

  Ναι το ξερω οτι αν δεν παιξεις κατι δεν μπορεις να κρινεις αντικειμενικα. Αλλα ετσι οπως φαινεται και απο οσα ξερουμε απο παλια οταν ημασταν μικρα για μενα το παιχνιδι δεν αξιζει. Μπορει αν το παιξω να μου αρεσει. Αλλα ετσι οπως το ξερω ειναι μαπα.

  Μονο και απο τις εικονες που βλεπω δεν μου αρεσει καθολου. Και αυτη η μασκα πια......

  Ασχετο.... το I am alive τελικα θα βγει δημοκριτε. Να γραφτειτε και στο facebook του I am alive. εγω εχω ηδη γραφτει. Να γραφτειτε ολοι 😛

 • http://game20.gr Terminator

  Θάνο αυτή η είναι δουλειά μου, να σε hypeάρω για ότι αξίζει 🙂

  Τρέχα τρέχα

 • xboxakias.gr

  ο αδελφος μου που το τερματισε του αρεσε πολυ παντως,αλλα για να μην τσακωνεστε παιξτε το i am alive.

 • ggaammeerr

  Ποιο i am alive μασ λες τωρα ρε συ???Συγκρινεις ενα παιχνιδι 20 ωρων και βαλε. με ενα downloadable παιχνιδι.Που εγω εχω τις αμφιβολιες μου για το αν θα βγει.Δεν το εχεις παιξει καν και μιλας...

 • I am alive

  Δεν το εχω παιξει αλλα θα ειναι σιγουρα τελειο. Καταρχην πηγαινε να δεις σχολια σε forum να δεις τι λενε ολοι....Ουτε ενα αρντηικο δεν εχουν τα τρειλερ που εχουν βγει. Μονο εδω λετε οτι δεν ειναι ωραιο 🙁 Το batman μπορει να ειναι πιο μεγαλο παιχνιδι αλλα ειναι βαρετο για μενα.

 • Constantinos

  διαβασα ολα τα σχολια με προσοχη, και εχοντας βγαλει το platinum μου στο AC συνοψιζω και λεω :

  1. το παιχνιδι ηταν απροσμενα καλο...και το Arkham Asylum μ αρεσε δε λεω, αλλα δε περιμενα να δω ενα τετοιο sequel - αριστουργημα σαν το Αrkham City...1000000 ΗΑΙL στη Rocksteady !!!!!!!

  2. η πλοκη και το σεναριο ειναι ψιλομετρια..ειναι αληθεια αυτο..αλλα η ουσια δεν ειναι το story οσο το απιστευτο gameplay...εχεις την απολυτη αισθηση οτι χειριζεσαι τον Νυχτεριδα και επιτιθεσαι στους bad guys οπως εσυ γουσταρεις (θες batarang ? θες sonic batarang? θες takedown? θες inverted takedowns? θες batclaw ? θες stealth χρησιμοποιωντας το detective mode? θες ξυλικι ? το οποιο παρεπιπτοντως ειναι το καλυτερο melee fighting system που χω δει ποτε σε video game??) Termi κακως δεν το χαρακτηρισες ετσι...

  3. .. οταν η Rocksteady αμολαει το κρυφο της οπλο σε ανοιχτο πολεμο παραμονες της κυκλοφοριας του U3 δειχνει guts..πολλα guts..ετσι ακριβως, η Rocksteady χρησιμοποιει το Arkham City σαν πολιορκητικο κριο απεναντι στο Uncharted...δε λεω οτι θα πετυχει, δε λεω οτι ναι καλυτερο ντε και καλα απ το U3, αλλα η Rocksteady δεν εχει τιποτα να χασει, απ τη στιγμη που εφτιαξε τετοια παιχνιδαρα !!!!!!!!!

  4. θες puzzles? ξεκινα με του Riddler και αν δε καει το μυαλο σου με τα συνολικα 400 Riddler trophies που χει σκορπισει η "πρασινη λουγγρα" στο Arkham City, τοτε παει να πει οτι εχεις τον απεθαντο !!!! εμενα μου πηραν 4 μερες μονο τα Riddler trophies...

  5. θες χαρακτηρες? ξεκιναμε...Penguin, Ra's Al Ghul, Hugo Strange, Mr. Freeze, Bane, Robin, Two-Face, Solomon Grundy, Joker, Azrael, Viki Vale, Harley Quinn..θελετε κι αλλους ??? Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ !!!!!!!!!!!! μιλαμε οτι γινεται παρελαση χαρακτηρων στο παιχνιδι οχι αστεια....

  6. θες updates και upgrades?? χαθηκες γιατι εκει επικρατει ενας χαμος !!!!!!

  7. θες platforming? οπως μερικοι θα ξερετε θεωρω το Assassin's Creed την επιτομη του του μοντερνου platform game..το Arkham City θετει νεα στανταρ και σε αυτο το τομεα...ξεκινηστε να δειτε το glide με τη μπερτα και θα σας φυγει το καφασι

  μετα απ ολα αυτα που εγραψα, αν νομιζετε οτι ειμαι υπερβολικος..οκ παω πασο....Σπυρο το παιχνιδι αξιζε να το εκθειασεις περισσοτερο παντως.παραησουν μετριοπαθης για τετοια παιχνιδαρα 🙂 με απογοητευεις 🙂

 • http://game20.gr Terminator

  Ωραίο σχόλιο. Πάνω κάτω συμφωνώ. Πρόσθεσα και την επισήμανση για το melee που λες.

  Η παρέλαση χαρακτήρων δεν ειναι απαραίτητα θετικό στοιχείο. Επίσης, τι σχέση έχει το Uncharted;

  Σου λέω και σένα, διάβασε τον επίλογο αν πιστεύεις ότι δεν εκθειάζω αρκετά 🙂

 • ggaammeerr

  Δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραιο.Εμενα μου αρεσαν πολυ τα 3 video που ειδα.Αλλα πως μπορεις να λες οτι το παιχνιδι ειναι καλο αφου δεν εχει καν κυκλοφορισει???

 • gerasimos

  θα το πάρω μέσα στην εβδομάδα για να έχω κάτι να παίζω μέχρι να βγεί το uncharted 3 αλλα κ επειδή θα είναι πολύ καλό σίγουρα.

 • chris7

  Εγω θα συμφωνήσω με τον Termi όσον αφορά τους χαρακτήρες...δεν νοείται ολόκληρος 2 face και poison Ivy να είναι οση παρών.....μεγάλο σφάλμα...αλλά εγω θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα παιχνιδια της χρονιας, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του termi και constantinou...εύκολα κιόλας...

 • Makis1976

  Must αγορα για μενα αλλα Δεκεμβριο.Τωρα Battlefield 3.

 • gory

  @I am alive κάνε την χάρη στον εαυτό σου και παίξε το Arkham Asylum, που λογικά θα'χει κωλοπέσει για κονσόλες τώρα. Δεν χόρταινα να καραμπουφλιάζω τα τσιράκια του Τζόκερ, τέτοια απόλαυση πραγματικά πουθενά αλλού, καταπληκτικό gameplay.
  Αν πάλι βαριέστε το σφαλιαρομασάζ, όπως λέει ο Pitsos, αποφύγετε το (το πρώτο, το δεύτερο δεν το'χω παίξει αλλά υποθέτω κινείτε στα ίδια).

  Επίσης Νίκο, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μάθε αγγλικά! Η ευχαρίστηση που θα αντλήσεις/αντλείς από τα παιχνίδια που παίζεις θα αυξηθεί κατακόρυφα!

 • Constantinos

  Term η rocksteady πηγε να τα βαλεi (Uncharted) με το κτηνος και οπου βγει..ξερει οτι εφτιαξε παιχνιδαρα και αποφασισε να τα βαλει σε θεματα πωλησεων με το U3...νιωθει σιγουρια για το προιον της και ειπε να κανει μια αποπειρα...

  μια χαρα review ρε τερμι ειναι...το εκθειασες αρκετα αλλα ηθελα κι αλλο..κακο δεν ειναι 🙂

 • gerasimos

  Constantinos
  θα πουλήσειο περισσότερο το batman γιατί είναι multiplatform τίτλος,ίσως να τα βάζει για το goty.

  εγω ρε παιδιά έχω απελπιστεί,δεν ξέρω σε τι κονσόλα να το αγοράσω...

 • thanos

  gerasimos Σε PC.

 • http://gameatgreece.blogspot.com/view/magazine GeoZaxaGR

  Termi θέλω να σε ρωτήσω κάτι. ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ: 9.5 με βάση την κονσόλα, στο PC δεν θα δίνει και κάτι παραπάνω(εκτός των γραφικών) οπότε η βαθμολογία μια χαρά.
  Όταν κάνετε το Review του BF3 θα το κάνετε και σε κονσόλα και σε PC ή μόνο στην πλατφόρμα του PC που θα είναι και το ποιο σωστό; αυτό.

 • Donald

  Σε PC Γεράσιμε με κλειστά τα μάτια. Κι εγω εκει θα το παρω

 • Agony

  Άντε να δούμε ξεπαραδιαστήκαμε πάλη. τώρα έχουν σειρά Uncharted 3 ΠΑΝΩ ΑΠΟ OλλA μετά ΜW 3 " +BF3 και μετά Batman

 • masseffected

  9.5? ενταξει τοτε 🙂

 • ΓΙΩΡΓΟΣ30

  Kaταρχήν με βρίσκουν σύμφωνο τα σχόλια του

  @i am alive

  "Υποτιθεται οτι σε ολα τα review και νεα προσθετουμε σχολια για να πουμε πως το βρισκουμε το παιχνιδι. Ε λποπον εγω το θερωρω πολυ παιδικο και μαπα. Αυτο δεν θες? Να λεμε την γνωμη μας? Αλλιως κλειδωσε ολα τα κειμενα σου "

  Επίσης θέλω να πω σε όλους ότι αν ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

  Αναφορικά για το BATMAN A.C.

