Assassin’s Creed: Revelations Review

, Τρίτη 22 Νοέμβριος 2011 0  

Το Assassin's Creed για πολλούς είναι η κορυφαία σειρά της τωρινής γενιάς και όχι άδικα. Σε κανένα άλλο action adventure δεν συναντάμε τόσο δυνατό συνδυασμό ατμόσφαιρας, ιστορίας και gameplay. Μετά από την επιτυχία των προηγούμενων τίτλων, ώρα για... αποκαλύψεις με το AC: Revelations. Tο Revelations είναι το τέταρτο Assassin's Creed σε πέντε χρόνια. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ubisoft ακολουθεί τη συνταγή FIFA/CoD, κυκλοφορώντας ένα νέο παιχνίδι κάθε χρόνο. Γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν ταιριάζει στη συγκεκριμένη σειρά, η οποία ήδη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κάμψης. Aναφέρομαι φυσικά στο περσινό Assassin's Creed: Brotherhood, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί single-player expansion του AC2 (το multiplayer είναι άλλο καπέλο). Δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα όταν αντί για το Assassin's Creed 3 ανακοινώθηκε το Revelations, ένα ακόμα “ενδιάμεσο” παιχνίδι τύπου Brotherhood που ολοκληρώνει επιτέλους την ιστορία του Ezio Αuditore. Ευτυχώς, η τελευταία περιπέτεια του Ιταλού ήρωα αποδεικνύεται αντάξια του ονόματος της σειράς.

Στο Assassin's Creed: Revelations, το μυαλό του Desmond τα έχει παίξει τελείως μετά το εξωφρενικό τέλος του Brotherhood, και φυλακίζεται στο Animus, όπου διαδραματίζεται όλο το παιχνίδι (αυτή τη φορά δεν βγαίνετε από το Animus δηλαδή). Mην έχοντας άλλη διέξοδο, αναγκάζεται να ζήσει μία ακόμα περιπέτεια του προγόνου του. Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε για άλλη μια φορά τον ρόλο του - μεσήλικα πλέον - Ezio, ο οποίος ταξιδεύει στην Κωσταντινούπολη (και σε μια άλλη περιοχή στο τέλος που δεν θέλω να αποκαλύψω), που βρίσκεται υπό Οθωμανική κατοχή. Ο Ezio ψάχνει πέντε κλειδιά που ανοίγουν μια μυστηριώδη “βιβλιοθήκη” του Altair στο οχυρό των Assassins, Masyaf, η οποία περιέχει το μεγάλο μυστικό της αδελφότητας - το περίφημο Apple of Eden. Παράλληλα, στην Πόλη μαίνεται η αντιπαλότητα Οθωμανών και Βυζαντινών, στην οποία φυσικά ο Ezio αναμιγνύεται. Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά μετά το πρώτο AC επισκέπτεστε το Masyaf, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναλαμβάνετε τον έλεγχο του Altair σε flashbacks!

Tο Revelations δικαιολογεί το όνομά του απόλυτα. Στο παιχνίδι γίνονται διάφορες αποκαλύψεις και για τους τρεις ήρωες - Ezio, Altair, Desmond - και βέβαια για την γενικότερη ιστορία της σειράς. Ποια είναι η γυναίκα με την οποία μοιράζεται το υπόλοιπο της ζωής του ο Ezio; Τι κάνει ο Altair αφότου νικάει τον Al Mualim; Ποιο είναι το παρελθόν του Desmond; Τι παίζει με τον Πρώτο Πολιτισμό και το τέλος του κόσμου; Ποια είναι τα μυστικά της εταιρίας-κολοσσού των Templars, Abstergo; Αυτά και άλλα αποκαλύπτονται στο παιχνίδι, προετοιμάζοντας το έδαφος για το Assassin's Creed 3 το 2012. Απόλαυσα ιδιαίτερα τα σύντομα κομμάτια με τον Altair και την επιστροφή στο Masyaf, κυρίως γιατί το πρώτο Assassin's Creed είναι μία από τις καλύτερες gaming εμπειρίες που έχω ζήσει. Το σενάριο είναι καλοφτιαγμένο, όλοι οι χαρακτήρες - βασικοί και δευτερεύοντες - εξαιρετικά προσεγμένοι, και υπάρχει η καθιερωμένη ανατροπή προς το τέλος. Το δε τέλος του Revelations, αν και πάλι του στιλ “to be continued”, είναι πιο ολοκληρωμένο και ευκατανόητο από των προηγούμενων.

Καλωσήρθατε στην Πόλη.

Η μεγάλη διαφορά του παιχνιδιού είναι ο τόπος όπου διαδραματίζεται το βασικό μέρος της δράσης - η Κωνσταντινούπολη. Αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς, οι Οθωμανοί που έχουν τον έλεγχο της πόλης είναι οι καλοί Assassins, και οι Βυζαντινοί, που δουλεύουν υπόγεια και προσπαθούν να αναβιώσουν τη δυναστεία των Παλαιολόγων, είναι οι κακοί Templars. Όμως όσο προχωράει το παιχνίδι οι ρόλοι γίνονται λιγότερο διακριτοί και εν τέλει αυτό το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι η Πόλη έχει περισσότερο ενδιαφέρον σαν τόπος από τις ιταλικές πόλεις του 16ου αιώνα. Το Αssassin's Creed: Revelations παίζεται όπως τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Open-world action adventure, στο οποίο πάτε όπου θέλετε μέσα στην πόλη, σκαρφαλώνετε όπου θέλετε κλπ. Ο κόσμος του τίτλου είναι γεμάτος με πάρα πολλά πράγματα να κάνετε, πέρα από τις αποστολές βεβαίως. Γνωστά συστήματα, όπως η κατάληψη περιοχών και η ανάπτυξή τους με το στήσιμο επιχειρήσεων (σιδηρουργοί, γιατροί κλπ) που σας αποφέρουν έσοδα και εφόδια, επιστρέφουν τελειοποιημένα. Επίσης, μπορείτε και πάλι να αναπτύξετε την αδελφότητά σας και να χρησιμοποιείτε τους Assassins σας σε αποστολές, όπως στο Brotherhood. Προαιρετικό κι αυτό όμως (προσωπικά τους χρησιμοποίησα ελάχιστα), εκτός από τις περιπτώσεις που οι σεναριακές ανάγκες απαιτούν ομαδική δουλειά.

Οι κύριες αποστολές είναι συνηθισμένες για Assassin's Creed: δολοφονίες, παρακολουθήσεις, μεταμφιέσεις, αποδράσεις κλπ. Ιδιαίτερα απολαυστικές είναι οι εξερευνήσεις υπογείων σπηλαίων και κατακομβών κάτω από την Κωνσταντινούπολη, όπου είναι κρυμμένα τα κλειδιά της βιβλιοθήκης του Altair. Οι δε μάχες με τους (αρκετά έξυπνους) εχθρικούς στρατιώτες και φρουρούς (μπλέκετε τόσο με Βυζαντινούς, όσο και με γενίτσαρους) ακολουθούν το μοτίβο των πρόσφατων Assassin's Creed, που βάζει το θέαμα λίγο πάνω από την ουσία διευκολύνοντας τα συνεχόμενα kills, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ικανοποιούν. Απλά, και σε αυτόν τον τομέα, μου λείπει το σύστημα του πρώτου AC. Στο Revelations ο Ezio έχει ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό. Στα νέα gadgets που χρησιμοποιείτε συμπεριλαμβάνεται το hook blade, που σας επιτρέπει να σκαρφαλώνετε πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά και ένα “πρωτόγονο” αλεξίπτωτο. Στις μάχες πολύ χρήσιμες αποδεικνύονται οι μπόμπες. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε διαφόρων ειδών μπόμπες, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά. Ωραίο κι αυτό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η κινηματογραφικότητα του παιχνιδιού, με αρκετά κομμάτια που μοιάζουν βγαλμένα από... Uncharted, όπως κάτι κυνηγητά με άμαξες.

Αυτό που δεν είναι ωραίο είναι το... strategy game που περιλαμβάνεται στο Revelations. Για να απαντήσουν στις πράξεις σας, οι Βυζαντινοί/Templars επιτίθενται σε περιοχές που έχετε υπό την κατοχή σας, και εσείς καλείστε να τις υπερασπιστείτε. Εδώ το παιχνίδι γίνεται στρατηγικής, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τοποθετείτε μονάδες (τοξότες, Assassins, τουφεκιοφόρους κλπ) σε διάφορα σημεία, για να ανακόψετε την επέλαση των εχθρών. Το βρίσκω βαρετό και εντελώς “εκτός πραγματικότητας” σε Assassin's Creed. Ευτυχώς η ενασχόληση και με αυτό είναι προαιρετική. Ως τίμημα για τη μη ανακοπή της επίθεσης των Βυζαντινών σε κάποια περιοχή, το παιχνίδι δεν σας αφήνει να ανοίγετε μαγαζιά κλπ στη συγκεκριμένη περιοχή, που σημαίνει ότι αν χρειάζεστε όπλα και φάρμακα, πρέπει να τα αγοράσετε από αλλού. Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα όμως με αυτό το θέμα.

