Assassin's Creed: Brotherhood Review

, Δευτέρα 22 Νοέμβριος 2010 0  

Η ανακοίνωση του Assassin's Creed: Brotherhood δεν μπορούμε να πούμε ότι μας τρέλανε κιόλας. Εκεί που είχαμε ολοκληρώσει το απολαυστικό Assassin's Creed 2 και είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο 3, ξαφνικά έρχεται η Ubi και μας λέει ότι πρώτα θα βγάλει το... Assassin's Creed 2.5. Δεύτερο παιχνίδι Assassin's Creed λοιπόν μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, με τη σημαντικότερη προσθήκη να είναι και η πιο απρόσμενη: το multiplayer. Τελικά αξίζει τα λεφτά του; Η απάντηση παρακάτω.

Λατρεύω την ιστορία του Assassin's Creed franchise και τη θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα – αν όχι το μεγαλύτερο – ατού της σειράς. Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο παιχνίδι αρίστευσαν στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά το Brotherhood είναι ειδική περίπτωση. Αυτό γιατί συνεχίζει την ιστορία του Ezio, στην Ιταλία του 15ου αιώνα. Το Βrotherhood αρχίζει εκεί που τελειώνει το AC2, με τον Εzio να προσπαθεί να κατανοήσει τα τρελά πράγματα που είδε στο τέλος του προηγούμενου τίτλου. Ταυτόχρονα, απολαμβάνει τον θρίαμβό του έναντι του Rodrigo Borgia. Όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον γιο του Rodrigo, Cesare. Aυτός ο τύπος είναι πιο αδίστακτος και από τον πατέρα του και θέλει να υποδουλώσει ολόκληρη την Ιταλία. Η δράση διαδραματίζεται στην πρωτεύουσα της γειτονικής μας χώρας, τη Ρώμη, και εσείς ως Ezio, με την βοήθεια των συντρόφων σας αλλά και τον πολιτών, προσπαθείτε να ανατρέψετε το καθεστώς των Borgia.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Cesare καταφέρνει και κλέβει το Apple of Eden, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Kαι έτσι ξεκινάει μία ακόμα περιπέτεια. Δυστυχώς, όπως περίμενα εξαρχής, το Brotherhood είναι απλά μια “παράταση” της ιστορίας του Ezio και δεν έχει τα κοσμογονικά γεγονότα που είδαμε στο δεύτερο και κυρίως στο πρώτο παιχνίδι. ΟΚ, Ezio εναντίον ενός ακόμα Borgia. Και; Ελάχιστες αναφορές στη γενικότερη σύγκρουση μεταξύ Assassins και Templars, μικρότερη του αναμενομένου και η σχέση του σεναρίου με το Apple of Eden. Αυτά όσον αφορά τα τεκτενόμενα στο animus. Αντίθετα, η ιστορία του Desmond, στο παρόν, προχωράει και μάλιστα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Desmond, η Lucy, η Rebecca και ο Shawn συνεχίζουν την περιπλάνησή τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την Abstergo, ενώ το τέλος του παιχνιδιού είναι πιο τρελό και από το τέλος των προκατόχων του. Να σημειώσω ότι πλέον μπορείτε να βγείτε από το animus όποτε θέλετε και να κάνετε βόλτες στον γύρω χώρο, μιλώντας με τους υπόλοιπους χαρακτήρες κλπ.

Oι μάχες είναι εντυπωσιακές αλλά και αρκετά εύκολες.

