alt text

H Ελλάδα καταλαμβάνει την 92η θέση, μεταξύ 196 κρατών ανά τον κόσμο, όσον αφορά την ταχύτητα του ιντερνέτ, σύμφωνα με το Net Index. Η μέση ταχύτητα ιντερνέτ στην Ελλάδα είναι 9,64 Mbps, ενώ η μέση ταχύτητα παγκοσμίως είναι 22,04 Mbps και η μέση ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3 Μbps. Πιο συγκεκριμένα για τη χώρα μας, η πόλη με το πιο γρήγορο ιντερνέτ είναι η Γλυφάδα με μέση ταχύτητα 17,24 Mbps και ακολουθούν η Βούλα με 17,04 Mbps, οι Σέρρες με 13,87 Mbps, η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps. Η Αθήνα βρίσκεται στην 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση με 9,87 Mbps. Σχόλια;

Πηγή: sepe.gr

 • tsagk

  Από τέσσερα (4) έως και είκοσι τέσσερα (24) γράφει ο λογαριασμός σταθερά χωρίς διακυμάνσεις…. Τρία και κάτι όταν ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος ………

 • Φοίνικας ο Τέταρτος

  Μέσα στον χρόνο θα έρθει VDSL στην γειτονιά μου god bless , 50άρα με 5 upload σου έρχομαι !

  • dimitris

   Πως το ξέρεις;

   • Φοίνικας ο Τέταρτος

    Μου το είπε ένας τεχνικός του οτε που του το είπε ο διευθυντής του οτε πως τους ήρθε εντολή από το κέντρο να βάλουν VDSL στην πόλη της ρόδου εώς το τέλος του 2015. Ήδη έχει το κέντρο και κάποια σχολεία περιμετρικά.

    Οι δρόμοι είναι σκαμμένοι εδώ και 3 χρόνια απλά πρέπει να εγκαταστήσουν τα καφάο και έτοιμοι , θα τους πάρει μήνες γιατί είμαστε στο ελλάντα αλλά και πάλι μέσα στο 2015 καλά είναι.

    • dimitris

     Εμάς εδώ Καισαριανή σκάψανε και βάλε οπτικές ίνες.
     Περνάνε ακριβώς κάτω από το σπίτι μου και τερματίζουν λίγο πιο πάνω.
     Αλλά δεν έχουν βάλει καφάο. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια εταιρία είναι. Φαντάζομαι ο ΟΤΕ.

     • Haris

      Φίλε μου που ακριβώς είσαι Καισαριανή? Εγώ στην Γραβιάς (παράλληλη Εθνικής Αντιστάσεως) και ακόμα vdsl δεν έχουμε δει..

 • gerasimos

  3mbps πιάνω σε download και αυτά με διάφορα προβλήματα,ενώ σε upload 0.70 mbps.'Αν κάτι με ενοχλεί είναι το ίντερνετ και δεν βλέπω να το φτιάχνουνε σύντομα!

  • Φοίνικας ο Τέταρτος

   Έχει δώσει εντολή το κράτος να χώσουν VDSL σχεδόν παντού τα επόμενα χρόνια , άμα είσαι σε καμία γνωστή περιοχή είσαι τυχερός

   • gerasimos

    Είμαι 10 χιλιόμετρα περίπου απο το κέντρο της Πάτρας και βλέπω να αργεί το VDSL εδώ και αν έρθει ποτέ!

    • Φοίνικας ο Τέταρτος

     Ξέρεις άμα έχουν σκάψει τους δρόμους κοντά σου πιο παλιά για να περάσουν τις οπτικές ίνες ; Εάν ναι τότε υπάρχει ελπίδα

     • gerasimos

      Ναί,κάτι έχουνε κάνει με τις γραμμές αλλά απο την στιγμή που δεν πιάνει τα βασικά δεν έχω πολλές ελπίδες.

      FoxHound
      Χαίρομαι φίλε!