Fan service και κάτι παραπάνω.

Τρομερό ενδιαφέρον έχει και το τι γίνεται με τον Desmond, ο οποίος είναι “φυλακισμένος” στο Animus, όπως ανέφερα παραπάνω. Μαζεύοντας ως Ezio κάποια κομμάτια δεδομένων που είναι διάσπαρτα στον κόσμο του παιχνιδιού, ξεκλειδώνετε δευτερεύουσες αποστολές που παίζετε ως Desmond μέσα στο Animus. Αυτές είναι εντελώς διαφορετικές από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι τώρα σε παιχνίδι Assassin's Creed και δύσκολο να σας τις περιγράψω επακριβώς. Εισέρχεστε σε κάτι περίεργα επίπεδα με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική και τα διασχίζετε σε προοπτική πρώτου προσώπου. Η πρόκληση είναι να φτάσετε στο τέλος ξεπερνώντας τα διάφορα εμπόδια. Το ωραίο είναι ότι καθώς διασχίζετε τα εν λόγω επίπεδα, ο Desmond αφηγείται το παρελθόν του, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που σίγουρα θα εκτιμήσετε αν είστε fans της σειράς. Όλη αυτή η διαδικασία ουσιαστικά αντικαθιστά τους “παραδοσιακούς” γρίφους που αποκάλυπταν επιπλέον πληροφορίες στα προηγούμενα παιχνίδια. Πιθανόν σε κάποιους να μην αρέσει.

Το Assassin's Creed: Revelations εκτός των άλλων είναι και ατμοσφαιρικό. Θα μου πείτε, ποιο AC δεν είναι ατμοσφαιρικό; Απλά είχα αρχίσει να βαριέμαι την Ιταλία. Η Κωνσταντινούπολη αποδεικνύεται καλή επιλογή για τη συνέχεια της σειράς. Η πολυσύχναστη πόλη έχει σχεδιαστεί με τρελή προσοχή στη λεπτομέρεια και αυτό φαίνεται παντού, από τις ενδυμασίες των χαρακτήρων μέχρι την αρχιτεκτονική των κτιρίων και την πανέμορφη Αγία Σοφία. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται και στα πρόσωπα. Γενικώς, το παιχνίδι είναι εντυπωσιακότατο. Ακόμα περισσότερο όμως θα σας τρελάνει ο ήχος, για έναν απλό λόγο, που αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της προσοχής που έχουν δώσει οι δημιουργοί στο παιχνίδι. Αυτός δεν είναι άλλος από την... ελληνική γλώσσα, καθώς η Πόλη πάντα είχε ελληνικές ρίζες. Τόσο οι Βυζαντινοί στρατιώτες, όσο και αρκετοί πολίτες, μιλάνε ελληνικά, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις άπταιστα! Έσκασα στα γέλια όταν οι εχθροί κυνηγούσαν τον “μαλάκα” τον Ezio, και έμεινα άναυδος με τους εκπληκτικούς, εξ ολοκλήρου ελληνικούς διαλόγους πολιτών. Πρώτη φορά ενσωματώνεται έτσι σε παιχνίδι η ελληνική γλώσσα και είναι πολύ ωραίο. Κατά τ' άλλα, η μουσική κάνει τη δουλειά της, τα ηχητικά εφέ είναι κορυφαία (ειδικά οι σφαγές), και το voice acting κινείται στα γνωστά υψηλά στάνταρ της σειράς.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το multiplayer, το οποίο έκανε ανέλπιστα καλό ντεμπούτο στο Brotherhood και εδώ επιστρέφει ανανεωμένο και πιο πλούσιο. Το βασικό concept είναι το ίδιο: απόκρυψη σε κοινή θέα. Τέσσερις έως οκτώ παίκτες, αναλαμβάνουν τον έλεγχο διάφορων χαρακτήρων και πρέπει να δολοφονήσουν τους αντιπάλους τους σε πίστες γεμάτες κόσμο, όπως στο single-player. Το θέμα είναι ότι το πλήθος στις πίστες είναι ίδιο με τους χαρακτήρες των παικτών. Πρέπει να έχετε εξυπνάδα, οξυδέρκεια, γρήγορα αντανακλαστικά, παρατηρητικότητα και υπομονή, προκειμένου να ξεχωρίζετε τους χαρακτήρες των άλλων παικτών από τους NPCs και να επιτίθεστε στους στόχους σας. Παράλληλα όμως, πρέπει να έχετε το νου σας και για τους παίκτες που κυνηγούν εσάς. Το multiplayer του Assassin's Creed: Revelations είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από του Brotherhood. Διαθέτει περισσότερα modes και επιλογές εξατομίκευσης, και το καλύτερο, ανταμείβει την πρόοδό σας με αποκαλύψεις για την Abstergo! Έξτρα κίνητρο για να ασχοληθείτε εντατικά. Εν τέλει, έχουμε άλλη μια περίπτωση action adventure με multiplayer, όπως το Uncharted 3 δηλαδή. Μόνο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: το U3 στο multi είναι ένα ακόμα online shooter, ενώ το Revelations διαφέρει από τα συνηθισμένα.

Mια γεύση από τα επίπεδα του Desmond.

Αν και το πρώτο Assassin's Creed παραμένει το αγαπημένο μου (έχω κολλήσει άσχημα), το ευχαριστήθηκα το Assassin's Creed: Revelations. Δεν διαρκεί τόσο όσο το Assassin's Creed 2, αλλά έχει ενδιαφέρον multiplayer, ενώ το single-player του είναι πιο ουσιαστικό από του Brotherhood, τουλάχιστον σεναριακά. Επίσης, τα flashbacks με τον Altair αποτελούν ωραία προσθήκη, ειδικά για τους φανατικούς. Tα Assassin's Creed είναι παιχνίδια μοναδικά στο είδος τους και το Revelations θα σας κάνει να το εκτιμήσετε αυτό ακόμα περισσότερο. Ότι καλύτερο για να περάσετε τον ένα χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την έλευση του - ευελπιστούμε - κοσμογονικού Assassin's Creed 3. Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν (άσχετο). Τσιμπήστε!

+ Συνέχεια της καλύτερης ιστορίας στον χώρο του gaming
+ Κωνσταντινούπολη
+ Κόσμος γεμάτος με πράγματα να κάνετε
+ Εξερεύνηση σπηλαίων και κατακομβών
+ Αγωνιώδες, μοναδικό στο είδος του multiplayer
+ Altair!
+ Χαρακτήρες μιλάνε ελληνικά!
+ Φοβερές σφαγές εχθρών

- Μικρή σε διάρκεια κεντρική ιστορία
- Συνηθισμένες αποστολές
- Η υπεράσπιση περιοχών έχει μετατραπεί σε παιχνίδι στρατηγικής
- Τα επίπεδα του Desmond είναι αμφιλεγόμενα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3, PC
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Είδος: Action adventure
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://assassinscreed.ubi.com/revelations/en-gb/home/index.aspx
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 15/11/2011, 2/12/2011 (PC)
PEGI: 18

 • stelios

  apla gamato.ti den katalava exi ellinika oi pextes milane ellinka?

 • http://game20.gr Terminator

  Χαρακτήρες στον κόσμο του παιχνιδιού, όπως εχθροί, κάτοικοι της πόλης.

  Επίσης γράφε με ελληνικά 😛

 • dio

  ωραιο το review termi!
  θα το τσιμπισω σιγουρα απλα επειδη ειμαι πορωμενος με AC ουτως η αλλος οταν συνελθει το πορτοφολι μου βεβαια..

  γιατι μετα απο gears of war 3 , dark souls, και κανα 2 παλια που αγορασα εχω βαρεσει διαλυση 😛 και επισης υπαρχε κ αλλο ενα προβλημα το οποιο λεγεται skyrim και δεν μου αφηνει καθολου χρονο χαχαχα

 • gerasimos

  το έχω κάνα παραγγελία εδώ κ 2 εβδομάδες μαζί με το batman arkham city κ σήμερα μ ήρθε μόνο το δεύτερο.ελπίζω μέχρι να το τερματίσω το batman να φτάσει κ αυτό.μέσα στο 2012 θέλω να ακούσω για assassins creed 3 γιατί είναι απο τις αγαπημένες μ σειρές αν κ είμαι αντίθετος που βλέπω κάθε χρόνο νέο παιχνίδι γιατί έχει λίγες αλλαγές,όμως δεν με χαλάει που παίζω το παιχνίδι.το ac2 είναι το αγαπημένο μ αν κ ήθελε καλύτερα γραφικά τότε τα οποία ήταν καλά αλλα χάνανε σε κάποια σημεία,το brotherhood με ξενέρωσω γιατί ήταν expansion κ περίμενα πολλά(είναι κ ο λόγος που το νοίκιασα αλλα θα την κάνω την αγορά) ενώ το πρώτο της σειράς είχε την ατμόσφαιρα.απο το revelations περιμένω λίγο απο όλα κ να δώ τι θα γίνει στην συνέχεια.