To μεγαλύτερο μέρος της δράσης φυσικά αφορά τον Εzio και... το παρελθόν. Το gameplay του Assassin's Creed: Brotherhood oυσιαστικά είναι ίδιο με αυτό του Assassin's Creed II, απλά διαθέτει ορισμένες βελτιώσεις και προσθήκες. Μπορείτε να πάτε (σχεδόν) όπου θέλετε στη Ρώμη, είτε με τα πόδια, είτε με άλογο, αναλαμβάνοντας διαφόρων ειδών αποστολές, όπως δολοφονίες, παρακολουθήσεις, άμυνες, συνοδείες, stealth, μεταμφιέσεις κλπ, στην προσπάθεια που κάνετε να ελευθερώσετε την πόλη από τους Borgia. Aξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον το θελήσετε, από κάποιο σημείο και μετά μπορείτε να στρατολογήσετε απλούς πολίτες και να τους κάνετε Assassins, ώστε να σας βοηθούν στις αποστολές. Υποτίθεται ότι αυτό είναι το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, το οποίο μάλιστα αναφέρεται και στην ονομασία του (Brotherhood), αλλά στην πραγματικότητα είναι ψιλοανούσιο. Προσωπικά, ελάχιστες φορές χρησιμοποίησα άλλους Assassins και αυτές επειδή με ανάγκασε το ίδιο το παιχνίδι. Το Assassin's Creed προσφέρεται για καταστάσεις τύπου “ένας εναντίον όλων” και αυτό δεν αλλάζει.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του τίτλου είναι και η ίδια η Ρώμη, της οποίας ο σχεδιασμός είναι εκπληκτικός και με ποικιλία. Στρατιώτες των Borgia περιπολούν παντού και καταπιέζουν τους πολίτες, αν και αυτή τη φορά σας παίρνουν στο κυνήγι πιο δύσκολα, ακόμα κι αν είστε αρκετά καταζητούμενοι. Όπως και να 'χει, θα εμπλακείτε σε μάχες με αυτούς ουκ ολίγες φορές και γι αυτό στη διάθεσή σας έχετε νέες κινήσεις και όπλα. Oι δημιουργοί επέλεξαν να δώσουν έμφαση στη δράση και στα συνεχόμενα kills, κάνοντας έτσι τις μάχες πιο εύκολες. Αυτό σε άλλους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Εγώ προτιμώ τις μάχες των προηγούμενων παιχνιδιών, όπου η αμυντική τακτική ήταν εξίσου σημαντική με την επιθετική. Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρώμη είναι γεμάτη με πύργους των Borgia, οι οποίοι έχουν αρνητική επίδραση στη γύρω περιοχή. Αφού σκοτώσετε τον εκάστοτε υπεύθυνο αξιωματικό και κάψετε τον πύργο του, μπορείτε να ανοίξετε καταστήματα και να “ζωντανέψετε” την περιοχή. Γενικώς, υπάρχει και πάλι η δυνατότητα να “ανακαινίσετε” την πόλη κάνοντας διάφορα πράγματα, που με τη σειρά τους σας αποδίδουν έσοδα. Άλλο ένα ανούσιο στοιχείο κατ' εμέ.

Θαυμάστε το επιβλητικό Κολοσσαίο.

Αυτό που παραμένει απολαυστικό όπως πάντα είναι το platforming. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι αποστολές που εμπεριέχουν platforming, εξερεύνηση κλπ αποτελούν την αφρόκρεμα του παιχνιδιού. Υπάρχουν επίσης και επιμέρους μυστικά “dungeons”, όπου το μόνο που κάνετε είναι να πηδάτε, να σκαρφαλώνετε, να κρέμεστε κλπ, στην προσπάθεια που κάνετε να βρείτε έναν αρχαίο θησαυρό, ανάλογο της υπερπανοπλίας του Altair στο AC2. Highlight βέβαια είναι το τελικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο παρόν πλέον, όπου ως Desmond διασχίζετε το Κολοσσαίο και ανακαλύπτετε τα μυστικά του. Ο πολυαγαπημένος Leonardo Da Vinci φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι, και αυτή τη φορά είναι αναγκασμένος να φτιάχνει πολεμικές υπερκατασκευές όπως πολυβόλα και τανκ για τους Borgia. Στις αποστολές του Leonardo σκοπός σας είναι να καταστρέψετε τις συγκεκριμένες κατασκευές, αποδυναμώνοντας την στρατιωτική δύναμη των εχθρών σας. Οι εν λόγω αποστολές αξίζουν και είναι κρίμα που δεν αποτελούν μέρος της κεντρικής ιστορίας.