    • FoxHound

     Έλα ρε Πατρινός και εγω

 • tiflopodikas

  Στην πόλη μου με οτε 24αρα πιάνω 15-17 ανάλογα τα κέφια του και όταν κατεβάζει από steam κατεβάζει με 1.7

 • spyros

  Εδώ και ένα χρόνο απολαμβάνω VDSL από τον ΟΤΕ και πιάνω 50mbps!και upload 5mbps,έχω περάσει και σε fast path για gaming και είμαι super!Να φανταστείτε από torrent κατεβάζω με 5.2 έως 5.4!!
  Περιοχή Άγιος Δημήτριος Αττικής

  • johnix

   50 vdsl 5.4 download σταθερές ταχυτητεσ Μελίσσια. Δίπλα απο Κηφισιάς. Πανάκριβος ο οτε όμως..

 • cr4

  στις παλιες πολυκατοικιες πως λειτουργει το vdsl??
  εγω εβαλα και μου ειπαν οτι λογω παλαιοτητας δεν υπαρχει διαφορα στη ταχυτητα...
  οντως 9 εχω με adsl 9 εχω με vdsl...

  • Φοίνικας ο Τέταρτος

   Έχει συμβεί και σε άτομα που ξέρω που μένουν κέντρο , ο ΟΤΕ είναι 10 μέτρα δίπλα τους και πιάναν 5 αντί για 49. Γιατί ; Δεν είχε συγχρονήσει η γραμμή , ε παίρνεις τηλέφωνο τον οτε τους λες αυτό και αυτό και πρέπει να προσπαθήσουν να συγχρονήσουν μέχρι να κάτσει

   Έχεις αλλάξει VDSL ρούτερ έτσι ;

   • cr4

    ειχα αλλαξει και ρουτερ και ολα...και μου ειπαν οτι τα καλωδια της πολυκατοικιας μου υποστηριζουν μεχρι 10mbps...αυτα βεβαια οταν ειχε πρωτοερθει το vdsl...αξιζει να προσπαθησω παλι;;

 • leondynamik

  Σέρρες : OTE VDSL 50
  Download:48.9
  Upload:4.7
  και στο torrent στο download πιάνω 5.5Mbps

 • Γιάννης

  Στον Άλιμο το ADSL είναι τραγικότατο.
  Εγώ και ένας φίλος μου είχαμε 3 down και 1.5 down αντίστοιχα.
  Ευτυχώς έβαλε VDSL ο ΟΤΕ πριν 1.5 χρόνο και είμαστε πλέον με 50άρες 😆

 • Panzerfaust

  To πρόβλημα δεν είναι τόσο η ταχύτητα η αστάθεια κλπ αλλα τα λεφτά που δίνεις γι'αυτό και είναι πολλά

 • diama

  Το θεμα ειναι οτι πληρώνουμε πανακριβα κακής ποιότητας υπηρεσίες και μάλιστα με συμβόλαια τύπου οκ μεχρι 24 mbps ...... και αυτο μπορει να ναι 5 mbps μπορεί και 17 mbps και ποτε φυσικά δεν πιάνεις το ανώτερο όριο , ακόμα και την 2 mbps (παλαιοτερα, τωρα την 4ρα) να έχεις (και η περιοχη αποδεδειγμενα να δίνει άνετα πανω απο 8 mbps .......... οooooooχι φίλε μου η εταιρια θα σου δώσει ως 1,7 το πολύ . Τι σόι ανωμαλία ειναι αυτη άντε να σου εξηγήσουν τώρα.

 • Βαγγέλης

  Δεν καταλαβαίνω την λογική κάποιος να βάλει 50αρες συνδέσεις και να πληρώνει αδρά στον πΟΤΕ.

  Μην ξεχνάτε επίσης οτι άμα γίνει mainstream θα έχει τα ίδια προβλήματα με το απλό ADSL.

  Όπως αναφέρθηκε ας διορθώσουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν ήδη και ας αφήσουν τα marketing στην άκρη.