  -Eξαιρετικό ψυχολογικό υπόβαθρο χαρακτήρων .
  -Πρωτόγνωρη απεικόνιση πόλης.
  -Πλήθος γρίφων.
  -Πλήθος χαρακτήρων απο το σύμπαν του batman.
  -Διάλογοι απολαυστικότατοι .
  -Mεγάλη διάρκεια.
  -Οpen world κόσμος.

  Για όλους αυτους τους λόγους θεωρώ το παιχνίδι ως το καλύτερο action -adventure ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Δεν ΝΟΕΙΤΑΙ ENHΛΙΚΑΣ GAMER ο οποίος να μην το χει παίξει.

  (Αυτά τα λέει κάποιος ο οποίος δεν του αρέσουν τα comic του Batman.)

 • http://game20.gr Terminator

  Για το Battlefield 3 θα γίνουν ξεχωριστά review για PC και κονσόλες.

 • EdgierMink61

  Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα!!!! Έχω πάρει το Gears of War 3 EPIC EDITION (μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι αλλά χαλάλι τέτοιο τέρας που είναι) και το Forza 4. Κοιτάω τις προσφορές του Πλαισίου για προπαραγγελία του AC: REVELATIONS και ψήνομαι άσχημα να το πάρω. Κοιτάω βέβαια παντού και όλοι λένε τι υπερπαιχνιδάρα είναι το Batman: Arkham City. Ψήνομαι τρελά να το πάρω αλλά δεν υπάρχει σάλιο και κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το Forza γιατί δεν του έχω αφιερώσει τον χρόνο που του αξίζει. Επίσης θέλω να πάρω και το Skyrim γιατί μάλλον πηγαίνει καρφί για Game of the Year αλλά αν το πάρω με τόσες παιχνιδάρες που θα μαζευτούν θα πω αντίο στην κοινωνική ζωή μου. Πείτε μου σας παρακαλώ 1 παιχνίδι από τα παραπάνω να αγοράσω φέτος και τα άλλα 2 να τα αφήσω γι'αργότερα. (ΌΛΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΝ ΤΟ ΊΔΙΟ) Πάω σχολή τώρα και θα δω τα σχόλια σας αύριο. Ευχαριστώ όποιον με βοηθήσει. 😀

 • http://game20.gr Terminator

  Θα σου πω το εξής: προς το παρόν καρφί για GOTY πάει αυτό εδώ.

 • ΓΙΩΡΓΟΣ30

  @EdgierMink61 άκου μια συμβουλη μεγαλυτέρου . Για κανένα και το τονίζω ΚΑΝΕΝΑ παιχνίδι δεν πρέπει να ρίχνεις την κοινωνική σου ζωή . ΜΑΜΗΣΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ,ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΝΑΝΑΣΤΟΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ,

  Παρόλο αυτά πρωσοπική άποψη πάντα , και με την λογική ότι εχεις να διαλέξεις ένα μόνο παιχνίδι βουρ για το ΒΑΤΜΑΝ ΑRKAM CITY .ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ.

 • Schoumi

  Χριστος και η μανα του ! Εχετε γραψει τοσα πολλα σχολια, που παιζει να μην εχω δει και 4 - 5.
  Anyway, εγω ενα πραγμα θελω να ρωτησω : εχει ανακοινωθει ημερομηνια κυκλοφοριας για το pc;
  Γιατι οπως λεει και στο εξωφυλλο του Arkham Asylum : one of the definest games of this generation. Σιγουρα το ιδιο ισχυει και στο Arkam. Μust - buy. Τελος.

 • Forza4

  Συμφωνώ για το GOTY.. Μέχρι στιγμής πάει αυτό.. Αλλά λογικά, και μόνο αν το skyrim, είναι σχετικά bug free θα πάει αυτό για GOTY.. Gears 3, Uncharted 3 δεν θα έλεγα γιατί είναι exclusives και γενικά προτιμώ multiplat games για GOTY

  Τελικά αν η εταιρία έχει το rock ως πρώτο συνθετικό είναι εγγύση:D

 • Γιωργος30

  @Schουmi αν δεν απατώμαι ημερομηνία κυκλοφοριας για pc ειναι κοντά στις 20 Νοέμβρη

 • I am alive

  ggaammeerr σορρυ που απαντω τωρα. Με ειχε παρει ο υπνος. Οντως το παιχνιδι μπορει να μην ειναι καλο. Λαθος. Αλλα απο τα τρειλερ εχω διαμορφωσει μια αποψη.Πιστευω μεχρι στιγμης κανενα παιχνδι δεν ειχε βγαλει κατι παρομοιο. Σε ολα τα forum το αναφερουν και γενικως εχει κανει σε ολους εντυπωση, ειδικα το πρωτο τρειλερ

  gory απλα βαριεμαι τα batman. ειχα παιξει τα παλια παιχνιδια. Δεν ξερω αν εχουν αλλαξει εκτος απο τα γραφικα. Αμα θες μου απαντας. Εγω παντως οταν πρωτοειχα παιξει batman ημουν γυρω 13 χρονων και δεν μου αρεσε. τωρα ειμαι 23. Εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε τα batman? Επισης αγγλικα πρεπει να μαθω, το ξερω. Αλλα οχι για τα παιχνιδια. Ακομα και να ηξερα δεν θα με βοηθουσαν. Και η αδερφη μου εχει lower και πολλοι φιλοι μου και παρολα αυτα δυσκολευονται. Λογικο γιατι ουτε και στις ταινιες δεν μπορει να τις δει ΣΧΕΔΟΝ κανεις χωρις υποτιτλους. Παραδεξου το.

  ΓΙΩΡΓΟΣ30 ευσριστω για την υποστηριξη. Μην μου πειτε οτι παιζεται και spiderman? :p πλακιτσα μην νευριασετε παλι...

 • gory

  @I am alive αν δεν αλλάξανε τα παιχνίδια μετά από 10 χρόνια... ζήτω που καήκαμε.
  Κάνε ένα διάλειμμα από το trailer του I am Alive και δες ένα gameplay trailer του Batman. Αν δεν σ'αρέσει έχει καλώς.

  Όσο για τις ταινίες, και αυτές και σειρές πολλές φορές τις βλέπω χωρίς υποτίτλους. Το lower δε μου λέει τίποτα, εγώ έτυχε λόγω ενασχόλησης να μάθω τα αγγλικά μου από gaming/ταινίες και μετά πήγα έδωσα και για τα πτυχία.

 • Forza4

  Φίλε μου έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τότε που έπαιξες.. Τα batman σήμερον ημέρα είναι καλά πρώτα επειδή είναι πολύ καλά ως παιχνίδια και μετά (και αν είσαι φαν) επειδή είναι Batman... Εγώ όταν έπαιξα το asylum έλεγα καλά πόσο καλό μπορεί να είναι! Αλλά όταν έπαιξα κατάλαβα ότι απλά πρόκειται για ένα τέλειο στο είδος του παιχνίδι, που επιπρόσθετα μπορεί να προσφέρει και πολλά στους φαν του συγκεκριμένου υπερήρωα.. Και πιστεύω οι περισσότεροι fan του παιχνιδιού σκέφτονταν σαν και μένα

 • I am alive

  Δεν εννοω να εχει αλλαξει ο τεχνικος τομεας. Αυτο ελειπε να μην εχει αλλαξει. Αλλα να εχει γινει πιο αληθινο και πιο σοβαρο. Ακομα στις ταινιες του batman εισαι σιγουρος οτι μπορει να τα κανει ολα. Και χανει την αισθηση του κινδυνου. Οσο θυμαμαι την ταινια "σκοτεινος υποτης" γελαω με τις υπερβολες

 • Forza4

  Δεν σ άρεσαν οι ταινίες Batman? Δεν ασχολούμε άλλο! χαχαχαχ

 • I am alive

  Καθολου ομως.....χαχαχα. Ειδικα εκει που ερχετε και τους σκοτωνει ολους....Ειχα σκασει στα γελια. Τα λαστιχα του αυτοκινμητου δεν εσκαγαν απο τις σφαιρες.χαχα. Πως τα βλεπετε ρε παιδια?χαχαχα

 • G.J.

  9.5 Ο τερμι 😀 για φαντασου ποσο καλο πρεπει να ειναι... Πολυ καλο review anyway,αγορα οταν περισευσουν λεφτα (pc)

 • Γιώργος30

  @Ι am alive ο batman αν το καλοσκεφθεις δεν ειναι τιποτα αλλο ενας απλως γηινος .Τα εξελιγμένα gadget των καθιστούν υπερήρωα .Σε αυτα βασιζεται η δυναμη του. Ουτε ατρωτος ειναι. Για αυτο ο Βatman ειναι ο πιο αληθοφανης ηρωας τόσο αληθοφανης που καλιστα καποιος με γνώσεις πολεμικών τεχνων ,μπέρτα και gadgets να βγει στο πραγματικό μας κόσμο ,να πολεμα τον υπόκοσμο. Μιλαω παντα για τον ρεαλισμο του θέματος χωρις να ειμαι φαν του,ουτε και να χω διαβασει κομικ του.