Καλό - όχι τρελό - το single-player, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι δίχως αμφιβολία το multiplayer. Παρά τα καλά λόγια του azazel στο preview της beta, ξεκίνησα να παίζω το multi με σκεπτικισμό. Πως είναι δυνατόν να πετύχει σε τέτοιου είδους παιχνίδι; Κι όμως, τα τσακάλια της Ubi τα κατάφεραν περίφημα. Στο multiplayer του Brotherhood επιλέγετε από διάφορους ανώνυμους χαρακτήρες και στόχος σας είναι να δολοφονήσετε άλλους παίκτες, και ταυτόχρονα να αποφύγετε αυτούς που κυνηγούν εσάς για να σας ξεκάνουν. Παίζετε σε αστικούς χάρτες, γεμάτους με NPCs που απλά κυκλοφορούν και μπορούν να διευκολύνουν το έργο σας όταν θέλετε να ξεφύγετε από τους διώκτες σας, αλλά και να το δυσκολέψουν όταν είστε εσείς ο κυνηγός. Πρέπει να είστε παρατηρητικοί και να καταλαβαίνετε έγκαιρα ποιος είναι ο στόχος/διώκτης σας και που βρίσκεται. Όσο παίζετε και ανεβαίνετε level ξεκλειδώνετε νέες δυνατότητες και εξοπλισμό, ενώ αν τα πάτε καλά και κάνετε συνεχόμενα kills κερδίζετε killstreak rewards όπως στο Call of Duty. Καθίστε και μάθετε το multi του παιχνιδιού και μη βιαστείτε να το απαξιώσετε, και θα με θυμηθείτε. Είναι πρωτότυπο, προσεγμένο και απρόσμενα εθιστικό. Μπράβο στη Ubi!

Θα το λατρέψετε το multiplayer.

Ήδη από το Assassin's Creed 2 είχε φανεί ότι η engine που χρησιμοποιείται έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία της. Τα γραφικά του Brotherhood είναι βελτιωμένα σε συγκεκριμένους τομείς όπως οι εκφράσεις των προσώπων, αλλά εξακολουθούν να πάσχουν από προβληματάκια, όπως οι πτώσεις του frame rate (τουλάχιστον στο PS3). Πάντως, ο γενικότερος σχεδιασμός των περιβαλλόντων και των χαρακτήρων με βάση την εποχή είναι κορυφαίος, όπως και το animation. Το επιβλητικό Κολοσσαίο εντυπωσιάζει και character models είναι λεπτομερέστατα. Από την άλλη, ο ήχος δεν έχει ψεγάδια. Η μουσική είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε ακούσει σε παιχνίδι Assassin's Creed και δημιουργεί μαμάτη ατμόσφαιρα, το voice work είναι εξαιρετικό και τα εφέ της πόλης και των μαχών ρεαλιστικότατα.

Το Assassin's Creed: Brotherhood είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε ότι είναι, ένα Assassin's Creed 2.5 δηλαδή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αξίζει να το τσιμπήσετε για να δείτε την εξέλιξη της ιστορίας του Desmond και την τρελή τροπή που παίρνουν τα γεγονότα ενόψει του AC3, καθώς και για το πολύ καλό multiplayer που ξεπερνάει τις όποιες προσδοκίες είχαμε γι αυτό. Παρόλα αυτά, τόσο αυτό το παιχνίδι, όσο και ο προκάτοχός του, με έχουν κάνει να αναπολώ ολίγον το πρώτο Assassin's Creed. Μου λείπει η ατμόσφαιρά του, μου λείπει η εποχή των Σταυροφοριών, μου λείπει η μοναχικότητα του Altair, μου λείπουν οι μάχες του, μου λείπουν οι σημερινοί Templars (Abstergo)... Γενικώς, μου λείπει η αίσθηση του original. Καταλαβαίνω ότι το AC3 θα διαδραματίζεται σε άλλη εποχή, αλλά κατά τ' άλλα θέλω επιστροφή στα βασικά...