  Προσωπικά και λόγο περιοχής είμαι ικανοποιημένος, παραμένω στο παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ επειδή είμαι με πάροχο, δίνω 17€ τον μήνα και απολαμβάνω 14αρι καθαρό. Δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω. Αν παίζει κάποιος fps τότε θέλει ΟΤΕ λογο καλύτερου ping μιας και σερβίρει την Ελλάδα.

  • Φοίνικας ο Τέταρτος

   Εγώ ξέρω έναν που έχει 2 μαγαζιά στο κέντρο της Ρόδου με VDSL που πληρώνει για 50αρα και του έρχεται 49.5 μια χαρά δηλαδή και άλλον έναν που είχα δει έπιανε 48 , απλά απότι έχω καταλάβει και έχω μιλήσει με τεχνικούς του ΟΤΕ έχουν πρόβλημα συγχρονισμού της γραμμής για κάποιο λόγο , θα συγχρονίσει στο τέλος απλά σου φεύγει λίγο η πίστη.

   Δεν νομίζω να υπάρχουν θέματα ταχύτητας όπως αυτά του ADSL (που πληρώνεις 24 και έρχονται 5 άμα είσαι μακριά) αφού για να σου βάλουν VDSL πρέπει να έχεις απόσταση από τον αναμεταδώτη μέχρι 2χμλ μέγιστο σε σχέση με το ADSL που σου δίναν και ας ήταν πάνω από 3 (και η ταχύτητα ήταν καμία 6αρα)

   Ε ντάξει η διαφορά του ADSL με VDSL σε κόστος κανά δεκάρικο δεν είναι ; Για την διπλάσια (εώς τριπλάσια) απόδοση σε θέματα download και το πενταπλάσιο upload αξίζει πιστεύω. Καλά οτί θα γίνει mainstream θα γίνει δεν αποφεύγετε αυτό αφού είναι το μέλλον και το ADSL δεν μας βαστά.

   • Βαγγέλης

    Φοινικα για πρώτη φορα θα διαφωνήσω.

    Πλέον με τα οπτικά νέα καφάο του ΟΤΕ φτάνει το DSLAM εικονικά (γιατι απο το DSLAM μέχρι το καφάο έχεις οπτική ίνα χωρίς απώλειες) φτάνει μέχρι το τετράγωνο σου, οπότε μετράς απόσταση χαλκού απο το καφάο μέχρι το σπίτι σου, εξού και ενα σχεδόν γεμάτο 24αρι. Όμως επειδή έχουν και οι γύρω σου 24αρες φροντίζουν να σου δώσουν ενα χαμηλότερο νούμερο. Απο την ΕΕΤ είναι υποχρεωμένοι να σου δίνουν 50+% απο το υποσχόμενο οπότε δεν ειναι τυχαίο που οι περισσότεροι είναι κλειδωμένοι κοντά στα 12Mbps.

    Πάμε τώρα στο VDSL, ακόμα δίνουν τα υποσχόμενα αλλα αμα αρχίσει να γεμίζει η γειτονιά με αντίστοιχες συνδέσεις να δεις πόσο όμορφα το 50αρι θα παει 30.

    Όλα είναι θέμα ζήτησης και χρόνου. Θα έπρεπε η ΕΕΤ να ειναι πιο σκληρη με τους παρόχους κατ'εμε και να μην κάνουν ότι θέλουν.

    Εκει που θέλω να καταλήξω δεν ειναι πρόβλημα του χαλκού για τα μικρότερα κλειδώματα, αλλα πρόβλημα των παρόχων που αρνούνται να επενδύσουν περισσότερα σε τοπικό εξοπλισμό.

    πχ Βάση του attenuation στο δικό μου θα μπορούσα να κλειδώσω εύκολα 19++ και θα έχανα 5mbps απο τις απώλειες του χαλκού, όμως πιάνω 14.