 • Donald

  Oι ταινίες του Μπάρτον ήταν αριστουργήματα. Φυσικά και τις εχω τσιμπήσει και τις 2 σε blu ray. Ο Νόλαν βλέπει με υπερβολικό ρεαλισμό τα πράγματα και εκεί το χάνει λίγο κατ'εμέ.

  Ωστόσο, στις ταινίες του Νόλαν αιτιολογείται μέγαλο μέρος του εξοπλισμού του καθώς είναι υπαρκτός και χρησιμοποιείται από μυστικές υπηρεσίες, στρατο κλπ

 • AkisVag

  To μαμήσατε,λέτε αν σας αρέσει ο Μπάτμαν και όχι το παιχνίδι,αποκλίνετε απτο θέμα 😛

 • Γιώργος30

  @dοnald Σωστα τα λες. Οντως αιτιολογειται η χρηση των gadget στις ταινιες του νόλαν .Πάντως σκέψου να υπηρχε ενας πλουσιος που να χε τα μεσα, να βαζε μια μπέρτα και να πολεμουσε το εγλημα αλυπητα ,ο κόσμος θα ήταν καλυτερος. Αλλα βλεπεις οι πάμπλουτοι σκεφτονται μόνο πως θα πλουτίσουν περισσότερο και πως θα πηδήξουν καμαριέρες και ανήλικες στην Mαλαισια!

 • http://thealleverything.blogspot.com/ pgetsos

  μητσο μιας και σε πετυχα, χρονια πολλα ρε 😀

 • http://gameatgreece.blogspot.com/ JM

  Τζιμ χρονια πολλα και απο εμενα. 🙂

 • I am alive

  ΓΙΩΡΓΟ τα gadget που εχει, μονο και μονο που τα βλεπεις καταλαβαινεις οτι δεν μπορουν να κανουν τοσα πολλα. Δεν ειναι σαν το Crysis που υποτιθεται βρισκομαστε στο μελλον και εφοσον εχει εξελιχθει η τεχνολογια εχουν κατασκευασει τετοια στολη. Παρολο που ειναι αδυνατον, δεν μας φαινεται τοσο ψεμα. Το batman απο οτι ξερω δεν ειναι sci-fi ετσι δεν ειναι? Αλλα και να ητανε ειναι σιγουρα υπερβολικο. Βασικα επειδη ειναι πολυ γνωστο παιχνιδι εννοειται πως ειναι ανουσια αυτα που λεω. Απλως πιστευω οτι τετοιου ειδους παιχνιδια,(δηλαδη τοσο υπερβολικα) ειναι κουλο να τα παιζει ενας ενηλικας. Ειναι πιο πολυ για παιδια. Γι αυτο φτιαχτηκε.

  Δημητρη Χρονια Πολλα!

 • Donald

  Να'στε καλά παίδες! Ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!

 • I am alive

  Ποτε κερνας ειπαμε? 😛

 • Donald

  Εσένα θα σου πάρω το I am alive αντί για κέρασμα! 😉 😛

 • I am alive

  χαχαχαχα καλοοοο. Τι ωραια στιγμη..... Παντως πως καθεσαι σπιτι? Δεν θα βγεις να το γιορτασεις?

 • Donald

  Όλη μέρα έξω ήμουν! Κ μαζευτηκα πριν λιγο! Είδα με τα παιδιά το killer elite! Ταινιάρα! Τρέξτε να το δείτε! Τρελή δράση!

 • I am alive

  Ναι ε? Ισως παμε κι εμεις αυτες τις μερες. Αλλα θελω πολυ να δω το "Βλεπω τον θανατο σου" το καινουριο και "μεταφυσικη διαστηριοτητα 3" Ειχα δει τα προηγουμενα 2, ε και δεν λεει να το χασω. Το εχει δει κανεις?

 • gerasimos

  βγήκατε off topic εντελώς..

 • I am alive

  ε ειναι η γιορτη του Δημητρη. Ετσι πρεπει!

 • thanos

  @I am alive
  Γιατί είναι αληθοφανή τα άλλα παιχνίδια. Το uncharted το σκίζει, και το AC με τους υπερμάγκες assasins και το leap of faith και όλα τα FPS που ρουφάς σφαίρες σαν σφουγγάρι και στα POP που σε λίγο θα περπατάς στο ταβάνι και ο sam υπεργκατζεντάκιας είναι και τα james bond κλπ κλπ. Αλλά όλα τους είναι παιχνιδάρες.Και οι ταινίες σχεδόν όλες μέσα στο ψέμα και την υπερβολή είναι, περισσότερο από τα παιχνίδια. Όμως τα λατρεύουμε ακριβώς για αυτό το λόγο. Εδώ μιλάμε για ένα από τα καλύτερα adventures της γενιάς ποιος νοιάζεται για την αληθοφάνεια. 🙂

  Δημήτρη να χαίρεσαι το όνομα σου. 🙂

 • I am alive

  Δεν ειναι ετσι οπως τα λες. Αλλο να εχει μια μικρη δοση υπερβολης και αλλο να ειναι μες το ψεμα. Και επισης εχει σημασια και ο τροπος που μας δειχνει την υποθεση, τα σκηνικα κλπ. Πχ οπως ανεφερα πριν το Crysis μπορει να ειναι ψεμα αλλα το εκανα να φαινεται σοβαρο. Και αυτο που ειπε με τις ταινιες ειναι αστοχο.

  Κοιτα εδω το spiderman σε ταινια
  http://www.youtube.com/watch?v=siqo1X-gKTk

  και μετα δες βιντεακια να δεις πως ειναι σε παιχνιδι που βγηκε προσφατα. Ειναι γελοιο. Ενω παρολο που δεν μου αρεσει το spiderman η ταινια φαινεται καλη.

  Και επειδη στην αρχη με ειχετε ψιλο πεισει με το batman ειδα στο youtube το παιχνιδι. Εχει ωραια εισαγωγη αλλα οταν μπει στο gameplay....πολυ κλασικουρα.Ουτως η αλλως καλα κανουν και επικεντρωνονται στο gameplay οι προγραμματιστες αφου αυτο αρεσει στα παιδια

 • Dimokritos

  καταστρεψατε το θεμα. μπραβο σας...

 • Γιώpγος30

  @thanοs πολυ σωστά τα λες. Κλεινω επι του θεματος λεγοντας οτι δικαιωμα σου ειναι @ Ι am alive να θεωρεις το Βatman Αrhkam city παιδικο (!!!!!!!! Μαλον αλλο παιχνιδι παιζουμε δεν εξηγειται !!!!!) παιχνιδι αλλα φυγαμε απο το θεμα μας.

 • Βαγγέλης

  "quote: Ούτως η άλλος καλά κάνουν και επικεντρώνονται στο gameplay οι προγραμματιστές αφου αυτο αρεσει στα παιδιά"

  Χαχαχα έχεις εδώ μέσα όλο το games20 να σου λέει για το παιχνίδι τα καλύτερα αλλα εσύ τον χαλβά σου. Εξέφρασες την γνώμη σου αλλα οκ σταμάτα πλέον. Φαίνεσαι άνθρωπος που δεν ακούει την γνώμη των άλλων και εμμένει στα πιστεύω του. Ελπίζω να μην είσαι τόσο απόλυτος και στην ζωή σου γιατι δυστυχώς τέτοια άτομα έχουν φέρει την χώρα εδώ που είναι.

  Υποστήριξε κάτι που σου αρέσει, κάτι που πιστεύεις, αλλα οταν διαφωνείς με κάτι άλλο μπορείς απλά να μείνεις παρατηρητής ή να αναρωτηθείς γιατι ολοι λένε το αντίθετο απο εμένα;

  Ανοίξτε τα μυαλά σας μην τα μπετονάρετε, έτσι μας θέλουν-δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

 • I am alive

  οκ το παραπανω σχολιο μου τα λεει ολα για μενα. εσας σας αρεσουν ολα τα παιχνιδια 😛 . τεσπα σορρυ που ξεφυγα

 • EdgierMink61

  Έστω με καθυστέρηση μίας ημέρας είδα τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολύ. Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα αν και με βοηθήσατε αρκετά. 😉

  Τώρα όσον αφορά το σχόλιο μου περί κοινωνικής ζωής, θα ήθελα απλά να πω πως ήταν μία άστοχη χρήση υπερβολής. Εννοείται πως δεν κλείνομαι σπίτι μου και δεν ενδιαφέρομαι για τίποτ'άλλο πέρα από το gaming. Χόμπυ είναι αυτό κατά την γνώμη μου και έτσι το βλέπω. Γιώργος30 σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. 😀 Να'σαι καλά.

 • gerasimos

  μόλις είδα trailer για το dark night risen κ πορώθηκα ακόμα πιο πολύ με το παιχνίδι που ακόμα δεν έχω.πάντως ο hugo δείχνει πιο cool στο arkham city παρά στην ταινία κ το γεγονός ότι παίζει ο robin williams με έκανε λίγο σκεπτικό.termi δεν ξέρω τι θα κάνεις,στείλε μ την κόπια σ αφού την τελείωσες,περιμένω κ δεν θέλω μα μου. 😛

 • Simos

  Τέρμι δεν είναι οικονομικός ο λόγος. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, μπορεί να το βρω και στα 5 ευρώ από το psn. Έχω παίξει το demo του πρώτου και δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε. Ήταν πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν με τρελαίνει να σκοτώνω με combos και ξύλο. Τώρα θα μου πεις, Batmabn είναι ρε φίλε, με τι θες να σκοτώνει, με shotgan; Ίσως το δοκιμάσω μελλοντικά.