+ Απολαυστικό platforming
+ H ιστορία του Desmond προχωράει, τρελό τελός
+ Η Ρώμη
+ Απρόσμενα ποιοτικό multiplayer
+ Εξαιρετικός ηχητικός τομέας

- “Assassin's Creed 2.5” όνομα και πράγμα
- Απλή “παράταση” της ιστορίας του Ezio
- Το concept της αδελφότητας είναι ανούσιο
- Εύκολες μάχες, ψιλοαπογοητευτικό εχθρικό ΑΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360, PC
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Είδος: Action adventure
Παίκτες: Single-player, multiplayer,
Επίσημο Site: http://assassinscreed.uk.ubi.com/brotherhood/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 19/11/2010, 2011 (PC)
PEGI: 18

 • gerasimos

  πολυ καλο review termi,θα συμφωνησω με ολα οσα λες!θα το παρω καποια στιγμη το παιχνιδι κ εγω κ απο οσα λες θα εχει κ συνεχεια το παιχνιδι,απο οτι λενε μπορει να βγει παλι νεο παιχνιδι της σειρας το επομενο χρονο.δεν ξερω τωρα αν ειναι καλο που βγαζουν καθε παιχνιδι τους κ καθε ενα χρονο αλλα αμα εχουν ιδεες κ τα εχουν τοσο καλα σχεδιασμενα οσο αυτο να βγει!

 • http://traditionalgamer.blogspot.com azazel

  Θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο!
  Όσο κράξιμο κι αν έφαγε το πρώτο AC επειδή ήταν επαναλαμβανόμενο, η ατμόσφαιρα του και η εποχή που έλαβε χώρα ήταν υπέροχες!
  Μπορεί στο AC3 να έχουμε εκπλήξεις!

 • Constantinos

  τερμι συμφωνω με το review αλλα νομιζω οτι ησουν λιγακι αυστηρος γενικοτερα για το single player...εχει μεγαλη διαρκεια,οι μαχες εχουν μεγαλυτερη ενταση γιατι οι αντιπλαοι σε χτυπουν πιο γρηγορα και δεν ειναι εκεινη η αηδια του των παλιων AC που περιμενες καρφωμενος με το counter να δεις ποτε θα χτυπησουν...anyways,κατα τ αλλα εμενα δεν μ αρεσει λιγο η χρηση της ιδιας μηχανης γραφικων...επρεπε να κανουν κατι καινουργιο,που λογικα βεβαια το ετοιμαζουν για το AC 3...τερμι για τα αλαμπουρνεζικα του ending καταλαβες τιποτα?ειδικα η " τελευταια σκηνη " σκηνη του τερματισμου τιγκα στο ακυρο..συμφωνεις?

 • http://game20.gr Terminator

  Τα AC παραδοσιακά έχουν τρελό τέλος και αυτό εδώ είναι ακόμα πιο WTF. Έχω διαβάσει διάφορες θεωρίες για το τι γίνεται αλλά κανείς δε δείχνει να μπορεί να βγάλει συγκεκριμένη άκρη.

 • Constantinos

  ειχε βγει ενα κομικ του AC πριν απο κανα μηνα στο οποιο πρωταγωνιστης ειναι ενας ασσασσινος την περιοδο της τσαρικης ρωσιας.δεν ξερω αν το ειχες διαβασει...φανταζεσαι ΑC σε αγια πετρουπολη,μοσχα κτλ που ειναι τιγκα στα ιστορικα μνημεια??μπορεις να λινκαρεις κανενα site σχετικα με τις θεωριες και τα συμπερασματα του ending tου brotherhood να κοιταξω?thanx

 • http://game20.gr Terminator

  Τσέκαρε εδώ μια συζήτηση http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20101118143927AADqOcD

 • Δημήτρης 1

  Στο Λονδίνο θα ήταν καλό ή στην Γαλλία. Ή και στην Αγία Πετρούπολη όπως είπε κάποιος.

 • meh

  σε γερμανια στα χρονια του Β'ΠΠ θα ηταν ενδιαφερον...

 • Δημήτρης 1

  Κατέληξα! Βικτωριανή εποχή Λονδίνο! btw ωραίο review termi

 • Constantinos

  ετσι οπως εχω κοψει το σκεπτικο της ubi γυρω απο το ΑC δεν νομιζω να καταπιαστουν με κατι "ευκολο"...δηλαδη,γαλλια,αγγλια κτλ....για περιοχες μιλας ετσι?ειδαμε οτι απο το ισραηλ των σταυροφοριων μας πηγανε στην αναγεννησιακη ιταλια...εξαλλου την αγγλια και την γαλλια τις εχουμε δει να εμφανιζονται συχνα σε games...κατι μου λεει οτι η κυκλοφορια ενος AC στην τσαρικη ρωσια δεν ειναι και πολυ τυχαια...ελπιζω παντως να μην υλοποιησουν αυτο που ειχαν πει για φεουδαρχικη κινα γιατι ψιλοξενερωνω με την ιδεα "ασιατων templars" και ενδεχομενως ασιατη απογονο του desmond...