 • http://game20.gr Terminator

  Ευχάριστος πονοκέφαλος παιδιά 🙂

 • chris7

  πολύ καλό review termi...θεωρώ πως το 9 μπορούσες να το έβαζες γιατι πιστεύω πως είχε σε σχέση με τα ta prohgoumena 2την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία όπως και την κων/πολη...έφτιαξαν τις μάχες κατα πολύ,που το αναφέρεις κιόλας...δεν ξέρω αν το τερμάτισες αλλά εγω το έκανα....ο τερματισμός του είναι ο καλύτερος όλων και πραγματικά λες ηθελα να πω θέλω το 3 τώρα...σίγουρα για μένα είναι η καλύτερη σειρά στο ps3/xbox...θεωρώ πως μαζί με deus ex kai skyrim ειναι τα καλυτερα του 2011,χωρίς να θέλω να αδικήσω το batman kai to drake...

 • mastor10

  ουαου δεν το περιμενα αυτο

 • http://game20.gr Terminator

  Eπειδή βλέπω να έχει ερωτηθεί αυτό κάποιες φορές, τα παιχνίδια τα ολοκληρώνω πάντα πριν κάνω review.

 • StratosGK

  Ωραίο το review Terminator, δεν το έπαιξα ακόμα. Για μένα πάντως δεν είναι με τίποτα η καλύτερη ιστορία στο gaming. Ούτε για πλάκα..

 • http://traditionalgamer.blogspot.com azazel

  Πιο must have δεν γίνεται! Μ' αρέσει ο ενθουσιασμός στο review γιατί εκφράζει κι εμένα!

  Διάβασα καλά; Εξερεύνηση υπόγεια της Πόλης;; Θα δω επιτέλους το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο; A dream comes true 😛

 • http://game20.gr Terminator

  Χαχα έτσι ακριβώς az

 • Killer

  Απλα RESPECT για το καλυτερο Video Game που εχει υπαρξει !!!!
  😀 😀 😀 😀

 • http://gamerelite.wordpress.com/ JM

  Termi, όταν λες "μικρη διάρκεια έχει η κεντρική ιστορία", πόσες ώρες είναι δηλαδη;

 • http://thealleverything.blogspot.com/ pgetsos

  stratos, ειναι μεσα στις καλυτερες παντως, μαζι με το αλλο που εχεις και συσ το μυαλο σου 😉

  δεν ειπες κατι για τα bombs 😀

 • AkisVag

  @az ο Κατακουζηνός έστω και αργά δικαιώνεται!

 • http://game20.gr Terminator

  JM δεν το μέτρησα, ποτέ δεν τα μετράω, επίτηδες. Βασίζομαι στην αίσθηση που μου δίνει το κάθε παιχνίδι, και αυτό εδώ μου έδωσε στην αίσθηση ότι τελείωσε σχετικά γρήγορα.

 • ΓΙΏΡΓΟΣ30

  Εδω θα συμφωνήσω με τον @Stratos αν και έχει γραφικά εξαίσια το παιχνίδι ως σειρά με ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ δεν είναι η καλύτερη ιστορία στο χώρο του gaming

  (Tότε τί να πει κανεις για σειρές όπως Baldurs gate, elder scrollς, batman a.c + a.a , fallout )

  Ισως γιατί περιπλέκει την φαντασία με την ιστορία πολύ και κάπου έκεί χωλαίνουν τα Α.C.

 • Schoumi

  Δηλαδη οι εχθροι που μας κυνηγανε, μας φωναζουνε ''μαλακα'' ; Αν ναι, θα εχει γελιο !!! Αν και δεν ειμαι σιγουρος, οτι υπηρχε αυτη η λεξη εκεινη την εποχη.......whatever...

 • http://thealleverything.blogspot.com/ pgetsos

  schoumi μια μερα με κατι παιδια το αναλυσαμε και ειδαμε οτι εχει πολλες εννοιες σε πολλες γλωσσες, ενω ειναι και αρχαιοελληνικη(και αλλη εννοια) οποτε το 1500 θα υπηρχε 😛

 • cr4

  Τρεξτε!!!!
  παλι περασε ο μ@αλ@κας ο ασσασινος!!!!!!!

 • Forza4

  Το έπαιξα ήδη πολύ καλό αλλά δεν θα πω ότι δεν ήταν μια από τα ίδια. Αν συνεχίσει έτσι το AC3 χωρίς κάποια αλλαγή στο gameplay θα πάω πάσο στο επόμενο μάλλον

 • StratosGK

  @pgetsos
  Νομίζω πως καλύτερα να μην αναφέρω το όνομα της σειράς που έχω στο μυαλό μου στο τέλος θα γίνω βαρετός.. 🙂

  @ΓΙΏΡΓΟΣ30
  Μαζί σου σε Elder Scrolls + Fallout. Τα Baldurs Gate δεν έτυχε ποτέ να τα παίξω. Για τα Batman πιστεύω πως δεν πιάνονται μιας μπορεί οι δημιουργεί να φτιάξανε την ιστορία αλλά το backstory κάθε χαρακτήρα μεμονομένα όπως και οι μεταξύ τους σχέσεις υπήρχαν. Δέχομαι ότι έχει πολύ καλή ιστορία σαν κόμικ ή ήρωας αν θες.

  Έτσι όπως έχουν κάνει την ιστορία των AC δεν μου αρέσει...Το Animus δεν μου αρέσει και αυτή η τεχνολογία των Θεών ή ότι είναι, με απωθεί.

 • raziel

  λοιπον εχοντας παιξει και τα 3 και εχοντας λιωσει το 2 και το 3 το πρωτο ηταν καλο αλλα πολυ βαρετο απορω που σου αρεσε το 1 τερμ.και συμφωνω με forza και καλο θα ηταν τερμ να μετρα τις ωρες να λεσ και σε εμας πχ γιατι για εμενα ειναι συμαντικος παραγοντας αγορας ο χρονος του κατι που μου αρεσει που το κανει το gameover se polla paixnidia

 • Constantinos

  @ Τερμινατορα

  επρεπε να συμπεριλαβεις στα θετικα το εξωπραγματικο ending του...πραγματικα στο τελος σου σηκωνεται η τριχα...συμφωνω με chris7 οτι το 9αρακι τ αξιζε αλλα τωρα θα μου πεις τι 8,5 τι 9...εγω γελασα σε καποια φαση στο game που ακουγεται η φραση : "παλλακιδες, π0ρνες,"....hahahahahaha...

  οντως το den defense δεν χρειαζοταν..μαλλον θα ειχε ενα ενδιαφερον αν δεν ηταν τοσο επαναλαμβανομενο..GOTY για μενα ειναι το Revelations...με τη σειρα οτι καλυτερο επαιξα φετος :

  1. ACR
  2. Deus Ex
  3. Βatman Arkham City
  4. Skyrim

 • bigi

  Λίγο πάντως που είδα βαθμολογίες του δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.Σα βαθμολογίες σκέτες μιλάω, γιατί προφανώς δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα reviews.

 • Constantinos

  @bigi

  υπαρχει μια πιθανη εξηγηση γιατι τις ειδα και εγω στα διαφορα sites τις βαθμολογιες που αναφερεις...οχι κακες (δηλαδη κατω απο 7 αλλα σιγουρα οχι ανταξιες του AC) παντως..

  το σεναριο του Revelations και γενικα η θεματολογια του και η ιστορια του επικεντρωνεται σε μια πολη και σε μια περιοδο οχι τοσο ενδιαφερουσα για το μεσο Ευρωπαιο οπως ηταν ξερω γω η παλια Ρωμη...Η Κωνσταντινουπολη της εποχης εκεινης αλλα και πριν την αλωση ηταν κατεξοχην υποθεση των βαλκανικων λαων...

  πιστευεις οτι το τα αγγλακια, τα γαλλακια, τα γερμανακια, τα ισπανακια ξερουν τι εστι βυζαντιο? ξερουν τι σημαινει Οθωμανικη Αυτοκρατορια? σιγουρα για μας τους Ελληνες λεει πολλα που μετα το GoW, καταπιαστηκε παιχνιδι τοσο εντονα με ενα μερος της ελληνικης ιστοριας, αλλα θεωρω οπως ειπα και πιο πανω πολλοι θα θεωρησαν αδιαφορη την υποθεση του Revelations...χαρακτηριστικα παραθετω ενα απ τα αρνητικα που εβαλερ το Gamespot για το ACR

  -Disappointing main story

  ειναι δυνατον ρε αμπαλοι να λετε απογητευτικη την ιστορια οταν σχετιζεται με το Βυζαντιο?????????

  και ομως.......

 • gerasimos

  Constantinos
  σε ps3 τα έχεις παίξει όλα τα παιχνίδια που ανέφερες?