  :p

 • http://game20.gr Terminator

  Δεν ξυλοφορτώνεις μόνο. Το παιχνίδι έχει και φανταστικά στοιχεία adventure (και όχι μόνο). Είναι μία από τις αγορές που αξίζει να κάνεις με κλειστά μάτια που λέμε. Ακόμα κι αν δεν σε τρελαίνει το είδος, το παιχνίδι θα σε αναγκάσει να το αγαπήσεις.

 • Donald

  Και δεν σκοτώνει 😉
  Anyway, 11 Νοεμβρίου μου έρχεται η συλλεκτική! Can't wait! Ελπίζω να μην φαω καμία πίκρα και κλαίω τα 68 ευρω που θα φύγουν!

 • gerasimos

  Donald
  τί έχει μέσα η συλλεκτική κ αξίζει απο την απλή κ για ποιά κονσόλα τσιμπάς?

 • Donald

  Το άγαλμα και το soundtrack είναι απο μόνοι τους αρκετά καλοί λόγοι. Για υπολογιστή θα το πάρω. 🙂

 • gerasimos

  εγώ ακόμα το ψάχνω σε ποιά έκδοση να τσιμπήσω,λογικά πάω για 360 έτσι να αρχίσω να παίζω κ εκεί κανά παιχνίδι αν κ το arkham asylum το έχω για ps3.στην ελλάδα η απλή έκδοση σε πολλά μαγαζιά έχει 60 ευρώ,αν η συλλεκτική κάνει 70 θα τσιμπήσω αλλα που τέτοια τύχη.μέχρι τότε περιμένω την τετάρτη για το έπος που έρχεται.

 • Donald

  Μα δεν καταλαβαίνω. Τα multiplatform τα παίρνω πάντα στον υπολογιστή. Γιατι δεν κανεις το ίδιο? Υπάρχουν παιχνιδαρες για το κουτί χ κ για το πσ3 αλλά οτι βγαίνει και στα 3 το παίρνω καθαρά στον υπολογιστή εκτός κ αν έχει δοθεί βαρύτητα για κάποιο τίτλο στις κονσόλες.

 • LugosiOne

  Symfwnw sxedon se ola me to review,ektws apo thn enstash sxetika me to senario k thn plokh.To AC exei makran kalytero senario k plokh apo to AA k genikotera einai kalytero se ola.Shmfwnw gia th la8os xrhsh kapoiwn xarakthrwn k se ola ta alla.To paixnidi den afhnei peri8wria gia sequel se o,ti afora ton Joker toulaxiston 😛 @Terminator sta credits leei 10 hours ago 😉

 • Deathracer2009

  @LugosiOne

  Ο ηθοποιος που εκανε τον Joker ειχε πει κατα τη διαρκεια της αναπτυξης του Arkham City πως ο Joker θα τελειωνε εκει. Δεν το εχω παιξει ακομα και θα το αγορασω πριν τα Χριστουγεννα σιγουρα.

  Ελπιζω σε sequel (το θεωρω δεδομενο την αναπτυξη του) και γρηγορα ανακοινωση....(εστω οτι αναπτυσσεται...)

 • http://game20.gr Terminator

  Lugosi ελληνικα παρακαλώ 🙂

 • NemesisN7

  Παίδες,είναι αναγκαίο να παίξω το πρώτο ή να πάω κατευθείαν σε αυτό ?

 • Βαγγέλης

  Εννοειτε πας για το πρώτο, πρώτα

 • Constantinos

  @I am alive

  ειναι δυνατον να μην σ αρεσουν τα batman του νολαν? εδω μιλαμε οτι ο ανθρωπος απομυθοποιησε με τοσο ρεαλιστικο τροπο την εννοια batman, που πραγματικα το λιγοτερο που χεις να κανεις ειναι να προσυνησεις....

  εχω ξαναγραψει σε σχολιο μου εδω σε ανυποπτο χρονο οτι οι καλυτερες ταινιες της τελευταιας δεκαετιας ηταν το No Country for Old Men, Inception και Dark Knight

 • nikolas13

  ειναι πιο ευκολο κ μικρο απο το πρωτο η απλα μου φανηκε???

 • Dimokritos

  ρε παιδια. το τερματισα και ειδα σαν μακακας ολα τα credits αλλα περα απο το τραγουδι δεν εχει κατι αλλο. αν εξαιρεσουμε τις πωλησεις και το hype ως ειμαστε σιγουροι οτι θα εχει sequel?

 • http://game20.gr Terminator

  Τα λεγόμενα της Harley είναι αρκετά νομίζω

 • Dimokritos

  δεν μου ειπε κατι η harley στα credits.

 • http://game20.gr Terminator

  Σόρι όχι τα λεγόμενα, τα "σημάδια". Δε μιλάω για το τέλος, αλλά για easter egg.

  SPOILER

  http://www.youtube.com/watch?v=y5-kzDTt22g

 • Dimokritos

  τα τερματισα ολα. πραγματικα το μοναδικο game ποθ δεν βαριεσαι να κανεις τα sidequests.

 • ggaammeerr

  Αρκετα αργα μετα την κυκλοφορια του επιτελους τσιμπισα το game για ps3.Το τερματισα πριν λιγα λεπτα και μπορω να πω πως το παιχνιδι απλα ειναι το καλυτερο super hero game και μεσα στα 3 καλυτερα ολων των εποχων κατα την αποψη μου.Το συστημα μαχης ειναι κορυφη,τα γραφικα φοβερα,το stealth διασκεδαστικο,την πλοκη την βρηκα μια χαρα δεν μπορω να καταλαβω τι σε χαλασε termi (ειδικα το τελος ηταν ολα τα λεφτα) SPOILER SPOILER SPOILER (το πιο σοκαριστικο τελος αν οχι το καλυτερο για εμενα μιας και ειμαι fan του joker-mark hamil 🙂 και οταν ειδα τον joker να παιθενει και να τον κραταει στα χερια του ο batman και να βγαινει απο το κτιριο ηταν απο τις πιο <> στιγμες για μενα) SPOILER SPOLER SPOLEIR

  Η catwoman ηταν μια πολυ ωραια προσθηκη.Ηταν σαν ενα mini campaign με την catwoman να εχει λιγο διαφορετικες ικανοτητες.Αυτα ειχα να πω για την υπερπαιχνιδαρα και οσοι αμφιβαλεται για το αν σας αρεσει παιξτε το arkham asylum και αν σας αρεσει αυτο τοτε το arkham city θα το λατρεψετε. 😛

 • Βαγγέλης

  +1 gamer οντως το παιχνίδι ειναι φανταστικό. Η catwoman με ζορισε αρκετές φορές και με εκνευριζε που δεν μπορούσε να κινηθεί οπως ο Μπατς. Ολα τελος καλο ολα καλα.

  Θα ηθελα να έχει το κατι εξτρα οταν τελειωνες ολα τα Riddles οπως τουλαχιστον είχε στο Arkham Asylum, το ηχητικό.

  Εκει ηταν η μονη μου ενσταση και πικρία. Τελειώνοντας με τα 1000 ζόρια τα combo που μου ειχαν μείνει τελευταία, δεν έγινε τπτ, απολύτος τπτ.

  Η γευση ομως που μένει στο τελος ειναι γλυκιά.

 • ggaammeerr

  Μoλις τελειωσα το harley quin's revenge.Αρκετα ικανοποιητικο αν και λιγο μικρο σε διαρκεια.Βεβαια οποιος θελει να παρει ολα τα trophies του dlc θα τον κρατησει λιγο παραπανω.Το εχω λιωσει παντως.Πριν λιγες μερες το πλατιναρα εχω κανει 4 playthrough (στο asylum πρεπει να ειχα κανει 12) και εχω ξεσκιστει με τα challenge maps.Ατελειωτη παιχνιδαρα. 🙂

 • Julian

  Παιδια να ρωτησω κατι για οποιον ξερει για το side quest με τον τυπο που κλεβει ταυτοτητες πρεπει να περιμενω να μου εμφανιστει νεος φονος η πρεπει να κανω εγω κατι μετα απο το πρωτο θυμα και τον μαρτυρα που βρισκω.. Αντιστοιχα με τον deadshot μου εβγαζε καινουρια θυματα ανα διαστηματα ενω σε αυτο δεν βγαζει κατι καινουριο. Τα εχω τερματισει ολα εκτος απο το side quest του riddler και το identity thief.. Ευχαριστω για την βοηθεια!

 • ggaammeerr

  Julian πρεπει να ψαξεις εσυ ο ιδιος δεν θα σε βγαλει καποιο σημαδι στο χαρτη η θα σου κυκλωσει μια περιοχη για να ψαξεις.Απο οτι θυμαμαι σου δινει το πρωτο η τα δυο πρωτα θυματα και τα υπολοιπα πρεπει να τα βρεις μονος σου.Το τριτο και το τεταρτο ειναι πολι κοντα μεταξυ τους και γενικα και τα τεσσερα θυματα ειναι περιπου στην ιδια περιοχη νομιζω.Ελπιζω να βοηθησα.Παντως αν κουραστεις πολυ δες το στο youtube.Προσωπικα εψαχνα 2 ωρες μεχρι να τα βρω.Δεν νομιζω παντως να υπαρχει καποιος τροπος να στα δειξει πανω στον χαρτη.Ετσι νομιζω δηλαδη.Αν ξερει κανεις τιποτα παραπανω ισως σε βοηθησει περισσοτερο αλλα νομιζω δεν υπαρχει αλλος τροπος για να τους βρεις.Ψαξε λιγο καλυτερα κυριως στα στενα και θα τους βρεις.