 • http://game20.gr Terminator

  Μήπως να αφήνανε το παρελθόν και να βγάζανε ένα AC στη σημερινή εποχή; H μάχη μεταξύ Assassins και Templars στο παρόν είναι κάτι που μας έχουν δείξει ελάχιστα. Αντίθετα, έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλά γι αυτή από in-game mails, διαλόγους κλπ και μπορεί να είναι φοβερά ενδιαφέρουσα.

 • Δημήτρης 1

  Eσύ Τερμι τι θα ήθελες; Που να λαμβάνει χώρα το επόμενο και σε ποιά εποχή;

 • Constantinos

  τερμι θεωρω οτι καλα κανουν και δεν δειχνουν μαχες ασσασινων - templars στην τωρινη εποχη γιατι νομιζω οτι θα ψιλοχανοταν η αιγλη του AC...βεβαια κατι μου λεει οτι στα μελλοντικα AC κατι τετοιο μοιαζει αναποφευκτο...btw το σαιτ με τις αποψεις που μου λινκαρες αν διαβασεις την αποψη του τυπα 'answered 10" νομιζω οτι ο συγκεκριμενος εχει πεσει μεσα σχετικα με την ολη φαση... τα διαβασα ολα αλλα νομιζω οτι ο συγκεκριμενος ειναι περα για περα in the zone...αν θες ξαναδιαβασε τον και πες μου

 • Constantinos

  ωπα ωπα λαθος τερμι...για τον answerer 26 αναφερομουν..αυτον διαβασε

 • GamerFreak

  Μόνο 8????WTHF???? 9.5 από εμένα...

 • Constantinos

  ω ρε γμτ..τερμι αλλαζουν αριθμητικα οι αποψεις των answerers..τεσπα αν δεν σε κουραζει διαβασε την αποχη ενος που μιλαει για το the truth video apo to ΑC II..αναφερει χαρακτηριστικα οτι φριζαρε την οθονη...αναλυει 3 θεωριες...δεν ξερω αν σε βοηθησα..μαλλον σε μπερδεψα...soz

 • Giwrgos

  Ρε παιδια γιατι κανενας δεν σκεφτεται ποσο ωραιο θα ηταν στην αρχαια ελλαδα!!!!!!!!!!!Μπορι να ευγενε καλο!!!

 • Constantinos

  μηπως γιατι η αρχαια ελλαδα προηγηθηκε χρονικα των σταυροφοριων?εκτος εαν για αρχαια ελλαδα αναφερεσαι την περιοδο του κολοκοτρωνη και του αθανασιου διακου 🙂

 • Giwrgos

  Γιατι το AC1 τι κηνο εχει με το AC2 kai AC2.5 μονο ο desmond να αλαξη εντελος η χρονολογια και να αφησουμε τον Ezio!!!!!!!!!!!!!λεω εγω!!!!!

 • Constantinos

  μα η ολη διαμαχη ειναι μεταξυ templars και ασσασινων...την περιοδο της αρχαιας ελλαδας δεν υπηρχαν ουτε οι μεν ουτε οι δε 🙂

 • Giwrgos

  κε ποιος ξερει να μου πει εμενα στα σιγουρα οτι δεν ηπιρχαι στην ελλαδα αδελφοτιτα ασσασινον?????????

 • Bill

  Όλα τα Assassin's Creed είναι τέλεια τουλάχιστον 9.0 έπρεπε να βάλεις, άντε να έρθει ο Μάρτιος να το λιώσουμε και αυτό στο PC. Τώρα για το 3 μπόρει να είναι και στην σημερινή εποχή γιατί στο 2 ο Desmond έμαθε τις κινήσεις του Ezio, οπότε δεν θα μου φανεί παράξενο να είναι σύνχρονο, να μου πείς "θα πηδάει πάνω από σκουπιδοτενεκέδες?" 🙂 Όλα είναι πιθανά.