  για το asassins creed γενικά είναι άδικο κ απο την δική μ γνώμη για τις βαθμολογίες που έχουν πάρει τα περισσότερα αλλα για το ac revelations την καταλαβαίνω γιατί το βλέπουν πιο πολύ ότι δεν είναι κάτι το διαφορετικό κ βγαίνει κάθε χρόνο αλλα με την ίδια λογική δέν έπρεπε να βαθμολογήσουν το modern warfare 3?για αυτό δεν αξίζουν οι βαθμοί παρά μόνο η άποψη του κριτή για να πάρεις μία γνώμη.

  άντε να μ έρθει μην τους πώ τίποτα.

  ξέρετε αν θα με επηρεάσει που δεν έχω τερματίσει το ac brotherhood?μπορεί να το πάρω κάποια στιγμή απλά το είχα δοκιμάσει κ ήταν ίδιο με το ac2 κ το έιχα αφήσει,τώρα έπεσε η τιμή του κ λέω να το πάρω με το που τερματίσω το revelations.ότι νά ναί η σειρά που τα παίζω τα περισσότερα παιχνίδια.

 • bigi

  Δε διαφωνώ, εντάξει.Το ίδιο όμως δεν ίσχυε και με τα προηγούμενα της σειράς;Τι Βενετία, τι Βυζάντιο, τι Ιερουσαλήμ.Ο καθένας τότε θα έπρεπε να βρίσκει ενδιαφέρον ένα σενάριο που σχετίζεται αποκλειστικά με την ιστορία της χώρας του.Δε διαφωνώ ότι για εμάς έχει σίγουρα ένα ενδιαφέρον παραπάνω, έστω για ν' ακούσουμε λίγα ελληνικά, αλλά δεν πιστεύω πως είναι αυτός ο κύριος λόγος.Ίσως πάλι οι reviewers να κορέστηκαν από τη σειρά.Δεν ξέρω, σίγουρα πάντως περίμενα θερμότερη υποδοχή.

 • Constantinos

  @gerasimos

  ναι μονο σε ps3..το pc gaming απο τοτε που σταματησα το WoW και το Warhammer επαψε να υφισταται για μενα καλως ή κακως..

  @bigi

  λιγο σοβαρος ανθρωπος να εισαι δεν γινεται να λες για βυζαντιο dissapointing main story...καταλαβαινω οτι ενας reviewer μπορει να μην κατεχει τα της Παγκοσμιας Ιστοριας αλλα τουλαχιστον για να μην εκτεθεις διαβασε πρωτα κατι και μετα σχολιασε

 • Bill

  Έλα στο PC επιτέλους...Και φυσικά πολύ καλό το review 🙂

 • bigi

  Εντάξει, μην είσαι τόσο απόλυτος.Ο αμερικάνος για παράδειγμα δε θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν δεν έβρισκε το ίδιο ενδιαφέρον με έναν Έλληνα πχ.

 • StratosGK

  @Constantinos
  Δεν το έχω παίξει, αλλά φαντάζομαι πως η πλοκή του παιχνιδιού δεν έχει να κάνει με την πραγματική ιστορία μιας και η πλοκή των προηγούμενων δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 • EdgierMink61

  Παιδιά έχω την αίσθηση πως θα δούμε βιντεάκι στο Youtube τον Ρώμα να υποδείεται τον Κατακουζινό, ο οποίος θα παίζει Revelations και θα εξερευνά το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο. Μόλις τελειώσει την περιήγηση του θα γράψει ένα mail στην ΕΑ όπου θα απαιτεί να κάνουν αλλαγές στην σχεδίαση των τούνελ καθώς δεν ήταν πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. 😛 (τι είπα πάλι το άτομο, το έχω κάψει τελείως)

  Πολύ καλό το review Termi και θα πω πως αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες ιστορίες σε βιντεοπαιχνίδια. Σίγουρη αγορά από την πλευρά μου, αργότερα ασφαλώς όταν θα έχει πέσει η τιμή της collectors edition.

 • OliThai

  Δεν εχω λογια....Το περιμεναμε με μεγαλη ανυπομονησια αυτο το παιχνιδι!!Τermi,ευχαριστουμε.... 🙂 O Altair επεστρεψε...

 • http://game20.gr Terminator

  Nτάξει μη νομίζεις ότι κάνεις κάτι ιδιαίτερο ή ότι παίζεις πολλή ώρα με Altair.

  Στράτος αυτό που ξεχωρίζει τα AC είναι ο εκπληκτικός τρόπος που ενσωματώνουν στοιχεία της πραγματικής ιστορίας στο δικό τους σενάριο.

 • zaes

  @bigi +1
  Εχεις δικιο,αν ειναι κάθε λαός να κρίνει κάθε παιχνιδι λογω της ιστορίας του...γενικα οι εταιριες στοχευουνε σε παιχνίδια που θα είναι πιο "ευπεπτα'" οσον αφορα την κουλτουρα των πολιτισμων τους(εαν υπαρχει αυτος),για αυτο δεν μου κανει εντυπωση που δεν τους εντυπωσιασε το story του ac

 • Constantinos

  @ bigi

  το ιδιο λεμε !!! Λογικο του αμερικανου να μη του λεει τιποτα η ελληνικη ιστορια και ο ελληνας γενικα γιατι απλα μιλαμε για διαφορετικη νοοτροπια λογικη τα παντα!!! Ακριβως το ιδιο πραγμα λεμε..ακομα και τσι το παιχνιιδι τα σπαει, και θεματολογικα ειναι ενας παραπανω λογος να το παιξουμε εμεις

 • johnchem

  Μία ερώτηση σε εσάς που το έχετε προχωρήσει:

  Θεωρώ την ατμόσφαιρα των δολοφονιών του original AC αξεπέραστη (η σκηνή με την εκτέλεση των αθώων, ο γιατρός, η δεξίωση, κτλ). Ακολουθεί σε ατμόσφαιρα το Brotherhood (πχ στη διονυσιακή γιορτή, ή στην παράσταση της σταύρωσης). Τέλος το AC2 το βρήκα αδιάφορο ως προς την ατμόσφαιρα και καμία δολοφονία της κεντρικής ιστορίας δε χαράχτηκε στη μνήμη μου.

  Έχοντας το παραπάνω ως δεδομένο, πιστεύεται ότι το Revelations με αφορά; Προσοχή, δεν αναφέρομαι στην γενικότερη ατμόσφαιρα της Πόλης, που όπως διάβασα είναι άψογη, άλλα στις αποστολές της βασικής υπόθεσης.

 • http://gamerelite.wordpress.com/ JM

  "Φίλε", "Εδω είναι", "Τον Πετύχαμε", "Ελάτε Σ......", είναι μερικές απο τις λέξεις που εμφανίζεται στο παιχνίδι. That's Great! 😀

 • http://game20.gr Terminator

  Johnchem από ότι καταλαβαίνω είσαι fan της σειράς. Αξίζει να ασχοληθείς τουλάχιστον για να δεις τι γίνεται με Ezio και Altair, αλλά οι αποστολές δεν θα σε ενθουσιάσουν. Και οι δολοφονίες λίγες.

 • johnchem

  Σε ευχαριστώ πολύ Terminator, είσαι σύντομος και περιεκτικός.

 • Pitsos

  Για μενα ειναι σαφως κατωτερο του Brotherhood. Μπερδεμενη ιστορια, κουραστικες αποστολες, οι αποστολες του Αλταιρ ειναι σφηνες που περισσοτερο κουραζουν παρα εχουν ενδιαφερον, οι εχθροι ειναι πανηλιθιοι και τελος η επανακτηση των dens ειναι τραγικα κουραστικη και ανουσια και δινει την εντυπωση οτι μπηκε μονο και μονο για να παρατεινει την διαρκεια του παιχνιδιου.

 • pro

  εγω λιγο που το επαιξα ιδιο με το 2 μου φανηκε.σιγουρα ενα + παιρνει επειδη ειναι στην κωνσταντινουπολη.κατα τα αλλα εινα δυνατον να εισαι ασσασινος και να μην μπορεις να σκυβεις.δλδ ελεος ρε....πηρε ενα 0 απλοχερα..ελπιζω σαν σεναριο να ειναι καλο.κατα τα αλλα ρε pitsos δεν ειναι εντυπωση σου.ουσιαστικα spin off ειναι.και ετσι φαινεται ρε nubisoft που θελεις να βγαλεις λεφτα..και χεστηκα και που δεν θα ξανασχοληθεις με το pc.καλυτερα για εμας

 • Γιώργος30

  Αν και δεν θεωρω το παιχνιδι κορυφαιο actiοn-adventure (αλλωστε κατε με στους διαλόγους , στην ατμοσφαιρα του BΑΤΜΑΝ Α.C υπολειπεται το ΑSSΑSSIΝS.C.R ) θεωρω ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ που ενσωματώνεται στο παιχνιδι που ανετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει στα σχολεια ως εκπαιδευτικό υλικο.