 • Donald

  Πρέπει να ψάξεις στην πόλη για να βρεις το επόμενο θύμα του κάπου παρατημένο. Δεν πρόκειται να σου εμφανιστεί μονο του στο radar. Αν θέλεις να τα βρεις μόνος σου καλώς, διαφορετικά ρίξε μια ματιά στο λινκ παρακάτω 🙂

  http://www.gamesradar.com/batman-arkham-city-identity-theft-side-mission-guide/

 • Julian

  That was quick! Ευχαριστω παιδια θα παω να ψαξω στο σημεια που βρηκα το πρωτο θυμα και μαρτυρα για στοιχεια. Youtube μονο αν ερθω σε κατασταση απογνωσης! Δυσκολο το quest μεχρι και ο τυπος που σου εσκαγε στο ακυρο(o azrael) φαινοταν καπως λογω του καπνου και ηταν και σε ψηλα σημεια τα πτωματα τωρα αντε να τα βρεις! Ευχαριστω και παλι παιδια! Και εγω κανα δυωρο βλεπω να ασχολουμαι οχι παραπανω

 • ggaammeerr

  Παντως πολυ χαζο να μην σου δεινει καποιο στοιχειο η εστω ενα σημαδι προς τα που να ψαξεις.Το χειροτερο side quests κατα την γνωμη μου.

 • Donald

  @ggaammeerr

  Έχει ενδιαφέρων villain πάντως!

 • ggaammeerr

  Το side quest με τον azrael ηταν απολαυση.Μεχρι και στην ροδα(?) του λουνα παρκ ανεβηκε ο ατιμος.Παντως ηταν ευκολο να τον βρεις οπως λες και εσυ julian.

 • meh

  Τι σκατα Batman θα ησουν αν τα ειχες ολα στο πιατο? Η μιση μαγεια ειναι η εξερευνηση σε καθε σοκακι και στεγη. Απο τα καλυτερα quests και με φοβερο τελος.
  Αντιθετα το τελος του Riddler ηταν πατατα.

 • ggaammeerr

  Βασικα δεν ηταν ευκολο αλλα ποιο ευκολο σε σχεση με το αλλο.

  Donald δεν τον ηξερα στο arkham city τον ειδα για πρωτη φορα.Λογικο ειναι να μην πολυ εντυπωσιαστηκα με την μικρη του παρουσια αλλα διαβασα bios κλπ και οντως φενεται ενδιαφερον.Βλεπεις δεν ειμαι γνωστης της DCUniverse οποτε δεν ξερω και πολλους χαρακτηρες.

 • ggaammeerr

  Το αγαπημενου μου side quests ηταν αυτα με τον azrael και του deadshot.Α και αυτο με τον zsaasz ηταν ωραιο.

 • Julian

  H φαση ειναι οτι τον ειχα δει στην ροδα μια φορα πριν παρω το side quest και νομιζα οτι ηταν bug χαχα. Μετα τον ειδα ξανα καθαρα κοντα μου του μιλησα πηρα το quest και ετρεξα στην ροδα γιατι καταλαβα οτι ηταν αυτος.. Το λιγοτερο ενδιαφερον side quest ειναι αυτο που σωνεις του πολιτικους κρατουμενους για μενα, του riddler δεν το χω κανει μαλλον δεν θα το κανω.. Παντως γενικα τα side quest σε αυτο το παιχνιδι θες να τα κανεις γιατι ειναι σχεδιασμενα ως μερος του παιχνιδιου και οχι ως απλα κατι που κανεις απο αγγαρεια η μετα τον τερματισμο

 • meh

  Για να μαζεψεις ολα τα trophies και να ξεκλειδωνεις δοκιμασιες του Riddler θελει αιμα (αλλων) και ιδρωτα. Ευτυχως το τελος του ξεκλειδωνει χωρις να χρειαζεται ΟΛΑ ΟΛΑ τα trophies αλλα δεν ειναι και τοσο καλο εν τελει.

 • Julian

  E για αυτο δεν ειμαι και για τοσο ψαξιμο γενικα :D.. Ασχετο εχω δει ενα κτηριο με φυτα στην ακρη του χαρτη που λογικα θα ειναι της poison ivy.. Εχει τιποτα να κανεις εκει; Δεν εχω παει ακομα γιατι τα side quest ειναι γεμισμενα ολα και υπεθεσα οτι δεν θα εχει κατι

 • Donald

  To μόνο side quest που με εντυπωσίασε ήταν η άψογα εύστοχη (και ριψοκίνδυνη) προσθήκη το Azrael. Τώρα μένει να δούμε και κανένα μέλος της Justice League στον επόμενο τίτλο και θα τα έχουμε δει όλα!

  @Julian Είναι για το story της Γατογυναίκας

 • Julian

  Α οκ DLC stuff then..

 • ggaammeerr

  Το εχω λιωσει τοσο πολυ το παιχνιδι που σε καποια φαση το σιχαθηκα.Ακριβως julian θες να τα κανεις ολα ακομα και τα challenges του riddle εκανα.Το εκανα platinum πριν λιγες μερες.Μιλαμε εχω ξοδεψει παρα πολλες ωρες και στα δυο arkham.Παιχνιδαρες.

 • Julian

  Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι απο τα μονα sequel που μου αρεσαν περισσοτερο απο το original.. Και το asylum to λατρεψα! Αψογα και τα δυο παιχνιδια, αξιζουν ανετα τα λεφτα τους, και οτι πειραματισμοι υπηρξαν στο δευτερο παιχνιδι ηταν αρτια υλοποιημενοι.. Ευγε τι να πω, ειναι το προσωπικο μου GOTY

 • ggaammeerr

  Meh +10

  Τα trophies δεν ειναι δυσκολα ειδικα αμα κανεις ανακρισεις σου δειχνει τα trophies στον χαρτη και μετα ειναι ευκολο να τα βρεις.Εκτος απο δυο τρια που ηταν υπερβολικα δυσκολα και μου πηραν αρκετα λεπτα μεχρι να τα παρω ολα τα αλλα ειναι σχετικα ευκολα αλλα πολυ ποιο δυσκολα απο του arkham asylum.Τα challenges ασε καλυτερα δεν θελω να τα θυμαμαι.

  Julian

  Στο ps3 (λογικα θα υπαρχει και στα pc,360) υπαρχει ενα πακετο με ολο το dlc που εχει βγει μεχρι τωρα.(και αυτο της catwoman) 30 ευρω.Τσιμπα το αμα θες γιατι και το HQ:R και το dlc της catwoman αξιζουν.Ειδικα αμα σου αρεσουν τα challenges.Μεταχειρισμενο το πηρες???

 • Blaze

  Παιδιά έχω μια ερώτηση. Μόλις τερματίσεις το new game+ μετά αυτό ξαναρχίζει απο την αρχή η καταλήγεις να έχεις δύο free roam saves; Με άλλα λόγια σε ένα save slot έχεις τη δυνατότητα να ξαναπαίξεις το παιχνίδι με τα κεκτημένα μία φορά ή άπειρες; Ξέρω, λίγο κουτή η ερώτηση όταν ο ορισμός του new game+ είναι ξανά και ξανά αλλά θέλω να σιγουρευτώ και δεν έχω το χρόνο να το ελέγξω μόνος μου (πόσο μάλλον για παιχνίδι που έχω ήδη τερματίσει)

 • Blaze

  Μπα αφήστε, απ'ότι διαβάζω εδώ και κει δε γίνεται.. και την είχα ψιλιαστεί..
  Έλεοςςςςς

 • meh

  Το NG+ στο City ειναι αλλη επιλογη για new game ουσιαστικα. Ξανα ολες οι αποστολες απο την αρχη αλλα με ολα τα gadgets, δυνατοτεροι αντιπαλοι, μειωμενες βοηθειες κτλ. Κρατας ομως το αρχικο save σου για να το παιζεις οποτε θες.

 • Constantinos

  το πιο πλουσιο melee combat system που χει βγει σε action/adventure παιχνιδι...by far

 • meh

  Αυτες τις μερες βλεπω το Batman Beyond (αφου ειδα ολο το Animated Series) και τωρα θελω ενα παιχνιδι βασισμενο στο Beyond. Ολα τα νεα gadgets, η αισθητικη, νεος χαρακτηρας, ο Wayne ως μεντορας και πατρικη φιγουρα. Πολυ θα το γουσταρα απο τα χερακια της Ροκστεντυ.

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  Όντως, αυτό θα τα έσπαγε.

 • Constantinos

  Οντως ειναι ωραιο concept αλλα πολυ extravagant για να βγει σε παιχνιδι θεωρω

 • Donald

  To beyond ε'ιναι εκπληκτικό και ο Terry από τους πιο badasses χαρακτήρες που έχουν βγει ποτέ. Κι εγώ θέλω τρομερά ένα game με Beyond αλλά όχι σε τόσο φουτουριστική εποχή! Ή παιχνίδι με Justice League

 • meh

  Ρε Κωστα τι μου λες? 😛 Ειναι απο τις πιο προσγειωμενες εκδοχες μιας μελλοντικης πολης. Εδω βγαινουν παιχνιδια με εξωγηινους και οτι βγαζει η Ιαπωνια. Αυτο θα θεωρηθει extravagandt?