 • Constantinos

  ρε γιωργο το παιχνιδι ξεκιναει απο την εποχη της τριτης σταυροφοριας η οποια χρονολογειται 1189–1192...η συγκρουση αφορα τους ασσασσινους με τους templars απο την εποχη εκεινη..πως ειναι δυνατον να ασχοληθουμ με αρχαια ελλαδα οταν δεν υπηρξαν ουτε οι ασσασσινοι ουτε οι templars...το σεναριο στο μυαλο σου παραειναι φανταστικο για να υλοποιηθει σε σειρα του AC...σε λιγο θα πεις οτι υπηρχαν ασσασσινοι στις θερμοπυλες...ενα ας πουμε τρομερο σεναριο αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσε να γινει ειναι ΑC κατα την περιοδο της πτωσης της βυζαντινης αυτοκρατοριας..εκει ναι συμπιπτει χρονικα με templars-ασσασσινους και τα σχετικα απλα θα μας ξαναπηγαινε χρονικα στα λημερια του AC I...

 • Constantinos

  οποιον τον ενδιαφερει η ιστορια των πρωιμων ασσασσινων μπορει να κοιταξει εδω : http://en.wikipedia.org/wiki/Hashashin

 • Giwrgos

  sou ksanalew na afisoume ton ezio k na axolithoume me kapio alo prosopo esto k stin vizantini epoxi ala ine gnomes k i dio k okathenas exi tin dikia tou!!!!!!ala ok exis dikio!!!!!!!

 • Giwrgos

  sory για τα greeklish!!!!!!!!!!!

 • http://game20.gr Terminator

  Ωραία συζήτηση πιάσαμε πάντως 🙂

 • castlevania

  to game ta spaei ene para poli kalo................kai aytos pou leei gia tin kritiki eine mallon asxetos panw se ayto to paixnidi............ayta..

 • Δημήτρης 1

  Το assassin's creed 2 υπάρχει για pc στο πλαίσιο με 16 Ευρώ για όποιον δεν το ξέρει!

 • Deathracer2009

  Εγω λιωνω τωρα το παιχνιδι......... παντως ειναι ΕΠΙΚΟ!!!!!!!!!!!! Συνεχεια κανω side quests αντι να κανω τη βασικη ιστορια. 😀

 • Fil

  Παρα πολυ καλο το review Termi,ειδα βιντεακια στο youtube απο το multi και μπορω να πω οτι μου αρεσε!!!
  Αντε να ερθει ο Μαρτιος και για εμας τους PC Gamers!!!!
  Παντως το σεναριο του Assassins Creed ειναι ακομα πιο χασιμο απο αυτο του Lost!!!
  Τα saves απο το AC2 συγχρονιζονται με αυτα του Brotherhood η ειναι πατεντα μονο του Mass Effect???

 • Γιάννης

  Παιδιά εγλω ακόμα δεν έχω τελιώσει το ΑC2 !!! Είμαι εκει που επιστρέφεις στο Florence( Φλορεντία ) και όλα ειναι κατεστραμένα και μετά σου ζητάει να σκοτώσεις κάποιους !!! Κατα τα αλλα ωραία γραφικά έχει για τον υπολογιστή !!! Η Ubisoft λέει ότι η έκδοση του PC θα βγεί το πρώτο τρίμηνο του 2011 ... όμως αν προσέξεται στο http://www.assassinscreed.com η Ubisoft ήδη το πουλάει !!!! Πήγα στο Media Markt και εκεί είχαν το AC brotherhood στο PS3 και τα γραφικά ήταν βελτιωμένα σε σχέση με το AC 2 αλλά δεν ήταν και τόσο καλά όσο το τρέιλερ ... Πάντως το AC3 ότα βγει (κατά την γνώμη μου) δεν θα είναι και τόσο ενδιαφέρον ...γιατί στο AC2 σκοτώσαμε πάρα πολούς οπότε εχουν μείνει πολλή λίγοι + ότι έχουμε πάει σε όλες της πόλεις στο AC2 εκτός από το Μιλάνο......Με αποτέλεσμα να έχει λίγες αποστολές σε πόλεις που ήδη ξέρουμε και να μας απογοητεύσει όλους !!! Επίσης πήγα πριν μια εβδομάδα στον Κοτσώβολο για να αγοράσω το AC2 και το είχε 41 ευρώ και δεν το αγόρασα....μετά όμως πήγα και το αγόρασα από το Πλαίσιο που είχε μόνο 16 ευρό ..... η μόνη διαφορά ήταν οτι στον Κοτσώβολο το εξώφυλο και τα φυλλάδια ήταν στα ελληνικά ( το παιχνίδι δεν ήταν στα ελληνικά ) ....όμως χτες είδα ότι το Get it now το AC2 το έχει μόνο 9,80 ευρώ !!!