 • JM

  Γιώργος30, εντάξει... τωρα αυτο μας έλειπε... να δουμε την εγκυκλοπαίδεια του AC. Εδω τα κανονικά μας βιβλία, δεν έχουν φέρει, θα φέρουν την εγκυκλοπαίδεια;;;

  Ήρεμα, που και που μερικους δεν τους παίρνουμε στα σοβαρα... 😛

  Βέβαια, αν το λες για πλάκα… τότε πάω πασο. 😉

 • Γιώργος30

  Jm στο Ελλαδισταν οποιος παει να πει μια ιδέα που μπορει να πάει κατι μπροστά το περιγελαν η τον λένε γραφικο !!!! Να στο πω και αλλιως εχουμε μια εθνικη ποδοσφαιρου και 10.000.000 διαιτητες αν καταλαβαινεις τι θέλω να πω. Καθόλου αστειο δεν το λεω .Σκέψου πόσο θα ηταν ευχαριστο π.χ. για τα παιδια γυμνασιου αν λογου χάρη δεν ειχαν να μελετησουν τα βιβλία που χουν τώρα αλλα να επαιζαν την ιστορια της Ελλαδας σε παιχνιδι με γραφικά Α.C και μια εγκυκλοπαιδια με ιστορικά στοιχεια οπως το Α.C . Θα τρέχαν με τα χιλια στο μάθημα και οχι να βρισκουν δικαιολογίες να κάνουν κοπάνα (και αρκετες φορες με το δικαιο τους γιατι τέτοια ξερη γνώση χωρις κριτική σκέψη τι να την κάνεις) Το σχολειο δυστηχως οπως ειναι στις μέρες μας μορφωμένους ηλιθιους παραγει χωρις κριτικη σκέψη.

 • Γιώργος30

  Υστερόγραφο: Ποτέ δεν άφησα την μόρφωση μου να αναμειχθει με το σχολειο Μark Τwain το οποιο με καλυπτει απόλυτα.

 • Γιάννης

  Παιδιά μόλις τσίμπησα σε συλλεκτική έκδοση!!! Είναι μαμάτο !!!! Must Buy!!

 • http://thebestgamersgr.blogspot.com/ PROTOTYPE

  Εμένα μου αρέσει που ξεκοιλιάζουμε τους μπάσταρδους τουρκους

 • Γιάννης

  @PROTOTYPE +1000000000000

 • gerasimos

  φοβερό το παιχνίδι όπως όλα της σειράς,μέχρι στιγμής μ έχει αφήσει την ίδια αίσθηση με τα προηγούμενα.μπορεί να μήν έχει μεγάλες διαφορέςε αλλα είναι πολύ καλό.ωραίο κ η νέα λεπίδα που σκαρφαλώνεις πιό γρήγορα κ σε μακρινές αποστάσεις πιάνεσαι αλλα θα ήθελα κ άλλα νέα τέτοια.το έχω φτάσει μέχρι εκεί που κάνεις τον μουσικό κ την τέλειωσα την αποστολή.

  πώς γίνεται να πιάνεις τον άλλον απο τον λαιμό κ να τον απειλείς όπως στα προηγούμενα?μέχρις στιγμής έχω καταφέρει απο grab να τους κάνω μία στα πόδια κ να πέφτουν,δοκίμασα κ κάποιες φορές να τους πιάσω αλλα δεν με αφήνανε.

  καλά τα ελληνικά που ακούγονται είναι πολύ καλά κ κανονική προφορά,όσο για τους τούρκους στις ταράτσες τρώνε για τα καλά τις σφαίρες απο το όπλο μ.

  ελπίζω το τέλος να δίνει συνέχεια.

  απο το σημείο που σας είπα πόσο ακόμα έχω?

 • Γιάννης

  Ρε παιδιά ,το παιχνίδι είναι τεράστιο! Έχω παίξει 8 ώρες και είμαι ακόμα στο Sequence 3 (από τα 9)!!!

  @gerasimos
  φίλε μου μόλις τελείωσα την ίδια αποστολή με εσένα!Είσαι στο Sequence 3 (από τα 9) ,οπότε έχεις (έχουμε) πολύ δρόμο μπροστά σου (μας)!!

 • Forza4

  Ok mr john drake!:P

 • Γιάννης

  @Forza4
  Από πού ξέρεις το όνομά μου στο Facebook (και στο Gameover) ???

 • gerasimos

  το τελείωσα το παιχνίδι,είναι φοβερό.σε διάρκεια ήταν πολύ καλό κάπου στίς 20 ώρες άνετα αν παίξείς κ τις μικρές αποστολές κ κάνεις πολλά ακόμα στην πόλη.εγώ έπαιζα μόνο τις κύριες αποστολές κ πολύ λίγες μικρές κ το τελείωσα κάπου στια 14 με 15 ώρες περίπου.είναι μεγάλο αλλα σ δίνει την αίσθηση ότι είναι μικρό σε σχέση με αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν σε αποστολές στην πόλη,δλδ έχεις ολόκληρη κωσταντινούπολη κ νιώθεις ότι οι κύρις είναι μικρ΄ς αποστολές.το καλύτερο της σειράς ήταν,το τέλος όμως για ακόμα μία φορά αφήνει ερωτήματα αλλα είναι λιγότερα,δεν λές που τουλάχιστον έλυσε κάποια αλλά που θέλαμα να μάθουμε.

  δεν ξέρω αν θέλω να δώ assassins creed στην νέα γενιά η να δώσουν τέλος με το επόμενο.για εμένα άνετε στα 5 καλύτερα παιχνίδια της γενιάς αυτής η σειρά.θέλω να μάθω που θα γίνεται κ ποιός θα είναι ο χαρακτήρας.κάποιοι λένε για αίγυπτο κ πού ξέρετε αν θα είναι γυναίκα η όχι(εγώ άντρα θέλω).για την επόμενη γενιά που λέω είναι ότι το στο ps3 είχε γραφικάρες γιά σκεφτείτε τις γραφικά μπορεί να έχει στο επόμενο.μόνο στην αρχή ένιωσα ένα ξενέρωμα στόν τομέα αυτόν πού απο το cgi πήγε στο κανονικό αλλα μετά το αποθέωσα συγρκίνεται με πολλά παιχνίδια στον τομέα αυτόν.

 • Γιάννης

  @gerasimos
  ποιο e-mail ???

 • JM

  Το e-mail, που βάζεις για να μπορείς να σχολιάζεις στο site, ρε Τζον. 😉

 • JM

  Gerasime, δεν ειναι γυναικα, σιγουρα. Και εγω εμαθα που και ποιος θα ειναι αλλα δεν θελω να πω, γιατι...

 • Γιάννης

  @JM θες να με κάνεις add στο FB ή στο MSN για να μου πεις???

 • gerasimos

  αυτό που λέγανε με το first person που υπάρχει στο παιχνίδι εμένα δεν μ βγήκε για να κάνω αποστολές.νόμιζω ότι βρίσκεται μέσα στις κύρις αποστολές αλλα τελικά πρέπει να κάνεις κάτι συγκεκριμένο για να τα ξεκλειδώσεις.

 • JM

  Ναι. Πως σε λενε; (στο FB)

 • Pitsos

  Πρωτου προσωπου ειναι οι αποστολες του Ντεσμοντ. Προφανως αυτο εννοεις.

 • http://www.youtube.com/watch?v=KW2z0xYCz-g MENIS_FF.C

  ACR theme song , γαμάτο http://www.youtube.com/watch?v=N_ghk3ZIdnE

 • EdgierMink61

  Τρομερό το soundtrack του παιχνιδιού και κάθε AC κατά την γνώμη μου. Το παιχνίδι θα το πάρω αρκετά αργότερα γιατί υπάρχουν άλλα που καίνε περισσότερο.

  @MENIS_FF.C Πολύ ωραίο το τραγούδι που έχεις βάλει σαν link στο όνομα σου. 😉

 • forza4

  Γιάννη ΑΠΟΤΟ gameover που έχεις κάνει ίδιο σχόλιο!

 • St3aM213

  Δεν έχω παίξει και πότε Assasins creed αλλά ακούω πολλά...Τι λέτε; Να δοκιμάσω;

 • forza4

  Βεβαίως απλά άρχισε από το 2 οπωσδήποτε!!

 • JM

  Καλα το AC2, ήταν και γαμώ τα games μιλάμε! St3aM213, συμφωνω με Forza. Άρχισε απο εκει, γιατι το 1 θα σε ψιλοεκνευρίσει. 😛

 • Γιάννης

  @JM με λένε John Drake
  @forza4 αα οκ!

 • JM

  Τωρα με "φώτισες" ρε Τζόν. 😛 :S

  Εδω με βγάζει παρα πολλους... εχεις και Αμερικάνικο Ονοματοεπώνυμο. 😛

 • forza4

  Παιδιά βγάζει το site κάποιο ψήφισμα για goty?