  Ντοναλντ, ουναμουχαθεις, φουτουριστικη αισθητικη φορ εβαρ!! 😀

 • Donald

  @meh

  Θα μπορούσαν να κάνουν crossover όπως στο επεισόδιο The One and Future thing της JL. Που ο Batman πήγε στο μέλλον και συνάντησε τον Terry. Να χειριζόμαστε μια τον Bruce και μια τον Terry. Θα είχε πολύ φάση!

  Υ.Γ. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ τι κόσμημα θα έβγαινε αν αποφάσιζαν να ασχοληθούν με Justice League! Επιμένω! 😛

 • pgetsos

  η φουτουριστικη αισθητικη αμα φτιαχτει ομορφα και με μερακι μπορει να ειναι τρομερη 😀

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  @Donald

  >Batman, Bruce Wayne. Bruce Wayne, Batman... or have you met?
  >NOT NOW!
  >Great... What they used to call it? Stereo?

 • Donald
 • Blaze

  Φανταστείτε τη φάση του meh... Arkham 3 σε next gen συστήματα. Να διαδραματίζεται σε μια χαώδη και γεμάτη Gotham City. Να είσαι ο ήρωας του beyond και να κυνηγάς ένα βαν με κακούς με το batmobile σου. Απο τον ασύρματο ο Bruce Wayne να σου δίνει συμβουλές, συντεταγμένες...

 • Constantinos

  απλα θεωρω οτι batman ειναι μονο ο bruce wayne...καλως ή κακως ο απλος κοσμος εχει ταυτιστει με τη συγκεκριμενη περσονα..ισως αμα γυριστει καποιο μελλοντικο batman reboot με τη θεματολογια και τη δομη του beyond, ισως τοτε να εχει φτασει η στιγμη να γινει κατι αναλογο και στο gaming..

  απο τωρα το λεω, justice league + rocksteady = fail...θα χαθει ο μπουσουλας

 • meh

  Reboot στον Batman? Σε καμια περιπτωση. Απολυτως καμια περιπτωση.
  Το Beyond εχει απολυτη ισορροπια του παλιου και του μελλοντικου Gotham.

  Με μια καλη εισαγωγη/ γνωριμια και μια καλη ιστορια θα μπορουσε ανετα να σταθει.

 • Donald

  Συμφωνώ με meh 🙂

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  @Donald

  Υπάρχουν αρκετές φορές που χαζεύω στο youtube και βλέπω τα "άπαντα" του Batman του Justice League. Υπάρχουν εκτός από διάφορα video και τρία δεκάλεπτα ως "best of". Και βέβαια κάθε φορά το κάψιμο ξεκινά από το συγκεκριμένο βιντεάκι, παρέα με τα θεϊκά http://www.youtube.com/watch?v=XcA5c8S6Q-s και http://www.youtube.com/watch?v=0reMYQSXB0g

 • Donald

  @Zaratoth

  Κατέβασε και δες την σειρά Justice League! Είναι εκπληκτική! Ειδικά το δεύτερο βιντεάκι είναι από επεισόδιο με τον Dr Destiny που ελέγχει τα όνειρα και ο Batman προσπαθεί να μείνει ξύπνιος καθώς τα υπόλοιπα μέλη έχουν κοιμηθεί και έχουν παγιδευτεί στα όνειρα! Αν θες λινκ μ λες! 😀

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  Την έχω δει όλη συν την Unlimited. Έχω δει και σχεδόν όλες τις animated ταινίες της DC και βρίσκομαι κάπου στο δεύτερο κύκλο του Batman: Animated Series (το οποίο έχω παρατήσει για κανένα δίμηνο). Και μόλις το τελειώσω έχω το Beyond να με περιμένει. Justice League και Beyond έβλεπα παλιά στο Star που τα έπαιζαν κάθε Σαββατοκύριακο. Πόρωση.

 • Donald

  @Zaratoth

  Oi animated ταινίες είναι άψογες!

 • ggaammeerr

  Ωχ τωρα με βαλατε σε φωτιες και ξαναρχησα να βλεπω το batman beyond.Θα το ξεκινησω απο την αρχη γιατι εχω ψιλοξεχασει τι γινεται.Κατα το απογευματακι αν θα κατσω σπιτι θα δω οσα περισσοτερα μπορω (εχουμε και διαβσματα damn it)...Εκτος απο το batman beyond ποιες αλλες σειρες αξιζουν για να παρακολουθησω???Θελω να ειμαι προετοιμασμενος σε περιπτωση που κανουν παιχνιδι με justice league αν και θα προτιμουσα μια συνεχεια της ιστοριας...

 • meh

  Με ψηνετε να κατεβασω και την JL τωρα...

 • Constantinos

  Μeh ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο batman reboot απτη στιγμη που το Holywood ανακοινωσε production της Justice League..

 • meh

  Το Beyond δεν εχει να κανει με την JL.
  Ενα κινηματογραφικο reboot του Batman ειναι ενταξει στα βιβλια μου (ελπιζω να μην ειναι κακογουστο).
  Ενα reboot με βαση το Beyond θα ηταν αηδιαστικο ομως. Γιατι ολη η μαγεια ειναι η σχεση το McGinnis με τον ηλικιωμενο Wayne.

 • ggaammeerr

  Ειμαι στο δευτερο επεισοδιο τωρα.Οντως ο Terry τα σπαει.Παντως φενεται να ειναι πολυ ενδιαφερουσα σειρα και τρελενομαι με τον κοσμο του.Μαρεσει πολυ που ειναι στο μελλον.

 • Donald

  @meh
  Kατέβασε ρε JL! Τα σπάει!

  @ggaammeerr
  Για να προετοιμαστείς καλύτερα εννοείται πως θα δεις Justice League! Θα μάθεις πολλούς χαρακτήρες από DC! Εγώ απο κει έμαθα τον θρυλικό Question! Μα τι κάθομαι και σου λέω! Τσίμπα λινκ (Τερμι αφού το πάρει σβήστο!)
  http://thepiratebay.se/torrent/4893634/Justice.League.Complete.Series.DVDRip.XviD.MP3

 • ggaammeerr

  Thnks Donald.Εχω φαει κολλημα με το beyond.Μολις δω ολη την σειρα (52 επεισοδια πρεπει να ειναι) θα δω και την Justice league.

  Και για οσους δεν θελουν να κατεβαζουν μπορειτε να δειτε ολη την σειρα (batman beyond και οχι μονο) απο εδω:

  http://www.watchcartoononline.com/batman-beyond-episode-4

 • Constantinos

  meh

  οταν εννοω batman reboot δεν εννοω reboot του Beyond..εννοω νεο batman βασιζομενο στις απαιτησεις της Justice League..πιο εμπορικο και επιφανειακο για πιο mainstream κοινο...

 • meh

  Οτιδηποτε αρκει να ειναι καλυτερο απο τις αηδιες του Schumacher.

 • Donald

  @Constantinos

  Kατ'αρχάς θεωρώ πως ο Batman του Νολαν δεν είναι πιστός στα κόμιξ. Προκειμένου να κάνει ρεαλιστικό Batman πέταξε όλα τα υπόλοιπα! Μόνο το begins θα έλεγα κάπως πιστό στα κομικ. Ο Βαtman του Nolan δεν μπορεί να είναι στην Justice League. To πιο ταιριαστό στα κομικ Batman που έχω δει, είναι αυτό

  http://www.youtube.com/watch?v=Cl9zoeT8pVo

 • Constantinos

  @Donald

  δεν εγραψα πουθενα οτι θελω ο Batman του Νολαν να συμπεριληφθει στην κινηματογραφικη JL..γιατι πολυ απλα δεν γινεται..οπως επισης ηταν κινηση πολλων @@ η δηλωση Bale και Nolan οτι δεν προκεται ποτε ν ασχοληθουν με "reunions" (aka JL)..

  ο Νολαν, σε συνετευξη του, ειχε πει οτι 2 συστατικα χρησιμοποιησε για να φτιαξει τον Batman..το ενα λεγεται Frank Miller και τ αλλο λεγεται Blade Runner

 • ggaammeerr

  Επαιξα σημερα κανα μισαωρο και αμεσως εκλεισα το ps3 γιατι ηξερα οτι αμα συνεχιζα με το παιχνιδι θα επαιζα μεχρι αυριο.Τλσπ.Εψαξα σημερα στο youtube για easter eggs και η αληθεια ειναι πως ολα δειχνουν για ενα prequel με τους ηρωες της dc.Πολλοι κακοι αλλα και ηρωες της dc αναφερονται στο παιχνιδι οπως και διαφορα αλλα μερη του κοσμου (η metropolis του superman,wonder city κ.α).Μαλλον παμε για silver age για την οποια δεν ξερω τιποτα ρε γμτ.Μονο το beyond εχω παρακολουθησει αρκετα και συνεχιζω να παρακολουθω,αλλα μαλλον θα πρεπει να αρχιζω να ψαχνω τι παιζει και με την silver age.Στο μελλον παντως θα εχουμε σιγουρα sequel λογικα αυτη τη φορα σε ολο το gotham.