 • Γιάννης

  Aνυπομωνό να βγεί το Brotherhood στον υπολογιστή !!

 • MENIS_FF.C

  ακομα τπτ για pc 🙁 ουτε καποια ανεπισημη ημερομηνια κυκλοφοριας????

 • Bill

  Ανεπίσημη ή όχι δεν ξέρω πάντως σε κάποια site που έψαξα λέει 22 Φεβρουρίου στην Αμερική και 26 Μαρτίου στην Ευρώπη. Μακάρι να είναι αλήθεια γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. 🙂

 • http://game20.gr Terminator

  Όντως, φαίνεται πως θα βγει Μάρτιο.

 • Bill

  Finger Crossed...Αναμένουμε. 🙂

 • MENIS_FF.C

  Επιβεβαιωμένο , βγαινει στις 25/03/2011 για pc!
  ελπιζω να φερουν εδω την Limited Codex Edition!!

 • Cross

  25η Μαρτιου ε? τοτε δεν ειχε βγει και το 2? τυχαιο?

 • Cross

  το τσιμπησα σημερα. codex edition. καλα δεν παιζεται. και το multi και ολα.... φοβερο

 • http://game20.gr Terminator

  Ωραίος 🙂

 • spirosvii

  Καλά με το που τέλειωσα με το 2 έχω ξεκινήσει το 3 και πραγματικά είναι καταπληκτική συνέχεια. Πολύ απολαυστικό παιχνίδι! Μακάρι να βγούνε κι άλλα παιχνίδια στο ίδιο ύφος. Το σενάριο της όλης σειράς είναι πάρα πολύ καλό! Και επίσης προοδευτικό με τέτοιο τρόπο που μόλις πας να το βαρεθείς αλλάζει κάτι και συνεχίζει ακάθεκτο, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τον βασικό του πυρήνα.
  Καλά το σύστημα μάχης έχει γίνει ακόμα καλύτερο καθώς και τα γραφικά έχουν καλυτερέψει γενικότερα. Μπράβο τους! Παίζει να το αγοράσω αυτό το παιχνίδι για να δοκιμάσω και την online επιλογή. Αξίζει πραγματικά!

 • aris85

  παντως αυτο που λες για το AC1 με τον Altair και το Original εχεις πολυ δικιο γιατι ετσι οπως το εχουν τωρα δεν την ευχαριστιεσε τοσο πολυ την μαχη,δυο, 3 φορες να τον χτυπισεις τελιωσε(ακομα και με μια).κατα τα αλλα πολυ καλο αρθρο και σωστοι σχολιασμοι ΩΡΕΟΣ 😉

 • NiGhTmAr3

  παίδες τελείωσα το ac1 και θα πάρω το 2,επειδή έχω και 360 και ps3 έχει καμια διαφορά η το ιδιο είναι όπου και να το πάρω?

 • http://game20.gr Terminator

  Σχεδόν ίδιο είναι, αλλά πάρτο στο 360.

 • NiGhTmAr3

  και εγώ αυτό σκεφτόμουν μιας και το 1 το έχω και αυτό στο 360..

 • http://thealleverything.blogspot.com/ pgetsos

  και.... μολις το εφτασα 100% 😀 ημουν απο την αρχη 87%, λεω ας το κανω 100%... ευκολακι 🙂

 • http://gravatar.com/avalanche5 Avalanche

  Σχεδόν 2 χρόνια μετά τη δημοσίευση, μπορώ να σας πώ τί παίζεται απ'ότι έχω καταλάβει.