 • http://www.youtube.com/watch?v=KW2z0xYCz-g MENIS_FF.C

  @EdgierMink61 thanks!! και σε συνδυασμό με την εικόνα μπορείς να σκεφτείς διάφορα πράγματα!

  @ St3aM213
  να δοκιμάσεις χωρίς 2η σκέψη και να ξεκινήσεις με την σειρά από το 1ο!!

 • http://game20.gr Terminator

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα χουμε βραβεία (ίσως με διαφορετικό τρόπο από ότι τα προηγούμενα χρόνια), καθώς και δημοσκόπηση για τα πιο αναμενόμενα του 2012. Προς τέλος Δεκεμβρίου αυτά.

 • EdgierMink61

  Ανυπομονώ να δω τις υποψηφιότητες και έχω αγωνία για το αποτέλεσμα.

  @MENIS_FF.C σου έστειλα friend request με το όνομα john28710

 • Γιάννης

  @JM
  Στο Facebook είμαι αυτός που έχει για φώτο το ελληνικό εξώφυλο tou Uncarted!

 • http://thereaperclan.tk/ TheReaper

  Εννοείται θα το αγοράσω. Κι εγώ έχω κολλήσει με το πρώτο, περιμένω να παίξω το 2 σε PC και το τρία περιμένει κι αυτό τη σειρά του. Μετά το Revelations είναι σίγουρη επιλογή και αναγκαστική μην πω.

  Τώρα αυτό για τους ελληνικούς διαλόγους, όλοι μάθανε μια λέξη και την έχουν κάνει τσίχλα. Αλλά κρατήθηκα να μην χτυπιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια όταν είδα το "τον “μαλάκα” τον Ezio" γιατί ήμουν και στη σχολή.

 • daredevil

  Το ξεκίνησα και το ψιλό βαριέμαι άντε μια απο τα ίδια ... αντε να τελειώνουμε με δαύτο.

  Άσε που οι ελληνικοί διάλογοι είναι Γ.Τ.Π. και περίμενα να ακούσω κάτι καλό τσκ τσκ τσκ κρίμα, ρε θα αμολήσω τον Τσακ "Πιτμπουλ" Νόρις να σας φάει.

 • Forza4

  Termi να σε ρωτήσω κάτι σου άρεσε πιο πολύ από το brotherhood?

 • http://game20.gr Terminator

  Ναι

 • Forza4

  Σου άρεσε σεναριακά πιο πολύ ή gameplay-wise

 • http://game20.gr Terminator

  Σεναριακά λόγω Πόλης, gameplay πάνω κάτω τα ίδια.

 • Forza4

  OK πάω πάσο τότε.. Εγώ προτιμούσα το brotherhood αλλά το γεγονός ότι τούτο δω είναι στην Πόλη μου αρέσει πιο πολύ.. Ίσως τελικά απλά κουράστηκα λίγο από το franchise... Αν το 3 δεν αλλάζει αρκετά μάλλον θα κάνω καμιά παύση εκτός αν το το Setting με ιντριγκάρει απίστευτα.. Επίσης μια τελευταία ερώτηση μου συστήνεις το 1? Ακούω ότι γενικά είναι διαφορετικό από τα τωρινά αλλά λίγο μονότονο

 • http://aknightsmemories.blogspot.com/ Zaratoth

  Έχοντας παίξει το 1 και το 2 (και λίγο το Brotherhood) θεωρώ από άποψη ιστορίας το πρώτο καλύτερο. Επίσης προτιμώ Μεσαίωνα από Αναγέννηση οπότε έχει και αυτό το μπόνους. Η μονοτονία του έγκειται στο σημείο ότι πας σε μια πόλη, πρέπει να κάνεις 3-6 κλισέ πράγματα, ακολουθεί αποστολή ιστορίας, πας σε άλλη πόλη, πρέπει να κάνεις 3-6 κλισέ πράγματα, μετά πάλι αποστολή ιστορίας κλπ. Μόνο οι αποστολές ιστορίας παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά, για μένα, αξίζουν την όποια επανάληψη που προηγείται.

 • http://game20.gr Terminator

  Ότι λέει ο Ζara. Παρόλο που το πρώτο είναι επαναλαμβανόμενο, αξίζει να το παίξεις για την ατμόσφαιρα και την ιστορία του.

 • Forza4

  Κατάλαβα.. Μάλλον θα το βρω πάμφθηνα τώρα οπότε μάλλον θα τσιμπήσω

 • Skeletor

  πω πω τι είναι αυτό το ubisoft autopatch σέρνεται!!! έχω 120 Mbps (Ρουμανία βλέπετε :P) και έχει κανα 45λεπτο ακόμη να τελειώσει η ενημέρωση!!!! παρεμπιπτόντως 20 ευρώ το βρήκα εδώ πάνω 😉

 • http://game20.gr Terminator

  Καλά τι κάνεις στη Ρουμανία; 😛

 • Skeletor

  Σπουδάζω termi... Φαρμακευτική 😀

 • gerasimos

  όσοι τελειώσατε το παιχνίδι κ δεν έχετε την συλλεκτική για ψάξτε να βρείτε στο ίντερνετ την μικρή μήκους ταινία "assassins creed embers" που δείχνει την συνέχεια του ezio σε animated στύλ.θα σάς λύσει κάποιες απορίες αλλα κ θα σάς εκνευρίσει γιατί τελειώνει τον χαρακτήρα κ μην το θεωρήσετε spoiler σε τέτοια ηλικία που έχει φτάσει.

 • md03582

  Ρε παιδια σιγουρα θα βγει ac3?? Καπου διαβασα οτι το revelations ειναι το τελευταιο.. κορυφαια σειρα μαζι με τα zelda για μενα.. σε ενα χρονο τα εχω παιξει και τα τεσσερα, το ενα πισω απο το αλλο μαζι με οσες περισσοτερες δευτερευουσες αποστολες μπορουσα! Επαθα ζημια με αυτα τα παιχνιδια.. τα rpg δε μου αρεσουν οποτε μου φανηκαν αδιαφορες σειρες οπως κατι baldurs gate, fallout

 • http://game20.gr Terminator

  Σίγουρα θα βγει

 • OroNTiuS

  Μακραν απο τα καλυτερα τελη εχει το AC R ...Απιστευτο γενικα ολο το παιχνιδι!Το τελευταιο βιντεακι ειναι ολα τα λεφτα...Ανυπομονω για το 3!!

  Οποιος δε το εχει παιξει ας μη χανει αλλο καιρο!Ερχοντε και Χριστουγεννα καλοκαιριατικα οποτε θα εχετε χρονο!

 • marios

  πρεπει να παιξω τα προηγουμενα πριν αγορασω το revelations ?

 • http://www.youtube.com/watch?v=CK4tCxY3elo&feature=email&email=comment_received MENIS_FF.C

  Ναι, εκτός αν θες απλά να προχωράς και να σκοτώνεις..

 • Forza4

  Μαριε ναι για μένα πήγαινε πρώτα στο AC2, να είναι το πρώτο που να πάρεις μετά αν σου αρέσει (αστεία ερώτηση βέβαια) πήγαινε στα επόμενα brotherhood και revelations.. Ούτως ή άλλως τα δυο προηγούμενα μπορείς λογικά να τα βρείς και τα δύο μαζί στην τιμή του revelations και προσωπικά θεωρώ το 2 καλύτερο από τα επόμενα και το brotherhood ισάξιο του revelations

 • G.J.

  Μολις το τερματισα στο pc. 11 ωρες μου πηρε κανοντας σχεδον τα περισσοτερα πραγματα στο παιχνιδι. Νταξ λογο της αγαπης μου προς την σειρα και την ατμοσφαιρα και gameplay το ευχαριστηθηκα. Αλλα κατ εμε ειναι μια αρπαχτη της ubi... Η Κωσταντινουπολλη ειναι κενη. Πολυ λιγα Side Quests,μικρη κεντρικη ιστορια. Το strategy κομματι παπαρια. Τα Den δεν μου αρεσαν,πολυ GTA SA φαση με τα hood. Αποκαλυψεις οχι τοσο τρομερες, πιστευω πιο πλ στον altair αναφερεται παρα σε κατι αλλο ως προς τις ανακαλυψεις. Τσπ, multi τωρα...

 • http://thealleverything.blogspot.com/ pgetsos

  ειμαι καπου στη μεση (γιατι το παιζω ΠΛΥ σιγα αφου ειδα συντομα ποσο μικρο ειναι) και θα πω τα αρνητικα μεχρι τωρα(τα θετικα ολοι τα ξερουν ;))

  -Μικρο (εχω φτασει για πλακα στο 45% sync προσπαθωντας να ΜΗΝ κανω της ιστοριας!)
  -Εχθροι... απλα ΧΑΖΟΙ! τερμι αναρωτιεμαι που βρηκες τους εχθρους εξυπνους οταν ειμαι διπλα τους και δε με κυνηγανε (αν και αφου αρχισει η μαχι κατι βελτιωνεται)
  -Ελαχιστα side missions
  -Dens

 • http://game20.gr Terminator

  Σβήστηκαν τα άσχετα σχόλια.