 • ggaammeerr

  Σημερα ξεκινησα το τριτο μου playthrough.Για κανα μηνα τωρα μονο αυτο θα παιζω χαχα.Για να δουμε θα σπασω το ρεκορ μου??? (9 φορες το arkham asylum).Στην αρχη καθομουν σαν το βλακα κανα 10λεπτο και ακουγα το main theme.Ανατριχιαστικο,επικο και ατμοσφαιρικο οπως το παιχνιδι.Δεν το χορταινω λεμε. 🙂

 • ggaammeerr

  Ειμαι στο 34 επεισοδιο του beyond.Καθε φορα που γυρναω απ 'εξω βλεπω κι απο ενα επεισοδιο.Μα καλα ποσοι villains υπαρχουν πια???Και ακομα ειμαι στην μεση.Τελικα εχει παρα πολυ μεγαλο back story ο batman,δεν το περιμενα.

 • meh

  Παιζει σε ολο το Animated Batman (και Beyond) να εμφανιζεται μονο το 1/10 απο τους συνολικους χαρακτηρες.

 • ggaammeerr

  Σοβαρα μιλας???Λες να παρω και κανα κομικ???Στο public νομιζω εχει αρκετα.

 • Donald

  Στο beyond οι περισσότεροι εχθροί δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την σειρά

 • Donald

  @ggaammeerr

  Mην πάρεις κόμικ. Θα χάσεις τον μπούσουλα. 🙂

 • meh

  Δεν μπορεις να παρεις ενα τευχος ή graphic novel ετσι στην τυχη και να περιμενεις να σου λυσει τις αποριες. Χειροτερα θα τα κανει. 😛 Υπαρχει επιστημη απο πισω.

 • Donald

  @meh

  Πως σου φαίνεται αυτό;
  http://www.youtube.com/watch?v=KVu3gS7iJu4

 • ggaammeerr

  Γιατι ειναι πολλα ε???Που μπορω να τα βρω γιατι μια ματια που εριξα τωρα στα public τελικα δεν ειχε και πολλα.

  Btw η curare μετατ ον joker ειναι η αγαπημενη μου villain.Πολυ μαματη.

 • Donald

  @ggaammeerr

  Αγόρασε το Batman Year One από βιβλιοπωλεία και το KIlling Joke. Έτσι για αρχή. Απλά μην περιμένεις κάτι σαν τις ταινίες του Nolan. Καμία σχέση. Να περιμένεις κάτι σαν τον Batman των παιχνιδιών Arkham.

 • ggaammeerr

  Οκ donald thnx.Ακομα καλυτερα.Προτιμω τα arkham (ως προς το υφος) παρα τις ταινιες του Nolan.Αν και ηταν κι αυτες πολυ ωραιες.

 • Donald

  @ggaammeerr

  Oι ταινίες του Nolan ήταν καλές. Απλά δεν ήταν Batman! To καλύτερο live action κλιπάκι Batman για μένα είναι αυτό. http://www.youtube.com/watch?v=Cl9zoeT8pVo

  Ε αυτό είναι Batman.

 • meh

  Εεεεχ, αδιαφορο ρε Ντον.

  γκγκεειιμμεερρ, το πιο κοντινο στα Arkham παιχνιδια ειναι το Hush. Τωρα στην ερωτηση σου αν ειναι πολλα, τι να σου απαντησω? 😛

 • Donald

  To 2010 είχαν καταμετρηθεί 6,250 κομικς μόνο από τον Batman 🙂

  Ρε meh ξέρεις κανένα καλό Justice League; Είχα πάρει το Identity Crisis και ο Meltzer πραγματικά γράφει εκπληκτικά. Εχεις κανένα άλλο να προτείνεις;

 • meh

  Μπα οχι. Μονο Μπατμαν διαβαζω που και που και αυτα μονο αυτοτελεις ιστοριες και novels.

 • http://game20.gr Terminator

  Εκτροχιάζω τη συζήτηση αλλά φακ ιτ. Batman: Arkham City το περσινό GOTY μας. Μαντεψιές για φέτος;

 • ggaammeerr

  Donald το εχω δει.Το ειχες γραψει και πιο παλια και το ειδα τοτε.

  Meh to brhka sta public και στα ελληνικα κι ολας.Μια χαρα.Τωρα που ειναι και γιορτες (κι επειδη για game εχω το dark souls να με κραταει παρεα για αρκετο καιρο) λεω να ασχοληθω με κατι διαφορετικο.Τοτε θα παρω hush,year one και killing joke.Και μετα βλεπουμε. 🙂

  Batman Arkham City Armored Edition. 🙂

 • meh

  Ελα Σπύρο, ολοι ξερουμε πως το Halo4 ειναι το δικο σου goty.

 • ggaammeerr

  Καλα το δικο του σιγουρα.Αλλα επειδη θα γινει χαμος απο fanboys κτλ θα το βγαλουν δευτερο και για goty θα παει ή το hitman ή guild wars.Θα δειτε που ετσι θα γινει. 🙂

 • Donald

  Hitman. Ανετα goty

 • gogos

  Το batman arkham city ηταν ομολογουμενος ενα απο τα καλητερα παιχνιδια του 2011.. Φετος ο ανταγωνισμος ειναι πολυ πεσμενος.. Το halo 4 μην εχοντας xbox360 δεν το εχω παιξει οποτε δεν εχω αποψη.. Απο τις κυκλοφοριες του 2012 που επαιξα μου αρεσαν το resident evil ravelations για το 3ds, το max payne 3, συμπαθιτικο ηταν το sleeping dogs και το assassin's creed 3 αλλα θεωρω οτι το κορυφαιο της χρονιας που εσκασε εκει που δεν το περιμενε κανεις πως ειναι το hitman absolution..

 • panzerfaust88

  Δεν νομιζω να γινει χαμος απο φανμποις αμα βγει GOTY το halo4 δεν θα μου φανει περιεργο αν και εχει δυσκολο ανταγωνισμο ( AC3, hitman, mass effect 3, max payne) χαμος θα γινει αμα βγει κανα mark of the ninja η κατι τετοιο (black ops 2 ας πουμε η κανα resi 6 θα καταρρευσει το site λεμε) μαλλον πιο πολυ χαμος θα γινει για αυτα που θα μεινουν εκτος λιστας

 • gogos

  Δεν ειχαμε ρε παιδια πολλα καλα παιχνιδια φετος.. Οτι αξιζει θα μπει στην λιστα και οι τελευταιες θεσεις ενδεχετε να εχουν και καποια μετρια.. Το 2011 ηταν τοσα πολλα που αναγκαστηκα καποια επρεπε να μεινουν εκτος 20αδας.. Το dead space 2 ας πουμε που ηταν παιχνιδαρα δεν μπηκε.. Ελπιζω να μην κανετε κανενα ακυρο και βγαλετε το mass effect 3 η resident evil 6 στην πρωτη θεση και μου σηκωθει η τριχα καγκελο!!!

 • Donald

  In Termi we believe, in az we trust

  (αν και μεταξύ μας ο Τερμι θα το χώσει σίγουρα το re κάπου!)

 • gogos

  Εντος 5αδας το δεχομαι αλλα αν το δω πρωτο θα κανω χαρακιρι!!

 • http://game20.gr Terminator

  Kαλααααααααααααααααααααααα...

  Btw, μάλλον top 10 φέτος οποτε θα θυσιαστούν αρκετά καλά.

 • meh

  Revelations 2012 για GOTYAY.-

 • gogos

  Και εγω πιστευω πως καλητερα ταιριαζει για φετος 10αδα.. Αντε βγαλτε το να σκωτωθουμε απο κατω!! Πολυ γουσταρω!! Χα χα!!

 • Donald

  Termi καλύτερα top 10. Γιατί δεν ανοίγεις θέμα για να πούμε κι εμείς τα 5 αγαπημένα μας; Έτσι δίπλα στο top 10 μπορείς να βάλεις και μια επιπλέον παραγραφούλα με τίτλο people's choice που θα λέει τι επέλεξαν τα παιδιά του site σαν goty. Ένα game. Όχι λίστα 🙂

 • gogos

  Ενταξυ ετσι και αλλιως υπαρχουν τα σχολια απο κατω για να πει ο καθενας πιο ειναι το δικο του GOTY και να κραξει και τον συντακτη παραλληλα!! Πλακα κανω ε!! Μην παρεξηγηθω!!

 • http://game20.gr Terminator

  Θέλω γνώμη μας και γνώμη σας να είναι συνδυασμένα σε ένα θέμα όπως πάντα. Πάντως μπορεί στα σχόλια να πούμε να γράφετε καθαρά και τα δικά σας και στη συνέχεια να βγάλουμε το people's choice που λες.

 • gogos

  Καλο θα ειναι αυτο.. Ας πουμε κατω απο το θεμα να μπορει να ψηφισει ο καθενας πιο ειναι το δικο του αγαπημενο και να βγει μια λιστα των σχολιαστων παραλληλα..

 • panzerfaust88

  Καλα το περσινο με το Dead Space 2 που δεν χωρεσε σε 25αδα(!) ακόμα να το χωνέψω αλλα φέτος δεν περιμένω καμμια ιδιαίτερη έκπληξη, αν και με την 10αδα ολα και κατι θα έχουμε 🙂

 • Julian

  Μαλλον για hitman το κοβω. Μπορει και κανα borderlands 2. HALO 4 ειναι φοβερο παιχνιδι αλλα για μενα καλο ειναι να μην βγαινουν exclusives σε αυτην την κατηγορια.