 • ggaammeerr

  Σημερα δοκιμασα το multi και πραγματικα ειναι απολαυση.

 • Zaratoth

  Μόλις το τερμάτισα. Όσο ευχαριστήθηκα όλο το παιχνίδι (ιστορία απευθείας μέσα από τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι, η δημιουργία της Αδερφότητας κλπ) άλλο τόσο μαλακία μου φάνηκε το τέλος. Όχι απλά WTF όπως στα δυο προηγούμενα, που περίμενες σαν τρελός τη συνέχεια, αλλά απλά μαλακία. Σοβαρά τώρα, ήταν σαν τη στιγμή που πήγαιναν να προγραμματίσουν τη συνέχεια, τα 2-3 έξτρα λεπτά ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπέστατο cliffhanger, τους κόπηκε το ρεύμα στα κεντρικά και είπαν "δε βαριέσαι; ας το αφήσουμε έτσι".... Μάπα. Χάλασαν τις 24 ώρες που πέρασα μαζί του.

 • Julian

  Εμενα το μονο που με ειχε χαλασει ηταν το γεγοβος οτι εκανες πολλα renovations. Στην αρχη ηταν διασκεδαστικο απο την μεση και μετα ηταν αγγαρεια. Not fun..

  Ετσι για την ιστορια. Πολυ καλο παιχνιδι γενικοτερα η απλα ενα παιχνιδι που το παιξα οταν ακομα δεν ειχα κορεστει απο την AC αναγκη μου.

 • gogos

  Μόλις τερμάτισα το game.. Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι review του Terminator να ταυτίζετε τόσο πολύ με την αποψή μου. Πολύ καλό παιχνίδι, αλλά η πτώση στην ποιότητα του σε σχέση με το 2 που τερμάτισα πριν λίγο καιρό, είναι κάτι παραπάνω απο αισθητή. Η ιστορία του Ezio δεν έχει τόσο πλούσια πλοκή και ίσως για αυτό να ευθύνετε το γεγονός, πως τα χρόνια που μεσολαβούν απο την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με αυτά που μεσολάβησαν στο 2, που παρακολουθήσαμε τον xαρακτήρα απο άγουρο έφηβο να μετατρέπετε σε έναν ώριμο assassin. Για το story του Desmond το αφήνω ασχολίαστο.. Με εκνευρίζουν απίστευτα αυτές οι "to be continued" χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις φάσεις. Το Platforming βετιώθηκε η κατάκτηση των πύργων ήταν απολαυστικότατη και αν και ήθελα να δοκιμάσω το Multiplayer, δυστυχώς μετά απο τόσα χρόνια είναι πλέον νεκρό στο PC.

  Έχωντας την πλήρη εικόνα της σειράς, μιας και μέσα στους τελευταίους μήνες έπαιξα μαζεμένα όλα τα μέρη της, έχω κατασταλάξει στο ότι τα καλήτερα παιχνίδια για μένα ήταν το assassin's creed 2 και το black flag.

  • giorgos935

   Το Brotherhood έχει το καλύτερο και πιο ισσοροπημένο multiplayer κατά την γνώμη μου.Όσο για το single player ήταν το πρώτο που είχε αυτό το πατάω τετράγωνο και σφάζω τα πάντα το οποίο δε μου πολυάρεσε αλλά το platforming ήταν αρκετά καλό.Όσο για την ιστορία δεν είχε κάποια φοβερή εξέλιξη αν θυμάμαι καλά, το revelations μου άρεσε πιο πολύ σε αυτόν τον τομέα επειδή μας τέλειωσε ωραία την ιστορία των 2 master assassins.

   • gogos

    Το revelations αν και το είχα βαρεθεί μετά την μέση είχε πολύ δυνατό τέλος. Δεν ξερώ ψιλοαπογοητεύτηκα απο το story του brotherhood και ειδικά απο το τέλος. Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο Zaratoth πιο πάνω. Σαν να τους κόπηκε το ρεύμα και να το άφησαν μισό. Τα μόνα highlights ήταν τα φλερτ του Ezio πχ με την Christina και οι ανωμαλίες που γινόταν στην Ρώμη με τον Cesare Borgia και την αδερφή του Lucrezia Borgia! Χαμός 😀