  Giorgos Tsompanidis, που από τότε που δήλωσες υποτιμητικά ότι δεν θα ξανασχολιάσεις στο site έχεις σχολιάσει ως τρία διαφορετικά άτομα για να υποστηρίξεις τον... εαυτό σου (και έχεις γίνει ρεζίλι κιόλας γιατί σε πήραμε χαμπάρι), σε παρακαλώ εγώ πλέον να μας αφήσεις στην ησυχία μας. Έλεος φίλε.

 • Τsοmpas

  Το παιχνιδι εχει εκπληκτικη εγκυκλοπαιδια που αξιζει και μονο γι αυτήν να παίξει το παιχνιδι. Ειπώθηκε για ιεροσυλο , ιεροσυλος ήταν ο Κοπέρνικος και ο Γαλλιλαιος στην εποχή τους αλλα ειχανε δίκιο και οχι αυτοι που τους βριζανε.

 • pgetsos

  να σχολιασω οτι το τερματισα, εχω φτασει 95-96 synch απλα απο το πρωτο playthrough (αντε να χω κανει 2 αποστολες ριπλει) οταν στο brotherhood παιδευομουν ποοοοσο καιρο για το 100αρι 🙁

 • Γιώργος

  Ελα ρε Τerminatοr μπορει κάποιο άτομο να μπει στο site και να γράφει με διαφορετικά ονόματα ;!!! Είναι δυνατόν;! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!; Ασε Τerminatοr μακάρι να είχες αντικειμενική κρίση και να εσβηνες μηνύματα εκείνων που επρεπε !! Το ξέρω οτι θα σβήσεις αυτο που γραφω. Ειπαμε τα καλά και τα συμφέροντα!

 • Panoras

  Εκτός απο τα Ελληνικά που ακούγονται στο τελευταίο assassins creed, ένα άλλο σημαντικό ελληνικο στοιχείο που είχε το assassins creed 2 ήταν η Μινέρβα στο τέλος του παιχνιδιου, η οποία για όποιον δεν το γνωρίζει ειναι το λατινικό ονομα της θεάς Αθήνας.

 • http://www.youtube.com/watch?v=AAtZaOuSFhw MENIS_FF.C

  http://store.steampowered.com/news/7666/
  AC Revelations - Gold Edition 49,99€

 • ggaammeerr

  Πεμπτη εφυγε απο zavvi και ελπιζω να εχει φτασει μεχρι την κυκλοφορια του 3...Την αλλη φορα τα AC 1,2 και brotherhood καναν 40 μερες για να μου τα στειλουν.Ελπιζω να μην γινει το ιδιο...

 • ggaammeerr

  Ακομα να ρθει... 🙁 Δεν πειραζει ομως σημερα το νοικιασα και μεχρι την Δευτερα πιστευω θα εχω τερματισει τα main quests.Οταν με το καλο ερθει απο zavvi θα κανω και ολα τα υπολοιπα.

 • Julian

  Ποσο καιρο τωρα gamer?

  ΑΚυρο

 • EdgierMink61

  Το ξεκίνησα χθες και είμαι τώρα στο τρίτο Sequence του Ezio. Έχοντας κάνει πολύ εξερεύνηση στην πόλη, πιστεύω πως μιλάμε για το καλύτερο AC από πλευράς gameplay μέχρι στιγμής. Έχουν τελειωποιήσει τους μηχανισμούς του Brotherhood και έχουν προσθέσει κάποια πολύ ωραία πράγματα. Η Πόλη είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένη και έχει μαγική ατμόσφαιρα. Η απόλυτη απόλαυση όμως είναι να περπατάς ανάμεσα στα NPC και ν'ακούς ελληνικά. Έχει μερικούς απίστευτους διαλόγους. Περισσότερα όταν το τελειώσω.

 • Julian

  Με αυτα και με αυτα μου ερχετε να το ξαναπαιξω. Δεν ξερω δεν το εκτιμησα πολυ το revelations. Ισως επειδη ειχα παιξει πολυ AC εκεινη την εποχη.. Ασχετο edgier εχεις παιξει το 1?

 • EdgierMink61

  Ναι το έχω τερματίσει πριν από χρόνια. Είναι η αρχή της σειράς. Θα σου φανεί πρωτόγονο και επαναλαμβανόμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα της σειράς αλλά έχει μία γλύκα το gameplay του. Ναι, είναι επαναλαμβανόμενες οι αποστολές και από ένα σημείο και μετά θα κουράσει αλλά η ιστορία του και η ατμόσφαιρά του είναι απίστευτα. Θα σε κρατήσουν μέχρι το τέλος. Πλέον υπάρχει σε bundle μαζί με το ΙΙ. Θα το βρεις σίγουρα στο εξωτερικό αρκετά φτηνά.

 • Julian

  Τα ιδια περιπου σκεφτομαι και γω. Οτι το gameplay ειναι επαναλαμβονομενο αλλα εχει μια ατμοσφαιρα που δεν την εχουν τα αλλα AC. Το πιθανοτερο ειναι να το τσεκαρω αφου ειναι και πανφθηνο. Το 2 το εχω τρελο παιχνιδι, μαλλον το καλυτερο AC. Ισως το παοξω πριν το 3 να μπω στο τελευταιο chapter το desmond με ολες τις γνωσεις 😀

 • EdgierMink61

  Για μένα παίξε το Ι πριν το ΙΙΙ. Θα καταλάβεις πολλά πράγματα που αναφέρθηκαν στην τριλογία του Ezio και θα έχεις ολοκληρώσει και την σειρά. Θα καταλάβεις πόσο γίγαντας ήταν ο Altair και γιατί ξεκινούν με αυτόν. Όσον αφορά το gameplay τα πράγματα έχουν ως εξής: Σου δίνουν την αποστολή, παίρνεις το άλογο για την πόλη που πρέπει να πας, κάνεις το viewpoint της περιοχής και στην συνέχεια έχει 3-4 ίδιες κατηγορίες και είδη δράσεων που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που σου δίνεται ένας στόχος. Εκεί είναι που κουράζει κάπως το παιχνίδι αλλά σε ανταμείβει με τις κινηματογραφικές λήψεις της κάμερας σε μερικά σημεία, την ατμόσφαιρα των πόλεων και την ιστορία του.

 • ggaammeerr

  Julian ασε 21 μερες και ακομα περιμενω...

  "Το ξεκίνησα χθες και είμαι τώρα στο τρίτο Sequence του Ezio. Έχοντας κάνει πολύ εξερεύνηση στην πόλη, πιστεύω πως μιλάμε για το καλύτερο AC από πλευράς gameplay μέχρι στιγμής. Έχουν τελειωποιήσει τους μηχανισμούς του Brotherhood και έχουν προσθέσει κάποια πολύ ωραία πράγματα. Η Πόλη είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένη και έχει μαγική ατμόσφαιρα. Η απόλυτη απόλαυση όμως είναι να περπατάς ανάμεσα στα NPC και ν’ακούς ελληνικά. Έχει μερικούς απίστευτους διαλόγους. Περισσότερα όταν το τελειώσω."

  +οσα θες

  Κι εγω στο τρια ειμαι τωρα χωρις να εχω εξερευνησει και πολλα για τον παραπνω λογο...Τι να λεμε τωρα υπερπαιχνιδαρα.Μ ε καλυψε ο edgier.Ειναι οτι το brotherhood αρκετα βελτιωμενο με μια πολυ πιο ενδιαφερουσα τοποθεσια.Και με ελληνικα.Χαχα. "Τι δυστυχια" Ειχα σκασει στα γελια...Το μονο μου παραπονο ειναι τα frame drops ανα διαστηματα.Τιποτα το ενοχλητικο παντως.Αυτα.Μολις θα μου ερθει το παιχνιδι απο zavvi θα γυρισω ολη την Πολη.Δεν θα αφησω side mission για side mission. 🙂

 • EdgierMink61

  ΧΑΧΑΧΑ ή κάποια άλλα απίστευτα όπως "Δώστε κάτι σε έναν πρώην ιερέα", "Εδώ τα καλά χαλιά, κοιτάξτε τις κουρτίνες μου" ή οι οδηγίες σε άπταιστα ελληνικά στο Thieves Guild. Πραγματικά τρομερό και πρωτόγνωρο για εμάς.

  @ggaammeerr Μην ανυσηχείς. Θα το πάρεις κάποια στιγμή. Εμένα μου έχει έρθει και με καθυστέρηση κοντά στους 2 μήνες. Όσον αφορά το τμήμα μηνυμάτων του Zavvi, μην σκοτίζεσαι ιδιαίτερα. Σπάνια απαντούν. Πάντως αν σου έχουν πει ότι έχει φύγει, φταίει το ελληνικό ταχυδρομείο που δεν έχει φτάσει στην ώρα του.