    • Φοίνικας ο Τέταρτος

     Ότι θα καταλήξουμε στο να μην πιάνουμε 50αρα σε μία φάση γιατί θα μπουν περισσότερα άτομα στο VDSL και θα τραβάνε από το ίδιο καφάο θα καταλήξουμε σίγουρα αυτό δεν αποφεύγεται δυστυχώς αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε θέματα γραμμών ο ΟΤΕ κάνει παιχνίδι μόνος του λελ.

     Οπότε στην τελική όπως και να γίνει το μέλλον στο VDSL είναι και εκεί θα καταλήξουμε όλοι οπότε ε βαριέσαι πρέπει να το καταπιούμε αφού έτσι ήταν και τώρα αλλά ακόμα και π.χ. 34 ~ να σου έρχεται από τα 50 είναι κλάσης ανώτερο από το "πληρωνώ 24 έρχονται τα 7" , προσωπικά αυτό μου συμβαίνει. Πουφ απλά , τουλάχιστον με το VDSL θα έχεις τους αναμεταδώτες στα 2χμλ το μέγιστο όχι +3 ~ και να έχει απόσταση να εξασθενήσει η γραμμή

     Θα είναι τέλειο και για uploading/streaming σε σχέση με πριν , god bless. Βελτιώση όπως και να το κάνεις που την αξίζαμε

     • Βαγγέλης

      Aν ανάψουν τις οπτικές ίνες δεν θα πιάνεις 7. Έχουν μπει τα οπτικά καφάο η οχι ακόμα; (Είναι λευκά και με κεραυνό πάνω)

      Εσυ τώρα εισαι στην παλιά φάση οπου συνδέεσαι στο DSLAM με χαλκο αποκλειστικά.
      Αν ανάψουν τις οπτικές τότε θα συνδέεσαι μεχρι το ΚΑΦΑΟ με χαλκό αλλα το καφάο μέχρι το DSLAM με οπτική. Οπότε και εφόσον το Καφάο θα είναι κοντά σου δύναται να πιάνεις 16-17++

      Μη βιαστείς για VDsl ειναι χαμένα χρήματα.

      • pgetsos

       Κεντρο Πειραια, εβαλα Cyta35 με 23€ το μηνα και ειλικρινα ειναι τα 23 καλυτερα ευρω που δινω. Και κλειδωνω χαμηλα λογω μεγαλης αποστασης (28/3).

       Το μελλον παντως ειναι στο Fiber To The Home. Νεα Σμυρνη εχει φιλος μου απο πιλοτικο προγραμμα της Forthnet, 100/50 πιανει...

  • raiden5

   Αμα πιανεις την ταχυτητα που πληρωνεις (οπως κ γινετε στους περισσοτερους) δεν ειναι χαμενα χρηματα το VDSL, εγω το ειχα, πληρωνα για 30 κ επιανα 30 οποτε μια χαρα απολαμβανα γρηγορο ιντερνετ...Αν φτασει η στιγμη να πληρωνουμε 50 κ να πιανουμε 30 ναι θα υπαρχει θεμα, οταν κ αν γινει αυτο ομως το συζηταμε...αλλα ακομα κ ετσι... θα ειναι πολυ καλυτερο απο το να πιανεις 6-7 οπως εγω τωρα εδω που μετακόμισα.

   Οποτε ειτε ετσι ειτε αλλιως το Vdsl πρεπει να εδραιωθεί απο την στιγμη που δεν υπαρχουν κ πολλες καλυτερες επιλογες απο πλευρα ταχυτητας.

 • felix

  ευτυχως που ειχαμε τον τιτανομεγιστο σαμαρα και εδωσε δωρεαν internet για ολους!τωρα ουτε τα βασικα...μπεεε...

 • VagDog

  Παιδια ερωτηση για να απαντησει οποιος γνωριζει....Εγω εχω σταθερο cyta και μ πηραν χτες τηλ. και μου παν για μετατροπη κ της συνδεσης του κινητου μου απο cosmote που εχω τωρα σε cyta.... Αρκετα συμφερον ομολογουμενως.... Γνωριζουμε κατι για τη κινητη της cyta??? Ti φαση???

  Ευχαριστω!!!!