 • http://game20.gr Terminator

  Δεν παίρνουμε υπόψη το αν ειναι αποκλειστικότητα ή multiplatform.

 • gogos

  Γιατι οχι Julian? Αν το halo 4 το αξιζει γιατι να μην το παρει? Παλιωτερα αν με ρωτουσες αν αξιζει ενα FPS να βγει πρωτο μπορει και να σε στολιζα!! Αλλα πλεον εχοντας παιξει εξαιρετικα παιχνιδια οπως το metro 2033 η τα resistance τα οποια ειναι ps3 exclusives ειμαι πιο ανοιχτομυαλος.. Το hitman σιγουρα το αξιζει για πρωτια.. Εξαιρετικο ειναι και το franchise borderlands αν και δεν ειχα τον χρονο να παιξω το δευτερο μερος..

 • Julian

  Ωραια τοτε ενα απο αυτα τα 3 😀

 • gogos

  Δεν εχει να κανει με αποκλειστικοτητες.. Το παιχνιδι δεν το εχω παιξει αλλα απο αυτα που βλεπω δεν ειναι κλασσικο κακο μιλιταριστικο FPS που το single campaign υπαρχει μονο για διακοσμηση.. Το παιχνιδι πρεπει να εχει ωραιο story απο αυτα που αντιλαμβανομαι..

 • Julian

  Παντως αν μπορουσε να γινει ενα Poll με καποιες υποψηφιοτητες και να ψηφισει ο καθενας τα 3 αγαπημενα του θα ηταν τρελο. Ανεξαρτητα απο το κειμενο του site παντα ετσι να δουμε τι λενε οι χρηστες

 • JCDenton13

  Για το 2012 GOTY για μενα ειναι το Dishonored.Nεο IP και gameplay μηχανισμους,που σπανια βλεπουμε σε παιχνιδια.Απο τα υπολοιπα παιχνιδια που επαιξα και συνεχιζω να παιζω,Borderlands 2 και Mass Effect 3,μπορουν να σταθουν διπλα στο δημιουργημα της Arcane.Οσο για τις εκπληξεις της χρονιας,πανε για το Legend of Grimrock και το Torchlight 2.Δυστυχως δεν εχω ασχοληθει ακομη με Halo 4 και Hitman Absolution.

 • Julian

  To hitman θα το παρω αυτην την βδομαδα, με επεισε με 15 λεπτα παιχνιδιου σε φιλο να το παρω αντι για το far cry. Που και αυτο θα με επειθε αλλα δεν μπορω να τα παρω και τα δυο 😀

 • GOGOS

  Julian παρτο και θα με θυμηθεις.. Ειναι αστερι το παιχνιδι και εχει απιστευτη διαρκεια για παιχνιδι του ειδους.. Ακομα και σε normal επιπεδο να το παιξεις θα σου παρει τουλαχιστον 15 ωρες για να το τερματισεις..

 • ggaammeerr

  Τελος το beyond.Ολο το βραδυ ειδα και τα 17 επεισοδια που εμειναν.Χαχα μετα ξεραθηκα για υπνο.Πολυ ωραια σειρα αλλα τωρα εχει justice league.Για να δουμε.

 • Julian

  Αυτο θα κανω επαιξα 15 λεπτα και με επεισε. Πολυ λιγες φορες συμβαινει! Τωρα εχω αρχισει deus ex και ειναι απιστευτο, οποτε οι αγορες αναβαλλονται για λιγο 😀

 • GOGOS

  Ξανα deus-ex? Πρεπει να το παιξω αυτο το παιχνιδι.. Εχω αφησει πολλα καλα FPS και πρεπει να κερδισω τον χαμμενο χρονο!!

 • ggaammeerr

  Ασχετο αλλα μολις δημιουργησα το πρωτο μου ερασιτεχνικο fan made trailer για το παιχνιδι το οποιο μπορειτε να παρακολουθησετε παρακατω.

  https://www.youtube.com/watch?v=Q0H2gSyzPUk

  Δειτε το,βαθμολογηστε το,σχολιαστε το και γινεται και συνδρομητες αν θελετε και πειτε τι θα θελατε να αλλαξω ωστε να βελτιωσω ακομα περισσοτερο το επομενο μου trailer.Ευχαριστω εκ των προτερων. 🙂

 • https://www.youtube.com/watch?v=JHz9Vy1lYZY MENIS_XXIII

  STEAM WEEKEND DEAL! Offer ends 21 October

  Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition - 5€ -

  Batman: Arkham City - Game of the Year Edition - 5,25€ -

  http://store.steampowered.com/sale/batman_weekend?snr=1_41_4__42

 • tiflopodikas

  Το τερμάτισα και αυτό το Σάββατο,η διάρκεια του μαιν στορυ μόνο ήταν 8 ώρες.Μπορώ να πω ότι το παιχνίδι είναι φοβερό και ειδικά από μηχανισμούς,όπου έχει και πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το asylum,όπως περισσότερα combo και πιο πολλούς διαφορετικούς τύπους εχθρών.Ο σχεδιασμός την πόλης είναι φοβερός και αυτή αρκετά μεγάλη.Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η μέτρια πλοκή που είχε το παιχνίδι,πέρα από αυτό δεν βρήκα κανένα άλλο πρόβλημα το παιχνίδι είναι κορυφή,αλλά και πάλι για μένα προσωπικά δεν ξεπερνάει το Άσυλο.

  • http://game20.gr Julian

   Συμφωνω σε ολα μεχρι που εφτασες στο συμπερασμα. Για μενα το ξεπερναει το ασυλο.

   • tiflopodikas

    Ιουλιανέ εμένα η πλοκή του δεν μου άρεσε καθόλου σε σχέση με αυτή του άσυλου,και επίσης βάζει τόσους πολλούς δυνατούς εγκληματίες και δεν μπορεί να τους αναπτύξει όλους ωραία,σε φάση ρε παιδί μου άσυλου όπως έκανε με τον scarecrow,μιλάω πάντα για αυτούς που συναντάς στην κεντρική ιστορία γιατί τα side δεν τα έκανα,εκτός από ένα με τον Bane.

    • http://www.gamesource.gr/ meh

     Ο Mr. Freeze ηταν κεντρικη αποστολη ή side? Ειναι το καλυτερο κομματι του City.

     • tiflopodikas

      Κεντρική ήταν ο Mr.Freeze,η μάχη μαζί του ήταν η καλύτερη που είχε το city.

 • forneverarrow

  Το βρήκα σε Essentials χτες και το πήρα. Θα ασχοληθώ το απόγευμα που θα αράξω σπίτι! Χτες το βράδυ που έπαιξα λίγο την πρώτη αποστολή μου φάνηκε εξαιρετικό. Δεν έχω ξαναπαίξει κανένα από τα 3. Επειδή δεν έχω χρόνο να τα παίξω όλα αυτό τον καιρό το πήρα με τη λογική ότι ήταν (όπως λέγεται) το καλύτερο της σειράς. Αργότερα μπορεί να πάρω και τα άλλα. Έχω όμως πολλά θέματα με τον χειρισμό... έχω καιρό να παίξω third person τέτοιου τύπου και με ξένισε. Κάτι πράσινα ερωτηματικά σε τοίχους και κάτι άλλα πράσινα στις ταράτσες (σαν να είναι σε κλουβί) πως τα παίρνεις? Δεν έχω ιδέα και δεν υπάρχει tutorial...

  • meh

   Τα ερωτηματικα ειναι κατι σαν γριφοι/ puzzles/ δοκιμασες. Τα μαζευεις στην πορεια του παιχνιδιου οσο παιρνεις νεα εργαλεια και ξεκλειδωνουν αποστολες με τον Riddler.

  • Βαγγέλης

   Αξιζει να κάνεις ολα τα subs, θα σου πάρει πολλές χορταστικές ώρες.

   Αν μπορείς μην το ξεκινήσεις και ξεκίνα απο το Asylum. Καλα το Humble Bundle πως το έχασες που τα έδινε όλα για ενα κομμάτι ψωμί; Σε GOTY editions κιολας.

   • forneverarrow

    Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες. Βαγγέλη σε PS3 παίζω, μήπως αυτό που λες είναι για PC, γιατί δεν ξέρω. Πάντως, αυτό ήθελα να αποφύγω. Δεν θέλω να τα πιάσω και τα 3 γιατί δεν ξέρω πότε θα τα τελειώσω. Τώρα θα ασχοληθώ με το City και το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο θα πιάσω και τα άλλα 2.

    • Βαγγέλης

     Iδανικά θα πρέπει να ξεκινήσεις με την σειρά γιατι μετα μπορεί να σου φανεί ανεπαρκές το Asylum.

     Για PC μιλούσα οποτε γραψε άκυρο.

 • Feregorn

  Το τελείωσα σήμερα στο 61% και μου απομένουν και οι αποστολές της Harley. Μου άρεσε πάρα πολύ (όντας φαν και του 1ου) και μπορώ να πω πως είναι καλύτερο από το ΑΑ. Μεγαλύτερο και περισσότερο περιεχόμενο είναι πάντα +. Ίσως η ιστορία να μην ήταν τόσο σφιχτή επειδή εμπλέκονταν όλοι αυτοί οι "κακοί" και δεν μου άρεσε πολύ το τέλος όπου !!SPOILER!! σκοτώθηκε κάπως άκυρα η Τάλια. Γενικά το παιχνίδι και για μένα, είναι εκεί γύρω στο 9,5/10...