 • ggaammeerr

  Ουφ ψοφησα και το εκλεισα αυριο τωρα.Ελπιζω να βρω χρονο.Τελειωσα και το τεταρτο sequence.Πιστευω σε ενα 10ωρο θα το χω τερματισει.Το παιχνιδι ειναι τεραστιο δεν το συζητω απλα εγω το τρεχω για να προλαβω.Α επαιξα και το πρωτο epipedo toy desmond.Τιποτα το σπουδαιο αλλα νταξει.Ατμοσφαιρικο αλλα μεχρι εκει.Δεν μαθαινεις και τιποτα καινουργιο.Βασικα ισως τα υπολοιπα να γινουν πιο ενδιαφερον οποτε καλυτερα να περιμενω να δω τι παιζει.

  Χαχαχα μεχρι και μ@λ@κ@ς ακουσα.Τι να λεμε τωρα φοβερη δουλεια καναν μπραβο τους.Ξερω οτι πολλους τους χαλαει αλλα εμενα μαρεσει πολυ να ακουω διαφορες γλωσσες και με περιεργη προφορα.

 • Γιάννης

  @ggaammeerr
  Σε είδα που έπαιζες πολύ ώρα σήμερα lol. Πάντως αν είσαι στο Sequence 5 τώρα ,θα αργίσεις να το τελιώσεις.Μετά τα sequences είναι αρκετά μεγάλα....

 • ggaammeerr

  Ναι μαλλον αυριο θα παω για το πεμπτο.Η πρωι πρωι η το βραδακι πιστευω θα χω χρονο.Μπα ποσο μεγαλυτερα να ειναι πια.Πιστευω μεχρι την Δευτερα (οπου περπει να επιστρεψω και το cd) θα το χω τερματισει.

  Α και μια μερα να παιξουμε και κανα coop μαζι στο 3. 🙂

 • ggaammeerr

  Τελος.9 ωρες με πηρε κανοντας μονο τα main quests.Για να φανταστειτε στον γιατρο και για repair πηγα μονο μια φορα.Με κανονικους ρυθμους τα main quests διαρκουν και διπλασιες ωρες απο τα αντιστοιχα του brotherhhod.Απο περιεχομενο τωρα νομιζω πως το brotherhood πρεπει να χει παραπανω αλλα γενικα δεν θα απογοητευτειτε απο την διαρκεια του τιτλου ακομα κι αν δεν πατε με κανονικους ρυθμους.

  Λοιπον.ΤΙ WTF ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΕ.Μιλαμε γαματο δεν θα πω τιποτα αλλο για να μην spoileriaso κανεναν.Η ιστορια του παιχνιδιου ηταν πολυ ανωτερη απο του brotherhood αλλα οχι και απο του 2 δυστηχως.Γενικα το 2 πιστευω δυσκολα θα το ξεπερασει αλλο AC game.Η Κωνσταντινουπολη και η Καππαδοκια πιο ατμοσφαιρικες πεθαινουν.Το gamplay ειναι οτι το brotherhhod με καποιες επιπλεον πινελιες που το κανουν ακομα πιο ευχαριστο το παιχνιδι.Ezio=θεος τι να λεμε τωρα.Καλος κι ο Altair αλλα...Το μονο μου παραποναειναι τα επιπεδα του desmond (τα οποιοα τωρα παω να ολοκληρωσω).Ατμοσφαιρικα αλλα οπος ειπα και πιο πανω τιποτα το ιδιαιτερο.Α και τα frame drops σε καποια σημεια.Παντως αποκαλυψεις ξε αποκαλυψεις εγω εχω ακομα καποια ερωτηματα αλλα τλσπ.Η σειρα AC εχει χαλαρα ενα απο τα πιο βαθια lore και μια απο τις πιο καλοδουλεμενες ιστοριες σε video game.Οποιος θελει να ξεκινησει τη σειρα μπορει να την ξεκινησει απο το revelations αλλα να ειναι σιγουρος πως αν εχει παιξει και τα προηγουμενα η ευχαριστηση που θα νιωσει θα ειναι πολλη μεγαλυτερη.

 • http://game20.gr Terminator

  Άντε, πλέον είσαι έτοιμος για το 3 🙂

 • ggaammeerr

  Ειμαι ο ατιμος ειμαι. 🙂

 • ggaammeerr

  http://www.youtube.com/watch?v=adpdR5kWtRQ&feature=relmfu

  Πω ρε δεν χορταινω να το ακουω.Ξανα και ξανα και ξανα.Ανατριχιαστικη μουσικαρα.(οπως και το τελος του παιχνιδιου).

 • EdgierMink61

  @ggaammeerr Jesper Kyd είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρομερή η μουσική. Για μένα είναι από τους καλύτερους συνθέτες μαζί με τον Hans Zimmer.

 • ggaammeerr

  Συμφωνω.Και oι two steps from hell ειναι κι αυτοι εξαιρετικοι.

  Α!Να φανταστω σου στειλαν e-mail απο την cdmedia ε???30-31 θα το εχουμε στα χερια μας το ΕΠΟΣ. 🙂

 • EdgierMink61

  Ναι μου ήρθε πριν 2 μέρες. 30-31 θα το έχουμε στα χέρια μας. Σε περίπτωση που το δοκιμάσω στις 30 δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

  Άθλιο unboxing αλλά δείχνει λίγο το άγαλμα!!!
  http://goo.gl/Myqt6

 • ggaammeerr

  Χαχα ελεος ουτε απο το πλαστικο δεν το βγαζει...Να φανταστω αυτη η εκδοση κυκλοφορει μονο στο america.
  Για τσεκαρε αυτο εδω μολις το βρηκα.

  http://www.youtube.com/watch?v=qhT8ynKAuoQ

 • ggaammeerr

  Unboxing join or die edition.
  http://www.youtube.com/watch?v=ClQpC1PQYWw

 • ggaammeerr

  ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. 🙂

 • Elias

  Μπορεις να πας και στην Ελλάδα? (Ρόδος, Κρήτη, Κύπρος ....)

 • sakis

  ωραια ειναι ολη η σειρα αλλα μου την δινει που δεν κανανε το assassins creed blodlines για pc το κανανε μονο για psp και θα ηταν πολη γαματο γιατι ειναι με τον Altair στην κυπρο

 • http://game20.gr Julian

  Ασχετο δεν ξερω αν το εχει πει κανει στα σχολια αλλα το (απαισιο) den defence mini game μπορει να το αποφυγεις και βαζωντας master assassins στα den να τα φυλανε. Αυτο γινεται ως εξης. Φτανεις τους assassins με αποστολες στο 10 level τους βαζεις σε ενα den αρχηγους και στο den κανεις καποια quest για να γινει απο assassin (που ειναι στο lvl 10) master assassin. Και ξενοιαζεις.

 • http://game20.gr Julian

  Off topic: Τερματισα μολις το AC1 παντα ειχα απορια για το πως θα ειναι. Με λιγα λογια μπορω να πω οτι το παιχνιδι ειχε πραγματα που ηταν καλυτερα απο ολα τα αλλα AC οπως η ιστορια του και το γεγονος οτι οι χαρακτηρες μιλανε πολυ για templars και assassin's ενω ειχε και καποια αλλα χειροτερα οπως καποιες ατυχεις επιλογες στο gameplay και καποια bugs του χειρισμου.

  Δεν με πειραξε καθολου η επαναλαμβανομενη δομη των αποστολων αλλα με πειραξε που επρεπε να πηγαινοερχεισαι καθε τρεις και λιγο στο αρχηγειο τις καθε πολης για να παιρνεις αδεια. Επρεπε να σου δινει πιο πολλα Investigations αλλα να παρακαμπτει αυτο το βημα ηταν πολυ κουραστικο. Επισης ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ στο παιχνιδι για μενα ηταν η καμερα που κολλαγε 10 δευτερολεπτα+ καθε φορα που εσωνες πολιτη. Οκ το να δεις καθε φορα τα ευχαριστηρια λογια και μετα τα τον κοσμο που σκαει για να σε προστατεψει ηταν η χειροτερη επιλογη ever.

  Αν αλλαζα κατι θα ηταν αυτο που λεω πιο πανω, θα επρεπε απλα να τελειωνει η μαχη με τους στρατιωτες που πειραζαν τον πολιτη και τελος. Επιση θα αλλαζα την φωνη του altair. Δεν επρεπε να εχει Αμερικανικη προφορα. Δεν με πειραξε που δεν υπηρχαν τοσες κινησεις αν και ενα assassination απο τα ψηλα πατωματα θα το ηθελα. Ομως εδινε και αυτο ιδιαιτεροτητα στο gameplay καθως επρεπε να πας πολυ κοντα για να σκοτωσεις τον αλλον. Επισης καποια bugs που και που εκαναν τις αποστολες να μην παμε καθολου ομαλα και σπαγαν το immersion θα μπορουσαν να ειχαν μειωθει αλλα δεν βαριεσαι.

  Αυτα σορρυ επρεπε να τα πω καπου 😀 Μου εφυγε απορια ετων που το παιξα το παιχνιδι.