 • billl123456

  Eγω 7 mbps εχω στο σπιτι και ειμαι απλα ικανοποιημενος.Για vdsl ειναι πολυ ακριβο το προγραμμα

 • Deathracer2009

  Ρε εδω στο Περιστερι μεχρι 5mbps πιανω και εσεις μιλατε για 10αρια, VDSL κλπ; 😆

 • Skooma Trader

  Χαλια μαυρα ειναι σε wind.**** τα ρουτερ τους με το κιλο απο την κινα και θελουν και λευτα!Τις κομπινες την μια μετα απο την αλλην για να σου τα φανε!Και θελανε και free wifi,ας φτιαξουν το πληρωτεο οι *******!

 • DimoSonic

  Εχω hol παταω κατι και σε 2 δευτερα εχει μπει !

 • Μάκης

  Μένω Μεσολόγγι και είμαι από τους τυχερούς λόγο περιοχής!!!
  OTE ΑDSL 24
  Download: έχω μέσο όρο 13.74mbps
  Upload:1.37

  • ekst

   Ναι ρε φιλε, οταν ημουν μεσολογγι ειχα 24αρα και κατω απο 2mb download speed δεν μου ειχε τυχει ποτε. Τι πανεμορφο μερος ηταν...

 • Bill B.

  Σώπα ρε, Σέρρες έχουμε ~14Mbps? Εγώ με 24άρι HOL, πιάνω 5-6Mbps με το ζόρι μερικές φορές!

 • Chronix

  Πονεμένη ιστορία, ειδικά με την Wind που έμπλεξα. Άντε να τελειώσει το συμβόλαιο να την αλλάξω.

 • Coffeman84

  Ρε μ@λάκες... μην βάζετε στην ίδια πρόταση της λέξης... Ελλάδα, γρήγορο και internet...
  Έκλεισα το torrent για να κάνω αυτό το σχόλιο...
  Δηλαδή ήμαρτον!!! 😀 😀 😀

 • OroNTiuS

  Όταν ήμουν κάτοικος Ελλάδας/Αθήνα/Άγιο Παντελεήμονα και είχα connx είχα 2300 κατέβασμα και δε με ενδιέφερε το ανέβασμα. 2300 γιατί όποιος ξέρει από περιοχές ήταν και ειναι υπερβολικά κοντά στα κεντρικά (πλατεία Βικτωριας ). Τώρα που είμαι κάτοικος Βοστόνης κατεβάζω 10000 με 12000. Ένας πιο πανω είπε έχει hol (φτου φτου μακρια) πατάει κάτι και ανοίγει σε 2 δεύτερα. ΟΚ. 1 ταινία 1080p σε 6 λεπτά. Αν είναι και από μούφα αναλυσης yifi 2 λεπτά. 😉

 • Han Solo

  Καλα ειναι τα download και τα upload, απο ping πως παμε ομως;
  Εχω ακουσει το vdsl επειδει ειναι πιο σταθερο στην ταχυτητα το ping μεγαλωνει ισχυει;

  • Δημητρης

   Oχι το ping δεν εχει σχεση με την ταχυτητα.Ειτε εχεις 1mbps ειτε 50mbps τις ιδιες τιμες αποκρισης θα εχεις...

 • http://game20.gr Chrissaliv

  Εγω πιανω 12mbps

 • Cosats

  ιντερν-έ-τ όπως καφετερ-ί-α ;

 • bertsen84

  Οταν ημουν Σαλονικα με εως 24 επιανα περιπου 10mbps.
  Αλεξανδρουπολη το ιδιο και κατι παραπανω. Φορθνετ. Μολις μετακομισω απο αυτο το σπιτι παω για vdsl (απο τις πρωτες πολεις ηταν η Αλεξ/πολη που δοκιμαστηκε οπτικη ινα)

 • Δημητρης

  Για download ειναι μια χαρα!
  Για gaming-browsing-streaming ειναι για κλαματα.Καποια στιγμη θα φτιαξουν και το latency που θα παει.